perjantai 29. tammikuuta 2010

Risto Hentunen vapautui tutkintavankeudesta

Suuren mediasirkuksen marraskuussa aiheuttanut Risto Hentusen vangitseminen päättyi tänään perjantaina 29.1.2010. Thaimaan poliisi vangitsi Hentusen Thaimaassa marraskuussa 2009. Risto Hentunen kuljetettiin Suomeen tutkintavankeuteen noin viikko Aasiassa suoritetun vangitsemisen jälkeen. Hentusen vangitsemisen yhteydessä Thaimaan poliisi kertoi virheellisesti "Mr. Sakarin" roolista ja asemasta WinCapitassa.

Thaimaan viranomaisten tietämys WinCapitasta ja Hentusen roolista ei vakuuttanut WinCapitan jäsenistöä. Kansainvälinen lehdistötiedote sai paljon kritiikkiä osakseen. Thaimaan poliisin tietolähteenä oletetaan olleen Oulun KRP. KRP ei kuitenkaan vaivautunut oikaisemaan virheellisiä väitteitä.

KRP harjoitti aktiivista tiedottamista aiheesta WinCapita vuonna 2008. On edelleen epäselvää, miksi KRP on lopettanut oman WinCapita -tiedottamisensa lähes kokonaan.

Hentusen vangitseminen sai paljon julkisuutta myös kansainvälisessä mediassa. On mielenkiintoista seurata, missä laajuudessa Hentusen vapautuminen uutisoidaan lähipäivinä.

Se on nyt kuitenkin varmaa, että Hentunen pääsee jälleen nauttimaan Suomen talvesta ja raittiista ulkoilmasta.

Tällä hetkellä vangittuna ei ole ainuttakaan WinCapita -vyyhtiin kytkeytyvää henkilöä.

6 kommenttia:

 1. MItä? Onko Masakin jo vapautettu, kun väität että ketään ei ole vangittuna?

  VastaaPoista
 2. Näin väitän. Valtamedioiden harrastama yksipuolinen tiedottaminen ei "muista" kaikkea uutisoida.

  Mikä on median rooli nykysuomessa?

  VastaaPoista
 3. Tässä nähdään. Kaikki on todettu nyt oikeudessa syyttömiksi ja media valehtelee kirkkain silmin muuta. Törkeetä!

  VastaaPoista
 4. Tieto pitää paikkansa. Vankila ei ole syyttömien paikka.

  VastaaPoista
 5. Wincapita-sotkun(krp aiheuttaja)jälkeen olisi aiheellista keskittyä toimittajien lähdesuojan osittaiseen purkamiseen tai sääntöjen laatimiseen. Aiheettomasta ja tahallisesta propaganda-kirjoittelusta pitää joutua vastuuseen. Lehtien lukijoiden pitää pystyä lukemaan uutisointia luottavaisin mielin. Nykytilanteessa sääennustukset voi ehkä uskoa, muut asiat pitää itse seuloa omassa arvomaailmassa. Se on valtiovallan ja toimittajien syy.

  VastaaPoista
 6. Nimenomaan et sääennustukset voi uskoa ko siinä sanotaan suoraan et se on vain ennustus.

  VastaaPoista