tiistai 16. helmikuuta 2010

Aamulehden Koponen harhailee

kuva: Aamulehti
kuvassa: Taneli Koponen

Aamulehden Taneli Koponen rakensi WinCapita -aiheisen kirjoituksen 14.2.2010. Koponen oli lisännyt tekstiinsä muutaman kommentin myös KRP:n Maria Vuorivirta-Heikkiseltä. Meidän kaikkien tulee muistaa, että KRP ei voi omien sanojensa mukaan tiedottaa WinCapitan asioista esitutkinnan tässä vaiheessa.

Keskusrikospoliisi sanoo toista ja tekee toista. Tämä on oikein hyvin linjassa KRP:n muunkin räpeltämisen kanssa. Missä menee heidän omasta mielestään raja tiedottamisen suhteen? Näkemykseni mukaan KRP:n raja menee siinä, että mitään positiivista ei tiedoteta ja jokainen myönteinen asia pyritään muotoilemaan negatiiviseen sävyyn. Olenko edelleen oikeassa?

Koponen on nostanut tekstinsä otsikoksi: "Poliisilla 500 epäiltyä WinCapita-jutussa". Mitenköhän Taneli tämän asian itse sisäistää? Mitä KRP tarkoittaa epäillyllä tässä asiayhteydessä? Mistä ihmisiä epäillään? Onko tällä kertaa epäilyn kohteena WinCapitaan sponsoroineet henkilöt? Onko sponsorointi rikos?

Epäillä voi aina. Meidän tulee kuitenkin muistaa, että jokainen on syytön kunnes toisin todistetaan. KRP pitää median avustuksella yhä illuusiota yllä valtavasta rikollisjoukosta ja kadonneesta sadasta miljoonasta. Jokainen blogia seuraava tietää, että molemmat uskotelmat ovat silkkaa harhaanjohtamista. Miljoonia ei suinkaan ole kateissa.

Nostin jo kesällä esille, että kaikesta rahaliikenteestä jää aina jälki. KRP on saanut jollakin kierolla tavalla käsiinsä tilitiedot Moneybookersista ja nyt heillä on tarkka tieto siitä, miten tuo "valtava" 100 miljoonaa on liikkunut. Käsitykseni mukaan KRP edelleenkin piilottelee tuota aineistoa.

Rahan siirtäminen tai sijoittaminen eivät ole rikos länsimaissa. Olen jo lyönyt muutaman vedon mahdollisista jäseniin kohdistuvista syytteistä. Uskooko joku vakavissaan, että WinCapitan tapauksessa nostetaan 500 ( viisisataa! ) eri syytettä? Olisiko vihdoinkin aika herätä todellisuuteen?

KRP:n Maria Vuorivirta-Heikkinen toteaa: "Klubiin liittyvät rahanpesuepäilyt ovat yksittäistapauksia. Sijoitukset ovat olleet pääasiassa tavallisten suomalaisten säästöjä. Kyllä ihmisistä paistaa harmi siitä, että varoja on menetetty."

Mielestäni tämä lausunto antaa realistisempaa kuvaa tutkinnan todellisesta tilasta. Suosittelen lukiessa painottamaan sanaa "yksittäistapaus". Tämä on samalla totuus koko vyyhdissä. On yksittäisiä henkilöitä, jotka ovat rikkoneen WinCapitan sääntöjä ja Suomen lakia. Näiden henkilöiden on toki vastattava omista teoistaan. Koko jäsenistöä on täysin tarpeetonta yrittää leimata rikolliseksi. Minulla alkaa olla jo ikävä Jouni Laihon sepostuksia. Jouni kun ei löytänyt WinCapitasta mainostamaansa pyramidipeliä. Missä on Jouni?

Aamulehti kirjoittaa myös näin: "Olemme kuulleet esitutkinnassa yhteensä yli 3000:a henkilöä. Epäiltyjen joukossa on ihmisiä, jotka ovat esittäneet itse vahingonkorvaus- ja rangaistusvaatimuksia, sanoo krp:n tutkinnanjohtaja Maria Vuorivirta-Heikkinen."

En tiedä, missä vaiheessa Maria Vuorivirta-Heikkisestä on tullut tutkinnanjohtaja? Tietääkö KRP enää itsekään kuka hutiloivaa tutkintaa johtaa? Ihmiset vaihtuu ja koko vyyhti hajoaa käsiin. Ei hyvältä näytä. KRP:n uskottavuus on isosti koetuksella.

