keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Mikä meihin fiksuihin ihmisiin menee?

Lukemattomat kerrat olen törmännyt tilanteisiin, joissa julkisuuteen annetaan lausuntoja jonkun auktoriteetin toimesta ilman, että kyseinen auktoriteetti olisi oikeasti tilanteen tasalla. Case WinCapitan yhteydessä nimilista on tällaisten henkilöiden osalta loputon. Vastaavanlaisen lausunnon antoi EOK:lainen Erkki Vasama 2.1.2010.

Erkki Vasama antoi lausuntonsa samalla kertaa, kun hän oli ensin suivaantunut EOK:n tammikuisen kokouksen ilmapiiriin. Vasama päätti ensin mielenosoituksellisesti poistua salista kesken kokouksen. Mielestäni Vasaman perustelut paikalta poistumiselle ontuivat pahasti. Kokemukseni mukaan on olemassa monenlaisia järkeviä keinoja ratkaista tulehtunut ilmapiiri. Neuvotteluyhteyden säilyttäminen on kuitenkin välttämättömyys monissa elämän eri tilanteissa.

Yksi huono ja epäkypsä vaihtoehto on osoittaa mieltään kiukuttelemalla tai mellastaa muulla hörhömäisellä tavalla, kuten vaikkapa pukeutumalla pirun kaapuun. Näinkö järkevät aikuiset oikeasti toimivat? Maailma on toisinaan julma paikka, eikä oma tahto mene aina läpi. Joskus joudutaan tekemään kompromisseja ja toisinaan on vain sopeuduttava enemmistön päätöksiin.

Suljettujen ovien takana tapahtuvat kokoukset eivät ole mitenkään harvinaisia järjestötoiminnassa. On selvää, että kyseisessä EOK:n kokouksessa käsiteltiin asioita, joiden julkinen käsittely ei olisi ollut jäsenistön etujen mukaista. Yksityisten ja julkisten asioiden erottaminen toisistaan on muutenkin varsin hankalaa riitatilanteissa. Miksi Pedersen yleensäkään toivoi julkista kokousta? Oliko aikeissa provosoida EOK:n hallitusta vaiko kenties nostattaa itseään jalustalle?

On valitettavaa, että oma paha mieli laukaisee käyntiin valtavan sirkuksen ja lapsellisella kiukuttelulla aiheutetaan tarpeetonta mielipahaa monille kanssaihmisille. Oma paha mieli ei saa kuitenkaan mennä kaiken edelle. On surullista, että oma mielipaha sumentaa kypsän ajattelun. Toisten ihmisten huomioonottaminen on tärkeä taito ja olisi suotavaa tarkkailla joskus omaa toimintaansa myös ulkopuolisin silmin. Tämä ei suinkaan aina ole helppoa, mutta harjoitus tekee mestarin tässäkin asiassa.

Tarkkailtuani EOK:n ympärillä olevaa näytelmää niin voin todeta, että nyt on kyllä kärpäsestä tehty härkänen.

Oheinen videoleike on nauhoitettu EOK:n kokouksen yhteydessä pari viikkoa sitten.

Videolla Erkki Vasama vastailee haastattelijan johdatteleviin kysymyksiin mm. WinCapitasta ja selvästi tulee ilmi, ettei Vasama ollut ollenkaan perillä siitä, mikä WinCapita todellisuudessa on. On harmillista, että tällaista tiedottomuutta vieläkin ilmenee jopa EOK:n sisällä. Vasama siis poistui kesken kokouksen ja siksipä häneltä jäi kuulematta EOK:n hallituksen selonteko kyseisestä asiasta.EOK:n Petter Kavonius kertoo tapahtuneesta seuraavasti:

"Jos Vasama olisi vaivautunut jäämään kokoukseen, olisi moni hänen virhekäsityksensä jäänyt ehkä sanomatta."

Mielestäni Kavoniuksen lausahdus kertoo Vasaman videosta kaiken oleellisen.

Toisella videolla esiintyy EOK:lainen Jaana Pedersen. Pedersenin kertomuksiin voi perehtyä tarkemmin pitkin internetin eri keskustelupalstoja. On syytä muistaa, että asioilla on aina kaksi puolta ja Pedersenin tekstejä lukiessa tulee väistämättä tunne, että monesti kokonaiskuva on hämärtynyt. Kuinka suuri joukko EOK:laisista todellisuudessa seisoo Pedersenin näkemysten takana?

Pedersen on pitkään yrittänyt laihoin tuloksin kyseenalaistaa EOK:n johdon luottamuksen. Pedersenin näkemykset eivät ole olleet yhteneviä valtuuston enemmistön kanssa. Vastarintaliikkeen kannatus punnittaneen uudelleen vielä kevään aikana.

