perjantai 5. maaliskuuta 2010

Columbon kirje Terhi Koulumiehelle

kuva: Uusi Suomi
Terhi Koulumies kirjoitti omassa blogissaan eilen aiheesta WinCapita. Yritin kirjautua samaiseen blogipalveluun ja kommentoida hänen kirjoitustaan. Jostain syystä kommentointi ei onnistunut ja tästä johtuen julkaisen Terhille sähköpostitse lähetetyn kirjeen myös täällä omassa blogissani.

Terhin kirjoitus löytyy osoitteesta: http://terhikoulumies.blogit.uusisuomi.fi/2010/03/04/voiko-joku-viela-retkahtaa-wincapitaan/#comments

Tervehdys Terhi!

Olet kirjoittanut blogiisi nokkelan kirjoituksen aiheesta WinCapita. Olen kovasti kiinnostunut saamaan lisätietoja näkemyksistäsi ja kirjoituksestasi innostuneena tein tunnukset tänne blogipalveluun.

Toivon todella, että saamme tässä viestiketjussa aikaan värikästä keskustelua ja analyyttista pohdintaa. Voisitko näin alkuun täsmentää muutamia näkemyksiäsi?

Käytät otsikossa ilmaisua WinCapitaan retkahtamisesta. Miten WinCapitaan käytännössä retkahdetaan? Otsikkosi on toki provosoivaan blogikirjoitukseen hyvin soveltuva, mutta samalla se kertoo myös yleisesti vallitsevasta aseenteellisuudesta.

Esität kysymyksen, jossa muistelit "tyypin" tunnustaneen. Muistikuvasi on väärä. "Tyyppi" ei ole tunnustanut kuprua. Esität myös, että vanha WinCapita oli ansa. Minkälainen ansa vanha WinCapita mielestäsi oli?

Oletko selvittänyt itsellesi vanhan WinCapitan ja uuden perustetun yhtiön eroavaisuudet ja yhtäläisyydet?

Kertoisitko myös, että minkälaisesta hölmöydestä syytät WinCapitassa mukana olleita sijoittajia?

Mielestäni on varsin ylimielistä tuomita kanssaihmiset hölmöiksi. Oletko mielestäsi ylimielinen ihminen?

Mainitset myös jäsenistöä vaivanneen tietämättomyys sijoittamisesta. Tiedän varmuudella, että WinCapitan jäsenistössä on paljon sinua korkeammin koulutettuja henkilöitä. Osaamista ja koulutusta on myös sijoitusalalta.

Toteat WinCapitan olleen huijaus. Minkälainen huijaus WinCapita mielestäsi oli? Tietojeni mukaan WinCapitaa epäillään huijauksena. Suomessakin vallitsevan oikeuskäytännön mukaan, epäiltyä ei saa leimata syyllisenä vaan häntä tulee kohdella syyttömänä. Miksi otat itsellesi oikeutuksen toimia tuomarina?

Tiesitkö, että WinCapitasta ei ole nostettu ainuttakaan syytettä? Kaikki puheet rikollisuudesta ovat yhä pelkkää sanahelinää ilman todisteita.

Puheet ahneudesta sopivat hyvin suomalaiseen elämänasenteeseen. Kateus on toinen meillä hyvin yleisesti vallitseva ominaisuus. Ahkera ja paremmin menestyvä luokitellaan naapurin toimesta usein ahneeksi. Oletko koskaan törmännyt tällaiseen ilmiöön?

Osaava ja rohkea ei ole ollenkaan sama kuin tyhmä ja ahne.

Syytät joitakin tahoja valehtelijoiksi. Kertoisitko vielä tarkemmin keneen yrität tuollaiset syytökset kohdistaa?

Kerro vielä sekin, että missä ja kenelle WinCapita lupasi itse harjoittaa valuuttakauppaa? Minkälaisia ovat WinCapitan johtohenkilöt? Montako heitä oli? Miten paljon puhuttu 100 miljoonaa todellisuudessa jakautui?

KRP:n julkaiseman tiedotteen mukaan yli 3000 ihmistä sai WinCapitasta tuottoja.

Miten tämä KRP:n julkaisema informaatio sopii sinun omaan palapeliisi ja näkemykseen WinCapitan todellisuudesta?

Toivon, että otat kantaa kysymyksiini ja täsmentäisit mielipiteitäsi. Olisi hienoa, että saisimme jatkossa aikaan analyyttista pohdiskelua aiheesta Wincapita.

