sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Haistan palaneen käryä

kuva: Maria Vuorivirta-Heikkinen ja luimisteleva tutkinnanjohtaja Seppo Rautava

KRP:n suorittama WinCapita -tutkinta on ollut todellinen farssi. KRP on manipuloinut ja häikäilemättömästi syöttänyt valheita Suomen kansalle helpottaakseen omaa työtään. Onko tällainen toimintamalli moraalisesti oikein ja millaisia sanktioita tästä seuraa, kun totuus tulee aikanaan esille?

KRP tietysti yrittää vähätellä aiheuttamaansa tuhoa ja kärsimystä. Ihmisiä on ajettu todella ahtaalle, perheitä on hajonnut, yrityksiä on kaatunut ja ihmishenkiä on menetetty.

Case Ulvila on osoittanut sen, että kun on kaksi eri tutkijaa niin on myös kaksi täysin erilaista tutkintalinjaa ja kaksi täysin erilaista näkemystä tapahtumien kulusta. Case WinCapitan yhteydessä KRP on esitellyt, vaikka kuinka monta eri henkilöä nimikkeellä tutkinnanjohtaja. Miksi tällaista henkilörulettia on jouduttu pyörittämään?

Syyttäjien osalta on toimittu täysin samoin. Jutun pääsyyttäjä "siirtyi" aikanaan työtehtäviin ulkomaille ja hänen tilalleen ei hankittu uutta syyttäjäryhmän vetäjää. Miksi? Miten on mahdollista, että Suomen suurimmaksi väitetyn jutun osalta syyttäjäryhmälle ei koettu tarvittavan vetäjää? Syyttäjä Aho lähes naurettiin ulos oikeussalista viime syksynä, kun puurot ja vellit menivät häneltä sekaisin. Oliko se sittenkin virtuaalista vaiko oikeaa rahaa? Aho ei ollut ihan varma, miten se lopulta pitikään mennnä.

Onko toimintamalli jokseenkin niin, että kun riittävästi vaihdetaan tutkinnanjohtajia ja syyttäjiä niin lopulta löytyy sellainen koostumus, joka suostuu toimimaan ilman moraalia ja rehellisiä tarkoitusperiä? Vaikuttaa vahvasti siltä, että on yhä olemassa tietty viitekehys, johon WinCapitaa pyritään jääräpäisesti pusertamaan. Tämä on myös luontainen selitys sille, miksi viitekehykseen sopimattomat asiat jätetään todistusaineistosta huomioimatta. Myös KRP:n tulisi olla rehellinen tehdessään työtään. Suomi ei ole rehellisten ihmisten maa, kuten aikaa seuraavat ihmiset hyvin tietävät.

Korruptio rehottaa, mutta silti yritetään lapsenomaisesti jankata, että Suomessa ei ole korruptiota. Yhä laajemmin ihmiset tietävät asioiden todellisen tilan ja meille typeryksille nauretaan ympäri maailmaa. Mikä kansa on oikeasti näin kiltti ja hölmö, että antaa itseään kusetettavan meidän omilla rahoillamme vuosikymmenestä toiseen?

Näin siis meille on aiemmin kerrottu esitutkinnan valmistumisesta:

25.6.2008 Soronen "tämän vuoden lopulla"
9.1.2009 Tiesmaa "En näe estettä, että jopa ennen kesää"


Harri Tiesmaa sai väistyä tehtävästä, kuten blogin lukijat hyvin tietävät. ilmoitetut määräajat venyvät ja paukkuvat. Lumet ovat sulaneet jo monta kertaa, eikä valmista näytä tulevan.

Ohessa muistutukseksi kaksi vanhempaa kirjoitusta täältä blogista:

http://columbonblogi.blogspot.com/2009/07/wincapita-syyttajaryhman-vetaja-siirtyi.html
http://columbonblogi.blogspot.com/2009/11/seppo-rautavan-ja-krpn-toiminta-ei.html

KRP:n Maria Vuorivirta-Heikkinen kehui viime viikolla jälleen itseään ja työkavereitaan, vaikka todellisuudessa heidän tekemisilleen nauretaan ympäri Suomea. MVH ei voi olla niin sinisilmäinen, että hän luulisi oikeasti, että hänen lausuntojaan enää kukaan järkevä ihminen ottaa vakavasti. Näytöt toiminnan laadusta on jo annettu.

