torstai 28. tammikuuta 2010

Kailajärven matkustuskieltoa lievennettiin selvästi

EOK:n tiedote 28.01.2010

Oulun käräjäoikeus on lieventänyt WinCapitan asian pääepäillyn Hannu Kailajärven matkustuskiellon ehtoja Kailajärven omasta hakemuksesta.

Oulun käräjäoikeus harvensi huomattavasti Kailajärven ilmoittautumisvelvollisuutta. Nyt Kailajärven oleminenkaan ei ole rajattu Pirkanmaalle, vaan oleminen muillakin alueilla Suomessa tuli mahdolliseksi.

Kailajärven puolustajan OTT Petter Kavoniuksen mukaan nyt ollaan todella kaukana siitä poliisin ja syyttäjän vaatimuksesta, jonka mukaan Kailajärven pitäisi eristettynä vankeudessa odottaa mahdollisia syytteitä. Tämä on Kavoniuksen mukaan yksi niistä lukuisista oikeusturvajärjestö EOK ry:n asiantuntijakumppaneiden tiedossa olevista esimerkeistä siitä, että tuomioistuimissa on yhä selkeämmin ryhdytty puolustamaan perus- ja ihmisoikeuksia viranomaisvaatimuksia vastaan. Korjattavaa ja puutteita on yhä paljon Kavoniuksen mukaan, vaikka kehityksen suunta on hyvin myönteinen.

Kailajärvi ei hakenut koko matkustuskiellon kumoamista. Kailajärvi on päättänyt toistaiseksi itse hyväksyä rajoitteiltaan kohtuullisen matkustuskiellon turvatakseen mielenrauhaa myös niille, jotka ovat ehkä osin vilpittömästi, vaikka virheellisesti, lukkiutuneet epäilyksiin, että hän ei olisi halukas selvittämään tätä asiaa mahdollisessa tulevassa oikeudenkäynnissä.

Oulun käräjäoikeus käsitteli asian torstaina 28.1.2010.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti