torstai 2. joulukuuta 2010

Mitähän listoja nämä ovat?

Sain tänään ilmoituksen eräältä blogin lukijalta netistä löytyvistä nimilistoista.

Julkaisen kyseiset nimilistat blogin muillekin lukijoille nähtäväksi.

Listojen alkuperään en osaa ottaa toistaiseksi kantaa. Uskon kuitenkin, että saanemme tähänkin asiaan joskus vielä lisävaloa.

Kuvat avautuvat suuremmaksi klikkaamalla.
Nimilistan lähde ja 31 muuta asiakirjaa: http://hotfile.com/dl/86337456/ec0c5f1/ddr-docs.pdf.html

12 kommenttia:

 1. http://hotfile.com/dl/86337456/ec0c5f1/ddr-docs.pdf.html

  VastaaPoista
 2. Selvästi OVAT viranomais rikollisten listoja. Kannattaa painaa nimet mieleen!!!

  VastaaPoista
 3. Voisiko joku saksaa osaava kahlata nuo tekstit läpi ja referoida tänne?

  VastaaPoista
 4. http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiitisen_lista

  24.10.2010 Iltalehti uutisoi että Wikileaksillä on hallussaan kahdeksan dokumenttia, joiden väitetään olevan Tiitisen lista.

  VastaaPoista
 5. moni nimistä on 1950-70 luvun sosiaalidemokraattien kansanedustajia mm.

  VastaaPoista
 6. http://thepiratebay.org/torrent/5849754/SUPOn_salaiset_DDR-paperit

  VastaaPoista
 7. http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/107157-tassa-ovat-ddrn-oudot-sdp-paperit-”aitoja”

  VastaaPoista
 8. Uusi Internet-mediajulkaisu aloittaa toimintansa:

  www.oxpaha.fi

  Näyttää siltä, että tämä media todellakin toimii Vallan Vahtikoirana eikä vallan sylikoirana niinkuin muu Suomen media.

  Muutama mielenkiintoinen lainaus sivustoilta koskien Case WinCapitaa:

  Teemat
  "Wincapita-jutun yhteydessä on viranomaisten taholta syyllistytty suureen määrään ihmisoikeusloukkauksia . Media on tapausta seuratessaan ja siitä kirjoittaessaan syyllistynyt käsittämättömään määrään joko tahallisia tai tahattomia valheita. Oxpaha kertoo tapauksen taustalta asioita joista mikään muu media ei ole ollut kiinnostunut."

  Kolumni
  "Lähdin siis tekemään elokuvaa valtavasta, pohjoismaiden mittakaavassa suuresta pyramidihuijauksesta. Elokuvaprojektista en kerro nyt kovin paljon enempää, koska sen tuotanto on vielä kesken. Mutta sen olen velkaa kertoa, että tehtyäni töitä elokuvan kanssa noin vuoden tulin huomaamaan, että paitsi kyseessä oli valtavat mittasuhteet saanut rikostutkinta, se oli myös kaikkien aikojen suurin media-ankka. Oikeastaan mikään minkä olin lukenut lehdistä tai nähnyt valtakunnallisista TV-kanavista ei pitänyt paikkaansa."

  VastaaPoista
 9. Suomen ja DDR:n suhteiden asiantuntija professori Seppo Hentilä vakuutti Ilta-Sanomille, ettei internetin dokumentissa ole kyse Tiitisen listasta. Hänen mukaansa paperit ovat peräisin Berliinin kansallisarkistosta, jonne ne päätyivät DDR:n romahtamisen jälkeen vuonna 1993.

  Tiitisen lista on yksi paperiarkki, jolla on kahdeksantoista nimeä. Nimetyillä oli länsisaksalaisten käsityksen mukaan yhteyksiä Itä-Saksan tiedustelupalveluun Stasiin.

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010120212802709_uu.shtml

  VastaaPoista
 10. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/T%C3%A4m%C3%A4%20Tiitisen%20lista%20levi%C3%A4%C3%A4%20salamana/art-1288353530865.html
  Wikileaks-paljastusten siivittämänä netissä on torstain aikana lähetetty eri tiedotusvälineille ns. salainen Tiitisen lista.

  Kyseistä suojelupoliisin päällikön kassakaapissa säilytettävää listaa on vaadittu jopa oikeusteitse julkisuuteen, mutta toistaiseksi turhaan.

  Listalla väitetään olevan kymmenkunta suomalaisvaikuttajan nimeä, jotka tekivät yhteistyötä aikoinaan Saksan demokraattisen tasavallan DDR:n pahamaineisen suojelupoliisin Stasin kanssa.

  IS:n torstaina saama 33-sivuinen asiakirjanippu pitää sisällään kaksi liuskaa nimiä, pääosin SDP:n tärkeimmistä poliittisista vaikuttajista 1960-70-lukujen vaihteessa.

  Kyse ei kuitenkaan ole paljon kohutusta "Tiitisen listasta", vakuuttaa Suomen ja DDR:n suhteita tarkoin tutkinut professori Seppo Hentilä Helsingin yliopistosta.

  VastaaPoista
 11. Iltalehti taisi kirjoittaa noista listoista, että ne ovat itä-saksalaisia asiakirjoja jotka ovat olleet jo aikaisemmin julkisuudessa mutta eivät kuitenkaan Tiitisen lista jossa pitäisi olla 18 nimeä, noissahan on huomattavasti enemmän nimiä. Tosin osa on samoja joita pitäisi olla myös Tiitisen listalla

  VastaaPoista
 12. Kun väitetään, että lista on jo aikaisemmin julksuudessa ollut, todistaa se sen että julkisuuus on rajoittunut vain näihin illuminaatteihin ja lausunnon antajiin heidän puolestaan. Olen varma, että ns. tavallinen kansa ei ole tätä listaa nähnyt missään, julkiset tiedotudvälineet toimii niinkuin valtaa pitävät haluaa. Tiedotteella vain pyritään saamaan keskustelu listasta loppumaan jo alkumetreillä, mutta se toivottavasti ei toteudu, vaan tämäkin lista perkataan juurimutiaan myöden.

  VastaaPoista