maanantai 24. toukokuuta 2010

Sanomat24: WinCapitan rahaliikenteen sulkeminen on mysteeri


Sanomat24 julkaisi tänään oheisen tiedotteen:

Sijoitusklubi WinCapitan mysteerinen rahaliikenteen sulkeminen maaliskuussa 2008 synnytti rikosilmoitusten tulvan. "Keskusrikospoliisilla ei ole mitään tekemistä rahaliikenteen sulkemisessa vaikka niin väitetään", sanoo tutkinnanjohtaja Seppo Rautava Keskusrikospoliisin Oulun yksiköstä.

Sijoitusklubin lapualainen jäsen oli toukokuun alussa kuultavana Lapuan poliisilaitoksella. Sijoittajajäsen kertoo saaneensa Turun keskusrikospoliisin edustajilta myönteisen vastauksen KRP:n osuudesta sijoitusklubin rahaliikenteen sulkemisesta. "Käsi raamatulla vannon, että Turun KRP:n poliisit myönsivät minulle KRP:n vaikuttaneen rahaliikenteen sulkemiseen" sanoo sijoittajajäsen rauhallisesti.

Sijoitusklubin laajaa jäsenistöä on ihmetyttänyt, että rahaliikenteen sulkemisesta annetaan kahta erilaista tietoa.

EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen on saanut (24.5.2010) tutkinnanjohtaja Seppo Rautavalta vahvistuksen, ettei Oulun KRP ole mitenkään myötävaikuttanut sijoitusklubin jäsenten ja Moneybookersin välisen rahaliikenteen sulkemiseen. Juntunen on myös keskustellut Turun keskusrikospoliisien kanssa. "Poliisit kertoivat minulle, etteivät he muista puhuneensa mitään koko asiasta ja toinen poliiseista epäili, että asiassa on syntynyt väärinkäsitys", sanoo Juntunen.

Rahaliikenteen sulkeminen on mysteeri myös poliisille

"Tutkinnanjohtaja Rautava myönsi puhelinkeskustelussamme, että maaliskuussa 2008 Englannin viranomaiset ottivat yhteyttä Keskusrikospoliisiin. - Rautavan kertoman mukaan sijoituskubin rahaliikenne oli jo silloin suljettu", sanoo Juntunen.
"Sain sen käsityksen, että KRP:n käynnistämä esitutkinta ei lähes kolmen vuoden esitutkinnan aikana edes varmuudella vielä tiedä kuka rahaliikenteen olisi sulkenut, ihmettelee Juntunen. "Rautava arveli keskustelussamme, että rahaliikenteen sulkeminen on tapahtunut rahanpesuepäilyjen vuoksi joko pankin tai Englannin viranomaisten toimesta", kertoo Juntunen.

Toimiakseen sijoitusklubi WinCapitassa jäsenet joutuivat avaamaan pankkitilejä Nordea Pankki Oyj:ssä sekä mm. englantilaisessa Moneybookers nettipankissa. Näiden pankkien tileillä oleviin rahoihinsa jokaisella jäsenellä oli itsenäinen määräämisvalta eikä kukaan muu jäsen tai WinCapita ole kertonut, että yksittäisen jäsenen varoja olisi vastoin hänen tahtoaan käsitelty näillä tileillä milloinkaan niin kauan, kuin tilien käyttämiseen tarvitut sivustot olivat avoinna.

Syyttäjä Heikki Arjas Oulun syyttäjävirastosta vahvistaa pyytäneensä Moneybookers-pankilta eräiden sijoitusklubin jäsenten tilien jäädyttämistä. Arjaksen mukaan varojen käytön jäädyttämiset liittyivät turvaamistoimiin, ja ne toteutettiin huhtikuussa 2008.