Videolla Jaana Pedersen kuulostaa myös kovin katkeralta rovaniemeläisiä kohtaan. Suomi on yhtä pitkä maa pohjoisesta etelään kuin etelästä pohjoiseen. Mielestäni on kuitenkin pelkästään hyvä asia, että elämää on myös Pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Valtaosa kokoukseen osallistujista oli pohjoisesta, joten olisi ollut varsin epäloogista järjestää kokous Pedersenin mieliksi etelässä. Voin vain hämmästellä ihmisten kapeakatseisuutta.Pedersen vetää rajusti mattoa omiensa alta, mutta onko tällainen äksyilevä käytös kovinkaan kauaskatseista. Mitä hyvää Jaana Pedersen pyrkii tällä ristiretkellään saamaan aikaiseksi?

Se on myös tullut selväksi, että Jaana Pedersen on saanut AdaFlinkistä uuden ystävän.

Lisävideoita tämän tekstin aiheesta löytyy osoitteesta: http://www.youtube.com/user/Toivo50

16 kommenttia:

 1. Aika usein erilaisten yhdistysten liittovaltuustojen kokoukset ovat suljettuja, harvemmin niihin mediaa päästetään kuvaamaan. Erkki Vasama on selkeästi saanut kuvansa WinCapitasta median uutisoinnista kun mainitsi sen hypnoosijutun, hänen olisi kannattanut pitää suunsa kiinni asiasta, taisi jopa puhua siitä, että WinCapitassa on aika paljon rikollista väkeä mukana, selkeää mustamaalaamista ja täyttää kunnialoukkauksen tuntomerkit ainakin osaksi.

  VastaaPoista
 2. Pedersenin tuntevana en yhtään yllättynyt kommenteista.Omaa omanlaisensa ideologin.

  VastaaPoista
 3. Järjestötoiminnassahan pitää elää niiden sääntöjen
  mukaan jotka on valittu. Kunnalliselämä ym. on
  oiva esimerkki joidenkin sooloilijoiksi nimettyjen
  mellestämisestä.Kirjoittelevat lehtiin muuta kuin
  ovat kokouksessa ilmaisseet. Kannattaisi perehtyä
  kanan logiikkaan. Puoli tusinaa vapaata kanaa ja
  heittää kourallinen jyviä.Istua ja oppia.

  VastaaPoista
 4. "Wincapitassa on tarpeettoman paljon hämäräväkeä",mitä Vasama tällä tarkoittaa?
  Ketkä ovat Wincapitassa olevaa hämäräväkeä?
  Itse olen Wincapitan jäsen,kuulunko kenties tuohon hämäräväkeen?

  Pyyntö teille Erkki Vasama,olkaa hyvä kertokaa kuinka paljon Wincapitassa on hämäräväkeä?Kun sen kerta tunnutte tietävän.
  Ja profiloikaa tarkemmin millainen osa jäsenistöstä kuuluu tuohon hämäräväkeen?

  Olen myös EOK:n jäsen ja pidän Vasaman kommentteja oikeusturvatyötä tekevän ihmisen suusta kuultuna vähintäänkin outoina.

  VastaaPoista
 5. Eikä siinä vielä mitään mutta kun nämä räkkyäjät
  riehuvat vielä monilla muillakin palstoilla ja aina kummasti sielä samalla lipsahtaa tuomionpasunaa Wincapitaa ja jäseniä kohtaan, eli tuntuu, että se ainakin yhdistää näitä EOK:n hajoittajia.

  No sanonpa vaan, että odotapa p...lu iltaa liitokokouksessa nähdään kuinka demokratia toimii.;)

  VastaaPoista
 6. Vasaman sanat todellakin kertoo EOK:ssa olevista kommunikaatio ongelmista. Omaa väkeä ei ole edes saatu ajan tasalle. Vasaman kommentit Wincapitasta kuulostavat juuri siltä mitä kuulet normaalilta kaduntallaajalta tai Krp:n tutkijalta.

  VastaaPoista
 7. Lieneekö Vasama Laihon kavereita? Itse olen ollut yrittäjä koko ikäni. En koe kuuluvani "hämäräväkeen" vaikka Wincapitan jäsen olenkin. Olisi tosiaan valaisevaa saada tarkennus. Mistä Vasama on saanut tietonsa jonka perusteella määritelmä "tarpeettoman paljon hämäräväkeä" on muodostettu?

  VastaaPoista
 8. Olis ehkä EOK:n hyvä alkaa hoitaa linjauksiaan kuntoon. Onko se ihmis oikeuksien puolusta ja vai viejä? Outoa että parit räkänokat voi kommentoida yhdistyksen linjauksia vastaan ja syytellä heille tuntemattomia ihmisiä rikollisiksi "Eurooppalaisen Oikeustuvan keskusliiton" nimissä.