KRP:n Maria Vuorivirta-Heikkisen muisti on todella lyhyt. Saamme kuulla hänen suustaan ontuvia selityksiä vuodesta toiseen. MVH on myös todennut, että media keksi itse aikoinaan paljon mainostetun Kailajärven tunnustuksen. Eipä tullut MVH:llä mieleen tätä epäkohtaa kuitenkaan tiedotteissaan korjata. Ei tietenkään tullut, koska julkisuudessa elävä valhe tukee KRP:n omia tarkoitusperiä. Mikä KRP:tä motivoi tällaiseen manipulointiin? Kuka osaa kertoa?

MTV3 kirjoitti 5.5.2010:

"Tutkinnanjohtaja Maria Vuorivirta-Heikkisen mukaan tutkinta on sujunut jutun mittasuhteet huomioiden poikkeuksellisen ripeästi."

Omakehu haisee. Minne on hävinnyt viimeiset kaksi vuotta, koska samanlaista itsekehua on KRP julistanut jo vuodesta 2008? Tuhannet ja tuhannet WinCapitan jäsenet tarkkailevat KRP:n tekemisiä tauotta ja olen täysin varma, että yksikään kivi ei jää lopulta kääntämättä myöskään viranomaistoimia tarkasteltaessa. On hyvä muistaa, että totuutta ei voi paeta, vaikka suojatyöpaikka voisikin antaa joskus vääristyneen mielikuvan elämän tosiasioista.

MTV3 julkaisi oheisen uutisen viime viikolla:
http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/arkistot/rikos/2010/05/1116291

18 kommenttia:

 1. valuuttarobotteja on ollut olemassa vähintään 20 vuotta. maksetaan kreikallle 1,5mrd ja ei oteta vastaan suomessa sijoitusvoitoista aihetuvia verotuloja. suomi rokkaa. siis pankit rokkaa. vai miten se nyt oli?

  VastaaPoista
 2. Mitä kauempaa raha tulee, sen suuremmalla vääntömomentilla se pyörittää taloutta. Menisi pienellä pää sekaisin, jos WC:n raha alkaisi pyörittämään taloutta. Eihän se käy, ei kertakaikkiaan käy!
  Poikkeuksellisen ripeällä KRP:llä on enää vain yhteen kysymykseen vastaus hukassa: Miksi Capitan toiminta on rikollista. Jos tämä vastaus puuttuu, niin ollaanko vielä lähtötelineissä??

  VastaaPoista
 3. Niin asianhan pitäisi olla selvä kaiken järjen mukaan?On tunnustus,vai oliko sittenkään?Tutkinta etenee hienosti ja pääepäilty on tehnyt hyvin yhteistyötä,etenkin kun istutettiin ensin vuodeksi betoni koppiin.Joskin se taidettiin korjata sitten muotoon ettei ole puhunut mitään,no yhteistyötähän sekin,mutta että hyvin:)tiedot ulkomailtakin saatu.Eli mitä seuraavaksi tarvitaan?Ehkä olisi jo aika kilauttaa kaverille;)Ulvilakaan ei taida mennä kovin vahvasti ja seuraava on jonossa,katsellaan kenen pokka kestää,SIIHEN PÄÄLLE VIELÄ SUOMI TEKEE MUUTENKIN KONKURSSIA,HYVÄ POIJAAT!

  VastaaPoista
 4. Eikös alkujaan mainostettu kuinka paljon syyttäjiäkin tarvitaan tähän "Capita" tutkintaan,nythän taitaakin käydä niinpäin että ne tutkijat tarvitaan tutkimaan KRP:n tehtyihin rikoksiin tässä jutussa joten mites tässä nyt näin kävi ??????

  VVH:n sanoin ,Se käsittää paljon enemmän asioita ??????? HA;HA;HA;HA...............
  Ei voi kuin nauraa KRP:n touhille ......

  VastaaPoista
 5. "MVH ei voi olla niin sinisilmäinen, että hän luulisi oikeasti, että hänen lausuntojaan enää kukaan järkevä ihminen ottaa vakavasti."