Sijoitusklubin rivisijoittajat eivät ole voineet missään tapauksessa arvioida sijoitusklubin toimintaa laittomaksi. Kun poliisilla on mennyt jo lähes kolme vuotta esitutkintaan, jossa se ei ole vielä kyennyt osoittamaan mitään rikosta tapahtuneen. "Pitäisikö rivisijoittajan kyetä selvittämään hetkessä sen mitä poliisi ei kykene selvittämään kolmessa vuodessa", kysyy Juntunen.

Sijoitusklubin toiminnasta pääepäilty Hannu Kailajärvi ei ole tunnustanut mitään rikosta.

Kailajärvi kertoo, että ennen rahaliikenteen päättymistä kaikille varojen kotiuttamista pyytäneille maksettiin sijoitustuloja. Lisäksi Kailajärvi on ilmoittanut, että jos ulkopuolisia hyökkäyksiä ei olisi tullut, niin kaikki muutkin sijoittajat olisivat saaneet saavuttamansa voitot.

Tutkinnanjohtaja Seppo Rautava vahvistaa, että sijoitusklubin toimintaan liittyvä esitutkinta on nyt loppumetreillä. "Lähiaikoina saamme tietää keitä henkilöitä syytetään ja mistä rikoksesta", sanoo lähiaikoina eläkkeelle vetäytyvä tutkinnanjohtaja.

Lukuisten osallisten ja muiden tekemien havaintojen mukaan sijoitusklubi Wincapitan esitutkinta ei ole ollut puolueetonta.


http://sanomat24.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=13324&Itemid=176

31 kommenttia:

 1. Onneksi EOK liittyy kohta Eduskuntaan, niin saadaan joku roti tähän touhuun!

  VastaaPoista
 2. No eikös tämä taas ole jatkoa mitä KRP on harrastanut koko ajan. Valehtelee, valehtelee
  ja vielä kerran valehtelee. Eikö oikeasti ole mahdollista kääntää kelkkaa toisinpäin, elikä
  haastaa Krp ja muut tahot tekemistään rikkomuksista? Eikö silloin joutuisi lyömään faktat pöytään ja puolustuksen helppo niitata.
  Vai joudutaanko tässä vaan leikkimään krp:n hiirileikkiä maailman tappiin meidän verorahoilla?
  Eikö ole päättäjillä munaa tehdä asialle jotain,miksi ihmeessä niitä pitää äänestää eduskuntaan kun eivät saa suutaan auki, taikka ovat sitten todella tyhmiä ja vääriä henkilöitä
  kyseiseen virkaan jos eivät tajua missä menee juna. Taitaa olla niin että kun sinne pääsevät
  niin mielenkiinto loppuu tosiasioiden hoitoon ja alkaa putkinäkö, missä näkyy vaan oma eläke-etu ja muut edut jotka saaneet väärillä lupauksilla äänestäjiltä. Kyllä tämä Suomen maa on aikas mätä mitä tulee virkamiehiin ja
  koneistoon. Toivottasti EOK saa homman oikaistua ja konnat lusimaan ja maksamaan tekosistaan.

  VastaaPoista
 3. Suomessa pankkikriisi (90-luvun)kosketti noin miljoonaa ihmistä, jotka joutuivat kärsimään Suomen talouden ja poliittisten päättäjien virhearvioinneista. Hinta on monen osalta äärettömän korkea. Pankkikriisi jätettiin selvittämättä. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että asiasta on poliittinen sopimus. Menettely oli törkeä kansalaisten perusoikeuksien ja oikeusturvan loukkaus. Se oli ihmisoikeussopimusten vastainen menettely.

  Eipä ole juurikaan menettelytavat muuttuneet - ihmiset ajetaan ahdinkoon valtion toimesta - kannattaako täällä Suomessa enää asuakaan, kun muualla EU:ssa on jotain inhimillisempää tavalliselle ihmiselle tarjolla.

  Juntunen eduskuntaan!
  Eduskunta vaihtoon, kuten myös muut päättäjät, jotka hyväksyvät tällaisen...

