perjantai 16. huhtikuuta 2010

Hannu Kailajärven matkustuskielto päättyi

Matkustuskiellon loppumisesta uutisoi tänään Sanomat24 oheisella tiedotteella:

Sijoitusklubi Wincapitan pääepäilty Hannu Kailajärvi on saanut yllättäen poliisilta tiedon, että häntä koskeva matkustuskielto on päättynyt.

Kailajärven puolustusta hoitava, oikeustieteen tohtori Petter Kavoniuksen tiedotteen mukaan hänen päämiehensä on saanut poliisin tiedostoista tiedon, että matkustuskielto on päättynyt hänen osaltaan 12.4.2010 kokonaan. Aiemmin sitä on lievennetty merkittävästi.

"Hannu Kailajärvi ei ole kuitenkaan lähtenyt tai ole lähdössä maasta, vaikka se olisi ollut ja on laillisesti mahdollista, vaan hän keskittyy omalta osaltaan selvittämään WinCapitan tapauksesta syntynyttä vyyhtiä ja turvaamaan asiaan liittyvien henkilöiden intressejä ja oikeuksia Suomessa", kertoo Kavonius julkisuuteen lähettämässä tiedotteessa.

Sanomat24-lehden toimitus sai asiaan liittyvän vahvistuksen myös suoraan Hannu Kailajärveltä. "Sain poliisilta vahvistuksen matkustuskiellon päättymisestä kirjallisesti". "Töitä on niin paljon, että ei tässä reissaamaan jouda" sanoo Kailajärvi.

Oulun käräjäoikeus vapautti Hannu Kailajärven tutkintavankeudesta joulukuussa 2009, jotta hän voisi tehdä valmiiksi automaattisen valuuttakauppaohjelmiston, jota hän kehitti ennen kuin hänet vangittiin.

Oulun käräjäoikeus vapautti tammikuussa tutkintavankeudesta marraskuussa 2009 Thaimaasta Suomeen Oulun vankilaan tuodun Risto Hentusen.

Sanomat24-toimitukselle Hentunen kertoi, että Keskusrikospoliisin vaatimuksesta ja Oulun käräjäoikeuden päätöksellä hän saa liikkua Suomessa vapaasti mutta hän ei saa lähestyä lentokenttä ja satama-alueita eikä osallistua Wish WinCapita Oy -nimisen yhtiön tilaisuuksiin.

Kyseinen yhtiö saattaa yhteen eri sijoitusalan toimijoita ja sijoitusalan tuotteita sekä palveluita käyttäviä ihmisiä, yhteisöjä ja yrityksiä. Yhtiö on virallisesti Suomeen rekisteröity ja Suomen lainsäädäntöä noudattava yhtiö.

Risto Hentusta koskeva matkustus-ja liikkumisrajoite on voimassa toukokuun loppuun asti.

(Sanomat24)


http://sanomat24.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=13250&Itemid=196

14 kommenttia:

 1. Voisiko saada Risto Hentusen, Hannu Kailajärven ja Seppo Rautavan julkiseen älykkyystestiin. Se joka voittaa Seppo Rautavan, on valmis määräämään nuotit jatkoon. Eiko olisi reilu tarjous?

  VastaaPoista
 2. hmm nukkumatti jo kolkuttelee ovea,mutta sanottakoon ennen menoa yöpuulle että tämä oli odotettavissa ja ei mikään yllätys,odotellaanpas vielä seuraavaa yöpuuta ..

  VastaaPoista
 3. Viratas Matti, eikö nyt pitäisi alkaa kyseleen viranomaisilta, että mitäs se tämmönen on kun Suomen suurimmalle roistolle lyötään passi käteen ja toivotetaan hyvää matkaa?
  Kannatasko alkaa selvittämäänkin sellaista seikkaa dokumentin sijaan, että mitäs kaikea tämä tuleekaan veronmksajille maksaan, jos tuomiota ei tulekkaan?
  Olisiko kyseessä jopa niin iso asia, että nyt piti jo virkamiesten uutisoida sellaisesta asiasta, että Suomessa on valmiuden ennenaikaisiin eduskunta vaaleihin?
  Matti kysäseppä oikeusministeriltä ja sisäministeriltä, että olisivatko he lähiaikoina mahdolliisesti saaneet Wincapita caseen aika painaavaakin postia missä kerrotaan mm. Suomalaisten traagissita tapahtumista.
  Kysy samalla oikeusministeriltä, että kun hän antoi tämän caseen tutkintaan lisämäärärahaa 1 milj. euroa, että onko hän kohdistanut tämän rahan puolueettomaan tutkinnan hoitamiseen?

  VastaaPoista
 4. eiköhän tämän "draamasarjan" ajat sitten valmistuneet käsikirjoitukset ala mennä medialta ja poliisilta etten sanoisi uusiksi. nyt vaan pitäisi median alkaa etsimään oikeita päähenkilöitä mahdollisiin dokkareihin ja muihin "villityksiin".

  t. tth

  VastaaPoista
 5. No hitsi sentään

  Eikö tuo asia jo ala kuulostamaan, että mies on syytön? Tuskinpa poliisi tms heittäisi kehiin
  vapaan matkustelun joko koti-tai ulkomaille jos epäiltynä oleva rikollinen saa passinsa ja vapaat kädet. Nyt taitaa olla vaan niin, että krp:n takki on aikas tyhjä ja syyttäjillä paha paikka
  tehdä se syyte, kun ei ole aihetta. On todella mielenkiintoista nähdä, niinkuin Hannu sanoi että alkaa tutkimaan mitä miksi ja kuka, että mitä löytyy täältä takaa. Kyllä tämä Suomen oikeusvaltio on tarunsa päässä ja hemmut joutaa vaihtoon todella isolla kouralla. Toivottavasti
  kaikki saavat tuomion jotka homman aiheuttivatkin, veikkaan ettei capitan väki ole tässä sakissa, mutta ootellaan vielä hetki

  VastaaPoista
 6. Mutta missä on JL? Missä maikkarin tähtireportteri? Kertokaan nyt missä mennään, alkutahdit lyöneenä olisi teidän tuki tarpeen, kun meinaa tässä vaiheessa olla epätietoisuutta Suomen suurimmasta huijauksesta vai oliko sittenkään!

  JL voisi vaihteeksi käydä kertomassa, kuinka capitalaiset ovat kaikki rikollisia. Siis myös ne alaikäiset lapset, koirat, akuankat ja sen sellaiset. Ja kaikkia kuullaan vielä tässä tapauksessa! Rahat rikoksella saatuja rahoja, kaikki. JL, nekin mitkä työnantaja palkan muodossa capitalaiselle maksoi. Oletko JL Suomen suurimman noitavainon käynnistä? Vastaa, ole mies äläkä luihuista luihuin!

  Herätys siellä, kertokaa taas missä mennään! HK ainakin saa mennä missä haluaa, Suomen suurin talousrikollinen vai onko sittenkään! Annettiiko matkustuslupa nyt toiveessa, että HK pakenisi ja päästäisi tutkijat pulasta? Onko tämä myönnytys viimeinen toive saada juttu voitettua?

  Ei kuulu viranomaisilta tiedotteita enää. Vieläkö oikeuteen ollaan menossa vai ei?

  VastaaPoista
 7. >>>No hitsi sentään

  Eikö tuo asia jo ala kuulostamaan, että mies on syytön? Tuskinpa poliisi tms heittäisi kehiin
  vapaan matkustelun joko koti-tai ulkomaille jos epäiltynä oleva rikollinen saa passinsa ja vapaat kädet.<<<<<<<<<<<<

  No ajattele lyödäänkö Suomen kaikkien aikojen suurimalle talousrikolliselle passi kouraan käräjien kynnyksellä?:)

  Toki me monet jäsenet olemme aina tienneet systeemin toimivuuden rehellisesti, joskin pientä sählinkiä on tapahtunut, niin se on johtunut väärästä ymmärryksestä ja jäsentenvälisistä vääryyksistä.

  ps. huomaatteko, että media ei taasenkaan ole uutisoinut Suomen suurimmaksi talousrikolliseksi leimaamansa Hannu Kailajärven
  passin saamista.HEH HEH!
  Ei taasenkaan uutiskynnys ole ylittynyt.;)

  VastaaPoista
 8. Kyllä tästä tavallisen kansalaisen silmin tulee väkisinkin mieleen että samanlaista holtitonta toimintaa KRP harrastaa tässä kuten huumepoliisien jutussa, jossa oli 100% tieto alkuun poliisimiesten rikoksista. Ei mene vahvasti KRP, ei mene....

