maanantai 25. tammikuuta 2010

Kauppalehti takoo kun rauta on kuumaa


Kauppalehden tämänpäiväinen juttu aiheesta WinCapita pitää yhä illuusiota yllä siitä, että KRP:n WinCapita -tutkimukset olisivat menneet alkuperäisen käsikirjoituksen mukaisesti.

Tämän päivän kirjoitus oli hyvin tyypillinen ja täysin linjassa sen kanssa, mitä WinCapitasta on kyseinen lehti aiemminkin kirjoittanut. Toimittajat vaihtuvat, mutta tarinat jatkuvat samana. Olen oppinut, että "uutisen" voi kirjoittaa, vaikka ilman uutista. Mässäileviä lööppejä on myös helppo rakentaa ja sinisilmäinen kansa niitä toki päivästä toiseen myös janoaa. Iltapäivälehtien suosio tuskin monella muulla tapaa selittyy. Nykyisellään muutkin lehdet tavoittelevat Iltapäivälehtien edustamaa tyyliä asiasisällön kustannuksella.

Varatuomari Ilkka Pitkänen mainitsi viime syksynä eräässä uutispätkässä, että case WinCapitan ymmärtäminen ei ole ollenkaan niin vaikeaa. On kuitenkin tullut selväksi, että, vaikka rautalankaa käyttäisi kilometrikaupalla niin selvätkään asiat eivät mene kaikilla ihmisillä ymmärrykseen.

Tuusulan oikeudenkäynnissä syyttäjä Aho sekoili virtuaalirahan ja oikean rahan kanssa myötähäpeää herättävällä tavalla. Hänen tarinansa ei kestänyt tuomarinkaan mielestä kasassa. Kauppalehden kirjoituksessa puolestaan mainitaan, että WinCapitan tilille jäi 4800 euroa. Kenenkäs varoja ne ulkomailta jäädytetyt 4,6 miljoonaa euroa oikein olivat? Olivatko nuo jäädytetyt miljoonat sitten WinCapitan, Hannun vaiko jonkun muun?

Kaikkialla puhutaan yhä 100:n miljoonan huijauksesta, mutta minne päätyivät eurot, jos ei kerran WinCapitalle, eikä Hannulle? Väitetään edelleen, että kyseessä oli huijaus. Kuka huijasi? Ketä huijasi? Miten huijasi ja kuka tästä kaikesta hyötyi? Miten väitetyt palapelin palaset loksahtavat edes jotenkin järkeväsi paikoillensa?

Media kirjoittaa Hannusta, jäsenistöstä ja WinCapitasta juuri siinä kontekstissa kuin kulloisenkin lehtijutun shokeeraavuuden kannalta on lehdelle kannattavaa. Totuudella ei ole niin väliä kunhan vain saadaan revittyä rajuja otsikoita.

KRP:n Leila Melander "esitti" vuonna 2008, että rahat eivät ole hävinneet vaan ne ovat jaettu uudelleen. Syksyllä 2009 KRP taas uskotteli Thaimaan viranomaisille, että WinCapitan kolme pääepäiltyä jakoivat keskenään 97 miljoonaa euroa. Eikö kukaan oikeasti huomaa minkäänlaista ristiriitaa näissäkään väitteissä? Osaavatko suomalaiset ollenkaan lukea vai onko vika sittenkin ymmärryksessä?

Kaipaisin tarkennusta WinCapitaa käsitteleviin lehtikirjoituksiin muutenkin. Tiedän, että toimittajat lukevat tätäkin blogia niin voisiko joku nokkela toimittaja tehdä kattavan artikkelin WinCapitan nykytilanteesta? Toivoisin objektiivista yhteenvetoa julkisuudessa olleista väitteistä ja siitä miten valtavasti julkisuudessa olleet väitteet ovat muuttuneet matkan varrella. Missä on se alussa väitetty pyramidipeli? Missä on nykyään se n. 20:n päätekijän joukko? Miksi rehellisiä suomalaisia on pidetty vankilassa ilman järkeviä perusteluita? Miksi kansalaisten varoja on jäädytetty täysin mielivaltaisesti laissa olevaa porsaanreikää apuna käyttäen? Väittääkö joku, että laissa oleva 4kk:n omaisuuden jäädytysoikeus, perusteella "on syytä epäillä" on tarkoitettu niin, että 4kk:n pätkiä voi olla, vaikka 10 peräkkäin?

4kk pitää riittää selvittämään onko kansalaisen raha rikollista vai ei. Varakkaita kansalaisia ei saa ajaa maksuvaikeuksiin tehottoman viranomaistutkinnan taholta. Kuka ottaa lopulta vastuun perusteettomista jäädytyksistä ja perheiden tarpeettomasta ahdingosta?

Tutkinta on kestänyt luvattoman kauan ja tutkinnan taso on ollut surkeaa. Missä on toimittajien rohkeus tarkastella KRP:n tekemisiä? On säälittävää, jos kaikki WinCapitasta kirjoittavat toimittajat ovat oikeasti sittenkin vain kilttejä koiranpentuja. Miksi mediat kirjoittavat päivästä toiseen täysin turhanpäiväisiä juttuja, eivätkä toimittajat käytä lainkaan asemaansa vallan vahtikoirana WinCapitan tapauksessa? Onko tämä case muka toimittajillekin ylivoimaisen vaikeaa?

Hämmästelen jatkuvasti sitä, kuinka hutiloimalla tehdään lehtijuttuja ja lisäksi kateellinen kansa nielee kaiken hymyssä suin. Eikö valtaväestöllä ole todellakaan älliä päässä sen vertaa, että kansan riveistä uskallettaisiin ääneen ihmetellä case WinCapitan mystisyyttä?

Mikä kumma tässä voi kestää ja kestää, vaikka kaikenhan piti olla niin päivän selvää? Jouni Laiho ratkaisi omasta mielestään palapelin jo syyskuussa 2007. Aikaa on kulunut n. 2,5 vuotta ja edelleenkään ei ole esittää todisteita rikollisesta toiminnasta. Kerrassan surkeaa säheltämistä virkamiesarmeijan toimesta. Kaikissa ammattikunnissa ei ilmeisesti tule potkuja, vaikka olisi tehtävässään epäpätevä. Lain rikkominenkin katsotaan läpi sormien.

Tänään siis väitettiin pääjutun menevän syyteharkintaan tämän vuoden loppuun mennessä. KRP kertoili pitkälti samoja tarinoita jo vuonna 2008. Mikä siellä maksaa ja miksei kukaan vieläkään uskalla sanoa totuutta ääneen?

Kumpi taho kertoo lopulta totuuden? syyttäjä vaiko KRP? Median toiminta on ollut liian selkärangatonta jo kahden vuoden ajan ja sieltä rintamasta siis tuskin löytyy rohkeutta totuutta paljastaa. Mitä täällä pelätään?

28 kommenttia:

 1. Täyttä asiaa ,hyvä !!

  VastaaPoista
 2. Hyvä Columbo ..Hyvä ...
  Luulis ny jokaisen järjellä varustetun ihmisen
  ajattelevan.Jos vähänkään yhdistelee lehtien ja
  viranomaisten toilailuja, tää ei voi olla näin !
  Juuri haisee ja pahasti. Ja toimittajat menee
  halapaan juoksujalkaa, peräkkäin.
  Peilit on sitä varten et´vois joskun ihtiään
  vilikasta.Alkakaa toimittajat nyt kapinaan !

  VastaaPoista
 3. Rapparit yrittaa viela viimeisia vetoja!

  Ei kannata noteerata sopulilauman kirjoituksia!

  Erkon media saa noin 10 000e sakon, eli karkkiraha. Suomi saa EIT:lta noin 5000e sakon.

  Virkamiehet ei saa potkuja, kaikki samaa pienta perhetta.

  suomesta puuttuu taho, kuka tutkii poliisin tekemia rikoksia ja siita syysta homma jatkuu ja jatkuu ...

  VastaaPoista
 4. Häpeä Kauppalehti!

  Aamulla Kuppalehden jutun otsikko oli: Sadan miljoonan puhallus: Wincapita-tilillä 4800 euroa

  Menitte sitten lennosta sitä muuttamaan???

  olette säälittäviä siellä Kuppalehdessä.

  VastaaPoista
 5. Toimittajat on nykyään haaskalintuja jotka saavat jotain käsittämätöntä tyydytystä ihmisten hädällä ja valehtelulla jolla pyritään antamaan tietty kuva mm Wincapitan toiminnasta. Tosiasiassa yhdelläkään lööppi tai taloustoimittajalla ei ole mitään käsitystä todellisuudesta. Arvostus lehtiä ja niiden uutisointia kohtaan on ryvettynyt ja se menee vauhdilla alaspäin kun lehmän häntä.

  Toivon todella että nämä ns. toimittajat avaavat laput silmiltään. Mielenkiintoista nähdä kenellä on munaa kirjoittaa toisin kun valtamedia räksyttää. Munattomia miehiä ainakin tuntuu olevan savon sanomissa kolme kappaletta ja heidän rinnalla muutama hyvä veli.

  Hävettää suomalaisen median puolesta.