  VastaaPoista
 4. Eikös se KRP:n tutkija uhonnut v. 2008, että
  "mikäli WC avaa sivunsa uudelleen, niin meillä on konstit sulkea sivut välittämästi".

  Minun mielestäni Rautava puhuu muunneltua totuutta ja sivut sulki KRP/Oulu.

  Sivujen sulkija synnytti valtavat menetykset Wincapitan jäsenille. Sijoittajia oli ympäri maailmaa, joten tulee vielä aikamoinen mylläkkä.
  Järjestikö KRP sekoilullaan valtavan laskun veronmaksajille????

  VastaaPoista
 5. Palataampa vaikkapa eduskuntaan Terhi Koulumieheen ja hänen sanomisiin,"Jos itse keksisin rahantekokoneen, niin pitäisin sen ihan omana salaisuutenani ja nauttisin sen hedelmistä".Tämän suuntaiset ajatukset ovat helposti pääteltävissä mikä on eduskuntaan valitun omat intressit.Valitettavasti huomattavan suuri osuus eduskunnassa olevista kansanedustajista ajavat "omia" etujaan ja esim antavat omilla plogeillaan/sivustoillaan ruusuisia kuvia ihmisille.Valitettavasti täällä vain kaikki oikeasti todellinen tyrmätään,otetaampa vaikka Marko Sihvonen joka osoitti mieltään suomen pohjavesien puolesta.Paljonhan näitä "epäoikeudunmukaisuuksia" on,mutta tässä osa tätä päivää.

  VastaaPoista
 6. Eikös presidentti voi käyttää VETO-OIKEUTTAAN ja vaihdattaa koko eduskunnan - ministerit mukaanlukien? Miksi maksaa heille tyhjästä hirvittävää palkkaa??

  VastaaPoista
 7. Kun tässä wincapita kulubin tutkinnassa ei vain tehtäsi suomenvaltiolle suurenpaa laskua kuin kreikka ja mitään eivät voi ,,,? on juna jo pahsti väärillä raiteilla Oulun suunassa !! veturin konnari lähtee kohta maan paakoon ja eläkeelle!!

  VastaaPoista
 8. Rautava oli jo selvittänyt jollekin median edustajalle kun median edustaja oli kysynyt Rautavan vastuusta ihmisten elämän tuhoamiseen. Oli vastannut, että häntä ei voida vastuuseen saattaa, koska hän jää eläkkeelle kesäkuussa.

  VastaaPoista
 9. Jospa se jäädytys-homma menikin näin:
  Herra X pyysi jäädyttämään clubin MB-tilin rahansiirtoviiveiden takia. Herra X pyysi myös MB:tä selvittämään, onko clubin touhussa kaikki kunnossa.
  MB ei saanut vastauksia selvityksiin, joten ilmoitti asiasta eteenpäin Englannin viranomaisille, jotka puolestaan ilmoittivat asiasta KRP:lle.
  (Herra X ei ole sitten naurettava suolimuroagentti vaan ihan uskottava henkilö.)

  Näin ollen voisi jäädytysjupakka olla kiinni siitä, ettei kysymyksiin ole saatu vastauksia. Onko näin ja miksi?

  VastaaPoista
 10. Miksi Rautava on vastannut tuolla tavalla mitä tuossa lainausmerkeissä olevassa kappaleessa sanotaan, eihän siinä rahaliikenteen sulkemisessa ollut kyse jäsenten ja Moneybookersin välisen rahaliikenteen sulkemisesta vaan Worldwide Investment Company LLC:n MB-tilin ulospäin suuntautuneen rahaliikenteen sulkemisesta. Eipä tietenkään myöskään Turun KRP:n kaverit ole puhuneet tuosta asiasta. Varmaankin KRP:n kaverit puhuvat tuon asian suhteen totta. Miksi ihmeessä Juntunen kysyi tuota asiaa mihin Rautava vastasi eikä oikeaa kysymystä tai ainakin noista kommenteista saa sen käsityksen.

