torstai 11. helmikuuta 2010

KRP sählää ja peittelee valheitaan

kuva: YLE
Olen arvostellut keskusrikospoliisia epäpätevästä ja harhaanjohtavasta tiedottamisesta monessa eri asiayhteydessä. KRP:n tiedottaminen on ollut täysin linjatonta koko case WinCapitan ajan. Yksi mielenkiintoinen aihe heidän tiedotteissaan on ollut jatkuva spekulointi rikosilmoitusten lukumäärästä.

En ole missään vaiheessa uskonut KRP:n ilmoittamiin lukumääriin. Tiedän heidän ilmoittaneen jatkuvasti valheellisia lukumääriä. Keskusrikospoliisi on harhaanjohtavasti niputtanut kaikki WinCapitaa koskevat kuulustelut ja yhteydenotot termin "rikosilmoitukset" alle. Miksi poliisin pitää turvautua tällaiseen harhaanjohtamiseen ja valehteluun?

Hiljattain KRP meni jälleen muuttamaan omaa tiedotettaan.

Kopioitu krp:n sivulta 30.tammikuu 2010:

- Sijoitusklubi WinCapitan (entinen WinClub) toimintaa koskevassa esitutkinnassa saatujen tietojen mukaan klubissa on yli 10 000 sijoittajaa. Noin 3 000 henkilöä on tehnyt klubin toiminnasta rikosilmoituksen. Vakuustakavarikossa, hukkaamiskiellossa tai väliaikaistoimenpitein takavarikoituna on runsaat 18 milj. euroa.

Kopioitu krp:n sivulta 04. helmikuu 2010:

- Sijoitusklubi WinCapitan (entinen WinClub) toimintaa koskevassa esitutkinnassa saatujen tietojen mukaan klubissa on yli 10 000 sijoittajaa. Tutkinnan aikana on kuulusteltu noin 3 000 henkilöä. Vakuustakavarikossa, hukkaamiskiellossa tai väliaikaistoimenpitein takavarikoituna on runsaat 18 milj. euroa.


Jälleen kerran tunnen suurta myötähäpeää. Rouvat Melander ja Vuorivirta-Heikkinen ovat kertoneet KRP:n onnistuneesta WinCapita -tiedottamisesta. Onko tässä jälleen yksi osoitus KRP:n harjoittamasta onnistuneesta tiedottamisesta?

10 kommenttia:

 1. ...niin, mutta nuo aikaisemmat ilmoitukset olivatkin "virtuaalirikosilmoituksia" :)

  VastaaPoista
 2. Eikös tuo kulje samaa selkeää linjaa,kuin taannoinen Tuusulan käräjöinti...=)

  VastaaPoista
 3. Yhtyen edelliseen ja tehty virkavastuulla.

  VastaaPoista
 4. Onhan tämä ollut selvää jo ajat sitten että pelkkää valettahan sieltä tulee,mahtaa olla siellä mukavaa!kaikki näyttää olevan mahdollista meidän hienossa "sivistys valtiossa".Ihmettelen että ketään ei kiinnosta tämä verorahojen haaskaus!

  VastaaPoista
 5. Poliitikkojen ja virkamiesten hyvinvointi = yhteinen rahapussi - tuottavan kansalaisen hyvinvointi


  HERÄTKÄÄ JO VERONMAKSAJAT

  Tehnyt rikosilmoituksen = Kuulusteltu

  VastaaPoista
 6. WinCapitan esitutkinta (suoraan krp:n sivuilta)