  VastaaPoista
 6. Sumessa kun on valtakeskittymä krp:een lestadiolaisen valtaeliitin ,ketjussa läpi maan ja Arkarian mäen pelleillä ei taito ,eikä rohkeus riitä puuttumaan kirutuksiin ja .Puuttumaan"" lain vastaiseen toimintaan OULUN krp:ssä heti........

  VastaaPoista
 7. KRP:n tiedotukset?
  Lainausta:
  WinCapitan tutkinta etenee 11.09.2008
  WinCapitan esitutkinta työllistää kymmeniä henkilöitä sekä keskusrikospoliisissa että paikallispoliisissa. Jutun laajuuden ja kansainvälisyyden vuoksi tutkinta tulee tämänhetkisen arvion mukaan kestämään ainakin vuoteen 2010. Osia tutkintakokonaisuudesta pyritään saamaan syyteharkintaan jo kuluvan vuoden loppupuolella.
  ja
  WinCapitaan sijoitettiin muutamassa kuukaudessa yli 35 miljoonaa euroa 04.05.2009
  Uusien jäsenten hankinta oli keskeytetty syksyllä 2007. Suoritusten maksaminen jäsenille kuitenkin jatkui. Vuoden 2008 alkupuolella klubin varat olivat alimmillaan alle kaksi miljoona euroa.

  WinCapitan toiminta päättyi 7.3.2008, jolloin klubin sijoittamiseen tarkoitetut verkkosivut sulkeutuivat. Vuoden alusta siihen mennessä tehtyjen 35 miljoonan euron sijoitusten määrä on suuri siihen nähden, että koko vuonna 2007 pankkitilien kautta tehtyjen sijoitusten määrä oli vajaa 50 miljoonaa euroa. WinCapitaan vuodesta 2005 lähtien tehtyjen sijoitusten kokonaismäärä on noin 100 miljoonaa euroa.

  KYSYKÄÄPÄ KRP:LTÄ !

  KUKA SULKI SIVUT? ja

  MILLOIN TUTKINTA OIKESTI ALKOI ?

  - valehtelevat tutkinnallisiin syihin vedoten???

  LUKEKAA VIELÄ KERTAALLEEN HANNUN VASTINE - siellä se totuus on!
  http://columbonblogi.blogspot.com/2010/01/hannu-kailajarven-tiedote-1012010.html

  VastaaPoista
 8. Näkyy olevan tuo Kauppalehden TANELI nimensä veroinen toimittaja!
  Ei voi kun ihmetellä näitä suomalaisen median touhuja...suorastaan sairasta!

  VastaaPoista
 9. Hannu on sanonut, ettei jäsenten varoilla tehty valuuttakauppaa. Minua kiinostaisi tietää, onko Hannu kertonut jossain, kuinka paljon wincapita organisaatio oli tehnyt valuuttakauppaa. Tuon kun tietäisi, niin se kertoisi minulle ainakin jotain.

  Olen wincapitan jäsen ja asiaa vain hiukan seurannut sivujen kiinni mentyä.

  VastaaPoista
 10. Moi,

  Laitatko jonnekin näkyviin mistä on peräisin tieto, jossa sanotaan että thaimaan poliisille on kerrottu 97 miljoonaa on jaettu päätekijöiden kesken?

  Kun puhut totuuden puolustamisesta ja asioiden katsomisesta myös toiselta kannalta, niin linkki siihen mistä voisi tarkistaa tuon esittämäsi väitteen olisi vähintäänkin suotavaa.

  Tutkinnassa ei saa viivästellä eikä aiheuttaa tarpeetonta kärsimystä, mutta eikö ole oikeus ja kohtuus kaikkia kohtaan, että asia selvitetään ja tutkitaan perinpohjin. Noista laittomista takavarikoista sen verran, että tuntemallani henkilöllä on "jäissä" vain sen verran omaisuutta mitä oli capitasta saanut "voittoja". Jos homma oli laillista, niin takavarikot puretaan. Mutta jos homma ei ollutkaan laillista, niin eikö ole oikein, että huijattuja rahoja saadaan takaisin?

  VastaaPoista
 11. Josko arvoisa Herra Columbo suuressa viisaudessa tekisi itse sen yhteenvedon Wincapitan -nykytilasta ja laittaisi sen tänne kaikkien hämmästeltäväksi? Mutta ei taida rohjeta, niinkuin ei rohkene julkaista tätäkään kommenttia.
  Vai mitä herra Columbo?

  VastaaPoista
 12. Tervehdys!

  Tieto kysyttyyn löytyy tästäkin blogista. Thaimaan poliisi kertoi lehdistötilaisuudessaan tiedot kolmikosta, jotka vievät tileillensä 97 miljoonaa euroa. Thaimaan poliisilla oli tietolähteenään KRP:n oikeusapupyyntö. KRP syyllistyi näihin valheisiin informoidessaan Thaimaan viranomaisia. Poliisilla on myös kuulemma lupa valehdella?

