keskiviikko 4. elokuuta 2010

Mr. Monopoli tulee kalliiksi suomalaisille


Olen seurannut erikoismies Jouni Laihon tekemisiä tiiviisti viime vuosina. En vieläkään ole täysin hahmottanut, kenen asialla kyseinen virkamies häärää. On kuitenkin tullut selväksi, ettei Jouni ainakaan suomalaisten yhteisellä asialla ole.

Viime viikolla nostin jälleen esille yhden tapauksen, jossa Laiho kohtelee rehellisiä suomalaisia yrittäjiä kuin karjaa. Jounia ei taaskaan kiinnosta yrittäjäperheiden henkiinjääminen, eikä liiketoiminnasta saatavat veroeurot.

Suomi ei muutenkaan kannusta yrittäjyyteen ja yrittäjyyden myötä tapahtuvaa rikastumista ei katsota tässä kateellisessa maassa muutenkaan hyvällä. Miksi nämä Laihon kaltaiset hörhöt estävät rehellisen liiketoiminnan harjoittamisen Suomessa? Millä motiiveilla nämä virkamiehet siis todellisuudessa rellestävät?

Jotkut ovat joskus jopa kuvitelleet, että Laiho noudattaa kuuliaisesti lakikirjaa, mutta laki ei ole kaikille ollenkaan sama. Lait muuttuvat tarvittaessa pikavauhtia, vaikka virallisesti yritetään uskotella kyseistä prosessia monimutkaiseksi. Virkamiesarmeija runnoo läpi lakeja ja he saavat samalla haluamansa lait itselleen myös valvottavaksi. Rankaiseminen tuo kuulemma toisille jopa hyvän mielen.

On olemassa ennalta määritelty viitekehys, jonka puitteissa tätä maata johdetaan. Lakikirja on selvästikin vain työväline ja tehokeino pitää "karja" kurissa ja nuhteessa. Mitä tapahtuukaan, kun riittävän moni suomalainen tajuaa tämän tosiasian?

Tätä sairasta peliä pelataan meidän oikeiden ihmisten oikeilla elämillä. Tässä pelissä ei myöskään ole videopelien tapaan mahdollisuutta tallentaa jokaisen tason lopussa ja aloittaa pyövelin kohtaamisen jälkeen hymyillen edellisen tason tallennuspisteestä. Lähimmäisen kunnioittaminen ei myöskään kuulu vallanhimoisten toimijoiden arvomaailmaan.

Blogin lukijoiden on hyvä tietää, että Jouni Laiho jahtasi myös nettipokeria alkuvuodesta 2009. Jopa nettipokerin pelaaminen leimattiin aiemmin hämäräksi toiminnaksi ja epämääräisiä todisteita pokerin haitallisuudesta haalittiin silloin kokoon jääräpäisesti.

Byrokratian rattaat liikahtivat myöhemmin keväällä 2009 täyden kierroksen, kun yllättäin valtio päättikin avata oman nettipokerisivuston. Raha-automaattiyhdistykselle sorvatun lain turvin, RAY aloittaa nettipokerin tarjoamisen lokakuussa 2010. Oheisesta videosta selviää moni asia. On koomista ja samalla surullista huomata, kuinka päättäjät, ovat täysin tietämättömiä pelimonopoliin liittyvistä asioista.

Videolla muistutetaan, että Veikkaus rikkoo markkinoinnissaan törkeästi EU:n asettamia määräyksiä. Olen aiemminkin täällä todennut, että RAY:n tarjoamat peliautomaatit ovat omien kansalaistemme laillinen ryöstö. Tulen tätä aihetta käsittelemään tulevaisuudessa tarkemmin.

On täysin käsittämätöntä, millaista koneistoa epäpätevät virkamiehet voivat liikutella omassa rinnakkaistodellisuudessaan. WinCapitan pelastus sekopäisiä virkamiehiä vastaan on lopulta se, että jäsenistöä on määrällisesti niinkin paljon. Siitäkään tuskin on haittaa, että jäsenistössä on mukana hyvinkin merkittäviä tahoja. Kuka uskaltaa ensimmäisenä astua julkisuuteen?

Oheinen video on katkelma MTV3:n 18.3.2009 esittämästä dokumentista. Toimittaja on dokumentissa selvästi myötämielinen nettipokeria kohtaan. Valuuttakaupan ymmärtämiseen ei kuitenkaan MTV3:n toimittajalla osaaminen riittänyt vuotta aiemmin. Toimittaja taisi olla eri.

10 kommenttia:

 1. Miksei tiedotusvälineet kiinnostu tästä Laihosta enempää? Kyseessä on varmasti Suomen kallein mies; veronmaksajien rahoilla veronmaksajia vastaan. Onko kyseessä henkisesti sairas mies, vai ohjataanko tulovirtoja johonkin? Joka tapauksessa koko kansa maksaa hölmöilyt.

  VastaaPoista
 2. Kyseinen virkamies on varmaan jossain entisessä elämässään ollut faaraon alaisuudessa rakentamassa pyramideja, kun hän tuntuu näkevän niitä joka puolella. Ei päässyt silloin pätemään pelkkänä "kivenhakkaajana", mutta nyt on näköjään saanut sellaisen viran, jossa pääsee päsmäröimään (vai jonkun tahon juoksupojaksi?)...

  VastaaPoista
 3. Brax & Co keskittyy koko ajan yhteiskunnassa tapahtuviin asioihin. Nämä henkilöt siis julkisesti hoitavat oman toimensa hyvin. Tosiasiassa heidän ajamat asiat ei juurikaan vaikuta suomalaisten elämiin. Eli, kun ministerit välttelee oikeita epäkohtia, silloin mennään kulissiin ja 'siirrytään' sujuvasti vaikka esim: johonkin tieprojektiin. Silti torjutaan veroeuroja oikein todenteolla, siis niitten rahojen ottamattajättämiseen käytetään paljon rahaa. Näitä tapahtumia voisi nostaa framille, isosti. Moni ihminen muuttaa pois suomesta. Ymmärrän.

  VastaaPoista
 4. Miksei tiedotusvälineet kiinnostu:) no kukapa se tämän maan ns tiedotusvälineet omistaa? ei tässä maassa tiedoteta kuin sitä mille lupa saadaan herroilta,luulisi tuon jo olevan selvinnyt tähän mennessä.

  VastaaPoista
 5. Kuinka ISO virkamies toimii - lyhyt oppimäärä.

  Olipa kerran ISO virkamies jolla oli liian paljon valtaa sekä aikaa. Tuli virkamieheltä ehdotus eräänä päivänä, että viraston tulisi nostaa sen turvallisuustasoa ja pitäisi palkata heti yövartija. Se tehtiinkin ja näin työllistettiin yksi suomen kansalainen.


  Viikon jälkeen sitten ISO virkamies sanoi, "kuinka vartija pystyy tekemään työnsä, ilman että häntä neuvotaan kuinka tehdä työnsä" Sen jälkeen perustettiin yövartijatoimien suunnitteluosasta johon osoitettiin 2 virkamiestä. Yksi joka kirjoitti ohjeita ja toinen joka teki aikatauluja.

  Sitten ISO virkamies sanoi, "kuinka tiedämme varmasti että yövartija tekee työnsä oikein?"
  Sen jälkeen perustettiin laaduntarkkailu-osasto johon palkattiin taas kaksi ihmistä. Toinen joka kirjoitti puhtaaksi vartiolistan ja toinen joka kirjoitti raportit.