  Luulisi arvoisella hra/nti "Columbollakin" olevan sen verran omaa ajattelukykyä, että tälläinen yleistäminen ei ole asiallista! Pidän itseäni normaalina, järkevänä ja selväjärkisenä ihmisenä ja siitä huolimatta (tai juuri sen takia) PIDÄN MVH:n ja KRP lausuntoja vakavasti otettavina ja luotettavina.

  Laajasta tuttavapiiristäni en tunne ainoatakaan henkilöä, joka tässä keississä pitäisi KRP:n tai syyttäjän näkemyksiä tai tiedotteita epäluotettavina. Myös työpaikan kahvipöytäkeskusteluissa lähinnä näille blogiteksteille epäuskoisesti naureskellaan, ei suinkaan poliisille ja virkamiehille...

  VastaaPoista
 6. Tervehdys! Luuloja ja uskomuksia on monenlaista... On kuitenkin kiistaton fakta, että KRP on syyllistynyt valheisiin ja, että syyttäjä on sählännyt omissa toimissaan.

  Minäkin tunnen paljon ihmisiä ja heidän näkemyksensä ovat päinvastaisia sinun tuttavapiirin näkemysten kanssa. Molemmat eivät voi olla oikeassa.

  Naureskelu on täysin luvallista ja mukava kuulla, että Columbon blogi kiinnostaa "naureskeluista" huolimatta...

  VastaaPoista
 7. Luulisi arvoisella hra/nti "Columbollakin" olevan sen verran omaa ajattelukykyä, että tälläinen yleistäminen ei ole asiallista!

  Onko sitten Wincapitaan osallistuneiden yleistäminen "rikollisiksi ja tyhmiksi" asiallista??

  VastaaPoista
 8. Huomaa tuon Maria Vuorivirta-Heikkisen naamasta, että elämä on kohdellut häntä kaltoin ja tulee myös jatkossakin kohtelemaan, ellei hän älyä elämän logiikkaa.-"Elämää täytyy kohdella samoin, kun toivot elämän kohtelevan sinua"

  VastaaPoista
 9. Onko "Columbon" mielestä niin, että "syytä epäillä" kynnystä ei olla lainkaan ylitetty, eikä mitään rikostutkintaa saisi edes suorittaa?

  Kuka tällaisen päätöksen - onko oikeutta tutkia - pitäisi mielestänne muuten tehdä? Valistuneet asianosaiset?

  Kenen tai minkä etua KRP "Columbon" ajaa rikostutkinnalla? Jutustanne jäi asia jotenkin epäselväksi. Syytätte erittäin raivokkaasti KRP:tä, mutta ette valaise toiminnan motiivia. Motiivi on kyllä keskeinen seikka ainakin rikostutkinnassa , ehkä ei niin paljoa blogi-kirjoittelussa!?

  UUV

  VastaaPoista
 10. Laadukasta tutkintaa ei juurikaan ole noussut esille KRP:n suorittaman koheltamisen keskeltä. Epäkohtia ja salailua on havaittavissa luvattoman paljon.

  Oletko saanut nähtäväksi järkeviä tutkimustuloksia KRP:n puolelta? Mitä totuudenmukaista MVH on tiedotteissaan kertonut?

  Poikkeuksetta MVH:n amatöörimäiset väitteet on ammuttu alas, asioista enemmän tietävien toimesta.

  KRP:n toiminta ei vakuuta sitten millään. Tulee myös muistaa, että veronmaksajat kuitenkin lopulta maksavat koko lystin, hymyillen tai itkien.

  "Syytä epäillä" ei millään selitä kaikkea, eikä varsinkaan oikeuta. Olen täysin varma siitä, että rapsuja satelee tulevaisuudessa viranomaisille, jotka ovat syyllistyneet lukuisiin rikkomuksiin. Totuutta kun ei voi paeta.