  VastaaPoista
 9. Älkää te nyt KRP:tä pelkästään asiasta syytttäkö. Katsokaa nyt nuita meideän kansanedustajia, joka päivä paljastuu joku heidän tekemänsä vilppi ja joka kerta on sama perusasia pohjana PUHDAS OMAN EDUN TAVOITTELU.
  Jonku pitäisi valvoa, että lakia valvotaan. Miten se onnistuu, kun kaikki sen kanssa tekemisissä ja joiden sitä pitäisi valvoa rikkovat lakia koko ajan.
  Näin on ollut helppo tehdä kun ovat keskenään asiat sopineet, perussääntö on ollut heidän itse kunkin vanoessaan virkavalansa: KAVERIA EI PETETÄ.
  Tästä syystä Suomessa kukaan ei valvo, että edes perustuslakia noudatettaisiin ja eihän sitä tarvitse noudattaa, kun kukaan sen noudattamista ei valvo syystä, että VIRANOMAISET rikkovat sitä koko ajan toistensa luvalla ja jopa käskystä!

  VastaaPoista
 10. Neljän askeleen strategia.

  Nimimerkki "Uurija" on tässä suomentanut professori Joseph Stiglitzin (Maailmanpankin entinen pääekonomisti, pres. Clintonin talousneuvonantajien puheenjohtaja) paljastaman neljän askelen strategian, jolla Maailmanpankki orjuuttaa kaikki valtiot alaisuuteensa.

  "uurija kommentoi:
  18.4.2010 12.59

  Kun sanotaan, ettei meillä Suomessa keskustella oikeista asioista, se voi johtua siitä, että meiltä puuttuu sanasto ilmiölle, joka meitä ympäröi.

  1. Poliittinen eliitti järjestelmällisesti väärintulkitsee olennaisia, jokaista kansalaista koskevia asioita median avustuksella. Ihmiset eivät osaa valittaa, kun eivät osaa sanoa, mistä on kyse.

  2. On kyse maanpetoksellisesta toiminnasta, ja valtiopetoksesta.

  3. Poliitikot syyllistyvät paraikaa rikoksiin, joita tulee käsitellä valtakunnanoikeudessa.

  4. Kansalaisille täytyy tehdä selväksi, miten valtionjohto kansansa oikein pettää aseenaan Maailmanpankin ”Neljän askelen strategia”.

  5. Valtiopetoksen tekijöiden ensimmäinen askel (professori Joseph Stiglitzin mukaan): Yksityistäminen.

  Se tarkoittaa, että kansakunnan johtaville poliitikoille tarjotaan 10% osuus salaisille sveitsiläisille pankkitileille vastapalveluksena siitä, että he alentavat muutamia kymmeniä miljoonia euroja kansallisomaisuuksien ja luonnonvarojen myyntihintoja. Poliitikot siis lahjotaan ja korruptoidaan.

  7. Toinen askel: Rahamarkkinoiden vapauttaminen.

  Hallituksen ministerit ja eduskunta poistavat kaikki rahan vapaata ja verotonta liikkumista yli maiden rajojen estävät lait.
  Stiglitzin termi tälle tahallisesti aikaansaadulle syklille on kovin tuttu ”rahamarkkinoiden kuumeneminen”.
  Portit ulkomaiselle spekulatiiviselle toiminnalle avataan ja ulkomaalaisomistus hyökkää kiinni kiinteistöihin ja rahoitusmarkkinoihin. Kun maan taloudellinen tilanne pian taas heikkenee, paikalla oleva ulkomaalaisomistus myötävaikuttaa kansantalouden romahtamiseen.

  8. Tällöin poliitikot pyytävät Kansainvälistä valuuttarahastoa IMF:ää apuun, jota se tietenkin suo ja nostaa samalla korkotasoa aina 30 - 80 prosenttiin. Näin tapahtui Indonesiassa ja Brasiliassa sekä muualla Aasian ja Latinalaisen Amerikan valtioissa. Korkea korkotaso luonnollisesti köyhdytti valtion, laski kiinteistöjen arvon, hävitti teollisuuden ja hävitti ulkomaalaisomistukseen kansallisvarallisuuden.