  Ei KRP:tä kiinnosta, vaikka yksittäiset kansalaiset ovat saaneet kärsiä täysin kohtuuttomasti.

  Väitätkö vakavissasi, että myös Thaimaan poliisi hankki tietonsa muropalstalta tai vaikkapa suomi24:stä?

  Ei Thaimaan poliisi suorittanut omaa tutkintaa vaan he vain suorittivat Suomesta annetun tehtävän. Tästä samasta syystä johtuen Risto Hentunen luovutettiin Suomeen. Tutkintaa johdetaan edelleen Suomesta. Toisena todisteena myös se, että Moneybookers ei anna tietoa vaan pyytävät ottamaan yhteyttä KRP:n Oulun yksikköön. WinCapita -tutkimuksia johtaa Rautavan Seppo ja hän on oikea henkilö vastaamaan KRP:n sekoiluista.

  Perusolettamuksesi on heti alkuun väärä jäädytysasiassa. Aina ensin on lähdettävä siitä olettamuksesta, että kansalainen on rehellinen ja raha ei ole rikollista. Ketään ei saa kohdella rikollisena ilman oikeuden päätöstä.
  Tämähän lukee jo laissa, mutta lakiahan ei tässä maassa enää kunnioiteta.

  On julmaa ajaa perheet ahdinkoon lakia rikkomalla. Voi olla myös tilanteita, että viime vuosina perheen kaikki tulot ovat tulleet WinCapitasta. Toisin sanoen koko omaisuus on ollut jäässä jo pitkälti toista vuotta.

  Tuskin kovin moni tarvitsee enää lisäansioita, jos tuloutukset WinCapitasta ovat olleet satojatuhansia vuodessa.

  Verottaja se kuitenkin edelleenkin perää veroja WinCapitasta tulleista tuotoista. Eikö kukaan tajua ristiriitaa? Milloin rikollisesta rahasta on pitänyt maksaa verot?

  Verottajan mielestä WinCapita -tuotot ovat rehellistä rahaa, mutta KRP pitää yhä oman illuusionsa kasassa laittomilla jäädytyksillä. KRP:n masinoimat jäädytykset ovat täysin linjattomia. Identtisillä sijoittajaprofiileilla olevia jäseniä on kohdeltu eriarvoisesti. Miksi tässäkin asiassa on menetelty näin linjattomasti?

  Herra Columbo ei tässä kohtaa käytä enempää rautalankaa yhteenvetoon WinCapitan nykytilanteesta. Blogin aktiiviset lukijat kyllä tietävät miten asiat oikeasti ovat. En usko, että rohkeus myöskään loppuu kesken. Sanoin jo kesällä, että myöskään WinCapitan jäsenistö ei enää pelkää. Totuuden kertomisessa, kun ei ole mitään pelättävää. Valehtelijoiden ja lainrikkojien tulisi enemmänkin miettiä mihin kaikkeen heidän rohkeutensa riittää.

  Valheet paljastuvat kuitenkin aikanaan, sillä totuutta voi loputtomiin paeta.

  VastaaPoista
 13. Hyvä pointti: miksi rikollisesta rahasta pitäisi maksaa verot?! Ihmettelen, että allaolevan linkin, talouselämä-lehden 'toimittaja / kirjailija' saa vielä palkkaa ohessa olevasta satuilusta. Ammattikorkeakoulun ensimmäisen vuoden oppilas pystyisi silmät kiinni parempaan!

  http://www.talouselama.fi/kolumni/article366366.ece?s=r&wtm=talouselama/-25012010

  VastaaPoista
 14. En tiedä kielitaidostasi, mutta jospa suomennan sinulle tuon Thaimaan poliisin lausunnon:

  "According to police, Mr Sakari and two alleged accomplices, arrested earlier in Finland, opened a pyramid-scheme financial firm in Finland in 2004. About 10,000 people became members of the company, “Win Capital”, and more than 97 million euros circulated in the system.

  Poliisin mukaan Mr. Sakari ja kaksi olettua rikoskumppania, jotka pidätettiin aikaisemmin suomessa, ovat perustaneet pyramidi-huijauksen suomessa 2004. Arviolta 10 000 henkilöä liittyi jäseneksi tähän yritykseen "Win Capital" ja yli 97 miljoonaa euroa KIERRÄTETTIIN järjestelmän läpi.

  The funds were transferred to the trio’s bank accounts overseas before the firm closed, police said."

  Varat siirrettiin kolmikon ulkomaisille pankkitileille ennen toiminnan lopettamista, poliisi kertoo.

