tiistai 30. maaliskuuta 2010

Päiväkirja vai blogi?

Yritin muutaman päivän ajan kommentoida Terhi Koulumiehen blogiin, mutta jostain kumman syystä hänen blogikirjoituksiaan ei voi ollenkaan kommentoida. Blogin ylläpitäjänä tiedän, että kyseinen toimenpide voidaan teknisesti toteuttaa hyvinkin helposti.

En kuitenkaan ymmärrä blogin olemassaolon tarkoitusta, jos kerran lukijat eivät pääse blogitekstejä ollenkaan kommentoimaan. Mikäli kommentoinnin kieltää kokonaan niin voisi olla perusteltua siirtyä bloggaamisesta kirjoittamaan omaa salaista päiväkirjaa.

Salaisessa päiväkirjassa olisi se hyvä puoli, että silloin kukaan toinen ei voisi kommentoida kirjoituksia. Rakas päiväkirja tuskin itse esittäisi kiperiä lisäkysymyksiä ja muistuttaisi, että ihmisten mustamaalaaminen on rumaa.

Terhi Koulumies kirjoitti meteliä herättäneen kirjoituksen aiemmin ja kun lopulta sähköpostitse tiedustelin monen muun tavoin, perusteluja hänen kirjoitukselleen, Terhi vastasi blogiinsa näin:

"Toivoisin todella, että asiasta eri mieltä olevat toisivat näkökulmiaan esiin täällä blogissa, eikä yksityissähköposteissa. Jos blogikirjoituksessa on virheitä, niin kuin hyvin voi olla, ne selkenevät parhaiten avoimella keskustelulla. Laitan nyt sitten itse tähän osia saamistani viesteistä. En tiedä haluavatko postittajat nimeään julkisuuteen, joten jätän ne varmuuden vuoksi pois. Omat tietoni olen saanut mediasta, joten jos jollakulla on oikeampaa informaatiota, niin varmasti mielellämme kaikki muutkin kuulemme siitä!"

Terhi esitti asiasta kiinnostuneille mahdottoman tehtävän. "Kommentoikaa tänne blogiin, mutta kommentointi on estetty". Avoin keskustelu ei toteudu, jos blogin ylläpitäjä poistaa käytöstä kaikki mahdolliset välineet avoimeen kommunikointiin.

Terhi on ollut tuottelias ja on selvää, että rapatessa roiskuu. Maaliskuussa Koulumies on kirjoittanut blogiinsa kantaaottavat kirjoitukset monesta eri aiheesta. Ohessa lista Terhin maaliskuussa kirjoittamista blogiteksteistä.

- Kirjallinen kysymys ilmanlaadusta
- Sukupuolinäkökulma opetussuunnitelmissa
- Lisää senioriasuntoja Helsinkiin
- Voiko joku vielä retkahtaa Wincapitaan?
- 3 uutta ydinvoimalaa?
- Positiivista erityiskohtelua vai tasa-arvoa?
- Punaviini laihduttaa?
- Naisten eteneminen johtajiksi
- Pitäisiköhän hakea ahtaajaksi
- Vapaaehtoiset eläkevakuutukset omaa rahaa?


Terhin kirjoituksissa aiheiden kirjo on kokonaisuudessaan varsin värikäs. Monella poliitikolla on jokseenkin samanlainen asenne bloggaamiseen. Jostain kumman syystä ihmisille syntyy pakottava tarve, tuottaa tekstiä aiheesta kuin aiheesta. Omasta kokemuksestani voin kuitenkin todeta, että toisinaan on kuitenkin hetkiä, jolloin on paljon järkevämpää pitää suunsa kiinni ja sormensa kurissa. Kun yrittää hallita kaikki mahdolliset asiat ja ilmiöt maan ja taivaan välistä, tulee helposti tilanne, että tieto ei ole kovinkaan syvällistä.

En tunne Terhiä ihmisenä, mutta toivotan Terhille antoisia hetkiä bloginsa parissa. Kannustan kuitenkin luopumaan nykyisestä tavasta ylläpitää "julkista päiväkirjaa".