  9. Kolmas askel: Verotus painotetaan koskemaan jokaiselle kansalaiselle kaikkein välttämättömimpiä peruselintarvikkeita ja energiaa.

  Ruuan, veden, kaasun, sähkön, tietoliikenteen ja liikkumisen hinta nousee. Kansalaiset käyvät levottomiksi. Syntyyy ”IMF-mielenosoituksia”, jotka lopulta aiheuttavat pääomien paon maasta. Hallitus nostaa kädet ylös, ei ole rahaa maksaa velkoja. Valtio menee konkurssiin.
  Tämäkin tilanne on tarkoituksella tehty ja se hyödyttää maahan pesiytyneitä vieraita yrityksiä. Korporaatiot ostavat nyt maan loput luonnonvarat ja omaisuudet huokeaan hintaan.

  10. Neljäs askel: Vapaa kauppa.

  Ylikansalliset yritykset tulevat nyt pysyvästi maahan kuten on käynyt Aasiassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Afrikassa.
  Sitä vastoin Eurooppa ja USA ovat suojanneet markkinoitaan tullein kolmannen maailman maataloustuontia vastaan. Ne soveltavat rankaisutariffeja lääketeollisuuden tuotteisiin, mikä lisää kuolleisuutta ja sairauksia.

  11. Maanpetosluonteisessa valtionjohdon toiminnassa ei ole kuin muutama voittaja - suuret yksityispankit.

  IMF ja Maailmanpankki edellyttävät lainaehdoissaan, että valtiot myyvät infrastruktuurinsa kuten sähkönsä, vesivaransa, puhelinverkkonsa, tietoliikenteensä ja kaasulaitoksensa yksityisille toimijoille. On maita, jossa tiestö on myyty yksityisfirmoille ja teiden käytöstä peritään maksu.

  Kysymys kuuluu, missä vaiheessa Suomen poliittinen eliitti on talouden nobel-palkitun Joseph Stiglitzin kaavion mukaisen valtiopetoksen teossa?"

  Lue koko juttu Riikka Söyringin blogista

  http://riikkasoyring.blogit.uusisuomi.fi/2010/04/18/vesisotarikokset-waterwarcrimes/

  VastaaPoista
 11. Toivottavasti jotenkin saadaan KRP:n sairastakin sairas tutkinta ja tutkintatavat: kiristys, painostus, aivopesu, syyttömien ihmisten selleissä pitkiä aikoja viruttaminen ym. loppumaan ja tavalliset ihmiset takaisin elämään normaalia elämäänsä noitavainon alta.

  Miten Suomen yhteiskunnan viranomaiset voivat olla näin sairaita? Ja miksi kukaan päättäjistä puutu näihin sairaisiin asioihin. Ei edes ne ministerit, jotka ovat olleet mukana klubissa.

  VastaaPoista
 12. nyt kun tämä näin muuttui, niin se on oikeasti totta, että miksi tarvitaan vähintään kaksi poliisia? käsittämättömiä mokia.

  minulla itselläni on hallussa erään komisarion päätöskirjelmä (ilmeisesti yksin kirjoitettu :D), jossa on enemmän kirjoitusvirheitä kuin ala-asteen oppilaalla ainekirjoituksessa. asia sivuaa tätä casea. siinä on muutenkin suorastaan järjetöntä tekstiä ja venkulointia.

  t.tth

  VastaaPoista
 13. On se aika mielenkiintoista kun KRP lähettää asianosaiselle kirjallisen vapautuksen matkustuskieltoon vahingossa ja perustelee että oli unohtunut päivittää kuulutusrekisterin päivämäärätieto. Nukutaanko siellä makeita päiväunia vai mitä?

  Tämä kyllä kuvastaa sitä miten turhautuneita he ovat kun eivät ole saaneet syytteitä aikaan vaikka kuinka uhoilivat. Anteeksipyyntö asiassa kuitenkin tuli,mutta eivätpä ole kuitenkaan anteeksipyytäneet muita toimillaan aiheutuneita vahinkoja.

  VastaaPoista
 14. Totanoini , harmittaa kamalasti ku tekstari lähti
  enne aikojaa. Mutteise mitään kunollaan valtivon
  virkamiemiehiä. No ei se mitään lasku tulee
  ajallaan, siitä voit olla varma,eikä lähe
  enää, sanoi Niinistö.

  VastaaPoista