Ystävällisesti, "Columbo"

19 kommenttia:

 1. Hienoa Columbo. Voisit vielä kysyä Koulumieheltä, että kuka tilasi ja maksoi hänelle kyseisestä kirjoituksesta.

  VastaaPoista
 2. "Ei voi muuta todeta kuin että ilmeisesti Joseph Goebbelsin kieroutunut ohje pitää tässä tapauksessa paikkaansa - jos valehtelet, niin kerro mahdollisimman suuri valhe, ne menevät helpommin läpi kuin pienet."

  Tämä Terhin siteeraama Göppelsin ohje on KRP:n tiedottamisen toimintamallina. Hän ei näköjään ymmärrä, että on itse nielaissut syötin.

  Tässä asiassa on toimittu suoraan menneen neuvostomallin mukaan, joka on edelleen käytössä Suomessa. Jokin vallitsevalle vallalle vaarallinen ensin leimataan julkisuudessa epäilyttäväksi syöttämällä disinformaatiota median kautta. Seuraavaksi lopetetaan toiminta viranomaisten toimesta. Sitten pidätetään "syylliset" ja tuomitaan ennen julkisuudessa ennen oikeudenkäyntiä. Asiaan kuuluu myös se, että syytetyille ei anneta mahdollisuutta puolustaa itseään millään tavoin ennen oikeudenkäyntiä. Vaikka syytetyt todettaisiin syyttömiksi oikeudessa, niin tässä vaiheessa on liiketoiminta jo tuhottu ja maine. Lopputuloksena "rikollinen", vallitsevalle eliitille vaarallinen kilpaileva toiminta on siis saatu tuhottua, rippeet kansallistetaan tai sen mahdollinen hyöty jaetaan eliitin kesken.

  Case Wincapitassa on varsin paljon yhteneväisiä piirteitä case Alpo Rusin kanssa. Siinä toimittiin järjestelmällisesti tämän kaavan mukaan. Kun syytön mies oli onnistuttu leimaamaan sopivaasti tietoa vuotamalla syylliseksi ja epäluotettavaksi, niin myös hänelle annettu virka päätettiin silloisen päättäjän toimesta antaa kyseisen päättäjän veljelle.

  Miettikääämme sitä, etä minne jäljet vielä johtavatkaan case Wincapitassa.

  VastaaPoista
 3. Näinhän tämä menee että "yllättäen" tekninen häiriö sattuu aina jos capitaa koittaa järkevästi kommentoida!sama hommeli on joka paikassa,kysymys kuuluu kuka käskee???

  VastaaPoista
 4. En ota kantaa onko WinCapita totta vai tarua mutta nyt näyttää siltä, että KRP ei saa enää viestetjään läpi tähän asti käyttämissään medioissa ja nyt on kaivettu esille uusi media, joka näyttää syövän heidän kädestään. Ihmetyttää vaan mistä syystä vanhat mediat eivät enää julkaise ihan kaikkea mitä KRP koittaa heile syytää??

  VastaaPoista
 5. Joo, kyllä media hyökkää kuin hyeenalauma nyt kimppuumme. Tämä on käsittämätöntä, mitä on tullut tuutista nyt parin kolmen päivän ajan. Täysin casesta pihalla olevat tavallaan "uudet naamat" ovat joukolla alkaneet pommituksen.
  Tulee ihan oikeasti mieleen onko jutut maksettuja tai muuten tarkoituksellisia, koska ne ovat niin järjettömiä.

  Esim. Ylen Hilkka Säävälä, joka löysi uuden Laihon kailottamaan ihan samoilla sanoilla. Eli Finanssialan Keskusliiton turvallisuusjohtaja Risto Karhunen höpisee tyhmistä ja ahneista.
  http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/03/uuden_wincapitan_taustalla_aiemman_pyramidiyrityksen_jasenia_1500614.html

  Sitten nyt vaikka tämä Terhi. Laitoin itsekin hänelle e-mailin, joka tuli bumerangina takaisin.

  Törkeimpiä juttuja, jos ei törkein löytyy tämän päivän Talouselämä-lehdestä toimittaja Taru Taipaleen kirjoittamana: "Wincapita vie rahasi - taas". http://www.talouselama.fi/uutiset/article381609.ece

  Et sillei...

  VastaaPoista
 6. Totanoin, sano Reinikainen...en usko että hyä
  on mun rahoista huolissaan oikeesti.
  Muutes, ei koulusivistys takaa että olis
  sielun sivistystä.Jos pitää ens kertoa kui
  on lukenu, osoittaa se alemmuudentuntoa ko.
  immeisestä.Kyä niitä titteleitä saa jos on
  pinko.Mutta missä oikee miäs ?

  VastaaPoista
 7. Niin, sekin tässä Terhissä yms. on outoa, että he ovat ihan ulalla koko touhusta eli kirjoittavat sitä, mitä ovat muista lehdistä kenties keskustelupalstoilta lukeneet tai sitten ihan omasta päästä.

  Siinä on kenties syy myös siihen, että tämä Terhi ei osaa eikä pysty vastaamaan Columbon aivan asialliseen kirjeeseen.

  Näin kirjoittaa toimittaja Taru Taipale Talouselämä-lehdessä: "Lehtitietojen mukaan kysymys on käytännössä Wincapitan herättämisestä uudelleen henkiin."
  Ja lisää Taipaletta: "Huijareita ja vedättäjiä riittää niin kauan kuin tyhmyyttä ja ahneutta ei ole kriminalisoitu."
  Ja vielä yksi pätkä: "Sitäkään ei ole lailla kielletty, että Wincapitaa kutsutaan "sijoitusklubiksi" ja siihen rahansa hukanneita "sijoittajiksi"."

  Mielestäni siis todella kummallisia lausuntoja. Tyhmyys ja ahneus pitäisi kriminalisoida. Silloinhan se tarkoittaa, että kaikki lottoajatkin ovat kriminaaleja ja RAY:n hedelmäpeliä pelaavat mummot.

  Tai pitäisikö Nordean Mermaid rahastoon sijoittaneet "tyhmät ja ahneet" myös kriminalisoida. Ei mene kyllä minun järkeeni tälläiset analyysit ja lehden nimi on Talouselämä.

  Mitä nämä lehdet ja tämä Terhi tietävät oikeasti uudesta yhtiöstä, kun heille ei juuri tietoa ole jaettu.
  Syypää tiedon puutteeseen on media itse, koska mitään lausuntoa ei voi antaa, sillä siihen tungetaan heti jotain pyramidia yms. vaikka yhtiön toimenkuva ei taatusti ole medialla selvillä. Toimenkuvan he ovat ihan itse muotoilleet.

  VastaaPoista
 8. Terhi raukka ei taida tietää asiasta enempää kuin mitä on lehdistä lukenut,ilmeisesti google ja englannin kielikin on vieras käsite "sijoittaja Terhille" tuskin maltan odottaa niitä sijoitus vinkkejä näin fiksulta kolumnistiltä.Ainoa minkä tuntuvat osaavan on pyramidi..ja huijaus,siinä sitä on faktaa oikein toden teolla.Vastausta Terhiltä taitaa olla turha odotella,ennen kuin kysyy joltain mitä pitäisi vastata.

  VastaaPoista
 9. Kova mimmi, jos meinaa seuraavalle kaudelle. Suomeen uusi IHMISOIKEUSPUOLUE!

  VastaaPoista
 10. Näitä liehuvia liekinvarsia Helsingin tuulisilla rantakaduilla piisaa, mutta aikansa kompuroituaan hierarkian petollisissa kiviportaissa katoavat arjen sumuun! Elämä antaa aikaa myöten aina lopulta totuudelle ne parhaat palat -- rehellisyys repii maan petturit rakoihinsa..

  VastaaPoista
 11. "Ei voi olla totta! Uusi Suomi uutisoi Wincapita-huijarin uudesta tempauksesta:"

  Voi Terhiläistä, mitä menit tekemään!

  Ymmärryksen laajentamiseksi pari vinkkiä:
  -ketään ei ole vielä tuomittu, joten tuo lause pitää sisällään julkisen herjauksen ja kunnianloukkauksen
  -uusi yhtiö on Suomeen vasta perustettu ja kaupparekisteriin merkitty yhtiö, jonka toiminnasta Terhiläisellä ei voi olla mitään tietoa

  Toivottavasti tyttönen joutuu vastaamaan kirjoituksestaan.

  Ja suomen kielen peruskurssi olisi ehkä tarpeen kerrata.

  VastaaPoista
 12. Unto-Uolevi Ponttinen6. maaliskuuta 2010 klo 13.13

  Columbo vaatii nimettömänä omalla nimellä kirjoittavia tilille. Hassua.

  VastaaPoista
 13. Tervehdys Unto-Uolevi.

  Miten faktojen esittämiseen vaikuttaa nimimerkki? Myös useat kirjailijat ja muusikot käyttävät työssään nimimerkkiä tai taiteilijanimeä. Miten blogittaminen nimimerkkiä käyttäen poikkeaa tästä?

  Pitää muistaa, että valheiden väittäminen todeksi ei ole oikeutettua, vaikka käyttäisi syntymänimeä.

  Terhi ilmoitti omassa blogissaan, että hänen tekstiään voi vapaasti kommentoida myös nimimerkin takaa. Käytin tätä mahdollisuutta. Toiminko mielestäsi jotenkin väärin?

  Terhin blogiin ei jostain syystä mene mitkään kommentit läpi. Lähettämäni sähköposti tuli myös bumerangina takaisin. Muita Uuden Suomen blogeja voi kyllä edelleen kommentoida, mutta miksiköhän Terhin blogin kommentoiminen on estetty?

  Unto-Uolevi voisitko kertoa mihin perustuu sinun tietämyksesi aiheesta WinCapita?

  Kiitos aktiivisesta kommentoinnista täällä Columbon blogissa.

  VastaaPoista
 14. Espoota vaan kaikille!
  Katselin kommenttiketjun läpi. Salla on jo vissiinkin out, joten tarvitaan uusia Terhejä ja Taruja ineen. Olen mielenkiinnosta kirjoitellut kommentteja eri medioiden WC-artikkeleihin. Kun olen kirjoittanut provosoituun ja tyhmään sävyyn, niin kaikki nämä kommenttini on julkaistu. Kun taas olen kirjoittanut hyväntuuliseen ja analyyttiseen sävyyn, niin arvatkaapa, monta näistä on julkaistu. Vastaus: yksi! Mutta sekin poistettiin ko. lehden sivuilta alle tunti siitä, kun se oli sivustolle ilmestynyt. Hassua ja sattumaa..? Tai sitten se on ollut se Keskus (K)Riitikko Poliisi

  VastaaPoista
 15. 70- luvulla Suomi oli väärällään ns Stalinin hyväntahtoisia hölmöjä. Näkyy tauti levinneen Kokoomuksen Helsingin piiriin viiveellä.

  VastaaPoista
 16. Miksi kukaan ei ole huolissaan kun perhe menee
  lappiin ja tuhlaa kuukauden palkan viikossa.
  Menevät peräkkäin hississä (pydamidiin)ja syö-
  vät illalla ylihintaiset pitsat.Eikö se ole huolestuttavaa.Kuka niitä houkuttelee sinne ?
  Onko media huomannut että on rahastusta ?
  Onko vanhoja tekijöitä ? Missä moraali?
  Ettei vain olisi hui....

  VastaaPoista
 17. "Muita Uuden Suomen blogeja voi kyllä edelleen kommentoida, mutta miksiköhän Terhin blogin kommentoiminen on estetty?"

  Kysyt miksi Terhin blogia ei voi kommentoida? Ehkä samasta syystä kuin sinä julkaiset vain itseäsi miellyttäviä kommentteja?

  Katsos, meillä kaikilla on oikeus mielipiteisiin, mutta vain aniharva lähtee linnaan sen "totuuden puolesta". Onnea valitsemallasi tiellä!

  VastaaPoista
 18. Tervehdys Unto-Uolevi!

  Kertoisitko, mistä ammennat tuon valtaisan tietomäärän?

  Vaikuttaa, että sinulla on jonkinlaisia negaatioita WinCapitaa kohtaa. Mistä tämä kaikki kumpuaa?

  Edelleen iso kiitos ahkeruudestasi.

  Onnea myös sinulle!

  VastaaPoista
 19. Terhin blogi UudessaSuomessa ei ole ainoa johon kommentointi on takkuillut. Myös Riitta Söyring ja Mirjaleena isoaho ovat kertoneet ongelmista kommenttiosioissaan. He ovat käsitelleet mm. sikainfluenssaa ja pohjavesiasioita joiden käsittely mediassa on täysin verrannollista case Wincapitaan.

  VastaaPoista