  12.2.2010
  Sijoitusklubi WinCapitan (entinen WinClub) toimintaa koskevassa esitutkinnassa saatujen tietojen mukaan klubissa on yli 10 000 sijoittajaa. Tutkinnan aikana on kuulusteltu noin 3 000 henkilöä. Vakuustakavarikossa, hukkaamiskiellossa tai väliaikaistoimenpitein takavarikoituna on runsaat 18 milj. euroa.
  ________________________________________________
  24.06.2009
  Sijoitusklubi WinCapitan toiminnasta on tehty tähän mennessä noin 2 250 rikosilmoitusta, joissa ilmoitetut asianomistajien vahingot ovat yhteensä runsaat 33 miljoonaa euroa.
  ________________________________________________
  14.05.2009
  Keskusrikospoliisi pyytää, että tutkintapyynnöt WinCapita -asiassa tehdään poliisille viimeistään 15.6.2009.
  Jutun syyttäjät ovat esittäneet toivomuksen, että henkilöt, jotka kokevat kärsineensä asiassa taloudellista vahinkoa, ilmoittavat poliisille yksilöidyt korvausvaatimuksensa 15.6.2009 mennessä. Jutun esitutkinnan ja mahdollisen syyteharkinnan aikana esitettyjen vaatimusten oikeellisuus tutkitaan. Myös epäiltyjen tulee voida ottaa kantaa vahingonkorvausten määrään ja sisältöön.
  ________________________________________________
  04.05.2009
  WinCapitan toiminnasta on tehty tähän mennessä vajaat 1 800 rikosilmoitusta, joissa ilmoitetut asianomistajien vahingot ovat yhteensä yli 25 miljoonaa euroa. Vakuustakavarikossa, hukkaamiskiellossa tai väliaikaistoimenpitein takavarikoituna on 16,7 miljoonaa euroa.
  ________________________________________________
  21.01.2009
  Esitutkinnan mukaan mikään asiaan liittyvistä yhtiöistä ei ole pitänyt toiminnastaan kirjanpitoa.
  WinCapitan toiminnasta on tehty tähän mennessä lähes 1 300 rikosilmoitusta, joissa ilmoitetut asianomistajien vahingot ovat yhteensä noin 17,8 miljoonaa euroa. Vakuustakavarikossa, hukkaamiskiellossa tai väliaikaistoimenpitein takavarikoituna on noin 16 miljoonaa euroa.
  ________________________________________________
  13.11.2008
  Sijoitusklubi WinCapitan (entinen WinClub) toiminnasta on tehty tähän mennessä hieman yli 1 000 rikosilmoitusta, joissa ilmoitetut asianomistajien vahingot ovat yhteensä noin 13,3 miljoonaa euroa.
  Asianomistajien rikosilmoitusten määrällä mitaten kyseessä on yksi suurimmista poliisin tutkinnassa olleista juttukokonaisuuksista.
  ________________________________________________
  11.09.2008
  Sijoitusklubi WinCapitan (entinen WinClub) toiminnasta on tehty tähän mennessä noin 800 rikosilmoitusta, joissa ilmoitetut asianomistajien vahingot ovat yhteensä noin 10,5 miljoonaa euroa. Rikosilmoitusten määrä nousee päivittäin.
  ________________________________________________
  08.05.2008
  Tähän mennessä WinCapitan toiminnasta on tehty noin 280 rikosilmoitusta eri puolilla Suomea. Tämän lisäksi lukuisat jäsenet ovat olleet yhteydessä poliisiin ja kertoneet vielä odottavansa, käynnistyykö klubin toiminta uudelleen.
  ________________________________________________
  10.04.2008
  Sijoittajat ovat tehneet WinCapitasta tähän mennessä noin 115 rikosilmoitusta. Määrä on poliisin arvion mukaan vähäinen siihen nähden, miten paljon jutussa on sijoituksiaan menettäneitä ihmisiä. Poliisi toivookin, että henkilöt, jotka kokevat tulleensa petetyiksi, tekisivät WinCapitan toiminnasta rikosilmoituksen.
  ___________________________________________________
  28.03.2008
  Tähän mennessä noin 20 henkilöä on tehnyt WinCapitasta rikosilmoituksen.
  ________________________________________________
  25.03.2008
  Rikosilmoituksia on kuitenkin toistaiseksi tullut vain muutamia paikallispoliisin eri yksiköihin.
  ________________________________________________
  18.03.2008
  Varsinaista esitutkintaa asiassa ei ole käynnistetty, sillä viime viikon loppuun mennessä poliisille ei ollut tehty yhtään rikosilmoitusta klubin toiminnasta. Esitutkinta on mahdollista aloittaa vasta, jos todetaan, että klubin toiminnassa on syytä epäillä rikosta.

  EI TAIDA PELKKÄ "SYYTÄ EPÄILLÄ" ENÄÄ RIITTÄÄ...

  VastaaPoista
 7. Krp:n tiedotuspolitiikka on onnistunut heidän näkökulmastaan. Eli ovat 3000 henkilöä päässeet kuulemaan..

  Ymmärrän siis täysin heidän lauseensa tiedotuksemme on onnistunut. Joka kertoo vain sen että millään ei ole väliä kunhan vaan keinojakaihtamatta päästään tavoitteeseen..

  No näin täällä koto Suomessa virkamies on kuningas ja kansalainen nöyrä orja, joka tuo veromarkat kirstuun ja muuta arvoa ei sitten olekkaan...

  VastaaPoista
 8. Mielenkiintoista on myös se, että Hannun ei ole annettu vaikuttaa poliisin tiedotteisiin kuin yhden kerran, mikä on tietenkin pöyristyttävää ainakin niiden tekstien kohdalla, joissa väitetään Hannun sanoneen sitä ja tätä?

  Valitettavasti, kun KRP:n luotto on mennyt, niin ei voi olla ajattelematta, että tuo 3000-rikosilmoitusta päästettiin tarkoituksellisesti mediaan jauhamaan, jossa se tietenkin jauhaa omaa elämäänsä,kuin toinenkin valhe luvattu 400% ja tietenkään totutun tapaisesti ei KRP sitä halua kertoa, että kuinka paljon niitä nykyään ihan oikeasti on niitä rikosilmoituksia selkeästi eritellen.

  Ei siis edes meille asianosaisille voida sitä kertoa kysyttäessäkään vaan asia salataan, mikä
  mahtaakaan olla syy, sillä eihän se nyt ainakaan esitutkinnan kannalta ole merkittävä tieto? Suurentelu voi olla sen sijaan tarkoitushakuista.

  Tässäkin asiassa joku mättää pahasti, sillä on kahdenlaistakin vahvistusta epäillä 3000 ilmoa.
  Ensinnäkin perstuntumalta jäsenistön kontakteista on lähinnä peruttu rikosilmoituksia ja tiedossani on vain yksi tapaus viimeisten kuukausien ajalta.

  Toinen samaa suuntaa antaa Galluppi jossa vai 4%
  jäsenistä ilmoitti tehneensä rikosilmoituksen ja 1% kertoi peruneensa rikosilmoituksen?

  Gallupit ovat tietenkin vain suuntaa antavia, mutta suuruusluokka niilläkin selviää, että "syytä epäillä" kynnys on ylittynyt.

  VastaaPoista
 9. Miksiköhän on tutkijoiden johtaja vaihtunut ja Leila Melanderin tilalle vaihtunut Markus Tirenius Vantaalta????????

  VastaaPoista
 10. Tänään.... Rotat jättävät laivan ennen kapteenia !
  Valtion virkamies siirtyy johonnii, enne kuin
  maa alkaa polttamaan, vai miten se oli ?
  Hajota ja hallitse kaaos.
  Kun huudat puun takaa , valitse isoin puu.
  Naurahtasinkohan jo vähäse ?

  VastaaPoista