perjantai 3. heinäkuuta 2009

WinCapita-syyttäjäryhmän vetäjä "siirtyi muihin tehtäviin 9.6.2009"

Olen suuresti ihmetellyt miksi case WinCapitan tutkinta etenee todella hitaasti. KRP:n ja valtamedioiden tiedottamista olen täälläkin arvostellut useita kertoja.

Ohessa lainaus Aamulehden tiedotteesta 09.06.2009:

" Pyramidihuijaukseksi epäillyn WinCapita-jutun syyttäjäryhmää vetänyt Harri Tiesmaa siirtyy kansainvälisiin tehtäviin Haagiin.

Poliisin mukaan muutokseen ei liity mitään erityisiä syitä, eikä se hidasta WinCapita-jutun tutkinnan valmistumista.

Syyttäjäryhmä tekee tiivistä yhteistyötä poliisin kanssa, vaikkei juttu ole vielä edennyt syyteharkintaan.

- Tutkinta etenee tällä hetkellä hyvin. Odottelemme parhaillaan vastauksia oikeusapupyyntöihin, sanoo keskusrikospoliisin rikostarkastaja Maria Vuorivirta-Heikkinen.

Hänen mukaansa on vielä avoinna, tarvitaanko syyttäjäryhmälle uutta vetäjää. "


Näin siis Aamulehti kirjoitti muutama viikko sitten.

Minun tietojeni mukaan tutkinnat eivät ole edenneet aikataulussa. On tullut kaikenlaisia viivästyksiä. Näitä viivästyksiä on myös selitelty monilla eri tavoin. Toisinaan puhutaan, että rikosilmoituksia ei ole tehty tarpeeksi ja kohta niitä onkin tehty jo liikaa ja tarvitaan vielä kerran lisäaikaa tutkimuksiin.

Hitaan etenemisen syyksi kerrotaan välillä myös se, että Risto Hentunen ei ole tullut Thaimaasta Ouluun. En yhtään ihmettele miksi ei ole tullut. Kaikilla on tiedossa, että Hentunen on sijoittaja siinä missä kaikki muutkin jäsenet. Risto Hentunen ei ole WinCapitan päätekijä vaikka onkin markkinoinut WinCapitaa aktiivisesti. Näkemykseni mukaan Hentusen tulo Suomeen ei anna mitään lisäarvoa selviteltäessä WinCapitan pääjuttua. Jokainen sijoittaja hoitakoon omat asiansa itse virkavallan kanssa mikäli siihen on tarvetta.

Älkää nyt enää käyttäkö Hentusen poissaoloa tekosyynä tutkinnan hitauteen. Tuollaiset typerät lausahdukset nakertavat tutkintakoneiston uskottavuutta. Hannu Kailajärvi on kaiken takana ja Kailajärvi on ollut kuultavana jo jonkin tovin.

Maria Vuorivirta-Heikkisellä ja Harri Tiesmaalla on mielestäni hyvin voimakkaita näkemyseroja tutkinnan aikatauluista. Tiesmaan näkemyksen mukaan ei pitänyt olla estettä etteikö esitutkinta olisi valmistunut jo ennen kesää. Valmistuiko se? Missä viipyvät syytteet?

Vuorivirta-Heikkisen mukaan tutkinnat etenevät tällä hetkellä hyvin. Miten tämä hyvä eteneminen ilmenee käytännössä? Mitä uutta tutkinnoissa on käynyt ilmi viimeisten kuukausien aikana ja mitä asioita on tiedotettu janoisalle kansalla?

Miksi Harri Tiesmaan paikalle ei nimetä uutta "pääsyyttäjää"? Eikö hänen kaltaiselle pätevälle miehelle olisi käyttöä myös case WinCapitassa? Miksi hänen roolinsa jäi yllättäen tarpeettomaksi vaikka samalla valitetaan resurssipulaa ja tutkinnat ovat vielä pahasti levällään?

Edelleen valtamedian ja KRP:n tiedotteet toistavat samaa mantraa kuin syyskuussa 2007. Siitä aiheesta myöhemmin lisää.

Ohessa 9.1.2009 julkaistu MTV3:n video. Äänessä Harri Tiesmaa. Alkuperäisestä videosta Tiesmaan osuudet tähän klippiin on leikannut Columbo itse.

12 kommenttia:

 1. Näin ulkopuolisena, ainoastaan kai veronmaksajan roolissa jos voi sanoa, mielestäni tutkimukset etenevät hyvin ja poliisi on tiedottanut asiallisesti. Toki todennäköisesti syytteen saavista jäsenistä aika tuntuu pitkältä, kuten sanotaankin "odottavan aika on pitkä"

  VastaaPoista
 2. "Jokainen sijoittaja hoitakoon omat asiansa itse virkavallan kanssa mikäli siihen on tarvetta."

  Komentti tähän tekstiisi, eikös rehellinen ihminnen mene polisiin kuultavaksi silloin kun pyydetään, vaikka tietäisi että syytteet ovat täysin aiheettomia?

  Ainakin minä menisin heti, jos vaikka poliisi nyt soittaisi ja pyytäisi käymään vaikka epäiltynä petokseen jota en varmasti ole tehnyt. Menisin heti ja selvittäisin asiat.