  VastaaPoista
 11. Te täällä jankutatte onko Wincapitan tutkinta ja syytökset oikeutettuja ja oikein tehtyjä. Totuushan on kuitenkin se, että capitaan sijoittaneet ovat sijoittaneet omia rahojaan omasta vapaasta tahdosta, mitä laitonta siinä voi olla? Poliisin kylläkin pitäisi tehdä puolueeton tutkimus ja vasta sen jälkeen tehdä johtopäätöksensä. Capita tarinassahan näin poliisi ei ole toiminut ja niinkuin muutamassa muussakin vasta esillä olleesa jutussa minkä he ovat hävinneet.

  Mutta hyvät ystävät te ette näytä huomaavan yhtä seikkaa tässä Kreikka casessa, sinne valtio pukkaa meidän veronmaksajien rahoja hirvittävän määrän! Tiedättekö mistä syystä? Siitä syystä, kun tietyt laitokset ovat sijoittaneet Kreikkaan hyvän tuoton perässä ja vielä meidän eläkerahojamme!!
  Miksi tukeen suhtaudutaan positiivisesti, no siksi, että mikäli valtio ei tätä eläkeyhtiöiden piilotukea Kreikkaan maksa, niin nämä "ahneet" eläkeyhtiöt menettävät mahdollisesti Kreikkaan sijoittamansa todella isot rahat.
  Vielä todennäköisesti samat henkilöt ovat olleet tekemässä näitä sijoituksia Kreikkaan ketkä nyt myös ovat myöntämässä tätä piilotulea Kreikkaan. Aika törkeetä toimintaa.
  Hyvät ihmiset ja tämä tehdään vielä meidän rahoilla!!

  VastaaPoista
 12. Case Wincapitaa voi verrata Ulvilan murhajutun Auerin syylliseksi lavastamiseen. Saman Wincapita keississä ovat saaneet kokea Hannu K, hänen lähiomaisensa ja muutama muukin. Esim. HK:n lähisukulaiset ovat istuneet syyttöminä vankilassa erittäin pitkiä aikoja - puhutaan useista kuukausista - mutta he eivät suinkaan ole niitä henkilöitä, jotka ovat vetäneet miljoonia klubin potista - eikä edes satoja tuhansia. Mikä on siis heidän motiivinsa olla huijaamassa 12 000 ihmiseltä rahoja sellaisessa valtiossa kuin Suomi?? Siinä onkin syyttäjällä syyttämistä tehdä heistä syyllisiä. Mutta syyllisiä on pakko löytyä ja heitä pitää tehdä vaikka väkisin. Millä muuten selittää pitkät vankeusajat, aivopesut sun muut hirveät kohtelut mitä ovat saaneet Suomen KRP:n osalta. Siis onko Suomessa näin, että ensin päätetään kuka on syyllinen ja sitten vasta lähdetään etsimään todisteita epätoivon voimalla asiaan ja KRP vaikka valehtelee jos on pakko!

  VastaaPoista
 13. Ulvilan Auerin jutussa täytyy kyllä nostaa hattua entiselle tutkinnanjohtaja Juha Joutsenlahdelle. Hän pysyy puheissaan eikä anna muun poliisimafian kääntää päätään, vaikka ilmeisesti nykyinen tutkinnanjohto suojelee jollakin tapaa oikeaa murhaajaa tai murhaajan toimeksiantajaa - onko isokenkäisiä tai poliiseja jutussa mukana, huumejuttuja tms.? Entinen tutkinnanjohtaja Joutsenlahti on varsinkin Iltalehden mollaamisen kohde. Hyvä poliisi yritetään saattaa huonoon valoon JOKAIKISESSÄ ILTALEHDEN KIRJOITUKSESSA, koska hän ei ole ollenkaan varma Auerin syyllisyydestä. Iltasanomat kirjoittaa sen sijaan realistisesti asiasta.

  VastaaPoista
 14. Eikös juuri tämä Maria Vuorivirta-Heikkinen ja tutkinnanjohtaja Seppo Rautava olleet niitä henkilöitä, joiden takia Hannu Kailajärvi ei suostunut jatkamaan tutkintaa, koska Maria Vuorivirta-Heikkinen ja Seppo RAutava olivat valehdelleet niin paljon asioita Kailajärvelle päin näköä sekä myös todistaessaan oikeusistunnoissa. Kailajärven oikeudenkäynneissähän oli vain poliisitodistajia. Muita ei hyväksytty todistajiksi. Outo oikeusvaltio tämä Suomi!

