maanantai 22. maaliskuuta 2010

Columbon kirje Pyry Antolalle

Lähetin oheisen kirjeen toimittaja Pyry Antolalle. Antolan alkuperäinen kirjoitus löytyy kirjeen alta.

Terve Pyry!

Sain luettavaksi halveeraavan lehtikirjoituksen aiheesta WinCapita. Juttusi julkaistiin Laukaa-Konnevesi -lehdessä 11.3.2010.

Olisin kovasti kiinnostunut kuulemaan enemmänkin mielipiteitäsi ja näkemyksiäsi WinCapita -vyyhdin osalta. Heti kirjoituksesi alussa toteat ilkikurisesti jostakin farssista. Mitä tarkalleen ottaen tarkoitat farssilla. On myös todettava, että olet ymmärtänyt monta asiaa väärin. Väität, että WinCapita teki paluun. Miten olet päätynyt tällaiseen päätelmään?

Käytät tekstissäsi myös sanaa johtoporsaat. Kertoisitko, miksi mustamaalaat uuden ja rehellisen suomalaisen osayhtiön hallituksen jäseniä johtoporsaiksi? Yritätkö olla jotenkin vitsikäs vai, mihin tällä nimittelyllä pyrit?

Mitä sinun näkemyksen mukaan on WISH WinCapita? Tekstissäsi olet monessa kohtaa isosti asenteellinen. Minkälaiset ovat sinun taustatiedot yleensäkään aiheesta WinCapita?

Olet siteerannut kahdesti juttuusi yleisönosastokirjoituksia. Onko oma tietämyksesi ja ammattitaitosi oikeasti niin heikko, että perustat koko juttusi "asiasisällön" haistatteleviin yleisönosastokirjoituksiin. Mielestäni toimintasi on häpeällistä varsinkin, jos yrität leikkiä vakavastiotettavaa toimittajaa.

Ilkeät huhut eivät muutu todeksi siten, että toimittaja kirjoittaa niistä lehteen. Mässäilet rajusti haukkumasanoilla ja viljelet aktiivisesti sanoja ahne ja tyhmä. Ole hyvä ja kerro vielä minullekin, kuka on mielestäsi ahne ja tyhmä?

Puhut paskomisesta ja shakkinappuloiden kaatamisesta ja rinnastat tällaisen käytöksen WinCapitan jäseniin. Onko tällainen vertauskuva sittenkään ihan loppuun asti harkittu?

Ruoskit kaikkea mikä liikkuu. Onko sinulle tullut jostain paha mieli WinCapitan jäsenistöä, Kailajärveä, WISH WinCapitan hallitusta tai EOK:ta kohtaan?

Kirjoituksesi muistuttaa lähinnä lasten huutelua hiekkalaatikolla. En ole saanut luettavakseni ainuttakaan toista kirjoitustasi, mutta tämä teksti antoi vahvat näytöt angstisesta teinikapinasta.

Maksetaanko törkeyksien kirjoittamisesta nykyään rahapalkkaa?

Pohdiskelet myös, että miksi EOK puolustaa WinCapitan laillisuutta. Onko sinulla koskaan käynyt mielessä, että mitäpä jos WinCapita sittenkin oli laillista liiketoimintaa?

Mitä lisäarvoa kirjoittamasi juttu antaa sinulle itsellesi tai edustamallesi lehdelle? Suosittelen sinuakin miettimään, minkälaista tarpeetonta mielipahaa sait jutullasi aikaan.

Ystävällisesti, Columbo
47 kommenttia:

 1. No,joo! Tuo ns. toimittajahan on pelkkä "finnimaama" ja on joko tyhmä tai saanut ohjeensa muualta.On todella säälittävää,miten nämä mitään osaamattomat "tyhjäntoimittajat" itseään esiin tuo.Tuossakaan pojassa ei ole miestä Columbolle mitään perusteluja esittää tästä onnettomasta uutisoinnista.
  On hienoa,että miellä on Columbon tapainen järkevä ihminen kyseinalaistamassa näiden tyhjäntoimittajien kirjoituksia. Kiitos Columbolle!

  VastaaPoista
 2. Jahas... enpä oikein tiedä mitä tuohon sanoisi.
  Tuommoinen korvantaukset märkänä oleva "vasta valmistunut" toimittaja huutelee mediassa asiasta, josta ei tiedä yhtään mitään.
  Tiedot näkyy perustuvan lehdissä kirjoitettuihin juttuihin ja nehän ovat tunnetusti faktoja... just...
  Hävettää suomalaisten toimittajien puolesta.

  "johtoporsaat" on pojulla jäänyt kotikasvatus aika vajaaksi.

  VastaaPoista
 3. En ole varmaankaan väärässä, mutta kyseinen toimittaja on saanut ihan reippaasti palautetta.

  Törkeimpiä juttuja (ellei törkein), mitä casesta on joku lehti kirjoittanut. Tietopohja on muista median jutuista ja ihan ikiomia törkeyksiä siihen päälle.

  Poika ajatteli pistää laakista kunnolla paremmaksi ja odottelee Laukaa-Konneveden ellei koko Keski-Suomen journalistipalkintoa. :)

  VastaaPoista
 4. Der Alten kirje Columbolle:

  Terve Columbo!

  Sain sähköpostiini linkin erittäin puolueelliseen blogiisi, nimeltään Columbon Blogi.

  Olisin kovasti kiinnostunut kuulemaan enemmänkin mielipiteitäsi ja näkemyksiäsi WinCapita -vyyhdin osalta vuorovaikutteisemmalla alustalla, esim. keskustelufoorumilla. Heti blogisivustosi etusivun yläreunassa mainitset olevasi puolueeton henkilö, jolla on omat mielipiteensä, mutta joka ei kuulu WinCapitan sponsoreihin. Onko sinulla tästä väitteestä jotain todisteita? Jos olisit WinCapita-asiassa joku täysin ulkopuolinen henkilö, en itse eikä moni muukaan jaksa uskoa, että olisit pitänyt omaa blogia tästä aiheesta jo useamman vuoden ajan ilman, että olisit millään tavalla kytköksissä WinCapitaan.

  Mainitset blogissasi usein, että WinCapita-asiaan kielteisesti suhtautuvat henkilöt/yhteisöt ovat asiaan perehtymättömiä, eivätkä edes yritä tehdä minkäänlaisia taustatutkimuksia. Miksi mustamaalaat kaikki WinCapita-asiaan kielteisesti suhtautuvat tahot suoraan sanoen laiskoiksi ja tyhmiksi? Yritätkö saada tällä tavalla itsellesi ylemmyydentunnetta, vai mihin tällä oikein pyrit?

  Mitä sinun näkemyksen mukaan on WISH WinCapita? Teksteissäsi olet monessa kohtaa isosti asenteellinen. Minkälaiset ovat sinun taustatiedot yleensäkään aiheesta WinCapita?

  Lähetät halventavia kirjeitä tiedotusvälineille nimimerkin takaa. Eikö sinulla ole rohkeutta kertoa omalla nimelläsi mielipiteitä WinCapitasta, toisin kuin lehtien mielipidekirjoittajilla, jotka ottavat vastuun kirjoituksistaan? Mielestäni toimintasi on häpeällistä varsinkin, jos yrität leikkiä vakavasti otettavaa WinCapita-asiantuntijaa.

  Todistamattomat ”faktasi” eivät muutu todeksi siten, että kirjoitat niistä populistiseen blogiisi. Mässäilet myös rajusti median käyttämillä asiantuntijoilla ja heidän taustoillaan. Ole hyvä ja kerro vielä minullekin, keihin asiantuntijoihin sinä nojaat väitteesi ja minkälaiset heidän taustansa ovat?

  Puhut viranomaisten osaamattomuudesta sekä auktoriteettien tietämättömyydestä ja rinnastat tällaisen käytöksen mm. epäkypsyyteen. Onko tällainen vertauskuva sittenkään ihan loppuun asti harkittu?

  Ruoskit kaikkea mikä liikkuu. Onko sinulle tullut jostain paha mieli WinCapitaan kielteisesti suhtautuviin, viranomaisiin tai mediaa kohtaan?

