tiistai 15. joulukuuta 2009

Miten media tiedotti?

kuva: Ilta-Sanomat
Hannu Kailajärven eilinen vapautuminen yllätti kaikki. Koko tilanne on nyt monella tapaa hämmentävä, sillä useimpien mielestä tässä ei pitänyt käydä näin. Ennakkoasenteet kahlitsevat valitettavan usein ihmisten omaa ajattelua ja on tullut selväksi, että oikeuden päätös on ollut monille jopa ylivoimainen ymmärtää.

Vajaan vuorokauden aikana media on uutisoinut eilisistä tapahtumista, mutta mielestäni näinkin keskeinen asia ei toistaiseksi ole saanut ansaitsemaansa huomiota. Ymmärrän kyllä, että laadukas tiedottaminen vaatii huolellista perehtymistä aiheeseen ja objektiivisen avointa mieltä. Tällainen yhdistelmä on toki haastava.

Median tulisi käyttää tervettä kritiikkiä tietolähteidensä kanssa. Valtion virka ei ole automaattinen tae siitä, että viranhaltija olisi tehtävässään pätevä. Myöskään virkavastuu ei tarkoita tässä maassa yhtään mitään. Kaikilla ihmisillä on vastuu tekemisistään ilman virkaakin. Termien taakse on kenenkään turha yrittää piilouta. Miksi Rautavan Seppo vielä eilen vastusti Kailajärven vapauttamista? KRP:n toive ei siis toteutunut eilen oikeudessa. On hyvä, ettei Rautavan johtama tutkinta voi loputtomiin huseerata mielivaltaisesti. Sepolla ei riittänyt näytöt.

Eilinen tiedottaminen herättää paljon erilaisia ajatuksia. Case WinCapitan "asiantuntijana" ja "ratkaisijana" esiintynyt ja jopa palkittu MTV3 antoi palstatilaa eilisessä uutislähetyksessä Kailajärven vapautumiselle "ruhtinaalliset" 11 sekuntia. Voisiko MTV3 tehdä nykytietojen valossa tiivistelmän siitä, mikä oikeasti on WinCapita ja kuka on Hannu Kailajärvi?

Mitä MTV3 siis todellisuudessa ratkaisi ja selvitti yli kaksi vuotta sitten? Oliko MTV3 koko tämän järjettömän kärsimysnäytelmän liikkeelle paneva voima vai mistä tämä kaikki sekoilu sai alkunsa? Kuka nostaa käden ylös virheen merkiksi? Laihoko?

MTV3 on ruoskinut Kailajärveä ja WinCapitaa syyskuusta 2007 lähtien. Mikä on yleensäkään toimittajien moraali tällaisissa asioissa? Mentiinkö missään kohtaa omasta mielestä metsään? Julkisen sanan neuvosto ei ole myöskään millään tapaa uskottava. Voiko Jussi kavereineen päättää ovatko Salla ja muut yli-innokkaat tehneet virheitä?

Monen toimittajan toiminta muistuttaa petoeläimen käyttäytymistä. On häpeällistä ja ammattitaidotonta syyllistyä puolueelliseen tiedottamiseen. Kolikon molemmat puolet kun ovat aina samanarvoisia. Eikö niin? Toivon todella, ettei sinisilmäisiä hölmöjä päästettäisi töihin lehtien toimituksiin. Toisinaan toimittajat tavoittelevat liian suuria saappaita ja olisikin tärkeää tiedostaa omat rajallisuutensa. Firmasarjan potkupalloilija ei voi vakavissaan tavoitella paikkaa FC Barcelonan avauskokoonpanossa.

Olen järkyttyneenä seurannut median ja useiden mustamaalaavien ihmisten toimintaa. On tullut täysin selväksi, että jotkut tahot jopa nauttivat toisten kärsimyksestä. On todella surullista huomata kuinka itsekkäästi ja julmasti jotkut kanssaihmiset ovat mässäilleet ihmisten vastoinkäymisillä.

Miten toisen ihmisen vastoinkäymiset ja kärsimys voivat tuottaa jollekin typerykselle hyvän mielen? Onko täysin ylivoimainen taito joskus pysähtyä miettimään miltä toisesta ihmisestä tuntuu? Ihminen on kuitenkin aina ihminen. Empaattisuuden puute ja sairalloinen itsekkyys ovat molemmat vakavia vaivoja. Väitän, että hyviä juttuja voi kirjoittaa muutenkin, kuin alentumalla mustamaalaamiseen.