  "EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen on saanut (24.5.2010) tutkinnanjohtaja Seppo Rautavalta vahvistuksen, ettei Oulun KRP ole mitenkään myötävaikuttanut sijoitusklubin jäsenten ja Moneybookersin välisen rahaliikenteen sulkemiseen. Juntunen on myös keskustellut Turun keskusrikospoliisien kanssa. "Poliisit kertoivat minulle, etteivät he muista puhuneensa mitään koko asiasta ja toinen poliiseista epäili, että asiassa on syntynyt väärinkäsitys", sanoo Juntunen."

  VastaaPoista
 11. "Poliisit kertoivat minulle, etteivät he muista puhuneensa mitään koko asiasta ja toinen poliiseista epäili, että asiassa on syntynyt väärinkäsitys" Kas kas poliisit jotka ovat sanoneet(siis kaksi kappaletta)eivät enää muista, mutta nimet on kuitenkin tiedossa. Soopaa koko poliisien puhe.

  VastaaPoista
 12. On selvä ero, jos sanoo, että en muista puhuneeni asiasta kuin että en puhunut asiasta.

  VastaaPoista
 13. Koetelkaapa muistaa sellaisiakin tapahtumia, kun ihmiset kyseli moneybookerssilta rahojensa perään, että miksi heidän siirtonsa ei onnistu tai tili aukea?
  Sieltähän oli vastattu, että ottakaa tämän asian johdosta yhteys Oulun KRP:n toimistoon. Miksihän ne MB:stä ovat kehottaneet asiakkaitaan toimimaan näin?
  Varmaan vaan ihan huvikseen tai ihan mielijohteesta jollain MB:n virkailijalla tullut "Lontoossa" ekana päähän sanoa, että olkaahan yhteydessä Ouluun ja sieelä KRP:n toimistoon!

  VastaaPoista
 14. Mielestäni Rautavalta pitäisi ottaa passi pois,
  että ei pääse karkuun vastuitaan.

  Seinäjoki-areenalle oli kuulema soluttautunut 2 "Oulun klaanin" jäsentä???
  MIKSI IHMEESSÄ??????
  Heillä ei olisi ollut mitään asiaa tilaisuuteen.

  Ottaisikoha Putin Wincapitalaiset suojelukseensa, mikäli muuttaisimme toiminnan kokonaan Venäjälle. Myös jäsenet maksaisivat veronsa Venäjälle????
  Veroprosentti voisi olla esim. 15 %, ja rahat ohjattaisiin karjalan ihmisten hyväksi.

  EIKÖS SE PUTIN TAPAA PÄÄMINISTERIN TORSTAINA????

  VastaaPoista
 15. Sijoitusklubin toiminnasta pääepäilty Hannu
  EOK:n tiedotteesta Juntusen kirjoittamana:

  - Kailajärvi ei ole tunnustanut mitään rikosta.
  - Kailajärvi kertoo, että ennen rahaliikenteen päättymistä kaikille varojen kotiuttamista pyytäneille maksettiin sijoitustuloja. Lisäksi Kailajärvi on ilmoittanut, että jos ulkopuolisia hyökkäyksiä ei olisi tullut, niin kaikki muutkin sijoittajat olisivat saaneet saavuttamansa voitot.

  Oletankin, että voitot ovat edelleen odottamassa oikeita omistajia. Ei Hannukaan niin kova jätkä ole että, jos tällaista on mennyt sanomaan ja lupaamaan, että tuossa vaan källäilisi jäsenistön silmien alla ja tekisi edelleen heidän kanssaan töitä, jos varallisuus ei ole tallessa!

  VastaaPoista
 16. "Rautava oli jo selvittänyt jollekin median edustajalle kun median edustaja oli kysynyt Rautavan vastuusta ihmisten elämän tuhoamiseen. Oli vastannut, että häntä ei voida vastuuseen saattaa, koska hän jää eläkkeelle kesäkuussa."

  Voi hyvät hyssykät! Jos tuo pitää paikkaansa, niin on todella RAAKA JA TUNTEETON IHMINE!
  Äijää ei hätkäytä pätkääkään, jos hänen mahdollisesti tekemien törkeiden virheiden ja ilmeisesti valheidenkin johdosta on menetetty ihmishenkiä.
  Jos minun ystäväpiirissä olisi tälläinen ihminen (tai varsinkin kotona), kiertäisin kaukaa. Kun tieto paljastusi, ei kyllä enää kuuluisi ystävä- tai perhepiiriini!

  KRP:n uusi motto:
  Surkaa te raukat kenen kohdalle olemme saaneet aiheuttaa aiheetonta ja mahdollisimman suurta surua ja tuhoa. Me olemme vain kiinnostuneita eläkkeestämme sillä eläkkeelle jääntimme yhteydessä syntimme ja rötöksemme annetaan anteeksi!

  VastaaPoista
 17. Hyvä KRP, ton "en muista enää"-kortin on Matti Vanhanen jo käyttänyt ja nyt joutui väistymään "salaisten" syiden takia pääministerin pallilta ja vielä ennenaikaisesti. Eli, tuota kommenttia ihan lähihistorian valossakaan ei kannata käyttää.

  Rautavahan puhuu vain OULUN krp:n osallisuudesta eikä KOKO krp:n osallisuudesta pankkiyhteyden sulkemiseen. Oli miten oli, Seppo raahataan vaikka EU-poliisien toimesta oikeuteen vastaamaan WinCapita-jäsenistöön kohdistuvasta vainosta ja yllyttämistä kansanryhmää vastaan. Ei unohdeta myöskään erästä sankaria oikeudenistunnoista joka nimitteli jäseniä "ahneiksi&tyhmiksi"

  Meinaako Rautava ihan aikuisten oikeasti että 14 ihmisen itsemurhat voidaan unohtaa vain sen takia, että Seppo jää eläkkeelle haravoimaan lehtiä ??? Ehei, tämä juttu kaivetaan varmasti pohjiaan myöten ja kiveäkään ei jätetä kääntämättä. Nyt tämä homma räjäytetään auki, joko median kanssa tai ilman.


  / Pomppis

  VastaaPoista
 18. MB informed me to contact KRP with my questions.

  They persisted that I should turn to KRP with my questions even after I told them I am not a Finnish citizen and i do not live in Finland.

  Guess we know why now.

  VastaaPoista
 19. http://areena.yle.fi/video/1012502

  VastaaPoista
 20. Well,

  That sounds like KRP are the bad guys and WinCapita are the good guys. I rest my case...

  / Pomppis

  VastaaPoista
 21. Ei se rautava pääse vastuustaan luistamaan,Tämä seikka on jo varmistettu usein eri keinoin.


  Kysehän on suomen krp:n Oulun yksikön aikaansaamana Suomen historian SUURIN MUNAUS!!!!!

  Kaikki paskat joutuu samaan koriin vielä:Rautava,Hituvirta-peikkonen,Laiho,Kantanen,Puttonen,Suonenjoen op:n johtava mätäpaise...jne,jne....

  Veikkaan että tämä case Wincapita on avannut silmiä niin laajalti että Perussuomalaisten kannatus nousee roimasti,(nyt kun sinne saadaan jälleen yks "pohjolan äijä" lisää)
  Raju muutoksen aika on edessä niin eduskunnassa,kuin virkamies osastolla lähitulevaisuudessa..........Kaikki vain muutaman ymmärtämättömän nuijan takia!!!!!!

  Vai oliko itse "käskijä" liiankin perillä valuuttakaupasta?

  VastaaPoista
 22. KRP's Investigation leader Rautava should become responsible for ALL CRUELTIES HE HAS DONE TO HUNDREDS OF FINNISH PEOPLE BY DESTROYING THEIR LIVES. HE HAS CONFISCATED PEOPLE'S PROPERTIES, FREEZED THEIR BANK ACCOUNTS, KEPT IN PRISON INNOCENT PEOPLE FOR A VERY LONG TIME.

  Finland is a land of POLICE MAFIA!

  VastaaPoista
 23. Mitäs mieltä Columbo on nyt julkitulleesta esitutkintamateriaalista?

  VastaaPoista
 24. Miten saisi yhdistettyä tämän päivän lehtikirjoituksissa esiintyneen "poliisien tiedotusmunauksen", koskien pizzakuskin tuomitsemista ennen esitutkinnan alkamista, puhumattakaan päättämistä ja Wincapitan koko tapahtumasarja? Onhan asioihin liittyvillä vaikutuksilla SUUNNATON ero, mutta kuitenkin jonkun pizzapojan paljastelu tai paljastamatta jättäminen on ylittänyt oikeuskäsityksen kynnyksen jonkun normaalijärkisen yksilön mielestä. Missä tosiaan on poliisien tiedottamisen tai toiminnan vastuu ennen oikeuden päätöstä ?????

  VastaaPoista
 25. Tervehdys!

  Columbo on oikein levollisin mielin case WinCapitan osalta. Kesä tulee ja ilmat lämpenevät.

  Hyvää viikonloppua kaikille!

  Ystävällisesti, Columbo

  VastaaPoista
 26. Siis tuossa "esitutkimateriaalissa" ei ollut mitään uutta,saati mitään tunnustuksia mistään rikoksista,kannattaa opetella lukemaan ja etenkin käyttämään niitä OMIA AIVOJA.Positiivisin mielin odotellaa sitä lähiaikojen syytteen näkemistä.Etenkin kun päästään ääneen käräjillä jos sattuu joku syyttäjä uransa haluta tähän keissiin uhrata.

  VastaaPoista
 27. Esitutkintamateriaali on salaista. Väärentää voi kuka vaan, mitä vaan. Ei kannata uskoa kaikkea.

  VastaaPoista
 28. Aika outoa, ettei Oulun KRP tiedä kuka sulki rahaliikenteen. Moneybookersista kuitenkin pyydetään ottamaan yhteys Ouluun ???????. Kuka valehtelee ja kenen käskystä ??????

  VastaaPoista
 29. >Mitäs mieltä Columbo on nyt julkitulleesta esitutkintamateriaalista?

  Columbo on levollisella mielellä ja niin minäkin, sillä imperiumin vastaisku on vielä antamatta.
  Toivottovasti vetävät syytteet, jota hieman epäilen, koska pelkäävät kylpeä täydellisesti mitä myös pelkäävät, siispä ainoa keino, ajanpeluu jatkuu.;)

  VastaaPoista
 30. Niinpä niin, tutkintapöytäkirjojen ymmärryksestä/tulkinnasta tulevat seuraavat yllätykset.

  Toisaalta esitutkintapöytäkirjoissa ei ole mitään sellaista ilmennyt, millä syyttäjä saisi Wincapitasta rikollista toimintaa, sillä jos itse rakentaa olkiukon ja alkaa sitä sitten syyttämään, niin ei sellaisilla käräjillä pärjätä.:)

  VastaaPoista
 31. Näin se homma alkaa selkeneen. Alla olevasta asiasta lisää osoitteessa www.eok.fi
  Sallaa, jos alkaako omatunto kolkuttaan?

  "Keskusrikospoliisi on vapauttanut sijoitusklubi WinCapitan jäsenistöä kaikista rikosepäilystä. Rikosepäilystä vapautettujen joukossa on myös suuria tuottoja saaneita."

  Cluso, soitteleppa niille Krp:n kavereillesi ja kysele, että miten tässä näin pääsi käymään?
  Hox, jos laki on kaikille sama, niin kohta kaikki jäsenet ovat puhtaita pulmusia!

  VastaaPoista