  Sitten ISO virkamies sanoi "Kuinka nämä ihmiset saavat palkkansa?" Sen jälkeen tehtiin taas kaksi uutta virkaa. Yksi joka piti huolta tunneista ja toinen joka piti huolta palkkalistoista

  Sitten ISO virkamies sanoi "Kuka on vastuussa näistä kaikista ihmisistä?" Sen jälkeen - Aivan, palkattiin taas lisää virkamiehiä. Tällä kertaa neljä virkamiestä: Hallintosihteeri,Apulaishallintosihteeri, Lakiasiainsihteeri sekä tutkimusassistentti

  Sitten ISO virkamies taas kerran totesi " Meillä on ollut ongelmia yövartijan tekemien kustannuksien kanssa jo yhden vuoden jälkeen. Olemme ylittäneet budjetin 72.000 eurolla, meidän pitää leikata äkkiä kuluja". Sen jälkeen ,viraston yövartija menetti työpaikkansa.


  Virkamies on AINA virkamies.
  / Pomppis

  VastaaPoista
 6. Suomi ei piitta Suomen laista ja kansanedustajat hyväksyvät laittoman menon. Jos laki olisi tarkoitettu noudatettavaksi, niin sitä valvottaisiin. Hyvä esimerkki on Mannerheimintien liikenne Helsingissä. Koska Eduskuntatalo on kyseisen tien laidassa kaikki kansanedustajat tietävät varmasti tilanteen. Mannerheimintiellä on 30 ja 40 nopeusrajoitus. Liikenne kulkee 70 km/h. Tilanne on ollut sama vuosikymmeniä ja asialle ei ole tehty mitään. Kukaan ei piittaa Suomen laeista ei edes kansanedustajat.

  VastaaPoista
 7. Heh, tuossa yläpuolella (Iso virkamies - lyhyt oppimäärä) on hyvin kuvattu millainen on suomalainen holhousyhteiskunta (monessa muussakin asiassa).
  Tälläinen mies on juuri tämä Jouni Laiho. Mies joka ei voi käydä täysillä, kun hänen puheitaan kuuntelee. Hänen takanaan piileksii kuitenkin syövän ydin ja Laiho on vain se joka nämä asiat julistaa. Hän on siinä hyvä ja suorastaan usein herjaa ihmisiä tai kansalaisia törkeästi.
  Ennen jalkapallon MM-kisoja hän tuomitsi rikolliseksi sellaisenkin, jos vaikka minä löisin jonkun kanssa vetoa mestarista. Pelkkä Kossu-pullo panoksena taitaa riittää Laihon mukaan rikokseksi. Onko tämä enää tervettä puhetta Laiholta?

  Jos siellä "takana" olisi rehellisiä ihmisiä jotka oikeasti tajuaisivat, että tämä kaksinaamaisuus ei enää kaikkiin ihmisiin uppoa, niin Laiholta loppuisi duuni. Ei tähän voi mitään muuta enää sanoa kuin, että tämä Jouni on sekaisin ja hänen takanaan seisova epämääräinen ja kaksinaamainen sakki (kansanedustajien pääjoukko) samaa lössiä ja ajattelu oikeastaan CCCP:n ajoilta. He eivät osa edes tunne käsitettä monopoli tai siis käyttävät sitä, mutta väärin tulkiten ja lakia rikkoen. Edustajien lausunnoista ainoastaan Lyly Rajala sanoi niinkuin asia on. Sinikka Mönkäreen on myös pakko pakittaa.

  Laiho-reppana päästää päästää tuossa videon alussa pitkän huokauksen tuskaisen näköisellä naamallaan lausuessaan seuraavasti: "...ja nettipokerikysymys on nyt asia joka tällä hetkellä...hohhoijaa... voimassa olevien säännösten perusteella (siis nettipokeri) on KOKONAAN kiellyttyä".
  Heh, tuon huokauksen perusteella voi melkein päätellä, että ehkä Laiho tajuaa, että ei saa omaa ja taustavoimien säätöä menemään läpi, heh. Eli taistelee tuulimyllyjä vastaan. Tosin hän toteaa, että kyllä tämä onnistuu. Mutta siihen täytyy lisätä valvojia aivan kuten tuossa "virkamiehen-lyhyt oppimäärä"-jutussa menee, jos kaksinaamaisuuskin poistuu samalla.