  Kirjoituksesi muistuttaa lähinnä lasten huutelua hiekkalaatikolla. En ole saanut luettavakseni ainuttakaan kirjoitustasi ajalta ennen tätä blogia, mutta blogin tekstit antavat vahvat näytöt angstisesta teinikapinasta.

  Maksetaanko viranomaisten ja median edustajien haukkumisesta nykyään rahapalkkaa NordicBetin sponsorilinkkien muodossa?

  Perustelet blogissasi myös usein sitä, miksi EOK puolustaa WinCapitan laillisuutta. Onko sinulla koskaan käynyt mielessä, että mitäpä jos WinCapita sittenkin oli laiton ponzi-huijaus?

  Mitä lisäarvoa ylläpitämäsi blogi antaa sinulle itsellesi? Suosittelen sinuakin miettimään, minkälaista tarpeetonta mielipahaa ja rahanmenetystä saat jutuillasi aikaan.

  Ystävällisesti, Der Alte

  VastaaPoista
 5. Voi poika parka vielä se elämä sinua opettaa ...Mitä isot edellä sitä pienet perässä..Jos lehtijuttuja lukee...

  VastaaPoista
 6. Mistä näitä "toimittajia" oikein tulee?
  Taitavat korpit syöttää näille puluille pullaa, joka ei enää jatkojalostu, vaikka kuinka suoltaisi.
  Pyry voisi oman ihmettelynsä lisäksi ihmetellä, minkä takia WinCapita yleensä antaa mitään tiedotteita medialle, kun kirjoitusten taso on tällaista. Pyrykin toteaa lopussa, että Hannu kiistää tunnustaneensa pyramidihuijauksen poliisille. Ja ihmettelee, kun jäsenistö uskoo omia korviaan ja Hannua - onhan poliisi joskus sanonut huhun mukaan jotakin toista! Siihen pitäisi uskoa, kun huhu on jo elänyt toista vuotta!
  Eihän tällaisista kirjoituksista osaa edes loukkaantua. Pyry paljastaa kyllä oman tyhmyytensä itse. Mahtaako nämä viime viikkojen uudet toimittajat olla edes oikeita henkilöitä?
  Valtamedian WC-uutiset on vain huh-uu-tisia.
  Pyryt väistyy ja kevät tulee.

  VastaaPoista
 7. nyt lehdistö turvautuu "Finninaamojen" asiantuntia lausuntoihin ,koska vanhemmat toimittajat tietävät, että tämä juttu haisee ja pahasti.

  VastaaPoista
 8. Heh, tämä case yleensäkin sisältää kyllä erikoisia "toimittajia" ja "asiantuntijoita" yms. henkilöitä.
  Kun yksi lopettaa (vrt. hallitusneuvos Jouni Laiho ja toimittaja Salla Vuorikoski), niin uusia tulee tilalle ainakin silloin, kun Wincapitassa itsessään tapahtuu jotain uutta.

  Esim. kun EOK alkoi puolustamaan Wincapitaa, niin se haukuttiin lehdissä (mm. Kaleva ja Kauppalehti).

  Nyt on media uuden yhtiön kimpussa tai ainakin oli.

  Juuri tästä johtuu, että lehdistö ei saa juurikaan haastatteluja, kuten edellinen kommentoija sanoi.

  VastaaPoista
 9. Yksi kysymys jonka vastaus hiljentäisi kaikki kritiikot on edelleen jäänyt vastaamatta.

  MISSÄ SITÄ KAUPPAA ON KÄYTY? Yksi todiste/kuitti kaupoista ja Murokin hiljenee, mutta sitä ei vaan taida olla. Olen itsekin koko yli tuhatsivuisen threadin lukenut muropaketissa, ja ellei siitä skeptistä olo koko tähän vyyhtiin saa jo ensimmäisten sadan sivun jälkeen niin mielestäni saisi lukea ne ajatuksella uudestaan.

  Murossakin on moni käynyt puolustelemassa, mutta mitään konkreettista ei ole pystytty todistamaan. Aina vaan sanottu kerskuvaan tyyliin "kohtahan näette" tai "kohta se aukeaa". Sitä jatkui liki puolitoista vuotta siitä kun sivut sulkeutuivat maaliskuussa -08.

  Muistattehan miten sivut sulkeutuivat? Luxemburgissa olevan palvelimen ylläpitomaksut jätettiin kuukausia maksamatta, ja YLLÄPITÄJÄ sulki serverin. Palvelimen ylläpitäjähän kommentoikin jotta tietoa ei enää ollut edes palvelimilla enää kun se lyötiin kiinni, vaan se oli tyhjennetty jo asiakkaan toimesta ennen sitä. Miksi siis edelleen väitetään että KRP olisi jotenkin sulkenut ne?

  Columbolla on mielestäni hyvä kriittinen ote tähän (ja hyvä kirjoitusasu), mutta minusta tuntuu välillä että Columbo ei edes välttämättä usko itsekään siihen mitä kirjoittaa.

  Kun Columbo kerran on puolueeton, voisitko tehdä pienen kriittisen yhteenvedon myös Capitasta eikä vain sitä kritisoivista tahoista?

  PS. Tuttavani hävisi tässä useita tuhansia euroja.

  VastaaPoista
 10. Vastaavat ilmeisesti kaikille samoin.Huvittavaa on tuo "terävä sävy" ja "jyrätty lailliseksi". Päätoimittajan vastaus alla.

  Kiitos viestistä, johon lyhyesti vastaan.

  Toimittajamme kolumnin terävän sävyn taustalla on muutamia tosiasioita, kuten se, että WinCapitan toiminnasta on tehty satoja rikosilmoituksia, joista johtuen yhtiön toimintaa tutkitaan huijausrikoksena. On paljon ihmisiä, jotka tuntisivat tulleensa petetyiksi ja loukatuiksi, vaikka WC:sta ei olisi mediassa julkaistu ensimmäistäkään juttua.

  Vilpittömästi pahoillani olen niiden yksittäisten, pienten ihmisten puolesta, jotka ovat joutuneet tähän pyöritykseen ajattelemattomuuttaan ja ymmärtämättömyyttään.

  Henkilökohtaisesti ajattelen niin yksinkertaisesti, että jos oikeasti olisi olemassa näin helppo tapa rikastua, se olisi jyrätty lailliseksi ja otettu käyttöön jo aikaa sitten kaikkialla maailmassa. Sen toki uskon, että jotkut tässäkin mallissa rikastuvat ja sen, että tämän aiheen piirissä on tapahtunut paljon, paljon törkeämpiä asioita kuin lehdessämme julkaistu kolumni.

  Vielä kiitän yhteydenotosta ja toivotan hyvää kevättä.

  Arja Korpela
  päätoimittaja
  Laukaa-Konnevesi

  VastaaPoista
 11. no just.

  Ihan Arja Korpelako ajattelee oikeinko omilla aivoillaan, että olisiko mahdolista rikastua näin? Olisiko mitenkään järkevää tutustua ihan aikuisten oikeesti kuinka valuuttakauppaa tehdään ja millä vivulla? Vai onko helpompaa luottaa jonkin tahon valmiiksi taottuun tekstiin. Eikö olisi järkevää vasta sitten painaa lehteen juttu, jonka tietää varmuudella
  oikeeksi, ettei arvuuttele ja matki muiden juttuja? Jos oikeesti on olevinansa jonkinlainen toimittaja niin luulisi että ammattiylpeyskin jo
  vaatisi keräämään tietoa ihan itse ja siitä tekemään johtopäätöksiä. "oletko itse toiminut näin"? Jos olet niin olet väärällä alalla, koska näet putken läpi. Ja siinä putkessa todella karsea suodatin. Mutta hyvää kevättä sinne myös

  VastaaPoista
 12. Säälittävintähän tuossa päätoimittajan vastineessa on se, ettei yhteenkään esitettyn kysymykseen vastattu. Ei vastattu, kun ei pystytty. Pyry parka, taisi tulla vähän noottoakin kaupanpäälle.
  Vinkki päätoimittaja Korpelalle, tutustukaa ja kirjoittakaa Nordean tekemästä Merenneito kuprusta, siitä on nimitttäin jo ensimmäiset tuomoitakin annettu, olisi faktaa mistä kirjoittaa eikä joudu jälkikäteeen tekemisistään vastaamaan.

  VastaaPoista
 13. Oletkos Arja yhtään miettinyt sitä, miksi niin monet pienet ihmiset luulee menettäneensä rahansa ja ovat tehneet rikosilmoituksia. Voihan olla että sivut sulkeutuivat KRP:n ja kumppaniensa toimesta, niin, ettei sivuille enää päässyt. Sitten annettiin ymmärtää, että Hannu sponsoreineen olisi syypää. Kun sivut edelleen pidetään kiinni, saadaan yleisö luulemaan, että joku wincapitan pieni piiri olisi keskenään rahat muka jakanut. Ketkä tässä jutussa oikeasti on huijaa??? Sehän tulee paljastumaan.

  VastaaPoista
 14. Tervehdys Der Alte!

  Huumoria on kahdenlaista: hyvää ja huonoa.

  Annan kyllä mielelläni lisätietoja, mutta tutustu ensin blogini sisältöön.

  VastaaPoista
 15. Voi hyvää päivää sentään!Tämä "kapinen kettu" on nyt sitten viisauksineen tullut tänne kirjoittelemaan.Omasta mielestään varmaan fiksukaveri,mutta kun kirjoituksen lukee,niin voi todellakin todeta,että "vain omasta mielestään".
  On meitä moneen junaan,mutta tää kaveri on kyllä jäänyt asemalle!

  VastaaPoista
 16. Tuo serverin ylläpitäjä muistaakseni vastasi 08.04.2008 toimittajan kyselyyn, että he poistivat serverin netistä kaksi viikkoa sitten maksamattoman kuukausimaksun takia eli yli kaksi viikkoa sivuston jumiutumisen jälkeen, joten tuo maksamaton maksu ei ollut syy sivuston sulkeutumiseen. Serveriltä oli poistettu tiedot jossain 07.03. - 24.03.2008 välisenä aikana, HK taisi mainita jossain ettei hän itsekään päässyt sivustolle 07.03. ja olisi varotoimenpiteenä tyhjentänyt serverin itse. Hän ei kuitenkaan tuon mukaan jumiuttanut sivustoa itse, eikä syynä ollut maksamaton maksukaan, vaan joku muu taho olisi aiheuttanut sen, tuon asian selvittäminen ratkaisisi paljon mutta ei tunnu tuo asia kiinnostavan tutkivaa tahoa tai mediaa.

  Toimittaja tehdä kyselynsä sen takia että IP heräsi henkiin 08.04.2008 jonkun muun tahon vuokrattua serverin.

  VastaaPoista
 17. Pyry Anttolalle on pommin varmasti tulossa ihmisoikeus tuomio tuosta kirjoittelusta. Rajansa on kaikella ja tämä on nyt tallessa.

  VastaaPoista
 18. Nii-in painettuna solvaus on kovajutt.
  Kohdistuu tiettyyn ryhmään-ihmiseen.
  Ja vielä kulkee ketjun läpi ennen painoa.

  VastaaPoista
 19. Joo, kyllä tuo ko. hemmon lehtikirjoitus on törkeätä herjaamista. Tekstissä on monta sellaista lausetta ja sanaa. Esim. haukkumalla täysin laillisen yhtiön WISH Wincapita Oy:n hallitusta "johtoporsaiksi".
  Pyryn ja lehden päätoimittaja Arja Korpelan kannattaisi lukea YTJ:n sivut ja vaikka sieltä kohta etusivulta "Mikä on YTJ?" Sen jälkeen suosittelen miettimään, mitä tuli kirjoitettua.

  "Normaalitilanteessa" tuosta saisi kaiketi jonkinlaisen tuomion haittaamalla yhtiön ja sen asiakkaiden liiketoimintaa. Tässä kohtaa pitää muistaa, että Suomi ei ole oikeusvaltio.

  VastaaPoista
 20. "Tuo serverin ylläpitäjä muistaakseni vastasi 08.04.2008 toimittajan kyselyyn, että he poistivat serverin netistä kaksi viikkoa sitten maksamattoman kuukausimaksun takia eli yli kaksi viikkoa sivuston jumiutumisen jälkeen, joten tuo maksamaton maksu ei ollut syy sivuston sulkeutumiseen. Serveriltä oli poistettu tiedot jossain 07.03. - 24.03.2008 välisenä aikana, HK taisi mainita jossain ettei hän itsekään päässyt sivustolle 07.03. ja olisi varotoimenpiteenä tyhjentänyt serverin itse. Hän ei kuitenkaan tuon mukaan jumiuttanut sivustoa itse, eikä syynä ollut maksamaton maksukaan, vaan joku muu taho olisi aiheuttanut sen, tuon asian selvittäminen ratkaisisi paljon mutta ei tunnu tuo asia kiinnostavan tutkivaa tahoa tai mediaa.

  Toimittaja tehdä kyselynsä sen takia että IP heräsi henkiin 08.04.2008 jonkun muun tahon vuokrattua serverin."

  Joku voisi tästä serverin ylläpidon tiedotteessa olleesta tekstistä "stopped paying their monthly bills a few months ago." onnistua vääntämään, että kyse on useiden kuukausien maksusta. Sitähän tuossa ei kerrota, että kuinka monen kuukauden maksut on jätetty maksamatta. Kyseinen toimittaja ja serverin ylläpitäjä voisivat vahvistaa, että kyse oli yhden kuukauden maksusta! Siten käännös "kuukausittaisten maksujen maksaminen lopetettiin muutama kuukausi sitten" ei tarkoita, että olisi useita kuukausia ENNEN maaliskuuta jätetty maksamatta.

  VastaaPoista
 21. http://keskustelu.suomi24.fi/node/8951504

  Ei voida olettaa, että yksinkertaiset toimittajat pysyvät henkselihousuissaan, kun lukee valtakunnansyyttäjän muistion marraskuulta 2009. Jos joku väittää, että Suomi ei ole oikeusvaltio, niin hän on niin #@aatanan oikeassa.

  Mielestäni olet, Columbo, ansioitunut kirjeiden lähettäjä. Omasta mielestäni seuraavan kirjeen ansaitsee valtakunnansyyttäjä Koivisto. Kuten olen sanonut paska valuu alaspäin... Sateenvarjot auki ja kahluusaappaat jalkaan.

  Capitrolli

  VastaaPoista
 22. Pane Columbo luu kurkkuun sille valtakunnan syyttäjälle. Kysy vähän faktoja wincapitasta niin nähään ettei se tiedä mitään!

  VastaaPoista
 23. Terve Columbo!

  Kiitos kun julkaisit kirjeeni. Olen hieman yllättynyt reaktiostasi lähettämääni kirjeeseen.

  Mitä tarkoitat pyytämällä ensin tutustumaan blogisi sisältöön?
  Saatuani linkin blogiisi viime vuoden syyskuussa, olen siitä saakka seurannut blogiasi vähintään muutaman kerran viikossa. Olen lukenut jokaisen kirjoituksesi ja siten myös näkökulmasi Wincapita-asiassa näyttää olevan selvä.

  Kerroit myös, että huumoria on kahdenlaista: hyvää ja huonoa.
  Mitä tarkoitat? Ovatko kirjeessäni esitetyt kysymykset jollakin tavalla huonoja, vääriä tai jopa provosoivia? Ovatko kirjeessäni esitetyt kysymykset asiattomampia kuin ne, joita esitit Pyry Antolalle?

  Olet lähettänyt viimeaikoina useampia kirjeitä tiedotusvälineille sekä muille blogisteille ja odottanut heiltä asianmukaisia vastauksia kysymyksiisi. Saamasi palaute ei ole kuitenkaan tyydyttänyt sinua (esim. Warkauden sanomien kohdalla) ja halusin tietää, miten sinä vastaisit samankaltaisiin kysymyksiin ja miten sinun lähettämiesi kirjeiden vastaanottajien olisi pitänyt reagoida viesteihisi.

  Terveisin, Der Alte

  VastaaPoista
 24. http://www.vksv.oikeus.fi/Satellite?blobtable=MungoBlobs&blobcol=urldata&SSURIapptype=BlobServer&SSURIcontainer=Default&SSURIsession=false&blobkey=id&blobheadervalue1=inline;%20filename=77-13-04%20lopullinen%20-%20pienennetty%20koko.pdf&SSURIsscontext=Satellite%20Server&blobwhere=1243794612063&blobheadername1=Content-Disposition&ssbinary=true&blobheader=application/pdf

  VastaaPoista
 25. Jokaisen uskovaisen tulisi tukea Hannua ja kaikkia niitä WinCapitan takia vainottuja. Itse kuulun Israelin Ystäviin ja tämä vaino ja vääristelevän tiedon levittäminen on jokapäiväistä terroria, jonka eteen pitää jokaisen suoraselkäisen kristityn taistella!

  VastaaPoista
 26. Tervehdys Der Alte!

  Mukava kuulla, että seuraat blogia aktiivisesti. Edellisen kirjeesi olemus on varsin provosoiva ja tästä johtuen moni kysymyksesi kangistuu turhan sanailun alle. Esität myös useita kysymyksiä, joihin löytyy vastaukset täältä blogista.

  Asialliseen kirjeeseen vastataan asiallisesti ja asiattomaan vastataan asiattomasti. Tämä on minun näkemykseni ihmisten välisestä kanssakäymisestä varsinkin täällä blogin keskusteluosiossa.

  Olet ymmärtänyt monta asiaa jokseenkin väärin. Otit tarkasteluun lähettämäni kirjeen. Olisiko ollut perustellumpaa ottaa tarkasteluun, joku julkaisemani blogikirjoitus?

  Miksi minun tulisi vääntää kättä keskustelupalstoilla, kun voin yhtä hyvin kirjoittaa näkemyksistäni täällä blogissa?

  Minkälaisia todisteita kaipaat siitä, että en ole WinCapitan sponsori? Columbon blogi on perustettu kesällä, joten blogi ei myöskään ole ollut olemassa vuosia.

  Eräät WinCapita -vyyhdistä kirjoittavat ja asiantuntijaa leikkivät tahot ovat esittäneet virheellisiä väitteitä. Miksi en saisi tätä tosiasiaa sanoa ääneen?

  Ensimmäisen kirjeesi loppuosa ei sisällä kovinkaan monta järkevää kysymystä, joten joudut jäämään vielä epätietoisuuteen näiden mysteerien osalta.

  Mukavaa loppuiltaa!

  Ystävällisesti, Columbo

  VastaaPoista
 27. Toimitttajat: jättäkää käräjille tuomitsijan tehtävä !
  Säästäkää kynää siihen hetkeen kun asia on loppuun
  käsitelty, kirjoittakaa sitten runsaasti....
  JK. Missä toimittajien itsekunnioitus ja moraali ?
  Siis kaipaa vanhoja parempia aikoja, nykymeno
  näyttää siltä että toimittajat ja lehdistö on
  törkytalo...valitettavasti.
  Clumbolle +10

  VastaaPoista
 28. Terve Columbo!

  Kuten edellisessä viestissäni mainitsin, otin kirjeeni pohjaksi sinun lähettämäsi kirjeen ja tällä tavalla kirjoituksen sävy muodostui oman tekstisi pohjalta.

  En ikävä kyllä etsimisestä huolimatta löydä vastauksia esim. seuraaviin kysymyksiin:
  1. Mainitset blogisivustosi yläreunassa, ettet kuulu WinCapitan sponsoreihin. Myönnän, että tällaista asiaa voi olla hankalaa todistaa, mutta pystytkö rehellisesti sanomaan ettet olisi millään tavalla kytköksissä WinCapitaan (suosittelijana, esittelijänä, sijoittajana tai onko joku läheisesi ollut mukana WinCapitan toiminnassa jossain em. muodossa)?
  2. Minkälaiset taustatiedot ja asiantuntijalähteet sinulla on aiheesta WinCapita? Kerrot kirjoituksissasi usein, miten asiantuntijat ja median edustajat ovat etsineet tietoa ainoastaan keskustelupalstoilta ja muista medioista. Mistä/keneltä sinä olet kerännyt tietoja WinCapitasta?
  3. Oletko kokeillut leikkiä ajatuksella, että WinCapita olikin vain suurta huijausta? Oletko koskaan analysoinut WinCapitaa siten, että listaat esille kaikki faktat jotka puhuvat asian puolesta ja siihen viereen ne faktat, jotka puhuvat asiaa vastaan. Vertaa tilannetta vaikkapa B. Madoffin ponziin ja tee itsellesi lista niistä asioista, jotka erottavat nämä asiat toisistaan.
  4. Miksi ylläpidät blogia aiheesta WinCapita ja haluat puolustaa sitä niin lujasti? Haluatko puolustaa H. Kailajärven mainetta, sponsorien mainetta vai haluatko vielä antaa uskoa niille, jotka menettivät sijoittamansa rahat alkuperäisen WinCapitan toiminnan loputtua?

  Mitä asioita olen ymmärtänyt väärin? Esimerkiksi sen, että kerrot vähättelevään sävyyn viranomaisten toiminnasta ja näytät siten olevan henkilökohtaisesti loukkaantunut jostain heidän toiminnastaan, keräät lisätuloja blogin ylläpitämiseen NordicBetin sponsorilinkeillä vai sen että välillä kirjoituksesi muistuttavat huutelua kovaan ääneen vailla perusteluita?

  Miksi sitten päädyin kommentoimaan juuri kirjettäsi Pyry Antolalle? Miksi olisi ollut perustellumpaa ottaa kommentoitavaksi jokin toinen kirjoituksesi? Olet viimeaikoina kirjoittanut pelkästään kirjeitä, joten valinnanvaraa viimeisistä kirjoituksista ei paljoa ollut. Toiseksi, pidin Antolalle lähettämääsi kirjettä lievästi sanottuna asiattomana ja halusin tietää, oletko itse valmis vastaamaan vastaavanlaiseen kirjeeseen.

  Miksi haluaisin keskustella tästä aiheesta keskustelufoorumilla? Haluaisin saada tällaisen keskustelun paljon julkisemmalle paikalle ja suuremman yleisön tietoisuuteen. Tämä yksittäisen blogikirjoituksen kommenttiosasto ei taida kuitenkaan kerätä yhtä paljon kävijöitä, kuin jokin julkinen keskustelufoorumi. Toiseksi, myös muiden henkilöiden asialliset kommentit voisivat tuoda paljon uusia näkemyksiä molemmille osapuolille, eikä sensuurin pelkokaan olisi niin suurta.

  Mediassa esiintyvien asiantuntijoiden näkemyksien kommentointi kirjoituksissasi ei ole ollut mielestäni kovin rakentavaa, esimerkkinä vaikkapa eräs kommenttisi Forex Suomea edustavasta Risto Leposta: ”"Asiantuntijana" oli haastateltu Forex Suomen Risto Lepoa. Lepo nolasi lausunnollaan itsensä täysin.”
  Lepo edustaa suurta valuutanvaihtoon keskittynyttä yritystä. Vaikka kyseinen yritys ei käytännössä tee valuuttakauppaa siten kuin WinCapita esitti tehneensä, hänellä itsellään on silti tietoa ja kokemusta tästä aihepiiristä huomattavasti enemmän kuin sinulla, näin ainakin uskallan väittää. En voisi sinun roolissasi kirjoittaa toisen nolanneen itsensä, kun oma tietämys ja taitotaso valuuttakaupasta on huhupuheiden ja toisten yritysten nettisivuilla olevien mainostekstien varassa.
  Kritiikkiä ja palautetta toisten kommenteista saa aina esittää, kunhan se on edes jollakin tavalla perusteltavissa ja sen on rakentavaa.

  Kerrotko vielä lopuksi, montako aiheellista kysymystä sinä esitit Pyry Antolalle, Pekka Kantaselle, Mai Koivulalle tai Terhi Koulumiehelle?

  Terveisin, Der Alte

  VastaaPoista
 29. Tervehdys Der Alte!

  Kiitos pitkästä ja asiallisesta kirjeestä.

  Vastaan siinä tarkkuudessa esittämiisi kysymyksiin, kuin koen tässä vaiheessa tarpeelliseksi. Joudun taas tuottamaan pettymyksen, sillä jätän toistaiseksi joitakin yksityiskohtia kertomatta omista taustoistani.

  Mielelläni myös kuulisin sinun motiiveista ja taustoista. On hienoa huomata, että olet seurannut casen etenemistä väsymättä. On kunnoitettavaa, että jaksat käydä aktiivista kirjeenvaihtoa kanssani.

  Ensimmäisenä nopeat vastaukset kysymyksiin 1-4.
  1. Suomi on pieni maa ja jokainen tuntee aina jonkun. Olen vastannut tähän samaan jo monesti.
  En jaksa jankata päivittäin samasta asiasta. En ole sponsori ja piste.
  2. Minun taustatiedot ovat varsin kattavat. Olen aktiivisesta seurannut case WinCapitaa syksystä 2007 asti. Olen kerännyt tietoni kymmeniltä eri ihmisiltä.
  3. Kyllä olen leikkinyt monenlaisilla ajatuksilla. Huijausta puoltavat teoriat eivät kuitenkaan pysy kasassa, vaikka niitä miten sinisilmäisesti yrittäisi tarkastella. En ole saanut nähtäväkseni ainuttakaan huijausta puoltavaa mallia, joka toimisi edes teoreettisella tasolla.
  4. Blogi tähtää totuuden selvittämiseen. Koen päässeeni lähemmäksi päämäärää kirjoitusprosessin aikana.

  Sitten muita vastauksia esittämiisi kysymyksiin:

  Blogissa mainostaminen ei tietääkseni ole rikos tai muutenkaan tuomittava teko. Olenko oikeassa?

  Pyry tuskin sentään menetti yöunensa kirjeeni vuoksi. Toin selvästi ilmi sen, mitä ajattelin Pyryn kirjoituksesta. Antolan kirjoitus huiteli pahasti hyvän maun rajan toisella puolella. Oliko Pyryn kirjoitus mielestäsi asiallinen ja hyväksyttävä?

  Mikä keskustelupalsta olisi sinun mielestä sopiva asialliseen keskusteluun aiheesta WinCapita? Minkälaisia kävijämääriä keskustelupalstoilla on päivittäin? Columbon blogilla on n. 1000 lukijaa päivittäin, joten uskon että kirjoitukseni päätyvät WinCapitasta oikeasti kiinnostuneiden tietoisuuteen.

  Risto Lepo esiintyi ammattimiehenä, mutta moni harrastelijakin havaitsi, että Lepo puhuu puutaheinää. Kertoisitko tarkemmin, millaiseksi koet roolini? Mistä tiedät millainen on oma tietotaitoni valuuttakaupan saralla? Vaikuttaa vahvasti siltä, että perustat piikikkään mielipiteesi puhtaasti omaan olettamukseesi. Opiskelu kannattaa aina.

  Esitin jokaiselle heistä monta aiheellista ja asiallista kysymystä. Koulumies tunnusti blogissaan, että hänen tietonsa perustuvat siihen, mitä lehdet kirjoittavat. Terhin kirjoituksen osalta olin alusta loppuun oikeassa. Koivula antoi varsin hataran ja puutteellisen selityksen lehtensä kirjoitukselle.

  Olin vahvasti oikeilla jäljillä siinä, että kovaäänisillä toitottajilla ei sittenkään ollut todellista tietämystä WinCapitasta. Mitä ovat itsestään mieltä Pekka ja Pyry?

  Kertoisitko oliko Antolan, Kantasen, Koulumiehen ja Koivulan kirjoitukset mielestäsi asiallisia?

  Kertoisitko myös, kenen asiantuntemukseen sinä luotat WinCapitan tapauksessa?

  Ystävällisesti, Columbo

  VastaaPoista
 30. WinCapita on uhka jopa EKP:lle.

  VastaaPoista
 31. Toisten pas...lainaaville toimittajille !
  "Missä sitä ollaan oltu,
  tähän asti kysyn vaan ? Kuinka on kaikki samaan
  luuloon tullu, onko se sopuli laama.
  Ymmärränhän se kun uutinen ei myy,
  Leipä pitää jostain saada.
  Toistetaan vanha ja sillä siisti,
  eiköhän se siitä saaha.
  (sävel= missä sitä ollaan oltu")Matti ja Teppo

  VastaaPoista
 32. http://www.wordmworld.net/uncategorized/avoin-kirje-toimittajille

  VastaaPoista
 33. Poliisin Syytä epäillä kynnys ylittyi pari vuotta sitten.Yhtään syytettä ei ole nostettu tänä aikana (koska ei ole löytynyt syytä syytteen nostamiselle)?! Koska siis ylittyy se kynnys, ettei ollutkaan syytä epäillä? Kaksikin vuotta on pitkä aika ihmiselämässä, jos sinut on leimattu rikolliseksi, tyhmäksi ja ahneeksi, vieläpä aiheetta! Antaako "tutkijat" periksi, vai sattuuko heihin kynnykseltä putoaminen liikaa? Vai suojellaanko vain virheen tehnyttä koneistoa? Onko virheen kohteeksi joutuneella ihmisellä mitään arvoa vai ollaanko hänet valmiit uhraamaan koneiston virheiden peittämiseksi?
  Jos toimittajat menevät koneiston talutusköydessä, niin sitten ymmärtää heidän kirjoituksensa. Jos taas toimittajat ehdollistaisivat ja ajattelisivat asioita omilla aivoillaan, niin luulisi edes yhden toimittajan alkavan epäilemään "virallista tietolähdettä". Miksi MTV3 on ollut niin hiljaa viime aikoina, vaikka hehän tämän rikoksen keksivät jo ennen krp:tä?
  Oliko tämän jutun lopputulos selvillä jo ennen varsinaista "tutkinnan aloittamista"? Jos näin olisi, niin se osaltaan selvittäsi niitä ihmeellisyyksiä, joita tässä matkan varrella on tapahtunut. Aika ajoin esille nostetaan ns. tietäjiä, jotka todistelevat, ettei WinCapitan voitot ole mahdollisia. Kuitenkin tuhannet ihmiset uskovat/tietävät toisin.
  Miksi uuden yhtiön toiminta yritetään estää viranomaisvoimin jo ennenkuin toiminta on edes aloitettukaan? Onko yrityksen perustaminen Suomessa rikos? Miksi uuden yhtiön lanseeraustilaisuuteen saapuu 2000 ihmistä ympäri Suomea? Ovatko he vain tyhmiä ja ahneita, vai voisiko heillä olla perusteltu syy uskoa johonkin, josta heillä on kokemusperäistä tietoa.
  Miksi tämä tutkinta on poliisille niin vaikeata, miksi?

  VastaaPoista
 34. Pääsin WinClubin sivustolle kesällä 2007 kaverini tunnuksilla. Pidin hommaa huijauksen. Tutkin asioita useita viikkoja. Seurasin WinClubin kaupankäyntiä reaaliajassa ja kirjasin avatut ja suljetut kaupat. Varmistin ilmoitetut kurssikäyrät erään valuutta-alustan kautta. Tutkin myös viivettä joka klubin sivustolla oli. Myöhemmin vertasin muistiinpanojani klubin sivuilla ylläpidettyihin laskentataulukkoihin, mutta en löytänyt mitään moitittavaa. Myös viive oli niin pieni ettei sen avulla päästy huijaamaan. Syksyllä 2007 liityin jäseneksi. Olin täysin vakuuttunut, että klubissa osataan tehdä kannattavaa valuuttakauppaa.

  VastaaPoista
 35. "Seurasin WinClubin kaupankäyntiä reaaliajassa ja kirjasin avatut ja suljetut kaupat."

  Etkö nyt jo usko, ettei clubissa tehty valuuttakauppaa. Se on nyt ihan perusjuttuja!