Lukijoiden olisi syytä oppia näkemään myös lööppien taakse. Tämä siitä syystä, että lööppien ykköstehtävä on myydä lehtiä eikä välittää totuudenmukaista informaatiota. Tulisi myös tiedostaa, että toimittajat voivat tehdä isojakin virheitä. Se, että jokin asia lukee lehdessä ei tee asiasta totta. Monessa muussa maassa uskalletaan kyseenalaistaa median toimintaa. Suomalaiset ovat monesti liian kilttejä ja hölmöjä. Onko media myöskään valmis myöntämään virheitänsä?

Tässä muutamia lainauksia viimeisen vuorokauden aikana julkaistusta varsin asiallisista uutisoinnista:

Ilta-Sanomat:
Kailajärveä avustaneen oikeustieteen tohtori Petter Kavoniuksen mukaan Kailajärvi jatkaa kehittämänsä valuuttakauppaohjelmiston kehitystä, joka on ollut pysähdyksissä vuoden kestäneen tutkintavankeuden aikana.

- Ihmiset, jotka ovat voineet itse käyttää ohjelmistoa, ovat olleet siihen hyvin tyytyväisiä. Se ennustaa hyvin valuuttakurssien muutoksia, Kavonius sanoo.

Avustajan mukaan koko ongelman ydin on "päätöksentekovääristymissä".

-Perusidea on se, että ihmisen päätöksenteko perustuu vajavaisiin ja puutteellisiin tietoihin. Ihminen ottaa todellisuudesta huomioon vain joitakin seikkoja. Tätä kutsutaan heuristiikaksi, Kavonius selvittää.

Tämän takia Kailajärvi pyrkii automatisoimaan valuuttakaupan.

Tietokone pystyy ottamaan huomioon valtavan määrän dataa. Ongelma on ollut, että dataa ei ole pystytty jalostamaan päätöksiksi.

Kailajärveen ja WinCapitaan kohdistetuissa rikosepäilyissä on Kavoniuksen mukaan niin ikään kyse päätöksentekovääristymistä.

Kailajärven bisneksiä rajoittaa edelleen matkustuskielto, jonka ollessa voimassa hän ei saa poistua Pirkanmaalta.

Kavoniuksen mukaan poliisin edustaja ja syyttäjä vastustivat vapauttamista jyrkästi istunnossa, joka venyi pitkäksi ja pidettiin suljettujen ovien takana.


Iltalehti
- Kailajärvi ei mennyt kotiin lepäämään vaan töihin, oikeusavustaja Petter Kavonius toteaa.

Kavoniuksen mukaan on oleellista, että Kailajärvi voi jatkaa valuuttakauppaohjelmistonsa kehittelyä. Osin siksi puolustus vaati hänen vapauttamistaan. Oikeusavustajan mukaan Kailajärvi ehti saavuttaa ennen vangitsemistaan edistysaskeleita ohjelmansa kanssa.

Syytteet vielä nostamatta

- Ei välttämättä tule oikeudenkäyntiä. Syytteitä ei ole nostettu, Kavonius toteaa.

Todennäköisyyttä tähän hän ei halua arvioida, mutta myöntää, että painetta on paljon. Kailajärvi ehti olla tutkintavankeudessa vuoden.

Kailajärvellä on kuitenkin matkustuskielto, joka rajoittaa hänen liikkumisensa Pirkanmaan alueen sisälle. Kailajärvi on kiistänyt syyllistyneensä rahankeräysrikokseen. Poliisi jatkaa jutun tutkintaa.STT
Oikeus vetoaa kohtuullisuuteen

Käräjätuomari Mika-Pekka Sarkkisen mukaan oikeus käytti WinCapita-jutun epäillyn Hannu Kailajärven vapautusasiassa kohtuullisuus ja suhteellisuus -periaatteita. Kailajärvi ehti olla vangittuna lähes vuoden.

Sarkkisen mukaan tuleva oikeudenkäynti voidaan turvata matkustuskiellolla.

Keskusrikospoliisin esitutkintaa oikeuden päätös ei vaikeuta.