  VastaaPoista
 15. Hetkinen!?

  Mitäs näistä ristiriitaisista teksteistä voidaan päätellä?

  KRP tiedottaa 21.01.2009 ihan omilla (luotettavilla?) sivuillaan:

  "Jutun pääepäilty Hannu Kailajärvi on kuulusteluissa myöntänyt, että WinCapita ei ole saanut tuottoja valuuttakaupoista"

  ... ja nyt myöhemmin:

  "MVH on myös todennut, että media keksi itse aikoinaan paljon mainostetun Kailajärven tunnustuksen."

  Jos media onkin keksinyt alunperin tuon tunnustuksen, niin silloinhan KRP onkii tietojansa mm. median pähkäilyistä?!

  Vahvoilla mennään tutkinnassa!? Jippii!

  VastaaPoista
 16. Monet tuntemani läheiset ihmiset puhuttaessa viranomaisista ja varsinkin tapaus capita ovat muuttuneet hyssyttelijöiksi ja hiirulaisiksi.Ilmeisesti normit täyttävä ihminen omaa jonkin kuudenneen aistin siirryttäessä aiheeseen viranomaiset ja tunne siitä että näistä viranomaisista täytyy pysyä mahdollisimman kaukana.

  VastaaPoista
 17. Nykyjärjestelmään Suomessa kuuluu lain ja tosiasioiden syrjäyttäminen avoimesti virkarikosten ja -virheiden systemaattisella peittelyllä ja yhdenvertaisuuden loukkauksilla. Tässä järjestelmässä virkamiesten katsotaan olevan jo lähtökohtaisesti siinä määrin oikeassa, että tavallista kansalaista ei ole tarpeen edes kuunnella.

  http://ohjelmat.yle.fi/mot/etusivu

  http://eok.fi

  http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

  Voisiko virkamies "henkilö" nimitystä muuttaa?
  esim: rötöshenkilö??

  VastaaPoista
 18. Näissä kahdessa Columbon viime blogikirjoituksessa paljastuu täydellisesti Krp:n hutilointi, mielivalta ja valehtelu tutkinnassa, joka saattaa olla täysin tarkoituksenmukaistakin Krp:n taholta.

  Tässä selviää Krp:n jatkuvat valehtelut ja vedättämiset asiassa. Marita Vuorivirta-Heikkisen jutun aikana esittämät harvat selitykset ovat täysin sekavia ja sisältävät jatkuvia perustelemattomia selityksiä sekä siis selviä valheita.

  Olen henkilökohtaisesti jutellut hänen kanssaan yli vuosi sitten puhelimessa ja olin tyrmistynyt puhelun jälkeen, koska siinä ei ollut mitään järkeä. Kysyin muutamia asioita ja sain selityksen asiaan. Sitten kun kysyin asiaa toisinpäin, niin tuli edellisen selityksen kumoava vastaus. Eli muutamaan kysymykseeni, jotka hänelle esitin tuli samaan kysymyksen aiheeseen kaksi vastausta, kyllä ja ei. Täytyy sanoa, että puhelun jälkeen hiukan ihmetytti.
  No, tästä MVH:n logiikasta on youtubessa oiva esimerkki. Siinäkään ei ole päätä eikä häntää.

  Sitten mediakin on tuonut julki Wincapitaa puolustavien tahojen väitteitä poliisin valehtelusta ja muusta pelleilystä. Tätä valehtelusta syyttämistä ei ole kukaan Krp:sta tietääkseni julkisesti kiistänyt.

  Itse syytin kirjeessä suoraan eräälle entiselle tutkinnanjohtajalle Krp:ta valehtelusta. Kävimme melko pitkän kirjeenvaihdon ja tämä tutkinnanjohtaja ei missään vaiheessa kiistänyt syytettäni valehtelusta.

  Olen tässä valehteluasiassa tullut siihen tulokseen, että Krp ei halua vastata väitteisiin, että ei tarvitse todistaa mitään. Jos siis kiistettäisiin, niin joutuisi kenties perustelemaan asian. Eli parempi olla hiljaa.

  Mitä tähän voi muuta sanoa kuin huh, huh...

  tth

  VastaaPoista