  VastaaPoista
 36. Tämä on vähän niin kuin Rusin jutussa,Supo ei voinut myöntää että vero eurot menivät tyhmyyttään kankkulan kaivoon.Homma hoitui sillä että "syytekynnys" ei ylittynyt mutta syyttömäksi ei julistettu koska se olisi tullut valtiolle kalliiksi ja vähän noloahan tuo olisi ollut !! Tuota asiaa ihmetteli jopa ex pressa Ahtisaari !! Hyvitykseksi Rusi sai kyllä hyvän ja helpon viran mutta syyllisyys jäi !! Luulisi tuolla koneistolla nopeammin asian etenevän,vaan ei tunnu löytyvän syytä syyttää.No ns.oikeusvaltiossahan syy kyllä löytyy eikä sitä kerrota ulkopuolisille vaan asiat puidaan suljetuin ovin,eihän tavallinen kansa saa tietää että taas pistettiin FIRMA nurin joka uhkasi rikkaita sukuja jotka määrää mitä maassa tapahtuu.Alussa puhuttiin mediassa suurin otsikoin suomen suurimmasta huijauksesta mutta nyt ei media pysty keromaan mitään konkreettista koska krp estää,mitä nyt silloin tällöin joku toimittaja puhuu omiaan edes asiaa ymmärtämättä ! Hävettää tuo median touhu mutta enpä ole muutamaan vuoteen lehtiä ostanut,enkä osta.Kaikki tarpeellinen tulee tv:stä tai netistä ! Jää rahaa sijoittaa uuteen WISH Capitaan joka varmaan siirtyy ulkomialle !!

  VastaaPoista
 37. Ei clubissa koskaan tehtykään valuuttakauppaa. Tuotto saatiin lisenssien kautta. Valuuttakaupan teki Offshoreyritykset. Pipsit täsmäsivät tarkasti valuttojen muutoksiin. Tuotto tuli 100 kertaisesta lainavivusta, prosentin kurssimuutos = sataprosenttia voittoa. Tämän tarjosi Pankki. Ihan perusjuttuja. Tämä selvisi kyllä jos vaivautui ottamaan selvää.

  VastaaPoista
 38. Columbo: kohtaan 3, miten sinun mielestäsi ei Ponzi-huijauksen/Forex-scamin tunnusmerkit ei tässä täyty? Googlettakaa forex scamia ja ponzia niin huomaatte että Wincapita täyttää kaikki merkit. Miksi juuri tämä Suomessa kyhätty firma olisi jotenkin erilainen?

  "If it looks like a bird, walks like a bird and acts like a bird, what is it?"

  Jos näkemäsi 1000 autoa ovat kaikki punaisia, niin eikö ole todennäköistä että seuraavakin on? Mielestäni tätä pitäisi tutkia tuolta kantilta, eikä suoraan olettaa että seuraava onkin sininen, koska joku sanoi niin, ja uskoa häntä näkemättä sitä. Eikä alkaa syyttää toista henkilöä vainoamisesta jos kyseinen henkilö epäileekin että se ei todellakaan ole sininen ellei saa todisteita siitä.

  VastaaPoista
 39. Tervehdys Sivustaseuraava!

  Olen kanssasi jyrkästi eri mieltä. WinCapitan rahaliikenne ei vastaa Ponzi-huijauksen rahaliikennettä. Ponzin tunnusmerkit eivät siis täyty matemaattisesti tarkasteltuna, eikä muutenkaan.

  Suomessa on paljon rehellisiä yrityksiä, joten en ymmärrä kysymystäsi alkuunkaan.

  WinCapitaa on yritetty ajaa sellaiseen muottiin, että se täyttäisi Ponzin tunnusmerkit. On kuitenkin todettava, että taikinaa on jäänyt paljon yli. Kaikki asiat eivät mahdu kyseiseen muottiin sitten millään.

  Ota tarkasteluun kaikki WinCapitaan liittyvät elementit niin tulet itsekin päätymään samaan lopputulokseen, kuin minä olen päätynyt.

  Mielestäni esimerkkisi autojen väristä on täysin irrallinen, eikä se liity mitenkään case WinCapitaan. Eivät kaikki netissä toimivat yritykset/clubit ole rikollista toimintaa. Vanhat asenteet kahlitsevat yhä yllättävän monia.

  Ystävällisesti, Columbo

  VastaaPoista
 40. Alla oleva on yksinkertaisen ihmisen yksinkertainen kommetti!Onkohan tällä tyypillä tullut mieleen,että voihan asiat olla toisinkin päin..Vai,eikö järki riitä???

  "Sivustaseuraava kirjoitti...

  Columbo: kohtaan 3, miten sinun mielestäsi ei Ponzi-huijauksen/Forex-scamin tunnusmerkit ei tässä täyty? Googlettakaa forex scamia ja ponzia niin huomaatte että Wincapita täyttää kaikki merkit. Miksi juuri tämä Suomessa kyhätty firma olisi jotenkin erilainen?

  "If it looks like a bird, walks like a bird and acts like a bird, what is it?"

  Jos näkemäsi 1000 autoa ovat kaikki punaisia, niin eikö ole todennäköistä että seuraavakin on? Mielestäni tätä pitäisi tutkia tuolta kantilta, eikä suoraan olettaa että seuraava onkin sininen, koska joku sanoi niin, ja uskoa häntä näkemättä sitä. Eikä alkaa syyttää toista henkilöä vainoamisesta jos kyseinen henkilö epäileekin että se ei todellakaan ole sininen ellei saa todisteita siitä."

  VastaaPoista
 41. Eikö kukaan kiinnostu alla olevasta Sofia pankkiin liittyvästä asiasta?
  Täytyy kuitenkin lukijoiden tietää ja ymmärtää, että siitä tulevan kuprun 150. milj. euroa maksamme me veronmaksajat.
  Tää näyttää olevan sellainen Suomalaiseten kateusongelma ja kompleksi. Ei me valiteta eikä purnata ja ollaan tyytyväisiä asian hoitoon, kunhan virkamiesten virheestä selvitään maksamalla, vaikka maksu menisi omasta kukkarosta.
  Sitä kyllä pelätään ja ollaan kauhuissaan, ehkä myös jonkin verran kateellisiakin, jos vaan joku toinen ja varsinkin tuttu saisikin jostain ihan hyvät tuotot ja itse ei ole tajuttu lähteä sijoitustoimintaan mukaan! Aletaampa ahdistelemaan heitä oikein kunnolla. Tehdään heistä rikollissia ja konnia ennen kuin ollaan edes mitään rikosta todettu.
  Tää on karseeta, mielummin lähdetään mollaamaan toisia, kuin puolustamaan omaa kukkaroa!

  Alla oleva teksti on Kauppalehdestä ja finanssivalvonnan sanomana. Siitä käy ilmi kuinka ammattitaitoista porukkkaa siellä on. Joten uskokaa heidän tekemisiin ja sanomisiin edelleenkin 100 %:sti. Siitä uskosta selviää maksamalla veroina pikku riikkisen summan ja sitä ei saa vähentää verotuksessa. ois kiva nähdä miten KRP sian hoitaa. Lehdistökin on ollut asiasta aika hiljaa.

  Kauppalehti kirjittaa 29.3.

  Valvojakin pihalla - miten käy Sofian myöntämille asuntolainoille?
  Finanssivalvonnan mukaan mahdollisimman suuri osa Sofia-pankin talletuksista ja muista veloista pyritään maksamaan niin nopeasti kuin mahdollista.

  Valvoja on laittanut omille nettisivuilleen kysymys- vastausosion siitä, mitä asiakkaan varoille tulevaisuudessa tapahtuu.

  Valvoja ei itsekään tiedä, mitä tapahtuu esimerkiksi asiakkaiden Sofia Pankista nostamille asuntolainoille.

  VastaaPoista
 42. Terve Columbo!