Rikostarkastajan Maria Vuorivirta-Heikkisen mukaan jutun päähaaraan liittyvä juttukokonaisuus pyritään saamaan syyttäjälle syyteharkintaan vielä tämän talven aikana.


EOK
Hannu Kailajärvi oli tiistai-iltapäivällä puhelinyhteydessä EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntuseen. Kailajärvi osoitti kiitokset EOK:lle kaikesta oikeusturvatyöstä ja tuesta mitä hän ja wincapitan jäsenistö on oikeusturvajärjestöltä saanut. - Arvostan EOK:ta ja teitä kaikkia hyvin paljon. - Te teette arvokasta työtä, kiitteli Kailajärvi.

WinCapitan jäsenille Kailajärvi lähettää tervehdyksensä ja hyvän joulun toivotukset. Hannu Kailajärvi kertoi, että hän viettää joulun läheistensä kanssa. Pyrin tiedottamaan klubin jäseniä joulun jälkeen, viestii Kailajärvi.

Myöhemmin joulun jälkeen Kailajärvi aikoo ryhtyä tutkimaan poliisin luovuttamaa esitutkinta-aineistoa sekä kehittämään automaattisen valuuttakauppaohjelmiston kehittämistä. - Haluan tavata myös OTL varatuomari Ilkka Pitkäsen, toteaa rauhallisen oloinen mies Pirkanmaalta.

23 kommenttia:

 1. Onko sisäpiirillä tietoa milloin Wincapitan sivut aukeavat?

  En malttaisi odottaa sitä että pääsisi kirjautumaan sisälle sinne ja nähdä mikä mahtaa olla tilanne.

  Nimittäin muistakaa että sen jälkeen kun sivut sulkeutuivat, niin kului monen monta kuukautta ennen kuin Hannu vangittiin Ruotsissa.

  Koko sen ajan Hannu on todennäköisesti jatkanut tuloksellista treidailua, joten jäsenten saldot ovat tällä hetkellä huomattavasti korkeampia, kuin silloin sivuston sulkeutuessa.

  Eli me kaikki saamme Hannulta mahtavan joululahjan tänä vuonna. Ettei vaan olisi Hannu itse suunnitellut tuota oikeudenkäynnin ajoittamista ja vapautumistaan joulun alle juuri tuosta syystä, se vanha velikulta :)

  VastaaPoista
 2. Ollaan nyt rauhassa ja annetaan Hannun sopeutua normaaliin elämään.Kai hänelle jotain rajoitteita on laitettu ettei pääse/pysty tekemään mitään.Itse olen tyytyväinen että pääsi vapaalle.Tänä vuonna tuskin lahjaa saadaan jos yleensä saadaankaan,koskaan ei tiedä mitä jotkut "tahot" keksivät.Ei muuten mutta korkeemmalta vaan tiputaan,siis JOS !! Kyllä elämä nyt tuntuu hieman paremmalta kuitenkin ! Edelleen kaipaan tietoja Ristosta ?

  VastaaPoista
 3. Hannu vapautettiin eilen tutkintavankeudesta. Ei sen enempää. Oikeudenkäynti on tulossa lähikuukausina. Eilinen vapauttaminen ei kerro sen tuloksesta mitään.

  VastaaPoista
 4. Columbo, pistäs pystyyn Hannusta vastaava luottamusgallup, minkä teit mediasta lokakuussa. Kysy esim.: "Luotatko siihen, että Hannu Kailajärvi pystyy palauttamaan jäsenten rahat".

  VastaaPoista
 5. VOI HERRANEN AIKA.EIKÖ IHMISILLÄ OLE MUUTA MIELESSÄ KUIN RAHA,MIES ON OLLUT TURHAAN VANGITTUNA VUODEN.ANNETAAN NYT ASIOIDEN VAAN MENNÄ ETENPÄIN NIINKUIN NE ON TARKOITETTU KAIKKI SELVIÄÄ KYLLÄ AIKANAAN..IHMINEN EI OLE MIHINKÄÄN TYYTYVÄINEN. AINA PITÄS SAADA JOTAIN LISÄÄ...HILJAA JA MALTILLA HYVÄ TULEE..