  Tuollainen pakoilu mikä tuntuu olevan WinCapitalaisten tapa toimia ei kyllä epäilyksiä syyllisyydestä hälvennä kansan silmissä. Entistä vaikeampaa tulee teille olemaan normaalin elämän jatkaminen, sitten kun oikeudenkäynnit ja mahdolliset tuomiot on käyty. Kannattaisi ajatella omaa etuaan vähän pidemmälle.

  VastaaPoista
 3. Eikö KRP voisi pyytää Kailajärveä näyttämään, mikä on Wincapitan toimintakonsepti? Tutkimalla yksittäisten sijoittajien tilejä, ei taatusti mitään selviä. Kailajärvelle ei haluta antaa madollisuutta näyttää, mikä on homma. MIKSI?!!Asiahan selviäisi heti. Ei voi olla pyramidi, kun myös sijoittaja, jolla ei oe alapuolellaan ketään (ei siis sponsoroi ketään) saa kuitenkin tuottoja. Tuottojen määrät riippuen omien sijoitusten suuruudesta.

  VastaaPoista
 4. Kailajärven ja wincapitan saama kohtelu on törkeyttä vailla vertaa. Ei voisi sallia oikeusvaltiossa. Järjetön mielivalta saanut liian suuret mittasuhteet.

  VastaaPoista
 5. Tutkimusten pitkittäminen moneksi vuodeksi eteenpäin onkin ainoa tapa tuhota Wincapita. Sen he ovat jo tajunneet. Ja siksi sitä käyttävät. Mistä loppu mielivallalle??

  VastaaPoista
 6. Kyllä KRP jo tietää mikä on WinCapitan toimintakonsepti, nyt vaan viedään esitutkinta loppuun jotta saadaan sitten oikeudessa menemään kaikki oikein ja tehokkaasti. Kuitenkin reilu 10.000 ihimistä asiansa sotkenut, niin eipä tuota ole helppo selvittää. Sadassakin olisi jo ollut tekemistä.

  Kun joku hitaampi vielä jaksaa huudella ettei ollut pyramidi, niin todettakoon että pyramidejakin voidaan tehdä monenlaisia. Fiksusti kun homman hoitaa, niin "alalinjassakin" uskotaan homman toimivan kun tuotot näyttävät todellisilta. Koko ideahan perustuu ahneuteen, useimmat lähtivät mukaan ahneuden myötä ja sama syy sai heidät pitämään suuren osan virtuaalisaldostaan sisällä. Noin niille harvoille, jotka oikeasti ottivat reilummin rahaa ulos riitti jaettavaa ja homma saatiin näyttämään toimivalta - aika pitkään...

  VastaaPoista
 7. wincapitaa tutkitaan vuosia.. madoff selvisi alle kuudessa kuukaudessa.. eikö veronmaksajana yhtään huoleta suomen hidas toiminta.. madoff oli kuitenkin mittasuhteiltaan ihan eri luokkaa. yksin nordean menetetty osuus oli jo noin 50 miljoonaa euroa.. kuitenkaan kukaan ei ole haukkunut nordean toimintaa tyhmäksi. capitan sijoitukset keskimäärin ovat kuitenkin vain muutamia tuhansia euroja mutta vähän suuremmassa mittakaavassa leimattu tyhmiksi ja ahneiksi. ja capitan tutkinnan maksaa yksin veronmaksajat..

  VastaaPoista
 8. Tutkintaan vedoten he voivat pitää Wincapitan kiinni vuosia eteenpäin. Vaikka mitään tutkintaa ei tehtäisikään. Ollaan vain tekevinään. Jos pohjana on sisäministeriön kehoitus tuhota Wincapita, niin näinhän se käy, kun leikitään tutkimista.

  VastaaPoista
 9. Jos tutkijat eivät vuoden aikana saaneet mitään selvyyttä, miksi he saisivat selville kahdessa tai viidessä vuodessa. Tämä on se Wincapitan tuho, kun tutkitaan loputtomiin.

  VastaaPoista
 10. Onko totta, että tutkijat saavat suurta palkkiota siltä ajalta, kun tekevät selvituystyötä? Tämmöistä olen kuullut. silloinhan heidän ei kannata saada wincapita-tutkimusta valmiiksi, kun suuri tulolähde heiltä menee. Mikä on totuus heidän palkkioistaan?

  VastaaPoista
 11. Wincapitan sivut aikanaan katosivat netistä. Pääseekö Krp:n porukka niitä kuitenkin tutkimaan? Vai mistä he tutkivat? Ovatko sivut oikeasti kadonneet?

  VastaaPoista
 12. Harri tiesmaa on spesialisti venyttämään oikeutta, tulkintoja ja aikatauluja, minun juttuni on ollut jo 10,5 vuotta kyseisen asiantuntijan hoivissa... täysin turha mies, ja vielä täysin mediapainotteisen syyttämisen orja, ilman mediaa ja vahvaa poliittista/mielipiderikasta juttua, ei kaveri saa mitään aikaan... Kaverin kaikki jutut pitäisi tarkistaa! Harrin esimies tosin totesi minulle puhelimessa kun väitin hänen olevan puolueellinen/jäävi, että syyttäjä itse päättää onko vaiko ei, tähän lisäksi se että eduskunnan oikeusasiamies tuki kanteluani, joten miten turpaan saannut virkamies voi olla puolueiton..no sahattua, höylättyä vai tuppeen sahattua...missä siis rikos?

  VastaaPoista