Pisteet Terhille siitä, että hän tunnusti elävänsä puhtaasti lehtikirjoitusten varassa WinCapitaa koskevaa kirjoitusta tehdessään. Terhin kirjoitus oli siis sitä, miksi sitä epäilinkin. Kirjoitus oli asiatiedoiltaan sitä itseään.

Terhi blogi: http://terhikoulumies.blogit.uusisuomi.fi/2010/03/

9 kommenttia:

 1. Oletko ihan urpo? Blogia voi kommentoida rekisteröitymällä.

  VastaaPoista
 2. Missä viipyy ensimmäinen toimittaja joka kysyy krp:n
  perään ? Siis kyseenalaistaa piiitkän tutkinnan
  joka ei ole avannut mitään asiassa.Ja kuka on huolissaan
  jäsenten asemasta ja mielipahasta ?
  Onhan jäsenet lainkuuliaisia Suomen kansalaisia ja omaa
  rahaansa sijoittaneita, (no kuitenkin 99% on vähintään)
  koska onhan joku voinut lainata vähän.
  Nyt olis muutama kymmenen tuhatta ääntä, kun olis joku...

  VastaaPoista
 3. Tervehdys Anonyymi!

  Rautalankaa ei riitä kaikille.

  Terhin WinCapita -ketjua ei voi kommentoida, vaikka olisi rekisteröitynyt.

  VastaaPoista
 4. Jospa terhi tietää valehtelevansa, kommentointi asettaisi hänet huonoon valoon

  VastaaPoista
 5. Minä olen jo pitkään odotellut tuonne KRP:n sivuille ohjeita miten tehdään rikosilmoitus tuhon Nordean Merenneito asiaan. Asiasta on kuitenkin jo eka tuomiotkin luettu. Samoin tietysti olisi kiva saada nyös ohjeet tuohon Sofia pankin juttuun, että miten jatkosa pitäisi toimia.
  Toivottavasti ne sinne ilmenee, jotta ihmiset osaa toimia asioidensa kanssa oikein.
  Olen kyllä ootellut myös KRP:n julkista kehoitusta rikosilmoitusten tekoon. Kohtahan pitäisi KRP:N kuitenkin lehdissä ilmoittaa, että mikäli ette tee nyt rikosilmoitusta ko. asiasta niin emme voi enää turvata asianne tutkimista!

  VastaaPoista
 6. Terhi kirjoittaa blogissaan mm: Jos itse keksisin rahantekokoneen, niin pitäisin sen ihan omana salaisuutenani ja nauttisin sen hedelmistä.Tämänsuuntainen ajattelu herättää minussa aika negatiivisiä vibroja.Huh huh kun puistattaa.

  VastaaPoista
 7. Miksi ei Sofia pankin kanssa menetellä samoin kuin "Capitan" 15.6 mennessä tehdyt ilmoitukset saavat rahansa takaisin .HA;HAH:HAHHAHAHAHHAHAHHA
  Kuka vielä väittää että meillä on rehellinen KRP .
  Krp :tä voisi verrata Italian mafiaan ,jos haluat että joltakin loppuu liiketoiminta niin ilmoitus vaan KRP:lle ,niin homma hoituu !!!

  Minne on laki hävinnyt tästä maasta ?????

  VastaaPoista
 8. Juuri näin nykyajan politiikot ajattelevat lähimmäistensä parasta. Kehitys on huolestuttavaa ja surullista. Tälläisen maailmankuvan omaavat ihmiset ovat päättämässä meidän yhteisistä asioista. Terhikin pitäisi kaiken itsellään.

  Se mikä on minun on minun ja se mikä on teidän, nin siitä voidaan neuvotella.

  VastaaPoista
 9. Kun virkamies huomaa (jos ) että hän on väärässä.
  Viimeisenä tekona sekavassa mielentilassa toimii
  vastoin kaikkia sääntöjä ja kunnioittavaa tapaa.
  Meiningillä että jos edes kiusaa sais tehtyä.
  Ja me maksetaan näiden toilailut.
  Kysyn vain, kuka valvoo ?
  Kenelle renikat kuuluu ? Keneltä eläkkeestä osa
  valtiolle takaisin kuuluu ?

  VastaaPoista