  VastaaPoista
 6. "Ymmärrän kyllä, että laadukas tiedottaminen vaatii huolellista perehtymistä aiheeseen ja objektiivisen avointa mieltä."

  Tämä Columbon teksti oli kyllä sellaista ironian juhlaa, että harvoin näkee.

  VastaaPoista
 7. Missään ei ole todettu, että Hannu olisi todettu syyttömäksi. Nyt olisi sitten Hannulla näytönpaikka. Luulisi, että tehdyt kaupat pystyy näyttämään myös toteen samoin kuin sen, että Hannu pystyy tekemään valuuttakaupalla ihan oikeasti voittoa. Mitään todisteita tästä ei vielä ole. Muista myös se, hyvä Columbo, kun otat kantaa tähän Hannun tekemiin valuuttakauppoihin.

  VastaaPoista
 8. Missään ei ole todettu, että Hannu olisi todettu syyttömäksi. Nyt olisi sitten Hannulla näytönpaikka. Luulisi, että tehdyt kaupat pystyy näyttämään myös toteen samoin kuin sen, että Hannu pystyy tekemään valuuttakaupalla ihan oikeasti voittoa. Mitään todisteita tästä ei vielä ole. Muista myös se, hyvä Columbo, kun otat kantaa tähän Hannun tekemiin valuuttakauppoihin.  -- Eiköhän se kuitenkin ole niin että Hannu on syytön kunnes toisin todistetaan. Hannusta ei ole edes syyteharkintaa, joten voidaan kysyä millä perusteilla hänen pitäisi istua vankilassa? Hannu vapautettiin koska syyttäjillä ja KRP:n keräämällä aineistolla ei ollut riittävää todistuspohjaa miksi hänen pitäisi olla vangittuna. Samoin dokumentteja joita käytettiin Hannua vastaan syyttäjän toimesta vaadittiin myös puolustuksen käyttöön. Tämän johdosta syyttäjä luopui käyttämästä näitä dokumentteja todistusaineistona. Sitä voi miettiä miksi näin?

  -- Samoin Tuomarille oli annettu 55 sivuinen puolustuksen dokumentti jossa käytiin seikkaperäisesti läpi koko tätä casea ja todistusaineistoa.

  -- Jos joku yksilö vielä jaksaa mankua ettei sitä valuuttakauppaa ole voitu käydä tuottoisasti niin kannattaa varmaan tutustua aiheeseen vähän paremmin. Toisaalta, onhan se kiva vain osoitella sormella muita katsomatta koskaan peiliin.

  -- Jos Hannu on tehnyt 400% tuoton vuodessa, tarkoittaa se että hän on tehnyt 4% tuoton. Loppu on pankin lainaamaa hetkellistä vipua jonka turvin tuo hänen sijoittamansa pääoma satakertaistetaan. Enpähän viitsi alkaa liikoja selvitellä jos ei kerran kiinnosta miten koko treidaus mekanismi toimii?

  -- Käytännössä kuitenkin skeptikot sanovat että 4% vuosituotto valuuttakaupassa on mahdottomuus koska eivät enempää valuuttakaupasta ymmärrä tahi ole aihetta opiskelleet. Toki vipuun liittyy riskejä mutta riskien hallinta on toki osa valuuttakaupan käyntiä.

  -- Hannu pääsi vapaaksi koska ei ollut mitään syytä pitää häntä siellä. Samaten hän on ollut jo vangittuna laittomasti yli puolivuotta.

  VastaaPoista
 9. Onko toivoa, että kotiutuksia saadaan tehtyä vielä ennen Joulua? Koska sivut oikein aukeavat?

  Nyt on ainakin toivoa, kun Hannu on taas ohjelmien kimpussa :)

  VastaaPoista
 10. "Missään ei ole todettu, että Hannu olisi todettu syyttömäksi. Nyt olisi sitten Hannulla näytönpaikka."

  Murosuolilla on hakusessa sivistyneen oikeusjärjestelmän periaatteet. Kenenkään ei tarvitse todistaa olevansa syytön, vaan syyllisyys on pystyttävä todistamaan. Meneekö syyttömyysolettama yli murosuolin pienien aivojen käsityskyvystä?

  VastaaPoista
 11. Hei anonyymi, joka korostit ettei Hannua ole vielä todettu syyttömäksi, eikä ole ole näyttänyt kauppoja toteen.

  Se kyllä pitää paikkansa, mutta pitää muistaa että Hannulla on kyllä omat motiivinsa ollut olla näyttämättä kauppoja, sillä sitä kautta olisi saattanut kaupankäyntirobotin ohjelmointilogiikka selvitä ulkopuolisille.

  Kaikki me tiedämme mitä se tarkoittaisi; kun kaikilla valuuttakauppaa tekevillä olisi sama ohjelma, niin me Wincapitalaiset menettäisimme etulyöntiasemamme valuuttamarkkinoilla ja sitä kautta myös tulomme.

  Olemme kaikki lukeneet Hannun epäinhimillisistä ja kidutusta lähentelevistä olosuhteista vankilassa. Siitä huolimatta Hannu ei murtunut painostuksen alla, vaan suomalaisen sisun ruumiillistumana taisteli urheasti vastaan.

  Kauppalehdessä olleen artikkelin mukaan hän jopa valmensi itseään hypnoosin keinoin, joten hänen entisestäänkin valtaisat henkiset voimavaransa ovat saavuttaneet jo äärettömän korkeat mittasuhteet. Uskon ja toivon että tuo voimavaraistuminen tulee näkymään myös tulevaisuuden kaupankäyntitehokkuudessa.

  Itse kuitenkin tunnen huonoa omatuntoa siitä, että Hannu on joutunut käymään tuon kärsimysnäytelmän lävitse meidän, Wincapitan jäsenten, puolesta ja vuoksi. Siksi toivoisinkin että voisimme jotenkin konkreettisesti osoittaa kiitollisuuttamme hänelle.

  Olen asiaa miettinyt, millainen olisi paras jäsenistöltä tuleva kollektiivinen kunnian- ja kiitollisuudenosoitus, ja mielestäni paras vaihtoehto olisi jos teettäisimme Hannusta patsaan, joka voitaisiin sijoittaa näkyvälle paikalle hänen synnyinkuntaansa?

  Mitä mieltä muut ovat asiasta? Myös muita ehdotuksia olisi hyvä tuoda esille.

  VastaaPoista
 12. Mitä mieltä Panaman emoyhtiössä ollaan Suomen Wincapita -tilanteesta? Ollaanko Panamassa valmiita investoimaan lisää rahaa Hannun uuteen (tulevaan) ohjelmaan?

  VastaaPoista
 13. Onpas livahtanut trolli tällekin palstalle viattoman tuntuisen "Annin" muodossa..

  VastaaPoista
 14. hiihhi, jumankekka et nauratti toi "eikö ihmisillä ole muuta mielessä kuin raha" aahhhahahah, eikös rahasta nimenomaan ole capitassa kyse :D :D

  VastaaPoista
 15. Mielenkiintoinen ehdotus tuo patsas,mutta eikö sitä voisi verrata Obamalle myönnettyyn rauhanpalkintoon.En väitä etteikö herrat jälkikäteen pysty teoillansa osoittamaan palkintonsa ansainneen,mutta annetaan nyt Hannulle Työrauha, Joulurauha ja rauha viettää omaistensa kanssa aikaa ilman että me lisäämme paineita niskaan.

  VastaaPoista
 16. "Onpas livahtanut trolli tällekin palstalle viattoman tuntuisen "Annin" muodossa.."

  Kiitos vaan haukuista. Se, että jos itse et ole kykeneväinen empatiaan ja pyyteettömään kiitollisuuden osoittamiseen sinun puolestasi uhrautuneelle henkilölle, ei tarkoita sitä että kaikki muut ihmiset olisivat samalla tavoin yhtä kyynisiä ja tunnevammaisia.

  Kuukausia sitten uutisissa haastateltiin yhtä Wincapitan jäsentä, joka vertasi Hannun vangitsemista Jeesuksen ristiinnaulitsemiseen. Itse silloin saatoin hieman jopa hymähtää että tuo on nyt jo turhankin kaukaa haettua, mutta kyllä nyt näen asian jo pitkälti samassa valossa.

  Ajatelkaa asiaa itse:

  Hannu kehitti superlahjakkaassa matemaattisessa mielessään valuuttamarkkinoille kaupankäyntijärjestelmän, joka kykenee tuottavaan kaupankäyntiin kaikissa markkinatilanteissa.

  Niin uskomattottamat kuin Hannun kyvyt ovatkaan, niin nekään eivät kuitenkaan ole ainutlaatuisia. Tarkoittaa sitä, että maailmassa on muitakin yhtä lahjakkaita ihmisiä, joista osa on varmasti kehittänyt oman kaupankäyntijärjestelmänsä, joka samalla tavalla tekee tuottoa valuuttamarkkinoilla.

  Se mikä erottaa Hannun niistä muista on hänen hyväntahtoisuutensa; se että hän ei pitänyt keksintöään omana tietonaan, vaan valjasti sen levittämään hyvyyttään myös läheisilleen ja heidän läheisilleen, Wincapitan avulla.

  Muistan vielä tänäkin päivänä sen hetken, kun Hannun esittelytilaisuudessa näin Hannun ensimmäisen kerran, ja häneltä kysyttiin syytä miksi ihmeessä hän ei käy valuuttakauppaa yksinään, kun siitä saisi jo miljoonatulot itselleen? Minkä takia hän muillekin sitä haluaa tarjota?

  Tähän Hannu vastasi: "Jos kynttilällä sytyttää toisen kynttilän, niin se liekki ei ole ollenkaan pois siltä ensimmäiseltä kynttilältä." Tämä vastaus osoitti että Hannu ei ole nero ainoastaan matematiikassa, vaan hänellä on spektaakkelinomaiset kyvyt myös filosofian saralla. Oman aikamme Sokrates, voisi joku sanoa.

  Mikä on nyt tilanne niillä toisilla matemaattisille neroilla, jotka itsekkäästi ovat pitäneet kaupankäyntijärjestelmänsä omana tietonaan? He elävät rikkaudessa ja yltäkylläisyydessään, kun taas Hannu sai hyväsydämmisyydestään palkaksi saastaisen vankilasellin ja ristiinnaulitsemisen mediassa.

  Samalla tavoin kateudesta ja katkeruudesta sai voimansa se toinen ristiinnaulitseminen yli 2000 vuotta sitten, kun Jeesus oli käyttänyt Hannun tavoin erityiskykyjään lähimmäisten ja huono-osaisten auttamiseen.

  Kysymys kuuluu, kuka oli tällä kertaa se Juudas, joka sai 30 hopearahaa? Ettet vaan sinä anonyymi, joka haukut Hannua puolustavia.

  VastaaPoista
 17. "Hannu pääsi vapaaksi koska ei ollut mitään syytä pitää häntä siellä. Samaten hän on ollut jo vangittuna laittomasti yli puolivuotta."

  Hannu pääsi vapaaksi, koska tuomari katsoi, ETTEI OLE KOHTUULLISTA pitää häntä vangittuna enempää jo istutun vuoden lisäksi. Sen sijaan "historian pisin" tutkintavankeusaika kertoo kyllä sen, miten paljon se kohtuullisuus kompensoi syyllistäviä todisteita.

  VastaaPoista
 18. Sorry vaan Anni, tuo patsasesitys pani arvelemaan että olisit trolli. Niitä kun on viime aikoina vilissyt.
  Olen kyllä sitä mieltä, että patsashanke ei häntä miellyttäisi..eikä liioin ylenmääräinen ylistyskään, vaikka pitkälle olenkin kanssasi muuten samaa mieltä.

  VastaaPoista
 19. Olen kohta 11 kuukautta ihmetellyt Krp:n tiedotetta 21.1.2009, jossa Krp kertoo omalla suullaan raskauttavia asioita H.K:n sanomana käyttäen sanaa myöntäminen, joka mediassa on voimakkaasti kailotettu ja todettu tunnustuksena.
  Nimenomaan myöntäminen/tunnustus on ollut silti median ja Krp:n pääperuste asiaan ainakin tähän asti.

  Siis olen ihmetellyt miksi juttu ei ole siitä huolimatta selvinnyt vaikka Krp ja sittemmin media on antanut näin ymmärtää jutun "selväksi". Samoin mm. hallitusneuvos Jouni Laiho tuomitsi Wincapitan ja jäsenet jo huomattavasti aikaisemmin. Laihon jutut median voimakkaalla säestyksellä videohaastatteluineen.