  Tähän aluksi muutama kommentti antamistasi vastauksista
  1. Toisaalta ymmärrän vastauksesi juuri mainitsemiesi syiden vuoksi, mutta toisaalta tämä hieman kummastuttaa. Puolustat WinCapitan toimintaa kovaan ääneen, mutta et halua kertoa mitään itsestäsi tai omasta osuudestasi toiminnassa. Mikäli WinCapitassa ei mielestäsi ollut mitään laitonta tai väärää, miksi pelkäisit kertoa asiasta julkisesti omalla nimelläsi ja kertoa samalla myös omasta toiminnastasi sijoitusklubissa?
  Mikäli olet sitä mieltä, että tämä aihe ei vaadi enää tarkennuksia sinun puolestasi, voit jättää tämän kohdan väliin kokonaan. Tästä lähtien oletan, että olet ollut mukana WinCapitan toiminnassa suosittelijana (et ehkä kuitenkaan sponsorina).
  2. Taustatietosi ovat kattavat ja olet kerännyt tietoa kymmeniltä eri ihmisiltä. Mistä tämä kattava taustatieto on peräisin, keskustelupalstoilta tai WinCapitan omista tiedotustilaisuuksista? Ovatko kymmenet eri ihmiset suurimmaksi osaksi WinCapitan toimintaan osallistuneita vai onko mukana myös ulkopuolisia asiantuntijoita?
  3. Onko huijauksia puoltavissa teorioissa jokin yhteinen tekijä, joka kaataa niiden paikkansapitävyyden? Itse olen tehnyt vertailua mm. mainitsemaani B. Madoffin ponziin ja löydän paljon yhteneväisyyksiä. Toki erojakin löytyy, mutta se ei ole mikään ihme, sillä Madoffin järjestelmä pyöri aivan omassa luokassaan.
  4. Blogisi tähtää siis totuuden selvittämiseen. Tarkoitatko, että yrität selvittää totuuden WinCapitasta muillekin vai yritätkö selvittää totuutta WinCapitasta itsellesi?

  Blogissa mainostaminen ei ole rikollista toimintaa, enkä näin väittänytkään (lue edellinen kirjoitukseni).

  Antolan ja muiden kirjoittajien kommentit kertovat mielestäni vain yleisestä mielipiteestä, eli he kertovat niissä omia mielipiteitään ja siteeraavat mm. yleisönosastokirjoituksia. Varsinkin lehdissä käytetään joskus hyvinkin värikkäitä sanakäänteitä, sillä Antolankin kirjoituksen päämääränä saattoi olla se, että mahdollisimman moni jättäisi sijoittamatta tähän hämärätaustaiseen firmaan.
  Itse asiassa oma päämäärini on juuri tällainen. Jos yksikin kirjoitukseni on edes yhden ihmisen kohdalla vaikkapa vain osatekijänä sellaisessa päätöksessä, että tämä henkilö jättää sijoittamatta WISH WinCapitaan ja sijoittaa rahansa johonkin muuhun, vaikka lapsiensa tulevaisuuteen, tällöin olen onnistunut tavoitteessani täydellisesti. Antola tekee saman asian vain hieman toisella tavalla kuin minä.

  Mahdollisia keskustelupalstoja on useita. Luulen tietäväni mielipiteesi MuroBBS-keskustelupalstasta, mutta ehdotan sitä kuitenkin. Kyseinen palsta on yksi Suomen suurimmista kävijämäärällä mitattuna ja nk. moderointi on toimivampaa verrattuna moniin muihin keskustelufoorumeihin.

  Missä kohdin Lepo puhuu puutaheinää? Huomaatko mikä osa tekstistä on lehden toimittajan säveltämää ja missä vaiheessa Lepo puhuu omilla sanoillaan (vaatii ns. medialukutaitoa).
  Esimerkiksi kohta, jossa Lepo mainitsee:
  ”Homma on täyttä huijausta. Olen rahoitusalalla ollut ja valuuttakauppaa tehnyt 30 vuotta. Ne asiat, mitä WinCapita on luvannut ovat niin täyttä humpuukia kuin vaan voi olla. Pelkkää pyramidihuijausta”
  Mitähän tässä on Lepolta suoraan kysytty? Tämän tekstin edessä toimittaja kirjoittaa uudesta WinCapitasta, mutta Lepon vastauksesta saa sen kuvan, että todellinen kysymys on ollut aikaisemman WinCapitan toiminnasta.
  Sitten tekstin mukaan Lepolta on kysytty automaattisten sijoitusjärjestelmien toiminnasta ja Lepo tyrmää ajatuksen sellaisista täysin. Onkohan toimittaja voinut tässä kysyä Lepolta, ovatko sellaiset automaattiset sijoitusjärjestelmät mahdollisia, jotka tekevät jatkuvaa tuottoa sijoittajille?
  jatkuu seuraavassa - - >

  VastaaPoista
 43. jatkoa edelliseen - - >
  Kyseenalaistan tietämyksesi valuuttakaupankäynnistä päättelemällä kirjoituksistasi. Pyörrän sanani tietotaidostasi välittömästi, mikäli sinulla on enemmän kokemusta aihepiiristä kuin Lepolla ja voit sen edes jollakin tavalla todistaa. Piste.

  Vähättelit taas mediaa ja heidän laiskuuttaan tiedonhankinnassa. Kerro nyt ihmeessä, missä on sellainen taho, joka voi antaa WinCapitasta täysin puolueettomia näkemyksiä ja oikeita asiantuntijalausuntoja? Sellainen taho, johon sekä WinCapitaa laittomana pitävät kuin WinCapitaan uskovatkin voivat luottaa?
  Laskujeni mukaan tämän tahon pitää tietää ja tuntea WinCapitan toiminta läpikotaisin, mutta toisaalta hän ei saisi olla WinCapitan jäsen. Tällä taholla pitää olla myös asiantuntemusta ja vuosien kokemusta tietotekniikasta ja taloudesta. Tietotekniikan tuntemusta pitäisi olla enemmän kuin opistotasoinen tietojenkäsittelytutkinto ja talousalan kokemus pitää olla pelkästään valuuttakaupasta, sillä muuten tämä taho on voinut keskittyä johonkin väärään asiaan. Tahon menneisyys pitää olla myös täysin ”puhdas”.

  Kun ainakaan itselleni ei nyt tällaista tahoa tule mieleen ja puolueeton tiedonsaanti tästä aiheesta on muutenkin lujassa, niin monesti käytetään tiedonlähteenä yleistä mielipidettä, joka tällä hetkellä on WinCapita vastainen.

  Mihin tai kenen mielipiteeseen minä luotan? Minä luotan alan asiantuntijoihin, kuten professori Vesa Puttoseen ja Risto Lepoon. Luotan myös virallisiin tietolähteisiin, kuten KRP:hen.
  Mainitsetko vielä itse omat tietolähteesi?

  Terveisin, Der Alte

  VastaaPoista
 44. Tervehdys Der Alte!

  Kiitos pitkästä kirjeestä. Kirjoitat monista asioista ja mielestäni teet joissakin asioissa hyvin erikoisia päätelmiä.

  Otan muutamiin esittämiisi asioihin kantaa ja korjaan samalla joitakin vääriä uskomuksiasi.

  1. En ole suositellut WinCapitan toimintaa tai "värvännyt" ketään toimintaan mukaan, vaikka viikosta toiseen yrität samaa uskotella. Onko sinusta mahdotonta hyväksyä sitä tosiasiaa, että olet väitteinesi väärässä?

  2. Olen haastellut jäseniä, asiantuntijoita ja tutkinut lukemattomia eri tietolähteitä case WinCapitaa ja blogia varten.

  3. Huijausta puoltavissa teorioissa on kolme isoa virhettä. Useimmille on yhä täysin vääristinyt näkemys koko WinCapitan toimintaperiaatteesta. Teorioissa ei hyväksytä myöskään sitä tosiasiaa, että signaalijärjestelmä todellakin toimi ja sillä pystyi tekemään voitollista valuuttakauppaa. Rahan liikkuminen on myös ymmärretty täysin väärin. Moneybookers -aineiston julkaiseminen poistaisi monta väärää uskomusta. Ottamalla avoimeen tarkasteluun kaikki dokumentit selviää jokaiselle älylliselle ihmiselle, ettei WinCapita ollut Ponzi. Todisteet esille kiitos. Tämän jälkeen ei tarvitse kenenkään spekuloida aiheesta enempää. Syyttävällä osapuolella on lain mukaan velvollisuus näyttää rikoksen tapahtuneen. Rikollisesta toiminnasta vaan ei ole olemassa todisteita.

  4. Ennen blogia yritin selvittää totuutta itselleni, mutta totuuden selvittyä haluan selvittää totuuden myös muille. Oma palapelini on nykyään varsin hyvin kasassa.

