perjantai 3. joulukuuta 2010

STT reagoi eilen julkaistuun nimilistaan


Suomen Tietotoimisto kiirehti illalla laatimaan tiedotteen eilisen nimilistakohun alettua. Iltalehti julkaisi oheisen tiedotteen klo 21 aikoihin. Muutamat muut mediat seurasivat välittömästi perässä ja tänään sama rummutus on saanut jatkoa valtamedioissa.

STT:n haastatteleman asiantuntijan mukaan, eilen julkaistu aineisto olisi vanhaa kauraa. Olisin mielelläni kuullut että, missä ja milloin tuo täälläkin näkyvillä oleva nimilista on julkaistu aiemmin?

Nimilistan yhteydessä julkaistiin myös 31 sivua samaan aiheeseen liittyvää aineistoa. Jokseenkin koomista on myös se, että kaikki valtamediat ovat haastatelleet yhtä ja samaa asiantuntijaa. Eikö Suomessa oikeasti ole kuin yksi mies, joka tietää aiheesta DDR?

Asiantuntijana esiintyvä Seppo Hentilä ei näe dokumenttien julkituloa merkittävänä paljastuksena. Listalla olijoilla on kuitenkin korvamerkitty yhteyshenkilö DDR:n puolelta. Mihin tällaista henkilökohtaista kontaktihenkilöä on todellisuudessa tarvittu?

Hentilä toteaa, että eilen julkitullut nimilista ei ole se salassapidettävä Tiitisen lista, jota presidentti Koivistokin on ollut aktiivisesti julistamassa salaiseksi. Tiitisen lista herättää kauhua yhä tänäkin päivänä, tiettyjen tahojen suunnalla.

Eilisestä STT:n jutusta välittyy vaikutelma, että heidän asiantuntijansa olisi henkilökohtaisesti päässyt tutustumaan Tiitisen listaan. Onko Hentilä itse nähnyt alkuperäisen Tiitisen listan ja jos on niin missä yhteydessä?

On varsin ruusuinen kuvitelma, että Tiitisen lista olisi ainut asiakirja, josta käy ilmi DDR:n kanssa läheisesti veljeilleet suomalaiset. Normaalisti tiukan kontrollin järjestelmät tuottavat paljon paperia ja suurella todennäköisyydellä niin on ollut nytkin. Ei ainut todistettava jälki menneistä tietovuodoista voi kenenkään järkevän aikuisen mielestä rajoittua yhteen irralliseen nimilistaan.

Mikä lista tämä eilen julkitullut DDR:n peruja oleva kontaktilista väitetään virallisesti olevan? Ei nykyihmisille riitä selitys, että "tää nyt vaan on tällainen lista".

Millä ansioilla henkilöt ovat nimensä tälle kontaktilistalle onnistuneet saamaan?

Samaisen asiantuntijan mukaan muidenkin puolueiden jäsenet ovat olleet yhteydessä DDR:n edustajien kanssa. Missä on nähtävänä muiden puolueiden osalta vastaavanlaisia kontaktilistoja? Ottaisin tasapuolisuuden nimissä tällaisia listoja mielelläni luettavakseni.

Asiantuntijana esiintyvä Seppo Heinilä ei kuitenkaan väitä, että eilen esille tullut nimilista olisi väärennös. Yksinkertainen kysymys vielä kertaalleen: Mikä tämä lista on?

Blogin lukijoiden pyynnöstä koko 33-sivuinen aineisto aukeaa luettavaksi ylävalikon DDR-linkin takaa.

Eilinen herätti taas paljon uusia kysymyksiä ja on mielenkiintoista nähdä, minkälaista keskustelua aiheesta onkaan vielä luvassa. En usko, että kaikki tyytyvät pelkästään yksittäisen DDR-asiantuntijan ympäripyöreisiin ja lausuntoihin.

En myöskään tiedä, mitä todellisuudessa tekee DDR-asiantuntija ja kuka hänen palkkansa maksaa. Tietääkö joku muu?

On häpeällistä, että tässä asiassa syyttömät ovat joutuneet kärsimään todellisten syyllisten puolesta. Alpo Rusi leimattiin aiemmin täysin aiheettomasti syylliseksi ja siinä samassa hänet onnistuttiin lähes tuhoamaan. Rusin mainetta ei ole vieläkään puhdistettu asian vaatimalla tavalla. Todelliset petturit ovat saaneet porskutella menemään vuosikymmenestä toiseen.

Lopuksi vielä pari sanaa siitä virallisesta Tiitisen listasta. Minkälaisessa poliittisessa asemassa henkilön on täytynyt olla, jotta henkilö on ollut riittävän kiinnostava DDR:n näkökulmasta? Pelkät kyläpoliitikot tuskin ovat Stasia suuremmin kiinnostaneet. Alan kuitenkin vakuuttumaan, että vielä se päivä koittaa, joilloin ei tarvitse enää arvailla.

STT:n eilinen tiedote aukeaa luettavaan kokoon klikkaamalla kuvaa.

8 kommenttia:

 1. On selvää, että tätä asiaa ei haluta selvittää perinpohjin. Ajatelkaa mitä se tarkoittaisi?

  VastaaPoista
 2. Sorsa, Koivisto, Lipponen, Väyrynen jne. ovat
  tehneet yhteistyötä DDR:n kanssa, joten ei kai Stasi-listoja enää tämän jälkeen erikseen kaivata. Siinä ne nimet ovat! Millä nimellä tällaisia henkilöitä voidaan kutsua, jotka pettävät maansa? Sitä voi jokainen miettiä mielessään.

  VastaaPoista
 3. KIITOS Columbolle, että julkaisi tämän listan! Media olisi muuten haudannut tämän sen sileän tien, kun ei haluta nimiä julkisuuteen.

  VastaaPoista
 4. Ompa mielenkiintoista nähdä osallistuvatko nämä "maanpetturit" linnan juhliin?

  VastaaPoista
 5. Tämäkin olisi hyvä tietää! http://www.adressit.com/ei_pakkorokotuslaille!

  VastaaPoista
 6. Kannattaa tilata http://www.oxpaha.fi/index_tiedostot/Page266.htm

  VastaaPoista
 7. kuulin huhun että eteläsuomessa olisi takavarikko purettu syyttäjäntoimesta?

  VastaaPoista
 8. Taisi syyttäjälle tulla kiire purkaa takavarikko ja syyte kun ko. henkilön paperit lähtivät Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimeen.

  Hyvä, että maailmalla tulee tietoisuuteen nämä julmuudet ja ihmisten kidutukset mitä täällä harjoitetaan, jotka ovat ihmisoikeuslakien vastaisia.

  Ei varmaan tule olemaan ainoa kantelu tässä jutussa EIT:hen.

  Nopean arvion mukaan kanteluja EIT:lle lähtee tuhansia jo pelkästään tässä jutussa.

  Ruusuinen Suomi-kuva on menetetty maailmalla.

  VastaaPoista