tiistai 5. huhtikuuta 2011

Voiko ihmisten kiusaaminen olla harrastus?

Paljon tarpeetonta mielipaa aiheuttanut blogi osoitteessa: euroopantalousrikosuhrienkomitea.blogspot.com lopetti toimintansa.

Sain eilen vihiä asiasta ja tänään 5.4.2011 blogista oli poistunut kaikki blogikirjoitukset. Sivustolta löytyi ainoastaan oheinen tiedote:

Tämän blogin pito loppui pysyvästi 5.4.2010, kun Wincapitan keskipisteenä oleva henkilö otti yhteyttä oletettuun bloginpitäjään puhelimitse. Keskipisteenä oleva henkilö oli kokenut blogin henkilökohtaisena solvauksena, asia jota blogin ei kuitenkaan ollut koskaan tarkoitus tehdä. Blogi halusi alun perin tehdä satiiria vakavasta aiheesta, mutta taisi tulla oma maali!?

Bloginpitäjän lähipiiri on saanut paljon lokaa niskaansa, jopa konkreettisia uhkailuja, mutta siksi tätä ei nyt lopeteta. Tämä loppuu siksi, että ehkä kukin osaltaan, puolin ja toisin, miettisi ensin, tekisi sitten. Omalta osaltani päätän samalla koko aiheen seurannan, elämässä on muutakin kiinnostavaa.

Pahoittelen mahdollista aiheetonta mielipahaa ja toivon voimia kaikille osallisille - toivottavasti oikeus voittaa!

Bloginpitäjä.


http://euroopantalousrikosuhrienkomitea.blogspot.com/

Nähtäväksi jää seuraako asiasta minkälaista jälkipyykkiä. Siinä asiassa olen kyseisen blogin ylläpitäjän kanssa samaa mieltä, että aina ensin tulisi miettiä ja mahdollinen toiminta tulisi tehdä vasta huolellisen mietinnän jälkeen. Blogin ylläpitäjä ei muistanut tätä omaa neuvoansa kuitenkaan noudattaa.

On todella harmillista, että ETUK-blogin ylläpitäjä ei itse tullut järkiinsä vuosienkaan aikana vaan lopetti toimintansa vasta, ulkopuolisen puhelinsoiton jälkeen. On surullista, että jotkut aikuiset ihmiset käyttävät vuosia toisten herjaamiseen ja tarpeettoman pahan mielen tuottamiseen kanssaihmisille. Mielestäni terve ihmismieli ei harjoita tällaista toimintaa. Mikä aikuisia ihmisiä motivoi tällaiseen häiriökäyttäytymiseen?

7 kommenttia:

 1. Nyt pääsi columbolla pieni lipsahdus. Ei blogia suljettu sen jälkeen kun hän oli saanut puhelun vaan päivää aikaisemmin, joten sillä puhelulla ei ole ollut vaikutusta asiaan.

  Blogi hävisi eilen ja puhelu tapahtui tänään puolenpivän aikaan.

  VastaaPoista
 2. Viranomaisten ja median käyttäytyminen ruokkii näiden häiriköiden esiintuloa.Viranomaiset puuttumattomuudellaan/lietsonnallaan osoittavat sen miten sairaassa yhteiskunnassa me elämme.

  VastaaPoista
 3. Itsekkin olen tätä kirjoittelus seurannut nettienkeskustelu palstoilla ja ihmetellyt mikä saa ihmiset kirjoittelemaan toisista ihmisistä pahaa,ihmisistä joita he eivät ole koskaan edes henkilökohtaisesti tavanneet vaan luoneet käsityksensä toisten kirjoitteluista ja uskomuksista.Saavatko he tästä mielihyvää ja kohotettuua itsetuntoaan kun saavat lyödä toista nimimerkkien takaa.

  VastaaPoista
 4. Itse Columbokin näkyy ihan nimettömänä kiusaavan niitä sponzorien huijaamia sijoittajia jotka nimen omaan sijoitti WinCapitaan Hannun treidattaviksi suuriakin summia, unohdatko nämä.....

  VastaaPoista
 5. Mikäli olemme tarkkoja niin blogi on edelleenkin olemassa, mutta puhelinsoitto lopetti blogin. Edellisenä päivänä blogi oli alhaalla ilman tarkempaa selitystä asiasta. Tiedän kyllä syyn siihenkin, mutta minun tehtävä ei ole sitä täällä julistaa.

  Näkemykseni mukaan puhelinsoitto ja sitä edeltäneet tapahtumat lopetti blogin.

  On olemassa se tietynlainen ihmistyyppi, joka osaa löytää epäolennaisen, mutta olennainen jää poikkeuksetta löytämättä.

  En koe tällä blogilla kiusaavani WinCapitaan sijoittaneita. Tapausta pidempään seuranneena olen tullut siihen tulokseen, että sponsorit ja muut sijoittajat näyttävät useimmiten olevan samalla puolella pöytää.

  VastaaPoista
 6. Kyllä tämä kirjoittelu täällä suomessa on verrattavissa esim. Kiinaan. Miksikäs
  Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) antaa Suomelle useita tuomioita ihmisoikeusloukkauksista. Oikeuskanslerillekin tehtiin viime vuonna 1843 kantelua. Miksi? Viranomaiset saavat kirjoittaa ja antaa tiedotteita, mutta kansalaiset eivät. Ex-valtiosihteeri Raimo Volanen kirjoitti Suomen Kuvalehdessä siitä, kuinka esimerkiksi KRP ei ole enää kenenkään valvonnassa. Kuka valvoo valvojia?

  VastaaPoista
 7. "En koe tällä blogilla kiusaavani WinCapitaan sijoittaneita. Tapausta pidempään seuranneena olen tullut siihen tulokseen, että sponsorit ja muut sijoittajat näyttävät useimmiten olevan samalla puolella pöytää. "

  Olet oikeassa ja mielestäni eräiden tahojen taktiikkaan jopa kuului lietsoa vihaa sponsoreiden ja niiden välille, jotka eivät ehtineet sponsoroida, tai olivat vain sijoittajia, mutta kovin huonosti se onnistui, koska capitalaiset ovat ehkä yllättävänkin yhtenäinen ryhmä ja varmasti tuhannet jatkavat myös uudessa kuviossa yhdessä.

  En kiistä, etteikö vaikeita ristiriitoja eräiden jäsenten välillä olisi ollenkaan, mutta väitän niiden olevan marginaaliluokkaa, kuten on tilastollisestikin odotettavissa 12 000-ihmisen viiteryhmässä aivan normaalia.

  On myöskin varmaa, että kaikki eivät ole sponsoreineet sivistyneellä tavalla ja noudattaneet siitä annettuja selkeitä ohjeita.

  Wincapitan jäsenistähän tehtiin heti alkuunsa suuria valtakunnan rikollisia Laihon,KRP:n,median ja keskustelupalstojen toimesta, mutta väittäisin, että asenteet ovat aika vahvasti muuttuneet ja eräät ovat alkaneet tuntea jopa sympatiaa meitä kohtaan ja kiitos siitä, että emme ole jääneet yksin, vaan saaneet monia hyviä puolustajia puolellemme, kuten Columbo,EOK,sanomat24.fi ja Wikipress, jotka ovat kiinnittäneet huomiota parhaiten ihmisoikeuksiin, jotka eivät selvästi ole toteutuneet kuin välttävästi.

  VastaaPoista