  Selvä kaksimielisyys tuli ilmi myös Veikkauksen liiketoimintajohtajalta Olli Sarekoskelta. Veikkaus mättää 13.000.000 euroa pelien markkinointiin. Sarekoski pyhästi höpisee, että ei pidä antaa sellaisia mielikuvia, että voi voittaa lähes mitä tahansa ja kuitenkin Veikkaus antaa sellaisen kuvan mm. mainoksillaan. Mitä tälle voi muuta kuin nauraa? Vastuullinen pelaaminen...voi h*lvetti mitä sontaa ja mitä se käytännössä tarkoittaa?
  Miksei Jouni laita jotain kyttää kolikkoautomaatin viereen sanomaan mummolle, että tänään et saa pelata, koska sinun on ostettava ruokaa ja lääkkeitä. :)
  Sitten voitaisiin puhua kenties vastuusta. Varsinkin kun ottaa huomioon Veikkauksen, Fintoton ja RAY:n tarjonnan määrän. Mikä siitä tekee ns. vastuullisemman. Se on täyttä p*skapuhetta ja johtuu VAIN siitä, että nämä monopolit menettävät rahaa esim. vaikka Unibetille yms., joka on täysin laillinen ja luotettava peliyhtiö kuten Veikkauskin. Heilläkin on ihan sama höpötys sivuillaan (ilmeisen pakon vuoksi)vastuullisesta pelaamisesta.

  Jos höpötetään vastuullisesta pelaamisesta, mikä on tietenkin myös jossain määrin oikein, niin näitä valvojia pitäisi lisätä huikea määrä tai tehdä se jollain muulla järkevällä tavalla. Ei siis kieltämällä ja sitten kuitenkin hyväksymällä, kun kyseessä on oma lehmä.
  Eli tätä pyhyyttä on mahdoton valvoa. Tai sitten ryhmä vaikka Pohjois-Koreaan tutkimaan miten siellä on tämä asia järjestetty. Laiho voi toimia ryhmänjohtajana. Tosin itselläni ei ole ko. maan pelikäytännöistä mitään hajua, mutta arvelen sen sopivaksi opintokohteeksi.

  Eli se menee juuri kuin Ville ”Isokala” Wahlback toteaa: ”Ei näissä yksinkertaisesti ole päätä eikä häntää”.

  Siis tämä kaksinaamainen lätinä minua eniten kismittää.

  tth

  VastaaPoista
 8. Kuinkas kauan tätä syyteharkintaa nyt sitten voidaan pitkittää? Onko siihen mitään lain pykäliä? Kun ei ole mistään kuulunut, että "nyt luentaan ensimmäiset syytteet." Vaikka syyteharkintaan siirryttiin jo monta viikkoa sitten..

  VastaaPoista
 9. Ei ehkä liity juuri tähän, mutta kuvaa hyvin suomalaista oikeuskäytäntöä:

  http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/dvd-dokumentti-youtubessa.html

  / Pomppis

  VastaaPoista
 10. Jos ja kun Kailajärvi alkaa tulouttamaan klubin jäsenille tuottoja, niin Laiho, Rautava ja kumppanit ovat todella kusessa. Mikä tulee olemaan valtiolle esitettävän laskun loppusumma. Valtava määrä psyykkistä kärsimistä, kuolemantapauksia ja muuta inhimillistä tuskaa. Miten se kaikki hinnoitellaan? Kun Laiho ja Rautava pannaan linnaan ei se helpota kärsimään joutuneiden tuskaa. Kataisella taitaa tulla ongelma näiden "yllättävien" korvausvaatimusten kanssa. Tosin olisihan Jyrkin pitänyt tietää kun on selvillä asioista.

  VastaaPoista