lauantai 26. maaliskuuta 2011

WikiPress: Vantaan käräjäoikeus poisti Kailajärven matkustuskiellon

Kulunut viikko on ollut hyvin mielenkiintoinen WinCapitan oikeusprosessin osalta. Muutamat aiemmat viikot olivat lähinnä syyttäjän kuulemista, mutta tällä viikolla annettiin vihdoin puheenvuoro myös Hannu Kailajärvelle.

Puolustuksen näkökulmasta kulunut viikko näyttää sujuneen varsin hyvin, sillä Vantaan käräjäoikeus poisti viikon päätteeksi Kailajärven matkustuskiellon.

WikiPress julkaisi oheisen tiedotteen 25.3.2011

Käänne Hannu Kailajärven oikeuskäsittelyssä sai tänään myös paljon käytännöllisemmän muodon, kun käräjäoikeus poisti KRP:n Seppo Rautavan aikanaan junaileman osin melko lapsellisen matkustukiellon. Samalla käräjäoikeus palautti Kailajärven passin. Tilaisuudessa käytiin hauska keskustelu, kun syytettynä oleva Kailajärvi kysyi leikillisesti; voiko hän nyt matkustaa Panamaan? Kysymys huvitti syyttäjää ja käräjätuomaria. Vastaus oli kuitenkin myönteinen, kyllä se sitä tarkoittaa, käräjätuomari vastasi.

Seppo Rautava määräsi Kailajärvelle tämän vapauduttua ihmisoikeutta loukkaavasta vuoden tutkintavankeudesta hänelle matkustuskiellon. Sen mukaan Kailajärven oli oltava kotona joka ilta 22.00 mennessä ja sen lisäksi ilmoittauduttava säännöllisesti paikalliselle poliisille. Tällaista matkustusieltoa on koko ajan ollut mahdoton ymmärtää muuna kuin kiusantekona.


http://www.wikipress.eu/index.php?page=wincapita2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti