keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Sanomat24: WinCapitan jäseniä vapautettu kaikista rikosepäilyistä

Sanomat24 julkaisi eilen oheisen tiedotteen:

Keskusrikospoliisi on vapauttanut sijoitusklubi WinCapitan jäsenistöä kaikista rikosepäilystä. Rikosepäilystä vapautettujen joukossa on myös suuria tuottoja saaneita.

EOK:lle on tullut runsaasti puhelinsoittoja ja sähköpostiviestejä, joiden mukaan poliisi on vapauttanut suuren määrän ihmisiä WinCapitan asiassa rikosepäilyistä, toteaa EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.

Rikosepäilyistä vapautettujen joukossa on myös EOK:lle toimitettujen tietojen mukaan sellaisia ihmisiä, jotka ovat saaneet suuria tuottoja ja sijoitusklubiin suuria jäsenmääriä suositelleita, toteaa Juntunen.

EOK:n linjana on kunnioittaa Euroopan ihmisoikeussopimuksen syyttömyysolettamaa kaikkien ihmisten osalta. Lisäksi jokaisella järjestömme jäsenistöön kuuluvalla tulee olla mahdollisuus kääntyä EOK:n välittämän asiantuntevan oikeudellisen neuvonnan puoleen siitä riippumatta, mistä ja miten henkilöä epäillään tai syytetään, toteaa EOK:n liittohallituksen puheenjohtaja OTT, dosentti Petter Kavonius.

Vuonna 2009 sijoitusklubi WinCapitan jäsenistöstä lähes tuhat henkilöä kääntyi kansalaisten oikeusturvan edunvalvontajärjestön EOK ry:n puoleen laillisten oikeuksiensa toteutumisen turvaamiseksi.

EOK on usein joutunut yksin puolustamaan WinCapitan asiassa lynkkaushengen kohteeksi joutuneita ihmisiä. Syyttömien ja rikollisiksi leimattujen ihmisten keskuudessa on seurauksena ollut perheiden hajoamisia, työpaikkojen ja asuntojen menetyksiä ja itsemurhia, sanoo Juntunen.

Monilla tahoilla ja etenkin hillittömän ihmisvihan vaivaamilla erilaisilla nettikirjoittajilla on viimeistään nyt häpeämisen paikka menettelystään lynkkaushengen lietsonnassa, ja mahdollisesti myös aikanaan korvausten maksun paikka uhreilleen, toteaa Juntunen.


http://sanomat24.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=13338&Itemid=176

45 kommenttia:

 1. mielenkiintoista seurata koska tämä uutisoidaan valtamediassa

  VastaaPoista
 2. No niin,näin se alkaa pikkuhiljaa murtua tuo
  krp:n rikollinen toiminta,taitaa sittenkin
  olla tulossa isot juhlat !

  VastaaPoista
 3. Erittäin upeaa toimintaa Eok:lta ja Sinulta Columbo! Teille molemmille, Sinulle ja Eok:lle syvä kumarrus kiitokseksi asian selkeyttämisestä suurelle ylöisölle!

  Toiminta ja tiedottaminen teillä kummallakin, on asiallista, rehellistä ja kaiken kukkuraksi aikaansaapaa toimintaa! Ei Suomessa voi elää, asua tai yrittää, jos on nämä blogissasi tuomat lähtökohdat korjaamatta, mitä nykypäivänä Onnelassamme on. Media on raaka. Siellä on takana se kirottu asia.Raha. Korruptio paistaa läpi,hyvä-veli toimii.Tuulipukukansa saa olla propelihattujen riepoteltavana ja voimia vielä pitäisi olla jatkoon. Ei tätä enää kestä pirukaan. Palkkoja nostetaan vaan suurille johtajille.Asiat hoidetaan kumileimasimen avulla, kun se on ollut tänä vuonna näin, sen on oltava ensi vuonnakin näin. Hyvä että nyt krp:ssä viimein sanotaan, että Wincapitalainen vapautetaan kaikista rikoepäilyistä. Onko niitä yksi vai useampi? Onko mahdollinen antautuminen jo käynnissä? Takaraivoon kuitenkin koskee, mut se on vain pientä jännitystä ,tiedon tuomaa huumaa. Olo alkaa selkeytyä! Jospa lopultakin oikeat rikolliset( mollaajat, ropelihatut)saadaan pian telkien taa!!

  VastaaPoista
 4. Vihdoinkin selkeää, ymmärrettävää tiedotusta.
  Niinhän se on että kun perse edellä menee puuhun,
  tulee pää edellä alas.
  Että mulle tekee ny hyvää....

  VastaaPoista
 5. - Monilla tahoilla ja etenkin hillittömän ihmisvihan vaivaamilla erilaisilla nettikirjoittajilla on viimeistään nyt häpeämisen paikka menettelystään lynkkaushengen lietsonnassa, ja mahdollisesti myös aikanaan korvausten maksun paikka uhreilleen, toteaa Juntunen.

  Mielenkiintoinen tuo Juntusen toteama tuon korvaus asian suhteen. Saattaa se nyt joitakin kauhistutttaa ja mietityttää tuo tuomiolle joutuminen! Joutua nyt tuomiolle vain siitä syystä, kun on ollut kateellinen siitä, että joku toinen saa tuottoja, kun on sijoittanut ihan omia rahojaan.
  No, minä voin lohduttaa kärsiviä. Tuskasta selviää, kun asia tutkitaan ja sen tuomalla oikeudenkäynnillä. Oikeus määrää kohtuullisen maksulapun. Sen kun kiltisti maksaa, niin asia on tullut sovitettua.
  Kannattaa kuitenkin iltaisin juuri ennen nukkumaan menoa miettiä, että olisiko kannattanut nuo rahat sijoittaa johonkin parempaan.
  Tuska kuitenkin valitettavasti jatkuu katkeroituneilla ja kateellisilla vihanlietsojilla sekä kauhistuttaa,
  että p....e, jos se onkin totta!

  VastaaPoista
 6. Krp:n ja median rakennelma taitaa kaatua.

  Suurimmaksi osaksi lasken näiden nettikirjoittajien tasolle myös median. Poikkeuksena Yle, jota kiitän Suomi Express-ohjelmasta.

  Aika monella toimittajalla voi puntti tai kynä tutista. Syy suoranainen herjaaminen ja mitä on tullut möläytettyä ilman pienintäkään oikeaa tietoa saati puolueetonta näkemystä asiaan tai todellisuuteen.

  Ja tosiaan vaimeaa on uutisointi tästä käänteestä. Miksiköhän?

  Missä on Salla, Jussi, Vesa (SS), Pyry ja Aamulehden tai vaikkapa Kalevan naseva toimittajajoukkue yms? Ja missä ovat nyt ne "asiantuntijat"?

  tth

  VastaaPoista
 7. Ketähän nuo syytteistä vapautetut suuret sponsorit ovat? Ovatko POLIISEITA, VALTION VIRKAMIEHIÄ, ARKADIANMÄEN VÄKEÄ vai mitä? Väkisinkin tulee mieleen, että tuskin ovat tavallisia tallaajia vaan jotenkin poliisin suojelussa olevia rappari-vapaamuurariveljiä.

  Samaan aikaan tehdään kuitenkin vielä kotietsintöjä muille.

  Tavallaan hieno juttu, mutta syytteistä vapautettujen status Suomessa pitäisi saada selville.

  VastaaPoista
 8. Nyt kun tuo tieto vielä vahvistettaisiin ja sijoitustuotot saataisiin kotiutettua kaikille. Saisi vastustajat pitkän nenän!

  VastaaPoista
 9. Miksi valtamedia ei uutisoi koko asiasta.
  Päinvastaisessa tapauksessa uutiset levisivät lehdestä toiseen, eikä kukaan vaivautunut tarkistamaan tietojen paikkansapitävyyttä.
  ONKO MEDIAN OMISTAJAT JOLLAIN TAPAA MUKANA KOKO WC:N KAATOYRITYKSESSÄ, VAI MIKSI TIEDOTTAMINEN ON YKSIPUOLISTA.???

  Satoja potentiaalisia yrittäjiä ja innovatiivisia henkilöitä on muuttamassa ulkomaille heti, kun asiat selviävät, eli jopa
  syksyllä/keväällä viimeistään.
  Vain ja ainoastaan "karkuun" rikollisia viranomaisia.
  Moni tuttavani ja Wincapitan jäsen on jo aloittanut selvitysprosesin (kuten minäkin), että mihin maahan yritys perustetaan.
  SUOMESTA ULKOMAILLE ALKAA VALTAVA "AIVOVUOTO" LÄHIAIKOINA.
  Mitkä ovat taloudelliset menetykset???
  Suomessa innovatiivinen keksijä leimataan kylähulluksi ja rikolliseksi.

  VastaaPoista
 10. Tuollainen juttu on tämän päivän ILKKA-lehdessä

  "WinCapita -jutussa epäiltyjen määrä kutistumassa

  ILKKA
  Seppo Heinonen
  ■ Laajassa WinCapita -sijoitusjutussa on tähän mennessä kuulusteltu syyllisiksi epäiltyinä yli
  600 henkilöä vahvistetaan Keskusrikospoliisin Oulun yksiköstä. Esitutkinnassa on kuultu yli
  3200 henkilöä. Wincapitalaisten omien tietojen mukaan noista 600 henkilöstä moni on saanut
  ilmoituksen syyllisyysepäilyjen kumoutumisesta. Vaikka KRP:n mukaan yksittäistenhenkilöiden
  osalta esitutkinta on voitu lopettaa ei se tarkoita, että WinCapita -jutussa kokonaisuudessaan
  ei epäiltäisi rikosta. Esitutkinta jatkuu myös sijoitustoiminnasta saatujen tuottojen osalta.
  Jutussa on osakokonaisuuksia jätetty jo syyteharkintaan. Itse pääjuttu jätetään syyteharkintaan
  lähiaikoina. Harkinta tullee kestämään kuukausia. Maaliskuussa 2008 tutkintaan tulleessa jutussa on sijoitustoimintaan osallistuneita todettu olleen yli 12 000 henkilöä. Lopullista määrää ei saada koskaan
  selville koska on ilmennyt, että myös kädestä toiseen tehtyjä sijoituksia on ollut runsaasti. Asian tultua
  julkisuuteen yli 2200 henkilöä eri puolilta Suomea teki rikosilmoituksen, mutta wincapitalaisten
  käsityksen mukaan niistä osa on vedetty takaisin."

  VastaaPoista
 11. http://lasselaaksonen.blogit.uusisuomi.fi/2010/05/

  lainaus:

  "Suomi saa ILMAISEKSI rahaa, jos tahtoo
  25.5.2010 11:19 | Lasse Laaksonen | Yleinen

  Kansainväliset huipputreidaajat ovat jo ovella. Suomikin kehitysmaana saa halutessaan riskittä, korotta, ilman takaisinmaksuvelvoitetta, ilman alkutalletusta tai vakuutta 10-50 miljardia dollaria yhdessä vuodessa käytettäväksi mihin tahtoo.

  Miten se on mahdollista? Treidauksessa bondit vaihtavat omistajaansa salamannopeasti, miljardien kokoisina tukkuerinä. Treidaajat tekevät kauppansa varmalla pohjalla, ostaen hintaan, joka on pienempi kuin samaan aikaan tiedetty myyntihinta. Treidaajat eivät kuitenkaan pääse tekemään kauppoja tietyillä arvopapereilla ilman valtioilta saatua vakuutta. Vakuutta? En paljasta koko pajatsoa.

  Oleellista on se, että riihikuivaa rahaa on riittävästi. Se tuottaa treidaajille ja valtioille suuret voitot. Ne voidaan käyttää vaikka Talinnan tunneliin, energiaan, sairaaloihin, homekouluihin, vanhusten hoitoon, pisararataan, ydinjätteiden hautaamiseen, jne.

  Onkin enää kaksi kysymystä:

  1. Miksi valtio ei ota ilmaista rahaa vastaan eli onko hallitukselle edullisempaa pitää kansa työttöminä ja köyhänä kuin olla pitämättä?
  2. Onko jossain ketunhäntä eli paljonko ja ketkä maailmanparonit tienaavat tästä ja mikä on vaikutus maailmantalouteen. Suomi on kuitenkin niin pieni, että se ei sotke koko maailmaa."

  VastaaPoista
 12. SAVON SANOMAT äsken:

  Jättimäinen Wincapita-tutkinta on loppusuoralla
  05:00 Matti Pietiläinen

  Sijoitusklubi Wincapitan pääjutun esitutkinta on tarkoituksena saada valmiiksi kesä-heinäkuun aikana, kertoo Wincapita-tiedotuksesta keskusrikospoliisissa vastaava rikostarkastaja Maria Vuorivirta-Heikkinen.

  Tutkinta on yksi Suomen laajimmista rikostutkinnoista. Wincapitaan laittoi rahojaan noin 10 000 suomalaista ja noin 2 500 suomalaista on tehnyt siitä rikosilmoituksen.

  Eurooppalaisen oikeusturvan keskusliiton internetsivujen mukaan keskusrikospoliisi on vapauttanut sijoitusklubi Wincapitan jäsenistöä rikosepäilyistä. Sivuston mukaan rikosepäilystä vapautettujen joukossa olisi myös suuria tuottoja saaneita ja sijoitusklubia useille suositelleita.

  - Epäilty on epäilty lähtökohtaisesti sen perusteella, onko hän suositellut Wincapitaa ihmisille. Onko annettu väärää tietoa ja mitä tietoa on annettu, Vuorivirta-Heikkinen muistuttaa.

  Hän toteaa, että henkilöt voivat kuitenkin menettää Wincapita-tuottonsa, koska toisenkaan tekemästä rikoksesta ei saa hyötyä.

  VastaaPoista
 13. Heh...jää nähtäväksi paljon heittää aikataulusta tämä ympäripyöreä MVH:n lausunto. Siis:

  "Sijoitusklubi Wincapitan pääjutun esitutkinta on tarkoituksena saada valmiiksi kesä-heinäkuun aikana, kertoo Wincapita-tiedotuksesta keskusrikospoliisissa vastaava rikostarkastaja Maria Vuorivirta-Heikkinen."

  Siinä on jo pieni takaportti, "on tarkoituksena". Eli ei lue, että se ON silloin valmis. Tätä vedätystä on jatkunut ja jatkunut kaikissa Wincapitaa koskevissa asioissa.

  Minä en usko enää tai siis en ole pitkään aikaan uskonut mitään MVH:n sanomaa asiaa. Hän valehteli minulle henkilökohtaisesti puhelimessa jo 1,5 vuotta sitten. Se hänen silloin sanomansa asia ei ole toteutunut vieläkään. Sama koskee kaikkia juttuun liittyviä poliiseja.

  tth

  Ps. ai niin unohdin, että poliisi saa puhua vaikka mitä sontaa laillisesti ilman vastuuta.

  VastaaPoista
 14. Tai on yksi tapahtuma missä Krp "toimi ajoissa". Tämä oli Tuusulan oikeudenkäyntifarssi, johon laamanni taisi todeta, että emmeköhän ole hieman aikaisin liikkeellä. :)

  tth

  VastaaPoista
 15. Minun mielestäni KRP on itse keksinyt sen, että KRP saa valehdella esitutkinnan aikana.
  Mikäli kuulustellaan useita henkilöitä yhtä aikaa, niin silloin valehtelu tunnustamisen saamiseksi on perusteltua (”Kaverisi tunnusti jo, joten käsittely nopeutuu, kun……..”).

  Muuten poliisin valehtelu on erittäin vahingollista, koska se vie viimeisenkin luottamuksen poliisiin.
  Wincapita-tutkinnassa virkamiesten valehtelu on mielestäni ollut suorastaan patologista.

  Julkinen valehtelu median kautta isolle ihmismäärälle on ainakin minun oikeustajuni
  mukaisesti rikollista. Onko viranomaisten julkinen valehtelu aiheuttanut itsemurhia, perheiden hajoamisia ja sairastumisia???? Mielestäni vastaus on KYLLÄ, ja tulossa on valtava jälkipyykki.

  TÄSSÄ ASIASSA OIKEUS VOITTAA VARMASTI.

  VastaaPoista
 16. Tänään sain henkilökohtaisesti todeta että viranomaispuolelta mukana tutkimuksessa olevista henkilöistä kohdallani ovat edesauttaneet helpottamaan tilannettani takavarikkojen osalta.Hienoahan se on että kuitenkin vaikka ei isosta asiasta materiaalisesti kokonaisuudessa ole kysymys niin kohdallani tärkeästä asiasta.Plussaa heille välittämisestä.

  VastaaPoista
 17. Aukaise nyt meitä vähän. Mitä tuolla alla olevalla oikein koitat viestittää?
  Mitä on tapahtunut, mikä oli se apu ja mikä viranomainen?
  "-Tänään sain henkilökohtaisesti todeta että viranomaispuolelta mukana tutkimuksessa olevista henkilöistä kohdallani ovat edesauttaneet helpottamaan tilannettani takavarikkojen osalta.Hienoahan se on että kuitenkin vaikka ei isosta asiasta materiaalisesti kokonaisuudessa ole kysymys niin kohdallani tärkeästä asiasta.Plussaa heille välittämisestä."

  VastaaPoista
 18. Kysymys viranomaistoiminnasta on yksinkertainen. Jos ei ole varoja takavarikoitavaksi niin vapautetaan syytteistä.

  Itse olen sponsori jolla ei ole tuottoja Wincapitasta, eli olen "syytön". Vastoin omaa etuani kysyn onko kaikki asiat lukijoiden oikeustajun mukaan oikein?

  VastaaPoista
 19. MVH:n sanomana: " Epäilty on epäilty lähtökohtaisesti sen perusteella, onko hän suositellut Wincapitaa ihmisille.".

  Omasta tilanteestani lyhyesti: Olen Wincapitan jäsen, mutta en ole henkilökohtaisesti sijoittanut omaa rahaani enkä myöskään tulouttanut yhtään euroa. Avopuolisoni sijoitti omista varoistaa alkupääoman ja hoiti sijoitusta puolestani. Lapsuuden ystäväni kiinnostui WC:sta ja avopuolisoni kertoi sijoitusmahdollisuudesta hänelle. Ystäväni lähti mukaan ja luonnollisesti olen hänen "sponsorinsa" pitkäaikaiseen tuttavuuteemme perustuen. Hän on minun yksi ja ainoa sponsoroituni. Kuulusteluissa on moneen kertaan useamman henkilön kertomana käynyt kpr:lle ilmi, että en ole kertonut kenellekään Wincapitasta, saati sitten "houkutellut" ketään sijoittamaan. Tästä huolimatta minua epäillään rahankeräys rikoksesta ja törkeästä petoksesta. Tätä piinaa on jatkunut yli kaksi vuotta. Sairastuin masennukseen, josta olen yrittänyt toipua ulkopuolisen avun turvin. Koko elämäni on totaalisen jumissa tutkinnan keskeneräisyyden vuoksi. En voi toteuttaa pienimpiäkään unelmiani, enkä mennä elämässä eteenpäin.

  Täysin syyttömän ihmisen syyllistäminen on vienyt uskon siihen, että Suomi olisi oikeusvaltio. Luottamus Suomen oikeusjärjestelmään on täysi nolla.

  - Zell

  VastaaPoista
 20. Rehellisen tunnusmerkki:- Hallitsee itse omaisuuttaan.
  - On pankissa rahaa. Mitä seuraa ? Krp huomaa ettei
  ole rikollinen koska ei ole piilottanut varojaan.
  Toimenpide, (yllättävä) sieltä otetaan mistä saadaan.
  Kysymys yleisölle, meneekö oikeustajunne mukaan ?

  VastaaPoista
 21. Ehdotan että kaikki valtion virassa olevat,
  laittaa 300 € ylimääräisenä uhrina valtion
  kassaan. ja sen lisäksi lupaa jatkaa yhden vuoden
  tyässä ilman lisiä, muuten vain.Sen jälkeen normaalia
  elämää, eikä saa mainostaa tekojaan mitenkään.
  Se on reilua ja tasapuolista Meille kaikille !
  (jk. ja kukaan ei köyhdy).

  VastaaPoista
 22. Näin ratkes jo senttihuutokauppojen oikeudenkäynnit:
  - Käräjäoikeus määräsi valtion korvaamaan syytettyjen oikeudenkäyntikuluja reilut 37 000 euroa. Lisäksi kahdelle syytetylle maksetaan valtion toimesta muita kuluja 3 000 euroa. Fiksuhuuto-juttu päätyi oikeuteen, koska Sisäasiainministeriön arpajaishallintoyksikkö teki sivustosta tutkintapyynnön.
  Helsingin Sanomien uutisoinnin mukaan Satakunnan käräjäoikeus on myös antanut asiassa helmikuussa samansuuntaisen tuomion. Silloin myös syyttäjän mukaan kahden 28-vuotiaan miehen senttihuutokauppa rikkoi arpajaislakia, mutta oikeus oli toista mieltä.
  Fiksuhuudon toiminnasta vastaava mieskaksikko vältti myös liki kolmen miljoonan korvaukset, joita syyttäjä oli vaatinut valtiolle rikoshyötynä.

  Aika kovat oli vaatimukset mutta kiville meni ja provikat jäi tutkijoilta saamatta.
  Eikös tätäkin vyyhtiä ollut Laiho laittamassa liikkeelle??
  On siinä jo kallis virkamies meille veronmaksajille. Kateus käy joskus kalliiksi.

  VastaaPoista
 23. Fiksuhuuto

  Ei onnistunut valtiolta Fiksuhuudon ryöstö ja provikat tutkijoilta ja johdolta jäi tosiaankin
  saamatta, koska toiminta todettiin lailliseksi.
  Taas kerran sisäministeriö / poliisi järjesti veronmaksajille kunnolla maksettavaa.
  Viranomaisten tavanomaista ja käsittämätöntä hölmöilyä ja veronmaksajat maksaa.
  Eikä ollut ensimäinen kerta. Seuraava ja paljon suurempi on tulossa. Kyllä käy kalliiksi em. viranomaisten ja erään siellä touhuavan virkamiehen toilailut, joka ei näe kapean
  putken läpi, kuin laittomia arpajaisia ja pyramideja sekä ponzeja.
  Fiksuhuuto taitaa tietämäni mukaan toimia tätä nykyä Englannissa ja toimii ihan laillisesti, kun Suomi ei kelpaa. Täällähän innovatiiviset yritykset ja uusien asioiden sekä teknologian keksijät mielletään rikollisiksi. Hölmöläisten touhua, mutta tämähän onkin Suomessa maan tapa. Että tällainen tapaus tällä kertaa.

  VastaaPoista
 24. Fiksuhuutokaupan kavereiden voitto oli hieno asia ja taas esim. siitä mitä kateelliset ihmiset saavat aikaan, mutta miten on mahdollista, että kaverit eivät saaneet suurempia korvauksia, sillä kuulin, että vaino on ollut aivan kohtuutonta monelta eri taholta ja suoranaisia valheita on levitelty keskustelupalstoille yms.

  Onneksi olkoon fiksuhuudon kaverit, sillä tiedän, että luette myös tätä blogia.;)
  Kiitos innovaatisuudestanne kehitellä uutta, minkä merkitystä kaikki kateelliset luuserit ja ajastaan homehtuneet papparaiset eivät käsitä, mutta minusta teidän olisi pitänyt saada kolme milliä korvauksia rehellisen yritystoiminnan törkeästä häiritsemästä. Pankaapa uusi anomus vetämään EOK:n lahjomattomat juristit kyllä auttavat.

  Ja sitten seuraavaksi Laiho ottaa takkiin Wincapitan kanssa.;) Että näillä mennään!

  ps. siis mitenkäs sen Moven kanssa myöskin kävi?:)Vainoharhaisuus haisee ja kalliiksi tulee veronmaksajille.

  VastaaPoista
 25. Uusi tasapuolisuuslaki vireille:
  Mikäli viranomaiset jatkossakin tekevät tällaisia epämääräisiä ja täysin puoluellisia tutkimuksia, missä julkisuuden avulla yritetään hakea ja tehdä pakkokonsteilla, jopa asiakirjoja väärentämällä, syyttömistä syyllisiä. Mikäli viranomaiset jatkossa häviävät tällaisen jutun, niin tutkinnan liikkeellepanija ja tutkinnanjohtaja saisivat 2 kuukautta linnaa jokaista veronmaksajille aiheuttamaansa 10.000,00 euron kulua vastaan. Panisi se ainakin täysijärkisen viranomaisen selvittämään asiaa ennen kuin aloittaa tutkinnan, sekä ei hän ainakaan tarkoituksella sitä venyttäisi ja venyttäisi kaikenlaisilla vippaskonsteilla, sillä mitä pienemmät kulut tapiosta veronmaksajille tulee sitä lyhempi kakku tulee istuttavaksi.
  Kakun voi välttää mikäli maksaa veronmaksajille aiheuttamansa kulut. Jos alkaa näyttää, ettei jutusta ole tulossa oikeaa syytettä, niin varmuudeksi tutkinnanjohtjan ja tutkinnan liikkeellepanijan omaisuus asettaa takavarikoon.

  VastaaPoista
 26. Kyllä meillä on ihan helvetin hienoja ihmisiä poliisissa ja syyttäjävirastossa, kun kymmeniä ihmisiä tutkii päätyökseen Wincapitaa ja jo kahden vuoden kuluessa on saatu niin paljon aikaan. Pääepäillyn tunnustus, itsemurhia, perheiden hajoamisia, jäsenistön syyttelyä ja maan ammattilaisten suusta tieto, että valuuttakauppa on sama kuin kolikonheitto. Onneksi olkoon! On ollut lottovoitto syntyä Suomeen. Tällä vauhdilla oikeudessa ollaan jo 2030-luvulla heti lumien sulattua. Mikäli oikeusapupyyntöihin muista maista on saatu vastauksia. Ja mikäli kaikki jäsenet ovat tehneet rikosilmoituksen klubista...

  VastaaPoista
 27. Osio ei ihan tälle, mutta teelmäs täs.oikeudet olemattomat, levitys ja vääntely toivottua.
  Vanha parkkipirkko:(Holivikorkon sävel tai räppäyskin käy)
  Jo aika tullut on, antaa pois virkavaatteet.
  Nyt vanha parkkipirkko juhlii vuoksi eläkeen.
  Taas puhe hallinnon,
  jauhaa juhlavat saatteet,
  mut parkkipirkko haluaa vain porsaanseläkkeen.
  II
  Nut hän saa hengähtää, kun kotiutui yöstä,
  ja yöpuvussansa painuu sänkyyn lämpöiseen.
  Hän unta ylevää,
  näkee valvojan työstä,
  eniten muistaa hän aina työstään nauttineen.
  III
  Ei enää pysäköijää, hän voi sakottaa,
  se aika hänelle jo ompi historiaa.
  Mut vielä töihin palaa,
  hän jatkaa omaa alaa,
  sakottaa vaikka salaa edes unissaan.
  IV
  Taas unessansa hän, sakon suurimman antaa,
  sen tällä kertaa ansaitsee yks`avomersumies.
  Saa mielen tärkeän, vaikka vain taivaanrantaa,
  hän maalaa, mutta onnellinen silti kuka ties.
  V
  Hän liian vanha on,
  nyt eläke jo koittaa.
  Hän kuumeisesti miettii mitä vielä tehdä vois,
  kun koki kohtalon,
  joka niin katkeroittaa,
  rakkaasta työstään hänet pakoptettiin pois.

  Ei enää hän.....

  VastaaPoista
 28. Kaleva.fi
  Oulu 11.6.

  Syyttäjä ei vie Fiksuhuutoa hovioikeuteen
  Kihlakunnansyyttäjä Heikki Arjas ei aio valittaa senttihuutokauppa Fiksuhuudon käräjätuomiosta. Arjas ilmoitti perjantaina, että hän tyytyy Oulun käräjäoikeuden maanantaina antamaan tuomioon.

  Em. vapauttavaa päätöstä ei julkaistu muissa medioissa kuin Kaleva.fi ja yle.fi nettisivuilla. MIKSIKÖHÄN?

  Korvaukset valtiolta Fiksuhuudolle pitäisi olla tuntuvat, kun ovat toiminnallaan syyllistyneet laillisen liiketoiminnan törkeään mustamaalaukseen ja häirintään.. Syyttäjällä sentään syttyi järjen valo, kun ei lähtenyt viemään asiaa hovioikeuteen. Kyllä tämä Laiho sisäministeriön alaisuudestsa tulee Suomen valtiolle ja veronmaksajille kalliiksi, kun säännöllisin väliajoin laittaa alulle näitä tutkintapyyntöjä mistä milloinkin, kun ei näe kapean putken läpi muuta, kuin laittomia arpajaisia, pyramideja ja ponzeja. Mikähän yritys on seuraavana listalla?

  VastaaPoista
 29. Ihan oikeesti, nyt alkoi pelottaa rehellistä veronmaksajaa, jos tuo Wincapitakin päättyy oikeusistumissa samalla tavalla kuin tuo Fiksuhuuto. Ja jos nuo niiden väitetyt tuotot vielä pitävät paikkaansa, niin sieltähän tulee aivan järkyttävän iso lasku meille veronmaksajille maksettavaksi!! P.....e, sieltä tulee satojen miljoonien lasku, taitaa mennä miljardi rikki, HUH, HUH!!! Taitaa suhteessa olla tuo silloiselle Neuvostoliitolle maksettu sotakorvauskin ihan pikkuraha tähän laskuun verrattuna??
  Jumankekkana, toivottavasti tämä jumalattoman laskun aiheuttajat joutuvat asiasta vastaamaan!

  VastaaPoista
 30. Arvailua tulevasta;

  Oikeudenkäynnistä tulee salainen. Jostain löytyy tuomari, joka tuomitsee niin Hannun kuin WC:n ja rahaa vaaditaan valtiolle rikoshyötynä niin Hannulta kuin jäseniltäkin. Asiakirjat määrätään pidettäviksi salaisina kymmeniä vuosia. Kukaan viranomainen, poliitikko tms. ei ota kantaa päätöksiin. Mediassa asioista puhutaan edelleen vain KRP:n haluamalla tavalla.

  Kiitos EOK ja Columbo. Olette avanneet silmämme mitä tässä maassa tapahtuu ja on tapahtunut. Kivinen ja vaikea tie on saada totuus esille. Voimia ja taistelua!

  VastaaPoista
 31. Kyllä Wincapita on rehellistä toimintaa, niin paljon faktaa olen nähnyt sen puolesta.Viranomaiset eivät todellakaan harrasta rehellistä toimintaa... Onhan niille luvattu tietty summa rahaa jos kaatavat capitan.Jännä nähdä päättyykö esihutkinta kesä heinäkuun aikana.

  VastaaPoista
 32. Siis voiko ihan oikeasti Wincapita tapaus olla viranomaisten sähläystä kokonaan ja lasku lankeaa meille tavallisille veronmaksajille!!!! Selvänä pidetty tapaus ei enää näytäkkään selvältä. Byt äkkiä joku viheltämään pilliin ja peli seis! Epämääräisiä tutkimusaikatauluja ei saa enää sallia, totuus esiin ja vähän äkkiä!!!!

  VastaaPoista
 33. Luottamus sekä uskottavuus poliisiin ja viranomaisiin on katkennut kertaheitolla tuhansilta suomalaisilta viime kuukausien aikana. Wincapitan ympärillä tapahtuneet viranomaisten ja heidän talutusnuorassaan olevat median puuhastelijat ovat tuomassa kansan silmien eteen todellisen mädän omenan. Tosi ison sellaisen. Oikeusturvarikkomukset, valehtelu ja KRP:n käräjäoikeuden kanssa veljeily ovat aiheuttaneet useita itsemurhia, sairauksia, perheiden hajoamisia ja niiden kautta suuria vaikeuksia elämän jatkamiseen.

  Miten tässä tilanteessa voi tuntea ylpeyttä isänmaastaan? Tästä maasta haluaa moni lähteä pois ilman karkoittamispäätöstäkin. Onpa kyseessä mummo tai wc-sijoittaja.

  VastaaPoista
 34. Todella mukava lukea näitä viimeisimpiä kirjoituksia. Hienoa, että ihmisten silmät alkavat avautua tässä case Wincapitassa, kuinka viranomaiset yrittävät väkisin tehdä asiasta rikollista toimintaa ja kaikki tämä sähläys tapahtuu meidän veronmaksajien varoilla.
  Kyllä nämä virkamiehet ja "asiantuntijat" tulee saada vastuuseen teoistaan!!

  VastaaPoista
 35. Nyt jo kohta 3-vuotta töngitty, ja aivan turhaan.
  Ei voi enää mennä salaiseksi käynniksi jos krp
  on perunut osan jäsenten syytöksistä kaikista rikosepäilyistä, niin miten ihmeessä sinne voi jättää roikkumaan loput???? Ei voi olla eriarvoisia asioita koska aihe on sama. Krp varmaan tulee venkomaan niin kauan kun ns. Tuomarin planttu nuijaa heiluttaa vaatimatta näyttään todisteita siitä mistä ne epäilyt ovat ja kenen mielestä ovat rikollisia tekoja.
  On se vaan ihme ettei puolustus saa näyttää hommaa oikeudessa ja Tuomarin olis helppo viheltää peli poikki, lakkais älytön veroeurojen tuhlaus. Nythän on selvää että
  yhtiötä vastaan ei ole eikä tule ensinmäistäkään syytettä, joitakin jäseniä kohtaan ehkä.... Mutta on myös selvää, että jäsenet ovat tänä tutkinta aikana menettäneet älyttömänt tuloutukset, ja siitä Krp varmaan
  tietääkin, mitä on tulossa kun oikeus vihdoin alkaa puida asiaa. Ei varmaan Rautavan eikä monen muunkaan päätä silitetä kun laskun näkee
  jonka ovat aiheuttaneet Valtiolle ihan omaa tyhmyyttään.

  VastaaPoista
 36. Ei niitä se lasku hirvitä, kun he eivät siitä joudu maksamaan centtiäkään. Vaan se niitä kauhistuttaa, ainakin pitäisi, kun ilmeisesti tutkijoiden virheellisten toimintatapojen johdosta on mennyt monta ihmishenkeä. Niitä ei voi rahallakaan korvata. Jos Winclubin toiminnasta ei löydykkään mitään rikollista, niin tämän ihmishenkien menetyken julkisuuteen tulo on viranomaisille kauhuskenario. Jos ovat normaalia ihmisiä, niin ainakin yöunet pitäsi olla vähissä.
  Tämä on yksi syy miksi asiaa koitetaan kaikin konstein vetkutella.

  VastaaPoista
 37. On se ihme hommaa ku takavarikoidaan rahat,
  laitetaan porukka istuun vankilaan mutta
  käräjille ei pääse millään.
  Eikö oikeusvaltiossa pitäisi olla niin että
  oikeus määrää vankilaan ja muutkin sanktiot
  eikä joku yksittäinen ihmisten tuhoaja joka on sattunut saamaan viran hyvä veli järjestön kautta.

  VastaaPoista
 38. Tutkinnan johtavat henkilöt saavat varmasti paljon kivoja kavereita esim.golf-klubilla. Pelaajatoverit ovat joutuneet 'downgreidaamaan' asuntoja, autoja, veneitä ym. Miten ne (police) voivat katsoa peiliin ja olla oikeasti 'oikeassa' ? Ilmaiset pelikaljat voi jäädä saamatta.
  Sakeita hommia.

  VastaaPoista
 39. "Sitten kun kerron sen se on hyvin ymmärrettävä syy. Tämä ei ole sellainen aihe, jota nyt muutamaan vuoteen käsittelen", Vanhanen sanoi pääministerikautensa viimeisessä tiedotustilaisuudessa Brysselin EU-huippukokouksessa.

  Olisikohan yhteyksiä WinCapinaan?

  VastaaPoista
 40. Jos olisi ollut capita auki, olisin työllistänyt kolme ihmistä. Nyt en sellaista velkarahalla tee. Tämä viranomaisten järjettömyys on tullut kerrannaisvaikutuksineen tosi kalliiksi tälle maalle. No, pääasiahan on, että oma nahka pelastuu eikä virheet tule julki. Onhan kyseessä Suomen suurin viranomaisrikos.

  VastaaPoista
 41. >Olisikohan yhteyksiä WinCapinaan?

  Kailajärvihän puhui erittäin vaikutusvaltaisista jäsenistä, joita hänellä on Wincapitassa mukana?

  Monia politiikkojahan tiedetäänkin nimeltä ja osa heistä ei jatka, mutta Vanhasen nimeä en toki ole kuullut, mutta jos joku kansanedustaja on hänet sponsoroinut niin juttu ei ole levinnyt ja Hannuhan tunnetusti vaikenee, kuin muuri.

  Siinäpä olisikin selitystä, miksi juttua ei saada kasaan millään, koska se olisi valtakunnan median ylittävä kasainvälinen uutinen.

  Myöskin oikeusministeri Tuija Brax päästi sammakon jossakin vaiheessa, että Suomen "sikainfulenssa" tulee olemaan Wincapita, mutta toki perui puheitaan myöhemmin ja kertoi,ettei hän halunnut loukata jäseniä.

  No niin tai näin, niin Wincapita tulee paljastumaan rehelliseksi ja mitään ette voi.;)

  VastaaPoista
 42. Täytyy todeta tuntemattoman sotilaan sanoin "mää vaain kauhiasti ihmettelen asiaa""? miksi krp ei tutki oleellisinta asiaa eli!!(kuka sulki pysäytti rahaliikenteen ,sisään ja ulos) ? kuka oli se hengilö tai taho joka sen teki siinä on suurin syyllinen ja suomen seuraava elinkautisvangi !! jos selviää elävänä oikeusprosessin läpi ,meinaan on melkoiset paineet odotettavissa ja ei syyttä !! jos sulku on tehty pelkästä kateudesta tietämättömyydestä tai jonkin salaseuran käskystä ?? olisi ilo tietää tämä ja saada kättensä iloksi !hänet ! näin toiveajattelee moni tässä 3 vuoden maanpäällisessä helvetissä olleet ja kansan osana joiden oikeuksia ei kukaan kunnioita tai noudata vaan meidän kohdalla toimii sanonta kiihotus kansan osaa kohtaan ja sen teki media ja krp ja oikeusjärjestelmä on kuin laihon tuppervaara kurssi ,mistään mitään tietämätön kesä jänis!!! MUTTA seuraavat vaalit on kohta !?toimitaan kanssa ja tehokkaasti äänestämään ja kaikki vaihtoon!!!!

  VastaaPoista
 43. Alla hyvä esimerkki miten Suomessa saa edelleen pankit julkisesti "kusetaa" asiakkaitaan!
  Eikä varmasti tekijöitä panna asiasta vastuuseen.

  Pankit kauppaavat STT:n tietojen mukaan säästövakuutuksiaan myös iäkkäille asiakkaille, joille ei todennäköisesti ehdi olla niistä juurikaan hyötyä.

  Pienituloiset eläkeläiset ovat ostaneet säästövakuutuksia, jotka erääntyisivät täysmääräisesti vasta heidän täyttäessään sata vuotta.

  STT:n hallussa on aineisto OP-Pohjolan kahdelle yli 80-vuotiaalle pienituloiselle eläkeläiselle myymästä säästövakuutuksesta, jotka on tarkoitettu pitkäkestoiseen sijoittamiseen. Tapaukset ajoittuvat vuosille 2006 ja 2008.

  Säästövakuutusta voi toisinaan hyödyntää perintösuunnittelussa. Kummassakaan OP-Pohjolan tapauksessa ei ole kyse siitä, koska molemmat henkilöt ovat naimattomia ja lapsettomia naisia.

  OP-Pohjolasta kerrotaan, ettei tapauksia voida kommentoida tarkemmin, koska niistä ei ole yksityiskohtaista tietoa, mutta asiakaskohtaisesti on aina tarkoitus kartoittaa paras mahdollinen vaihtoehto.

  Finanssivalvonnan mukaan viiden vuoden aikana on tullut kymmenkunta valitusta useiden eri pankkien toiminnasta, joka liittyy ikäihmisten säästövakuutuksiin.

  VastaaPoista
 44. Kertokaas nyt te viisaammat!!!!!
  Mikä jumankauta voi olla täällä Suomessa näin paljon päin persiitä näissä poliisien tarkemmin
  KRP:n touhujen salailuissa?? Nehän saa tehdä mitä vaan ja kirkkain silmin valehtelee eikä yhtään ota omantunnon päälle, "normaali ihmisen
  mieli järkkyis ja pahasti jos tollaista tuubaa päästäis ilmoille... Kuka, mikä tai ketkä on antanut Krp:lle tälläisen vallan, ne tekee töitä meidän verorahoilla, me maksetaan niiiden palkka, ja mitä tekevät nämä????Eikö ole mitään konstia muka olemassa millä nämä sinivuokkoset
  palautettaisiin niille kuuluvaan asemaan, eli tekemään järjeljistä työtä oikeuksien puolesta, nythän nämä hemmot tuhlaavat meidän veroeurot pelleilyyn. Keksivät jonkun ääliön syyn ja tahkoavat vuosia mielikuvitusmaailman saamilla
  kuvitelmilla olemattomien rikoksien epäilyillä.
  Ja kaiken tämän syyttäjät, tuomarit nielee, eikö näillä pelleillä ole itsellä aivoja millä
  kyseenalaistaa krp:n väitteet, tai anna niiden tuoda asioita esiin joilla on heittää faktat pöytään. Miksi ihmeessä tehdä valtiolle kauhea lasku ja turhaan (kyllä se häpeä aikanaan poistuu mielestä). Mutta nämä tulevat maksut ei ihan pian unohdu veronmaksajilta, kestääkö
  krp ym tahot sen. Tämä asia varmaan tulee vielä julkiseksi ja sitten valehtelijat ovat tilillä. Onneksi ollaan eu:ssa, täällä ei tunnu tapahtuvan muuta kun varojen tuhlausta ja pelleilyä koko rahan edestä

  VastaaPoista