  Käännös on asiasisällöllisesti oikein. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että tiedotteessa sanotaan rahojen kierrättämisestä. Viimeinen kappale alkuperäisessä tekstissä ei tosin kerro kolmikon tilille siirrettyjen varojen määrää, ja määräisen artikkelin "the" käyttäminen funds -sanan yhteydessä joillekin tarkoittaa sitä, että sillä viitataan aikaisemmin mainittuun kokonaissummaan.

  Tässä päästään tilanteeseen, jossa Columbon logiikka hieman pätkii, eli thaimaalaisessa mediassa julkaistu tieto, joka on mahdollisesti käännetty heille annetusta tiedotteesta on absoluuttisen totta, koska se palveluee columbon tarkoitusperiä, eikä siis siinä tapauksessa sitä tule väittää valheeksi. Median julkaisemat uutiset, jotka eivät tue Columbon näkemystä ovat taasen valhetta. Eli logiikkasi on yksinkertaistettuna seuraava:
  - Mikä tahansa uutinen/tiedote/teksti, joka voidaan tulkita Wincapitalle positiivikseksi on ehdottomasti totta ja sitä ei pysty kumoamaan
  - Vastainen uutinen/tiedote/teksti on median valheita tai KRP:n valheita median julkaisemana.

  Vastaatko näihin kysymyksiin, kun kerran sinulla on tietoa jonka mukaan toiminta oli täysin laillista:

  1. Kun epäilee, että on joutunut hakkeroinnin kohteeksi, niin miksi rehellisen liiketoiminnan tietokannat pitää tuhota ja samoin hävittää kaikki aineisto myös omalta koneelta. Toimiiko rehellinen yrittäjä ensimmäisenä siten, että tuhoaa liiketoimintaan liittyvän aineiston?

  2. Miksi "miljardien" liiketoiminnan yhteydenpidossa käytetty nettiosoite oli otettu vain vuodeksi (lyhin mahdollinen aika)

  3. Miksi sivuston SSL-salaus oli ilmaispalvelusta otettu vain kuukaudeksi kerrallaan? (ilmaispalvelusta saa kuukaudeksi salausertin ilman oikeita yhteystietoja tai englanninkielistä kaupparekisteriotetta)

  4. Miksi "miljardiluokan" bisneksestä ei pidetty kirjanpitoa (oikeaa sellaista). Sen avullahan kaikki mahdolliset väärinkäytökset ja väärinkäsitykset olisi voinut oikaista hetkessä.

  VastaaPoista
 15. Paukut ja aika alkaa olla lopussa
  krp:n ja median viimeisissä ja epätoivoisissa yrityksissä case Wincapitan mustamaalaamisessa. Hannu tunnustelee, minkä kerkiää ja krp ei vieläkään saa juttua päätökseen.

  Huom. Esitutkintalaki!

  Esitutkinta on toimitettava ilman aiheetonta viivytystä.
  7 §
  Esitutkinnassa on selvitettävä ja otettava huomioon yhtä hyvin epäiltyä vastaan kuin hänen puolestaan vaikuttavat seikat ja todisteet.

  Epäiltyä on kohdeltava esitutkinnassa syyttömänä.
  8 §
  Esitutkinnassa ei kenenkään oikeuksiin saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä esitutkinnan tarkoituksen saavuttamiseksi.

  Esitutkinta on toimitettava siten, ettei ketään aiheettomasti saateta epäluulon alaiseksi ja ettei kenellekään tarpeettomasti aiheuteta vahinkoa tai haittaa.

  Onko case Wincapitassa toimittu em. lakia noudattaen?

  VastaaPoista
 16. Tervehdys!

  Kielitaitoni on varsin hyvä, mutta kiitos silti tehdystä käännöstyöstä.

  Tapahtumien todellinen kulku lienee olevan sinulla vielä hämärän peitossa. Thaimaan viranomaiset pitivät oman tiedotustilaisuutensa ja Thaimaan media rakensi juttunsa tuon kyseisen lehdistötilaisuuden pohjalta. KRP antoi Thaimaan poliisille täysin virheelliset taustatiedot WinCapitasta ja "Mr. Sakarista". KRP valehteli heille monessa asiassa.

  Thaimaan poliisi puhui avoimesti pyramidihuijauksesta ja vielä hyvin vakuuttavaan sävyyn. Todellisuudessa ei ole olemassa pyramidihuijausta vaan ainoastaan epäilyjä. Syytteitäkään ei ole vielä edes päätetty nostaa.

  Toinen valhe on se, jonka mukaan Mr. Sakari olisi WinCapitan päätekijä. KRP kuitenkin jälkikäteen myönsi, ettei näin suinkaan ole.

