keskiviikko 23. lokakuuta 2013

WinCapita-elokuvan toinen todellisuus

Sain muutama viikko sitten yhteydenottopyynnön ja kutsun palaveripöytään keskustelemaan amerikkalaisen tuotantoyhtiön suunnittelemasta WinCapita-elokuvasta.

Olen tutkinut WinCapitaa ja WinCapitan ympärillä olevia ilmiöitä jo usean vuoden ajan. Olen kirjoittanut aiheesta paljon, nähnyt paljon ja kuullut sitäkin enemmän. Pitkäjänteinen työ blogin parissa lienee ollut merkittävin syy siihen, miksi elokuvantekijät kääntyivät puoleeni, WinCapitan totuutta selvittäessään.

Neuvottelujen aikana pääsin kurkistamaan projektin kulissien takaiseen elämään ja on suureksi harmikseni todettava, että en ole ollenkaan vakuuttunut, ovatko Atlantin takaa tulevat elokuvantekijät liikkeellä olleenkaan niistä lähtökohdista, kuin kertovat olevansa.

Muutaman viikon yhteistyön aikana eteen nousi monia arvelluttavia kohtia, joihin pyysin saada selvyyttä, mutta tuotantoyhtiö päätti systemaattisesti sivuuttaa kaikki esitetyt asiat ja olla vastaamatta.

Lyhyen tuttavuuden aikana paljastuneen salailevan ja totuuttavääristelevän toimintakulttuurin takia, en voi suositella WinCapita-elokuvaa yhteistyöhankkeena muillekaan toimijoille.

Mahdollisesti palaan tulevaisuudessa aiheeseen, mutta tässä kohtaa en avaa käytyjä neuvotteluja tämän enempää.

Kaiken hurmoksen keskellä on tarpeen pysähtyä ja katsoa totuutta silmiin.

13 kommenttia:

 1. Asiallinen ja hyvä kommentti Columbolta.

  VastaaPoista
 2. Made is USA ei ole sama enää sama kuin omassa lapsuudessa

  VastaaPoista
 3. Jenkkiserkku ketkuilee. Suomipoikaa ei vetelät jenkit voita.

  VastaaPoista
 4. Varmasti hyvä päätös. On kokemusta.

  VastaaPoista
 5. onha näitä nähty monia dokumenttiryhmiä ja elokuvaporukoita pyörimässä tämän wincapitahässäkän kimpussa mutta ei oo mitään valmista missään näkyny. hyvä ettei jäsenet mene retkuun.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Columbolle tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Columbo. Teet puolestamme tutkimusta ja paljastat huijareita!

   Poista
 7. Näyttää siltä että tässä Winkkari jutussa sallita myönteistä viranomaisia kritisoivaa julkisuutta ei missään mediassa jota hallitseen ihmiset joilla on riippuvuussuhde rahan ja vallan kammareihin , jos katsotaan lähtökohtia tutkinta aloitettu valtakunnanmaali valtuuksilla eli uhka yhteiskunnalle kaikki viranomaistahot valjastetaan päämäärän saavuttamiseksi , tähän saa viitteitä siitä tosiseikasta että epäkohdista on tiedotettu kaikkia suomalaisia viranomaistahoja sekä poliitikkoja että mediaa , kaikilta tahoilta tulee vastaus että ei voi auttaa .

  Totuus ei pala tulessakaan

  VastaaPoista

 8. Poliisi kielsi median kirjoittel​un...

  Missä vaiheessa tutkinnat?


  Kuinka kauan viranomaiset voivat salata tätä asiaa kansalaisilta ja lehdistön edustajilta?
  Lappeenrannan poliisin selvitysyksikkö tutkii Suomen oloissa ennen-näkemättömän suurta rahanpesua, jossa pääepäiltynä on viisi virkaa tekevää poliisijohtajaa. Kyseiset rahasummat joita on pesty todistettavasti kotimaisen ja ulkomaalaisen pankkijärjestelmän kautta jo vuoden 2000 alusta alkaen käsittävät useita kymmeniä miljoonia euroja. Kyseisistä rahasummista merkittävä osa on siirretty poliisijohtajien ulkomaille avatuille pankkitileille.Kyseiseen rahanpesuun liittyy muitakin tahoja. Kyseisien summien suuruus perustuu pitkään ajanjaksoon, jolloin rahanpesu on tapahtunut. Lappeenrannan poliisiyksikkö käynnisti salaisen tutkinnan poliisijohtajia vastaan Elokuussa 06.
  Kyseinen tutkinta on käynistetty eri tutkintanimikkeellä kuin todellisuus, koska se on haluttu käynnistää salassa niin kansalaisilta kuin lehdistön edustajilta, mikä on ollut ymmärrettävää. Lappeenrannassa salaista tutkintaa johtavat vanhemmat rikoskonstaapelit Tero Muurman sekä Minna Hänninen. Kyseiset tutkinnanjohtajat saattavat kieltää asian sekä toimittajille että muille tahoille viimeiseen asti vedoten tutkinnan keskeneräisyyteen sekä sisäiseen/kansalliseen turvallisuuteen. Jokatapauksessa julkistamisvelvollisuus asiasta on ensimmäisenä kyseisillä tutkinnan johtajilla. Asiasta on myös informoitu kahta ulkomaalaista toimittajaa ja he ovat myös samalla linjalla ilmoitusvelvollisuuden järjestyksen suhteen. Me kaikki odotamme milloin Lappeenrannan poliisin tutkinnanjohtajat antavat ensimmäiset poliisijohtajiin kohdistuvat pidätysmääräykset, sillä aikaa on ollut riittävästi. On muistettava että tutkinta poliisijohtajia vastaan käynnistettiin jo Elokuussa 06. Vahvistamme tämän järkyttävän asian todeksi.
  Kyseiset rahasummat joita on pesty viimeisen seitsemän vuoden aikana poliisijohtajien ja siihen liittyvän organisaation toimesta ovat jo kansainvälisen mittapuun mukaan huomattavat. Kyseiset asiat tuovat pakostakin mieleen Ruotsissa 20 v sitten salamurhatun pääministeri Olof Palmen tapauksen. Tapauksen sanottiin liittyvään asetehdas borforsin laittomiin/hämäriin kauppoihin joihin oli sekaantunut useita silloisia huippunimiä Ruotsin politiikan huipulta Olof Palmea lukuun ottamatta. On muistettava, että Calabrian, Ndrangheta rikollisjärjestöllä on Suomessa yksi suuryritykseksi luokiteltava yritys omistuksessaan, jonka järjestö omistaa monimutkaisen yhtiöjärjestelyjen kautta. Kansainvälisen järjestön rahanpesu ulottuu kaikkialle maailmaan, myös pohjoismaihin. Useimmille Suomalaisille järjestö on tuntematon, mutta hakukone Googleen syötettynä sanat: Calabrian mafia tai sana Ndrangheta - antaa järjestöstä totuuden mukaisen kuvan. Kun Ruotsissa johtavassa asemassa rikollisuuden vastaisessa osastossa työskentelevän poliisijohtajan yhteys Ndranghetaan alkoi näyttää yhä varmemmalta, asian tutkinta lopetettiin. Tervetuloa banaanivaltioon nimeltä Suomi, eletään vuotta 2007 ja maa on olevinaan Suomi. Tätä tiedotetta lukiessanne jotkut ovat jopa pudonneet tuoliltaan, sillä vakaana/rehellisenä pidetyn yhteiskunnan paljastuminen kuplaksi voi olla monelle järkytys. Yhteystiedot tutkinnan johtaja Minna Hänniseen: 05-7323176, sähköp. minna.hanninen@poliisi.fi"

  VastaaPoista
 9. Olisiko columbon syytä hiukan valottaa sitä miksi tätä winkkarielokuvaa ei olisi syytä tukea, kun vastakkaiselta puolelta on tullut hyvinkin kattavia perusteluita elokuvan hyödyistä.Nyt tulee vain mieleen se sama fraasi mitä KRP käytti "syytä epäillä "

  VastaaPoista
 10. KRP:n fraasit ja monet muut epämääräisyydet ovat tulleet hyvin tutuiksi WinCapitaa aktiivisesti viime vuodet seuranneille.

  Olen tietoinen, että elokuvaprojekti elää omaa elämäänsä kulissien takana ja on kovin valitettavaa, että missään ei ole tasapuolista foorumia, jossa asioista päästäisiin puhumaan niiden oikeilla nimillä.

  Elokuvaprojektista saisi aikaiseksi vaikka kokonaisen juttusarjan ja on varsin todennäköistä, että asian käsittely jatkuu myös täällä blogissa, sillä yleinen etu sitä myös vaatii.

  VastaaPoista
 11. Elokuvaprokti voi olla ihan hyvä juttu oikein toteutettuna. On vaan jäsenistön kannalta merkittävää, että on myös toinen tärkeä seikka samaan aikaan, johon tarvitaan varoja. Nimittäin Ilkka Pitkäsen tukemeinen, hänen puolustaessaan jäsenistöä konfiskaatio ym. asioissa valtiota vastaan.

  VastaaPoista
 12. Iltalehdessä 15.11.2013 oli spekuloitu tuotettavana olevan elokuvan työnimeltään "Imaginary Money" olevan WinCapita-elokuva. Juttu oli kahden sivun mittainen.

  VastaaPoista