KRP:n käsitys "epäillystä" ja "uhrista" on jokseenkin sama kuin syyttäjä Ahon käsitys "oikeasta rahasta" ja "virtuaalirahasta". Rautalanka alkaa olemaan vähissä. Onko se todellakin niin, että kaikki eivät vain kykene ymmärtämään?

Tanelin mukaan WinCapitasta on luvattu tuottoja. Voisiko Taneli vielä hieman täsmentää väitettään? Kuka lupasi? Kenelle lupasi? Minä tiedän varmuudella, että WinCapita itse ei ole luvannut tuottoja kenellekään. "Yksittäistapaukset" ovat voineet lupailla, mutta se on sitten jo toinen asia. Onko Taneli kanssani eri mieltä?

Yli kaksi vuotta on kulunut ja sama sekoilu jatkuu. WinCapitan jäsenistöltä on vaadittu isosti kärsivällisyyttä. Rivien välistä on kuitenkin luettavissa, että lopulta pitkällinen odotus palkitaan.


Aamulehden alkuperäinen tiedote:
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/170233.shtml

Tanelin oma blogi:
http://aamulehdenblogit.ning.com/profile/TaneliKoponen

6 kommenttia:

 1. Taas yksi ostettu mustamaalaus. Aika säälittävää.
  Koirat haukkuu,mutta karavaani kulkee.

  VastaaPoista
 2. Uhrataan tälläisiä nuoria "märkäkorva" toimittajia, krp:n ammattirikollisporukan töppäilyjen hyssyttelijäksi.

  VastaaPoista
 3. Nomen est omen......=)

  Niin helposti lankeaa näitä "tissiposkia" yksi toisensa jälkeen krp:n ansaan ja munaavat tulevaisuutensa ainakin siltä osin, etteivät voi kirjoittaa kuin näitä samoja tilattuja fraaseja.

  Tunnen suurta häpeää näiden selkärangattomien "toimittajien" puolesta.

  Eikös se Laiho jo jääny eläkkeelle??

  Ps: Oliko Laiho valittu virkaansa myös epäpätevänä,jolloin hänen toimistaan ei voikaan tulla sanktioita?

  VastaaPoista
 4. Aamulehden, MTV3:n ja muutkin konserniin alle kuuluvat toimittajat lienevät valmistuneet samasta kurssikeskuksesta. Se on kyllä hyvä koulutuskeskus, kun Sallan johdolla pääsevät ihan palkintojakin pokkaamaan.

  Wincapitan jutussa yksi olennainen ero on se, että toimittajien ei tarvitsee ostaa tietoa KRP:ltä, vaan KRP sponsoroi julkaistavat tiedot. Säästöä sekin.

  VastaaPoista
 5. Tämän vuoksiko KRP peittelee?

  Miettikää mikä vaikutus noiden linkkien takaa muodostuvalla kokonaisuudella on tavallisten kansalaisten käsitykselle ja uskolle finanssimaailman toiminnasta. Sen kokonaisuuden ymmärtäminen on uskoakseni kokolailla riittävä syy peitellä toimivan valuuttakauppa järjestelmän tuomista tavallisen kuluttajan ulottuville. Kokonaisuus ei ehkä heti avaudu kaikille mutta kannattaa miettiä. Tässä lienee myös syy miksi KRP käyttää nykyistä taktiikkaansa tiedottamiseen tai sen puuttumiseen. Oiva apuväline tälle on tuommoiset "vihreät journalistipellet".

  http://www.acifinland.fi/PDF/Forexhistoria%20ja%20kuvat%20.pdf

  http://winwincapita.blogspot.com/2009/12/wincapita-valuuttakauppa-ja.html

  http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2010/02/17/kaatuuko-euroalueen-pyramiditalous/20102393/12


  Kiitokset Columbolle hienosta blogista.

  VastaaPoista
 6. Kyllä näitä "insinöörejä" tuntuu riittävän:))mistä on löydettykin taas moinen tietäjä lehteen runoilemaan,voi helvetti tätä maata,eihän tälle voi enään oikeen muuta kuin nauraa.

  VastaaPoista