  Tiedotteesta käy hyvin selvästi ilmi millaiseen valoon "Mr. Sakari" on haluttu Thaimaassa laittaa, jotta hänen luovutus Suomeen tapahtuisi pikaisella aikataululla. KRP valehteli Thaimaan poliisille todella häpeällisellä tavalla. Hentunen leimattiin isoksi rikolliseksi ja mielestäni hänet saatettiin myös tarpeettomaan vaaraan suomalaisten viranomaisten toimesta. Näinkö Suomi pitää huolta suomalaisista?

  Ensin hutkitaan ja sitten tutkitaan ihmisuhreista piittaamatta. Tämä, jos mikä on surullista, mutta totta myös nykysuomessa.

  Näkemykseni mukaan Columbon logiikka ei pätki vieläkään. Näkemyseromme on edelleen kovin suuri. Minä en luota KRP:n hutkimiseen, sinä ilmeisesti luotat?

  Miksi KRP tiedotti tutkinnan alkuvaiheessa aktiivisesti, mutta jostain kumman syystä nykyään yritetään olla pöydän alla piilossa?

  Minä en osta median mustamaalaavia näkemyksiä ilman todisteita noiden epäloogisten väitteiden tueksi. Monessa kohtaa media ja KRP ovat jääneet kiinni valehtelusta. Suurimmat paljastukset ovat kuitenkin vasta edessäpäin.

  Muihin esittämiisi kysymyksiin saanemme vastaukset tulevaisuudessa. Toivottavasti, jopa lähitulevaisuudessa. Hannulla lienee olevan paras tietotaito esittämiisi kysymyksiin. Esitutkintalaki estää epäiltyä kommentoimesta esitutkinnan piiriin kuuluvia asioita. Mitähän rajoitteita esitutkintalaki asettaa KRP:n yksittäisille tietovuodoille?

  VastaaPoista
 17. Tässäkin näitä thai-poliisin kertomia asioita:
  http://www.thaivisa.com/forum/Thai-Police-Arrest-Finn-Fraud-Mon-t310878.html

  VastaaPoista
 18. Eli noissa kysymyksissä piiloudut hannun taakse. Mitäpä jos vastaisit ihan vaikka sillä tuntumalla noihin kysymyksiin, että mikä itselläsi olisi perusteena jos pyörittäisit kuvatulla tavalla "liiketoimintaa"?

  Toinen juttu on tuo hentunen. Et taida tuntea hentusta henkilökohtaisesti? Itse olen ko. tyypin touhuja seurannut koska satun hänet tuntemaan ja voin sanoa, että sen herran busineksiin ei kannata lähteä mukaan. On nuo laillisuusasiat ja näkemykset rehellisyydestä ja oikeudenmukaisuudesta sen verran hakusessa.

  No eipä ne tähän saa vaikuttaa, mutta niin makaa kuin petaa.

  Jos kerran hentunen oli vilpittömällä mielellä ja täysin laillisen toiminnan uskossa, niin miksi piti piilotella eikä tulla suomeen selvittämään asioita, kuten esim. martiskainen teki?

  KRP:n tutkintaa nimittämällä "hutkimiseksi" paljastat sen, ettei sinulla ole tietämystä miten asiat siellä tehdään. Katsos kun tutkinnassa epäillyillä ei ole mitään velvollisuutta auttaa tai puhua totta, joten tuloksien saamiseksi voi mennä pitkäkin aika. Tämän vuoksi myös tiedotettava asiasisältö saattaa muuttua, kun uusia todisteita ilmenee.

  Et varmaan usko, mutta tosiasia on se, että tutkinnassa saatu näyttö on varsin vahvaa. Paljonko olet valmis lyömään vetoa sen puolesta, että Hannu & co vapautetaan syytteistä ja capita alkaa taas tahkoamaan jäsenilleen rahaa?

  Otetaanko vaikka 10 000 euron veto? Minä väitän, että kyseessä oli huijaus. Jos taas taas syytteitä ei nosteta TAI hannu & co todetaan syyttömiksi, maksan sinulle 20 000 euroa? Eli tarjoan sinulle kerrointa 2 tähän vetoon. Uskallatko ottaa vedon vastaan?

  Ajattele, helppoa rahaa! Ajattele mikä tuottoprosentti! Mahdollisuus saadaa 0 euron panoksella 20 000 euroa. Varmaa rahaa koska tiedät että Hannu & co ovat syyttömiä! Tiedät minne laittaa meiliä jos uskallat vastata haasteeseen.

  VastaaPoista
 19. Olen Columbon kanssa pitkälle samaa mieltä että tutkimukset eivät ole sujuneet kuten voisi kansalainen odottaa. Kuitenkin tuossa ylempänä nimimerkki "Hannun" kysymykset olivat myös erittäin hyviä ja vaikea niihin on sellaista vastausta kuvitella, joka peittoaisi epäilyt petollisesta toiminnasta. Jos nuo kysymykset eivät Columbossa herätä epäilyjä, niin kuulisin mielläni edes 'arvauksia' miksi Hannu noin toimi?

  VastaaPoista
 20. Ohoh, Columbo päästi Wincapita-kriittisen kirjoituksen läpi sensuurista!

  VastaaPoista
 21. 1. Kun epäilee, että on joutunut hakkeroinnin kohteeksi, niin miksi rehellisen liiketoiminnan tietokannat pitää tuhota ja samoin hävittää kaikki aineisto myös omalta koneelta. Toimiiko rehellinen yrittäjä ensimmäisenä siten, että tuhoaa liiketoimintaan liittyvän aineiston?
  V: Yksityinen klubi, toimii offshoren suojissa.
  2. Miksi "miljardien" liiketoiminnan yhteydenpidossa käytetty nettiosoite oli otettu vain vuodeksi (lyhin mahdollinen aika)
  V: Pitempään aikaan ei ole ollut tarvetta.
  3. Miksi sivuston SSL-salaus oli ilmaispalvelusta otettu vain kuukaudeksi kerrallaan? (ilmaispalvelusta saa kuukaudeksi salausertin ilman oikeita yhteystietoja tai englanninkielistä kaupparekisteriotetta)
  V: Yksityinen klubi, toimii offshoren suojissa.
  4. Miksi "miljardiluokan" bisneksestä ei pidetty kirjanpitoa (oikeaa sellaista). Sen avullahan kaikki mahdolliset väärinkäytökset ja väärinkäsitykset olisi voinut oikaista hetkessä.
  V: Yksityinen klubi, toimii offshoren suojissa.

  VastaaPoista
 22. Kyllä minä maltan odottaa Hannun vastauksia noihinkin kysymyksiin. Tuskin KRP voi ikuisuutta pitkittää tutkinnan kestoa. Selvästi yrität provosoida, mutta lupaan etten provosoidu.

  Ennakkoasenteesi Hentusta kohtaan ei anna oikeutusta Hentusen julmalle kohtelulle Thaimaassa. Kertoisitko vielä menikö "Mr. Sakarin" kohtelu mielestäsi hyvien tapojen mukaisesti? Miltä tuntuisi olla hänen saappaissaan? Kohdeltiinko häntä syyttömänä?

  Mistä Thaimaan poliisi sinun näkemyksen mukaan sai tietonsa?

  Eikö sinulla ole vieläkään tiedossa sitä, kuinka KRP on kohdellut Suomessa olevia jäseniä? Muutaman viikon kopitus on siis mielestäsi ok? Rahojen jäädytykset ovat kaikki mielestäsi ok? Minusta ne eivät ole. Näytöt eivät yksinkertaisesti riitä.

  Sanoit itsekin, että tiedotettava asiasisältö saattaa muuttua. Olemmehan nähneet asioiden muuttuneen hyvinkin paljon. Eikö olisi kohtuullista saada KRP:ltä yhteenveto nykytilanteesta? KRP kertoo tiedotuksensa onnistuneen hyvin. Olen tästäkin jyrkästi eri mieltä heidän kanssaan.

  Mitähän näyttöjä tutkinnassa on saatu? Ovatko näytöt edelleen samat kuin syyttäjä Aholla oli käytössä loppuvuodesta? Aholle suorastaan naurettiin oikeussalissa. Hänen näyttönsä olivat kaikkea muuta kuin vahvoja. Ahon näytöt olivat olemattomia. Tiesitkö tämän?

  Vedon vastaanottaminen houkuttelee, mutta lukisitko itsekin vielä uudelleen minkälaista vetoa olet tarjoamassa. "Co" kätkee sisäänsä n. 12.000 jäsentä ja olen itsekin vahvasti sitä mieltä, että jotkut tulevat saamaan tuomioita. Jäsenistössä on mukana lainrikkojia samaan tapaan kuin helsinkiläisissä, poliiseissa, lääkäreissä ja poliitikoissa. Aina kun on suuri joukko ihmisiä niin mukaan mahtuu yksittäisiä rötöstelijöitä.

  Esittämilläsi ehdoilla en ota vetoa vastaan, mutta kiitos tarjouksesta. Blogia lukemalla saat varsin kattavan käsityksen siitä, mitä minä ajattelen WinCapitasta ja Hannun toiminnasta.