  VastaaPoista
 9. Kovin on Columbon näkemykset yksipuolisia ja selvästi värittyneitä pro wincapita henkisiksi. Ikäänkuin se antais oikeuden arvostella Erkki Vasamaa ja Jaana Pederseniä heidän OMASSA YHDISTYKSESSÄÄN ajamasta kurinpalautuksesta. Taitaa Columbo kirjoituksestaan päätellen hyväksyä rahan ja voiman ylivallan. Ada Flink on muuten erinomainem ja asiantuntevan oloinen kirjoittaja Suomi24 foorumilla kaikenlaisten roskanpuhujien joukossa. Eikä niin yksisilmäinenekään kuin Columbo vaikuttaa omissa kirjoituksissaan.

  VastaaPoista
 10. Kiitos palautteesta. Jokaisella meistä on oikeus ilmaista mielipiteensä ja tätä samaista oikeutta olen myös blogissani käyttänyt.

  Totesin, että Erkki Vasama ei tunne WinCapitaa. Oletko tästä väitteestä kanssani eri mieltä?

  Columbo luottaa rehellisyyteen ja oikeudenmukaisuuteen, eikä suinkaan rahan voimaan kuten virheellisesti viestissäsi yritit esittää.

  Mielestäni Adan jutut eivät edelleenkään vakuuta. Hän kirjoittaa kyllä paljon, mutta todellista tietopohjaa ei tunnu löytyvän lainkaan. Adan kirjoituksia haittaa myös hurmoksellinen asenteellisuus. Ada ilmiselvästi vieläkin luottaa hyviin, pahoihin ja jopa rumiin.

  Ada lietsoo vihamielisyyttä ja samankaltaista toimintaa on havaittavissa myös Pedersenin kirjoituksissa.

  Rauha maassa ja ihmisillä hyvä tahto?

  VastaaPoista
 11. Joo ,sen verran olen lukenut Adan ja Pedersenin
  juttuja suoli 24 sivuilla,tyyli on kyllä hyvin
  arveluttava kaikenkaikkiiaan ,ainoa oikea on
  heidän mielipiteensä.....

  VastaaPoista
 12. Eihän Adan jutut todellakaan vakuuta ketään muita kuin "finninaamaisia suolimuroja" joiden silmissä Ada on kiistaton johtaja, koska hän kirjoittaa paljon ja jos ei ymmärrä esim. Wincapitaa niin hänen kirjoituksensa saattavat kuulostaa pikkusuolimurojen korvissa jopa uskottavilta, mutta ajattelevia capitalaisia ne eivät vakuuta, vaan päinvastoin jopa ihmetyttää pitkän paneutumisenkin jälkeinen tietämättömyys ihan jopa perusasioista?

  Ada omaa selvästi myös narsistisia piirteitä mm. siinä, että hän ei myönnä tapiotaan, vaikka se olisi todistettu oikeudessa, vaikka hän muuten luottaa oikeuslaitokseemme, niin se ristiriita ei häntä häiritse mm. Moven tapauksessa, mitä hän vastusti huijauksena Wincapitan tapaan vuosia.

  Minuakin kiinostaisi tietää kuulunko minä Erkki Vasaman "hämäräväkeen" siis rikollisiin porukoihin?

  Siis mistä tahansa capitan kokoisesta populaatiosta löytyy tietty prosentti rikollista ainesta, mutta kun Vasama korostaa rikollisuutta erityisesti juuri capitalaisten suhteen esitutkinnan aikana, niin eikö tälläinen "oikeustaistelija" kannattaisi ampua kuuhun virnuilemaan ja hörähtelemään kuukiville?

  Sehän noita EOK:n raatelijoita sieppaa, kun eivät onnistuneet saamaan Rovaniemen kokousesta
  julkista sirkusta, jota mediakin olisi mielellään esittänyt ja olisi saatu tietty kuva riitelevästä EOK:sta sopivasti esittäen/leikellen, kuten on totuttu.

  Tämän kuvaamisen puolesta nämä räkyt taistelivat apinanraivolla ja on kummasti unohtunut, että kuvauksen kieltäminen oli demokraattinen äänestyspäätös ja vielä selkeä sellainen.(ryhmittyminenkin on helppo arvata)
  Pirunpukuun sonnustautunut jäsen puhuu todellakin enemmän kuin tuhat sanaa ja minulle tulee myös mieleen "pukki" kaalimaan vartijana.

  VastaaPoista
 13. Olen Columbon kanssa samaa mieltä jokaisen oikeudesta omaan mielipiteeseen jopa tosiasioista riippumatta. Tosin sellaista jukuripäisyyttä en suuremmin arvosta.

  Tuskin Erkki Vasama kovin syvällisesti on Wincapita-aineistoon omakohtaisesti paneutunut. Tässä suhteessa Columbo on varmaan oikeassa. Mutta ilmeisesti hänelläkin on omat tietolähteensä.

  Tietolähteinään voi Wincapita asiassa käyttää hyvin laajasti ja monipuolisesti monia eri lähteitä. Osa enemmän luotettavia ja osa vähemmän luotettavia. Osalla oma lehmä ojassa ja niitäkin kahdella tavalla: on Wincapita pelissä voittaneita ja on hävinneitä ja tuntuu siltä että heidänkin faktoina pitämänsä asiat näyttävät erilaisilta kun niitä katsotaan eri väristen silmälasien lävitse. Todellisuuskin värittyy saavutettavissa olevan hyödyn kautta. Hyvin inhimillistä kaikki.

  Sitten on vielä sellainen asioita selvitellyt ryhmä jolla ei ole omaa lehmää wincapita-ojassa ollenkaan mutta melkoinen määrä IT-alan asiantuntemusta ja paljon uteliaisuutta ja mielenkiintoa wincapita-asiaan. Heitä löytyy melkoinen määrä Murobbs:n keskustelupalstoilla. Arvostan heidän ymmärrystään ja osaamistaan vaikka joskus nuoruuden kiihko lyö ko palstalla hiukan yli.

  Olen IT-asiantuntija. Olen perehtynyt moniin tietolähteisiin ja harrastanut myös suurta mediakriittisyyttä lähdeaineistoihin. Columbolla on blogiinsa ja mielipiteisiinsä täysi oikeus. Niiden totuusarvoon suhtaudun lievällä lähdekritiikillä.

  Minun arvomaailmassani eivät Adan tai Pedersenin tyyliset asia-argumentein toimivat kyseenalaistajat suinkaan lietso vihamielisyyttä vaan yrittävät oikeasti saadaa jotain järjestystä vaikkapa rahalla ja voimalla ylläpidettyyn kaaokseen.

  Mutta yhdyn tietenkin Columbon kysyvään toivotukseen 'Rauha maassa ja ihmisillä hyvä tahto'.

  VastaaPoista
 14. >Tuskin Erkki Vasama kovin syvällisesti on Wincapita-aineistoon omakohtaisesti paneutunut. Tässä suhteessa Columbo on varmaan oikeassa. Mutta ilmeisesti hänelläkin on omat tietolähteensä.

  Jos ei ole perehtynyt Wincapita-aineistoon, niin se on vain asia kaksi pitää suunsa kiinni, koska edustaa kuitenkin oikeustaistelijat järjestöä EOK jopa kunniajäsenenä, niin silloin odotetaan myös keskimääräistä suurempaa pidättäväisyyttä tuomita jotakin viiteryhmää esitutkinta-aikana.

  >
  Minun arvomaailmassani eivät Adan tai Pedersenin tyyliset asia-argumentein toimivat kyseenalaistajat suinkaan lietso vihamielisyyttä vaan yrittävät oikeasti saadaa jotain järjestystä vaikkapa rahalla ja voimalla ylläpidettyyn kaaokseen.>>>>>>>>>>>>

  Tämä paljastaakin sinun arvomaailmasi, että olet ainoastaan räkyttävien rakkien juoksupoika!
  On nimittäin aina ollut räkyttävät riidanhaastajat, jotka eivät itse saa mitään aikaiseksi elämässään ja sitten ne jotka tekevät tulosta, esim. uhraavat aikaansa pyytettömästikin ihmisoikeuksien rikkomuksien selvittämiseen.Johtavat järjestöjä jotka kasvavat ja vahvistuvat vääryyttä vastaan.

  >Mutta yhdyn tietenkin Columbon kysyvään toivotukseen 'Rauha maassa ja ihmisillä hyvä tahto'.

  Niin no hyvä edes se, vaikka ei se mitään enää pelasta. Kettu on löydetty!

  VastaaPoista
 15. Niin on se aivan ihmeellistä, että on niin valtava
  suorastaan KIIMA ryhtyä EOK:n sisällä tuomitsemaan WiCapitan jäseniä esitutkintalain vastaisesti?

  Onneksi huhtikuussa taas demokratia toteutuu räkyttäviä hajoittajia vastaan ja tilanne paranee.

  VastaaPoista
 16. En ole itse capitassa mukana, mutta ihmettelen myös suuresti, että miksi pitää tuomita ihmiset jo esitutkintavaiheessa ja varsinkin vielä EOK:n jäsenet (onneksi muutama vain), joiden pitäisi ymmärtää ihmisten oikea oikeusturvan merkitys.

  VastaaPoista