  Toimittajien kirjoitukset todellakin kertovat yleisestä mielipiteestä. Yleinen mielipide on kuitenkin väärä ja siitä syystä olen joutunut myös toimittajia lähestymään. Toimittaja on ihminen siinä missä muutkin. Toimittajat tekevät virheitä ja heillä on myös mahdollisuus oppia uutta, kunhan he eivät syyllisty ylimielisyyteen ja laiskuuteen.

  Miksi sinun mielestä ihmisten ei tulisi sijoittaa WISH WinCapitan toimintaan?

  Teit selväksi, että kamppailet WinCapitaa vastaan, mutta miksi?

  Ehdotatko vakavissasi Muropalstaa asialliseksi keskustelufoorumiksi?

  VastaaPoista
 45. Risto Lepo puhuu puutaheinää mm. mahdollisista valuuttakaupan tuotoista. käteistä vaihtamalla tuskin tekee satojen prosenttien vuosituottoa, mutta valuutta-alustalta aukeaa erilainen maailma.

  Kertoisitko minulle minkälainen internet oli tarjolla vuonna 1980, jolloin Risto Lepo aloitteli uraansa valuuttakauppiaana?

  Tiedän tarkalleen, että media voi tehdä positiivisen tai negatiivisen kirjoituksen aiheesta, kuin aiheesta. Media toimii yleisen mielipiteen pohjalta ja silloin tulee väitettyä todeksi suuri määrä virheellistä tietoa.

  Muista sinäkin vielä, mistä koko WinCapita -vyyhti lähti liikkeelle. Suomi24, Cluso627, AdaFlink ja MTV3:n Salla yhdessä olivat käynnistämässä koko ajojahtia. Oletko tästä teoriasta kanssani samaa mieltä? Kaiken taustalla oli siis yleinen mielipide, joka oli silloinkin jo väärä.

  Tietämättömät ihmiset ovat saaneet paljon pahaa aikaan.

  Puoli vuotta ajojahdin alkamisesta kaatui WinCapitan nettisivut. Kuka kaatoi?

  Oletko tehnyt taustatutkimusta siitä, että paljonko WinCapitaan meni rahaa ja paljonko sieltä tuli ulos ajojahdin alkamisesta sivuston sulkeutumiseen?

  Tiedonhankinnassa on tärkeää selvittää ensin itselleen, miten valuuttamarkkinat toimivat. On mahdollista saada lisätietoja myös valuutta-alustojen toiminnasta useasta eri tietolähteestä. Voisiko joku vähemmän laiska toimittaja lähestyä valuutta-alustoja ja muita treidaajia ja samalla tehdä artikkelin koko toimialasta?

  On syytä selvittää itselleen, että WinCapita pystyi toimimaan hyvin myös teoreettisella tasolla.

  Tämän tosiasian ymmärtäminen antaa kypsemmän lähestymistavan koko WinCapita -vyyhtiin. Jostain on lähdettävä liikkeelle ja suosittelen lähtemään liikkeelle ihan alusta.

  Vesa Puttonen väitti valuuttakauppaa kolikonheitoksi. Uskotko todellakin tähän väitteeseen?

  Yritähän tiedustella Vesa Puttosen mielipidettä samaiseen kysymykseen näin parin vuoden jälkeen. Voin lyödä pienen vedon siitä, että Vesa vastaa nykyään eri tavalla. Vesa on joutunut päivittämään tietonsa vanhan lausuntonsa jälkeen.

  Kertoisitko ihan maallikkona, miksi on olemassa valuutta-alustoja, jos kerran koko toimiala olisi kolikonheittoa?

  Kertoisitko myös, mikä on hyvän ja huonon treidaajan ero, jos kerran kaikki perustuu puhtaasti tuuriin?

  Vesa Puttonen ja Risto Lepo eivät tunne WinCapitaa ja heidän väitteensä ovat surkuhupaisia ajatellen internetissä tapahtuvaa valuuttakauppaa ja valuutta-alustojen toimintaa yleisesti.

  Kun ihmisten tietämys lisääntyy niin tämän jälkeen on paljon helpompi ymmärtää, että asiantuntijatkin voivat olla väärässä.

  Sokea uskominen auktoriteetteihin on meillä edelleen kovin yleistä.

  On täysin selvää, että sinä ja minä emme voi olla molemmat näkemyksinemme oikeassa. Tulevaisuus näyttää meille molemmille kumman tietolähteet olivat luotettavampia ja kumpi meistä oli joutunut elämään pitkään valheessa. Pitäisin sitä kuitenkin jo varmana, että totuus tulee lopulta selväksi meille molemmille.

  Ystävällisesti Totuuden puolesta!

  Columbo

  VastaaPoista
 46. Hannu heti oikeuden eteen,
  jotta saamme totuuden esiin.

  Kuka sulki sivut?
  Kuka käski sulkea sivut?
  Kuka antoi käskyn sulkea sivut?
  Kuka on kaiken tämän käskyn takana?

  TOTUUS ESIIN JA RAHALIIKENNE PYÖRIMÄÄN!

  VastaaPoista
 47. Journalisteille mukaan lukien Pyry Antola. Siis viimeinen kappale allaolevasta, joka koskee Suomen Kuvalehteä ja näitä pesäpalloilijoita. Herättääkö mitään päässänne? Tässä tapauksessa siis kyseessä Wincapita ja "syytön kunnes toisin todistetaan".
  Olen odottanut niitä syytteitä, kuten moni muukin jo yli kaksi vuotta. Poliisi on valehdellut ajankohdista jo aika monta kertaa. Viimeinen tämän kuluvan "talven aikana". Ensimmäinen 2008 loppuun mennessä, "saamme joitakin juttukokonaisuuksia syyteharkintaan", vai miten se oli?

  YLE:

  EIT: Suomi tuomitsee median liian herkästi
  julkaistu ti klo 15:17, päivitetty ke klo 09:04

  Euroopan ihmisoikeustuomioistuin katsoo Suomen tuomioistuimien rikkoneen artiklaa sananvapaudesta viidessä tapauksessa. Suomi tuomitsi viisi tiedotusvälinettä rangaistuksiin taannoisen valtakunnansovittelijan naisystävää koskevien tietojen ja kuvien julkaisemisesta.

  Euroopan ihmisoikeustuomioistuin mukaan Suomen tuomioistuimet eivät ole löytäneet tasapainoa sananvapauden ja yksityiselämän suojan välille.

  - Suomelle on tullut silloin tällöin näitä langettavia tuomioita näissä asioissa. Jää nähtäväksi, miten riippumattomat tuomioistuimet ottavat EIT:n päätöksistä opiksi. Se olisi tietysti suotavaa, mutta tapaukset ovat aina yksittäistapauksia omine erityispiirteineen, joten yleistäminen on hankalaa, sanoo lainsäädäntöjohtaja Sami Manninen oikeusministeriöstä.

  Suomen oikeusministeriö selvittää parhaillaan sananvapauden ja yksityielämän suojan soveltamista Ruotsissa, Norjassa ja Hollannissa. Toukokuussa valmistuva selvitys huomioi myös EIT:n ratkaisut asiassa.

  - Selvityksen pohjalta arvioidaan, onko Suomen lainsäädäntö tältä osin kunnossa. Keskustelu asiasta siis jatkuu, sanoo Manninen.

  Vakavat syytteet vaativat lähdekritiikkiä

  Suomi sai viiden langettavan tuomion lisäksi yhden vapauttavan. EIT pitää aiheellisena Suomen Kuvalehden saamaa sakko- ja korvaustuomiota artikkelista, joka kertoi pesäpallojoukkuetta koskevista joukkoraiskausepäilyistä.

  Oikeuden mukaan lehti esitti varmana tietona tapahtuman, jonka poliisitutkinta ei ollut vielä alkanut ja rikkoi näin syytön kunnes toisin todistetaan -periaatetta. Lisäksi lehden olisi pitänyt tarkistaa lähteensä huomattavasti huolellisemmin, sillä syytteet olivat vakavia ja epäillyt tunnistettavissa.

  Myöhemmin tehty poliisitutkinta ei johtanut oikeustoimiin pesäpalloilijoita vastaan.

  YLE Uutiset

  http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/04/eit_suomi_tuomitsee_median_liian_herkasti_1584274.html

  Olen tämän saman asian kysynyt aika monelta lehdeltä saamatta yhtäkään vastausta.

  VastaaPoista