torstai 4. maaliskuuta 2010

Helsingin Sanomat ja Uusi Suomi alkavat saada juonesta kiinni

kuva: Uusi Suomi + Helsingin Sanomat
kuvassa: Valtteri Varpela + Minna Passi

Olen arvotellut toimittajien asenteellisuutta ja ammattitaidottomuutta useissa kirjoituksissani. Edellisessä kirjoituksessa totesin, että lehdistö on ollut varsin passiivinen WinCapita -vyyhdin ympärillä viime aikoina. Eilinen kuitenkin teki mediasta jälleen aktiivisen. MTV3 oli ainut valtamedia, joka ei uutisoinut jotain WinCapitan tai Worldwide Investment Solutions House Wincapita Oy:n toiminnasta.

Lehtikirjoitusten asiasisältö on ollut monesti luokattoman huonoa, kuten blogini lukijat hyvin tietävät. Eiliset kirjoitukset olivat yleisesti heikkotasoisia. Media sotkee edelleen käsitteet, henkilöt, kuvat, huhut, yhtiöt ja kuvitelmat kaikki yhdeksi mössöksi.

Voin kertoa, että on täysin mahdotonta harjoittaa asiantuntevaa journalismia tuollaisella koheltamisella. Taustatietojen selvittäminen on aina kaiken kirjoittamisen lähtökohta. Missä on toimittajien kunnianhimo ottaa asioista oikeasti selvää? Tällä hetkellä jutut raavitaan kokoon olemattomista aineksista ja tästä johtuen nykyiset lehtijutut muistuttavat pelkistä käytetyistä varaosista rakennettua "uutta" autoa. Kaukaa katsottuna kaikki näyttää hyvältä, mutta läheltä nähtynä lopputulos on pelkkä säälittävä kyhäelmä.

Helsingin Sanomat ja Uusi Suomi erottuivat sentään edukseen eilisestä uutistarjonnasta. Kummankin lehden jutuissa oli vivahdus siitä kaivatusta analyyttisemmasta lähestymistavasta.

Helsingin Sanomat kirjoittaa:
" HS:n haastattelemien valuuttakaupan asiantuntijoiden mukaan automatisoidun valuuttakauppajärjestelmän kehittäminen on mahdollista. Sellaisia on maailmalla vuosien saatossa kehitettykin. "

Uusi Suomi kirjoittaa:
" Pääepäilty Kailajärven oikeusavustajan Petter Kavoniuksen mukaan puolustuksella on näyttöä siitä, että on klubilaisia, jotka ovat käyneet voitollista valuuttakauppaa WinCapitan valuuttakauppaohjelmistolla. "

Minna Passi (HS) ja Valtteri Varpela (US) saavat kirjoituksistaan erityiskiitokset. Näyttää siltä, että sittenkin on olemassa itsenäisesti ajattelevia journalisteja. Monet toimittajat syyllistyvät häpeälliseen laiskuuteen ja ylimielisyyteen. Asenteellisuus on iso este ammattimaiselle työskentelylle.

Kuka toimittajista haluaa vuoden journalistipalkinnon siitä, että selvittää perusteellisesti ja uutisoi, mikä WinCapita on oikeasti?

Helsingin Sanomien artikkeli:
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/WinCapita-jutun+p%C3%A4%C3%A4ep%C3%A4ilty+kehitti+uuden+Wincapitan+j%C3%A4rjestelm%C3%A4n/1135253417441?ref=rss

Uuden Suomen artikkeli:
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/86592-wincapita-20-%E2%80%9Dei-ihan-sama-systeemi%E2%80%9D

5 kommenttia:

 1. Jokaisessa artikkelissa toistuu kuin IsäMeidän
  rukouksena luvut (10000,2000,100milj.)jonka jo
  jokainen Suomalainen todennäköisesti osaa
  ulkoa.Muistutamme vielä että nn.Ikäänkuin
  älkää nyt vaan uskoko tota mikä oli alussa!

  VastaaPoista
 2. Olisihan se aika rohkea veto jos tuo "loppurukous" jätettäisiin pois, mutta se olisi jo suoranainen kannanotto siihen, että KRP:läiset ovat soutuveneessä keskellä järveä ilman airoja.Nyt varsinkin,kun on leikitty tätä keisarilla on uudet vaatteet-leikkiä olemattomilla todisteilla. Ihan niin itseänäistä ja rohkeaa toimittajaa ei varmaan löydy.

  Mutta pointsit kuitenkin näille toimittajille, tästä se totuuden siemen lähtee kasvamaan ja viranomaisten valheet paljastumaan koko kauheudessaan.


  / Faarao1

  VastaaPoista
 3. Miksi nämä viran omais rikolliset ovat tällaisia ihmetyyppejä???

  VastaaPoista
 4. Joko ne 38 kadoksissa olevaa miljoonaa löyty ?
  Columbo sähän olet dekkari jäljitä rahat ja palauta oikeille omistajille
  Kiitos

  VastaaPoista
 5. Kuten jo kesällä kerroin niin rahaliikenteestä jää aina jälki. Moneybookersin tiedoista selviää, miten rahat ovat liikkuneet.

  Missä kerrotaan, että 38 miljoonaa on yhä kateissa?

  Osaatko kertoa, miksi rahaliikennetiedot yritetään salata KRP:n ja syyttäjän toimesta, oikeuden päätöksestä huolimatta?

  VastaaPoista