  Olen myös yrittänyt tiedustella ja saada perusteita em. sakilta asiaan saamatta mitään järkevää perustetta. Selityksiä kylläkin aika läjän, jotka eivät liity oikeastaan mitenkään tuohon tiedotteeseen. Näitä erilaisia selityksiä on myös julkistettu huomattava läjä "salaisessa" jutussa. "Salaisuus" on Krp:n määräys ja toimii pääasiassa vain silloin, jos puolustus yrittää jotain vastinetta. Media on myös näistä puolustuksen olennaisista asioista hiljaa ja ei kysenalaista mitään asiassa saati pohdi asioita puolustuksen kannalta. Nyt näyttää siltä, että salailu ei onnistunut oikein nappiin Krp:lta tai tähän johtopäätökseen olen asiassa tullut.

  Nyt voin sanoa, että ymmärrän asian täysin, koska Hannu Kailajärvi vapautettiin ja sen miksi hänet vapautettiin.

  Kyseessä oli Krp:n ja kumppaneiden tiedotustrategia mediaa hyväksi käyttäen joka nyt sitten vähän taisi epäonnistua. Samoin kyseessä oli ja ehkä tulee olemaan suuri joukko muita kyseenalaisuuksia.

  Katsellaan...

  VastaaPoista
 20. "Hannu pääsi vapaaksi koska ei ollut mitään syytä pitää häntä siellä. Samaten hän on ollut jo vangittuna laittomasti yli puolivuotta."

  Hannu pääsi vapaaksi, koska tuomari katsoi, ETTEI OLE KOHTUULLISTA pitää häntä vangittuna enempää jo istutun vuoden lisäksi. Sen sijaan "historian pisin" tutkintavankeusaika kertoo kyllä sen, miten paljon se kohtuullisuus kompensoi syyllistäviä todisteita.

  -- Syyllistäviä todisteita? Kuten mitä? Mitäköhän todisteita KRP on sinulle esittänyt kun jokainen oikeudenkäynti ja dokumentti on julistettu salaiseksi vaikka tämä koskettaa niin monia ihmisiä?

  Sinun tietosi perustuvat siihen mitä sinulle on kerrottu, ei siihen mitä olet saanut selville. Ja siinä on erittäin suuri ero "my padre"

  Tämä tuomari oli yksi ensimmäisistä tuomareista jolla oli rohkeutta katsoa faktoja kylmästi ja jos olet oikeasti seurannut tietoja oikeudenkäynnistä niin tietäisit ettei syyttäjällä ollut yksinkertaisesti mitään näyttöjä. He (Syyttäjä ja KRP) vain olettivat että homma jatkuisi samaan malliin ja Hannua pidettäisiin vangittuna.

  Ymmärrätkö lainkaan sitä seikkaa että jos sinua vastaan ei edes esitetä todisteita niin millä perustein sinun pitäisi istua vankilassa? Onko ainoa peruste "SYYTÄ OLETTAA" kuten nyt jäädytyksissä joista jotkut kärsivät parhaimmillaan jo 5:ttä 4 kuukauden kierrosta. Ja usko pois. Tiedän tarkalleen miksi näitä jäädytyksiä jatketaan vailla mitään todisteita. Minä todellakin tiedän sen. Sinä sen sijaan et tiedä, mutta ehkä luulet tietäväsi.

  Samaa voi sanoa näistä sivuhaara tutkinta farsseista. ensin pitää selvittää onko rikosta tapahtunut ylipäätään, mutta täällä Suomessa kerätään ensin valtiolle ihmisten omaisuus ja jos vaikka sattuisivatkin olemaan syyttömiä niin ei sen niin väliä jälkikäteen ole.

  Tutkisit edes vähän historiaa, vaikka miksi yhdeksänkymmentä luvun alussa kymmenet tuhannet yrittäjät tuhottiin ja poljettiin maan tasalle.

  Luulisi jo jonkinlaisella objektiivisuudella kyetä miettimään että mikä tässä oikein mättää. Miksi ketään ei saada syytettyä. Missä ovat konkreettisett todisteet Hannun rikoksista kun hänen on täytynyt istua lähes vuosi vankilassa. OHHOH, niitä ei sitten ollutkaan? KRP tuntuu niitä vuotavan kuitenkin aina sopivasti jotain epämääräisiä dokumentteja, ja aika yksipuolista on tuo tutkimus ollut.

  Masentavaa tämä Suomalais mentaliteetti. Syytetään vailla mitään tietoa. Jos ei asioista sen enempää tiedä niin voisi ehkä vain olla hiljaa ja katsoa mihin tilanne johtaa.

  By the way: Tiesitkö että Rautava oli jo heti Tiistai aamuna soittelemassa Hannulle että hänet on saatava takaisin lukkojen taakse. Miksi? Luuleeko joku etteikö Hannua nyt kyettäisi tunnistamaan jos sattuisi lähtemään Pirkanmaan ulkopuolelle?

  Et tainnut tajuta yhtä seikkaa tuomarin päätöksessä. EI OLLUT MITÄÄN SYYLLISTÄVIÄ SEIKKOJA JA SIKSI HÄNET VAPAUTETTIIN.

  VastaaPoista
 21. Toivotaan kaikki me jäsenet että Hannuun ei täsmää seuraava Suuren kirjan ennustus:"Ja pahat ihmiset menevät pahempaan suuntaan eksyen ja eksyttäen". Toivotaan todella että Hannu on hyvä ihminen.

  VastaaPoista
 22. Kyllä täytyy sanoa, että edellinen kirjoittaja on tiivistänyt koko tämän Krp:n ja sitä säestäneen median "syyllistävät todisteet" juuri niin kuin ne ovat. Siinä paljastuu juuri koko farssi ja Krp:n selittelyt asiasta mitä erilaisimpine selityksineen, kun juttu ei ole ratkennut. Lisäksi pääepäilty istuu vankilassa ilman syytteen syytettä noin vuoden.

  Marita Vuorivirta-Heikkinen kuuluttaa tai kuulutti jo kauan sitten, että tutkimukset etenevät hyvää vauhtia, tutkinta on edennyt hyvin jne.

  Samoin muita selityksiä ja kummalisuuksia asiaan on lukuisa joukko. Esim. pääepäiltyjä tipahtelee jutusta pois kaikessa hiljaisuudessa. Aluksi taisi olla noin "10 hengen ydinkoukko", sitten kolme ja viimeisessä M V-H:n lausunnossa enää yksi.

  On suorastaan ruinattu ihmisiä tekemään rikosilmoituksia ja asettamalla toiveikkaana niiden saamiseksi takaraja. Poliisin tiedote 14.5.2009. Tämäkin takarajan asettaminen lienee ainutlaatuinen suomalaisessa rikoshistoriassa. Samoin on selitetty koko ajan viivytyksiä massiivisella tutkinnalla, jutun laajuudella, valtavalla juttukokonaisuudella, syytetty muiden maiden viranomaisia kun ei ole saatu ulkomaista virka-apua jne.
  En siis kiellä, etteikö kokonaisuus ole laaja varsinkin, kun eräs virkamies (muistaakseni J.Laiho) sanoi, että kaikkia asianosaisia tullaan kuulemaan. Kaiketi mahdoton visio.

  Silti selitykset ja tutkinnan "hyvä edistyminen" huomioon ottaen ei ole tapahtunut oikeastaan mitään oleellisita ratkaisevaa jutun kannalta paitsi nämä viime viikkojen tapahtumakäänteet, jotka eivät siis ole Krp:n aikaansaannoksia vaan oikeuden tuomareiden. Ja joita tutkinnanjohtaja Rautava ja syyttäjä eivät millään hyväksyneet vaikka oli pakko.

  VastaaPoista
 23. Suomi ei valitettavasti ole lähelläkään sivistyneen valtion tasolla, jos poliisi voi tutkintavangituttaa jonkin pelkästään perusteella "syytä epäillä", mitään todisteita ei tietenkään tarvita. Ihme, ettei tätä keinoa ole käytetty vielä poliittisten toisinajattelijoiden toiminnan haittaamiseksi. Juuri niin se noissa totalitaarisissa valtiossakin menee, poliittisesti vaarallinen toisinajattelija tuomitaan vankeuteen jostain keksitystä rikoksesta, jottei hän olisi virallisesti poliittinen vanki. Se, että sama on Suomessakin mahdollista kertoo toki järjestelmän mädännäisyydestä ja KRP:n korruptioasteesta.

  VastaaPoista