  VastaaPoista
 23. Valitettavasti tutkijoilta mopo keuli ja lisäksi
  on menny mehtään, ja syvälle.Ja tuuli taisi viedä
  noin taloustutkimuksen paperit.No sattuuhan sitä,
  ja virhemarginaali sama kuin maisteri Frangenilla
  yhtä haastateltu ja 100% virhemarginaali.Mikäs te teletappipoliisihupiohjelma pyöri kesällä öisi
  tv;ssä ? Mitä se paksu pomo olis sanonu siitä
  moposta ? Se olis kironnu kauheesti ja huutanu
  ja käskeny heti hakee se pois sieltä. (ennenkun
  joku löytää se)

  VastaaPoista
 24. Kopio Hannun tekstistä:

  Toinen juttu on tuo hentunen. Et taida tuntea hentusta henkilökohtaisesti? Itse olen ko. tyypin touhuja seurannut koska satun hänet tuntemaan ja voin sanoa, että sen herran busineksiin ei kannata lähteä mukaan. On nuo laillisuusasiat ja näkemykset rehellisyydestä ja oikeudenmukaisuudesta sen verran hakusessa.

  No eipä ne tähän saa vaikuttaa, mutta niin makaa kuin petaa.

  Jos kerran hentunen oli vilpittömällä mielellä ja täysin laillisen toiminnan uskossa, niin miksi piti piilotella eikä tulla suomeen selvittämään asioita, kuten esim. martiskainen teki?


  -- Esitän kyllä väittämän että sinä et tiedä Hentusta etkä myöskään Martiskaista. Et selvästikään tiedä Martiskaisen motiiveja palata Suomeen. Minä tiedän sillä olen sen häneltä itseltään kuullut.

  Voisit varmaan hieman valottaa mitä "busineksiä" hän on harjoittanut? Voin kertoa että tiedän aika tarkkaan hänen työskentelystään ja liiketoiminnan harjoittamisesta.

  Voisitko nyt "HANNU" selventää mistä ja millä perustein esitit väitteesi.

  VastaaPoista
 25. Kari Uotin blogin kommenteista:
  http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

  Katsokaa ja ihmetelkää!
  Mitähän tässä "oikeusvaltiossamme" on vialla?
  http://areena.yle.fi/video/710077
  Miltä tuntuu, kun kasvoton virkakoneisto ottaa hampaisiinsa ja ravistaa oikein tosissaan?

  AR = HK

  VastaaPoista
 26. "V: Yksityinen klubi, toimii offshoren suojissa.
  "

  Tuossa ylempänä joku oli vastannut noihin kiinnostaviin kysymyksiin sitaatin mukaisesti, ilmeisesti trolli kyseessä vai mitä Columbo? Jos Suomessa toimii, niin silloin kai ollaan Suomen lainsäädännön piirissä. Ei Suomessa voi minkään offshoren suojissa toimintaa harjoittaa, eihän tuossa ole mitään logiikkaa.

  Ja ei kai offshore sitä tarkoita, että Hannu heittäisi aivot narikkaan ja tuhoaisi tiedot serveriltä. Kyllä siihen joku ymmärrettävämpi syy täytyy olla.

  VastaaPoista
 27. "Jos Suomessa toimii, niin silloin kai ollaan Suomen lainsäädännön piirissä. Ei Suomessa voi minkään offshoren suojissa toimintaa harjoittaa, eihän tuossa ole mitään logiikkaa."
  Siinä on varmaan harmittavan paljon logiikkaa, jos se vaan Kailajärven mielestä on näin. Ei hän omaa tapaansa toimia ja pitäytyä offshoren suojauksessa muuta sen takia, mikä on sinun tai kenenkään muunkaan mieleistä logiikkaa.

  "Ja ei kai offshore sitä tarkoita, että Hannu heittäisi aivot narikkaan ja tuhoaisi tiedot serveriltä. Kyllä siihen joku ymmärrettävämpi syy täytyy olla."
  Kyllä pitää olla aivoit narikkaan heitetty, jos ei ole ottanut huomioon sitä mahdollisuutta, että tuollaisten tietojen pitäminen useammassakin paikassa on mahdollista. Otapa ne aivoisi sieltä narikasta ja pohdi hetki sitä mahdollisuutta, että olisiko severin putsaus hyvä ratkaisu, jos haluaisi estää ulkopuolisten pääsyn yksityisen clubin tietoihin käsiksi, kun on luvattu, ettei tietoja luovuteta ulkopuolisille offshoren mallin mukaan.

  VastaaPoista
 28. Mutta jos välillä tämä niin utelias narikanpitäjä esittäisi vastauksensensa siglasin toimintaan. Miten signalsilla onnistuttiin huijaamaan useita sitä seuranneita jäseniä ja miten sitä seuraamalla onnistuttiin myös tekemään vastaavasti voitollista kauppaa?

  VastaaPoista