perjantai 18. joulukuuta 2009

Kavonius äänessä 16.12.2009

OTT Petter Kavonius oli Radio Rockin Korporaation vieraana 16.12.2009.

Toimittaja Jussi Heikelän puheissa paistoi jälleen valtava WinCapita-vastainen asenteellisuus. Toki on ymmärrettävää, että Heikelän tietämys ei ulotu valuuttakaupan saloihin. Heikelä mainitsee yhtenä tietolähteenään Iltalehden, joten asennevamma ei ollenkaan yllätä.

Youtuben teknisten rajoitusten vuoksi alkuperäistä ääninauhaa on jouduttu hieman lyhentämään. Haastattelusta on poistettu joitakin Heikelän välihuuteluita ja naurunpurskahduksia, mutta mitään olennaista Kavoniuksen sanomisista ei ole tarvinnut jättää tästä leikkeestä pois.

Jokainen aikuinen ihminen voi tehdä omat johtopäätöksensä käyttäytyykö toimittaja Heikelä tilanteeseen sopivalla tavalla. Heikelän lähestymistapa on toki viihteellinen, mutta kuullut välihuutelut sopivat lähinnä yläasteen tupakkapaikalle, eikä suinkaan tällaisen asiapitoisen aiheen käsittelyyn radiossa. Eihän kukaan voi olla ikuisesti teini.

Mitähän tarkoittaa toimittaja Heikelän lausahdus, kun hän mainitsee, että maailman eniten treidatusta sijoituksen lajista eli valuuttakaupasta ei kukaan ymmärrä yhtikäs mitään. Mikähän oivallus on tämän päättelyketjun takana? En siis ymmärrä miten kummassa toimiala voi olla jättimäinen ilman, että joku siitä jotain ymmärtäisi?

Petter Kavonius käyttäytyi provosoivien toimittajien kanssa keskustellessaan erittäin tyylikkäästi. Kavonius ei lähde kyykyttämään ketään vaikka sellaiseenkin olisi muutama otollinen tilaisuus ollut tarjolla. Samalla tuli myös korjattua joitakin mediassa olleita virheellisiä väittämiä. Fiksu mies käyttäytyi jälleen ammattimiehen tavoin.Alkuperäinen ääninauha löytyy kokonaisuudessaan Radio Rockin kotisivuilta.

8 kommenttia:

 1. Jäin odottamaan mitä kommentoit Kavoniuksen pääväittämään siitä, mikä loppujen lopuksi oli WinCapitan luonne ja tarkoitus. Et ottanut siihen mitään kantaa.

  VastaaPoista
 2. Pääväittämä pohjautunee syytäjien syytteiden kumoamiseen ja se riittää. Radio ohjelma ei ole oikeudenkäynti, kuten kavonius taisi todeta. Tätä asiaa ei myöskään käsitellä lehdistössä sekin on varma. Mitään totuuteen viittaavaa ei tulla sanomaan medialle tai muille tahoille ennen oikeudenkäyntiä, eikä varmasti sen jälkeenkään.

  Hannu on nyt vapaana ja touhuaa varmasti jäsenistön hyväksi. Koittakaahan kärsimättömät odotella kyllä ne vastaukset sieltä saapuu, mikäli olette jäseniä, mikäli ette ole jäänette mediassa olevan informaation varaan ja koitatte pärjätä sillä.

  Langat on H:n käsissä ja hän tietänee mitä tekee. On varmasti tiennyt kokoajan.
  Toisin kuin hutkijat he jatkavat hutkimista kun eivät muutakaan voi.

  VastaaPoista
 3. Morjens. Kyllä ihmetyttää Heikelän ammattitaidottomuus.aiheeseen ei oltu perehdytty lainkaan.Mikä on radion moraali tehdä ohjelmia.Mautonta. ei oltu otettu selvää edes poliisin lausunnoista saatikka wincapitan puolustusen vastineesta krp:n väitteisiin.KIITOS Kavonius!

  VastaaPoista
 4. Tässä sama haastattelu kononaisuudessaa ja ilman sensuuria: http://www.radiorock.fi/podcast/player.asp?podID=2299

  VastaaPoista
 5. Kyllä taas täytyy ihmetellä kuinka pihalla juontaja on valuuttakaupan käynnistä! hävettää varmasti kaveria vielä joskus kun tajuaa että muualla maailmassa tässä asiassa ei olisi mitään ihmeellistä.Ottaisi nyt hyvä juontaja googella vaikka tuolta jenkkilän suunnasta hiukkasen tietoa ja tuloksia niin saattaisi asia valjeta edes hiukan.Ei voi oikeasti olla noin vaikeata?

  VastaaPoista
 6. tämä heikelän kikattaja oli oikein kouluesimerkki toimittajan tyhmyydestä, sokeudesta, tietämättömyydestä ja siitä kuinka krp ja on onnistunut tiedotussrategiassaan mediaa hyväksi käyttäen.

  kavoniuksella on itsehillintä hallinassa vaikka heikelä yritti keljuilla vaikka millä.

  ei ihme, että hän päätti lopettaa lausuntojen antamisen. se on aivan turhaa koko suomen sopulimedialle. olen sen itsekin huomannut yhteydenotoissani.

  tämän heikelän jutun taas vuorostaan apinoi jonkinmoinen sopulisakki, jos sattui kuuntelemaan. eli ne "viralliset" totuudet. :)

  eikä median pää tunnu kääntyvän vaikka itse jutussa tapahtuu tai on tapahtunut viime aikoina melko paljon ratkaisevaa sopulilaumaa ja krp:ta vastaan.

  VastaaPoista
 7. Joo, siis eihän näitä radio rockin toimittajanvenkuloita alun perinkään kiinnosta mitä haastateltava sanoo, tarkoitushan on saada haastateltava sekoilemaan ja hermostumaan jotta voidaan nauraa räkättää kuin kummelin varikset, tämä koskee siis kaikkia radio rockin haastatteluja.

  Jos haluttaisiin asiallista ohjelmaa jossa saa puhua asiansa loppuun asti ilman keskeyttämistä kannattaisi valita esim Tuomas Enbusken ohjelma joka on ehkä asiallisin keskusteluohjelma tällä hetkellä.

  VastaaPoista
 8. Ensin esiintyi Juntunen ja sitten Kavonius ja molemmat esiintyivät napakan edustavasti ja olivat itseasiassa paljon rockimpia kuin lapsellisesti kikattavat toimittajat, jotka yrittivät puolueellisesti katkoa herrojen esitystä, mutta ei onnistunut.Surkeaa asenteellista journalismia.

  Kiitos Juntunen ja Kavonius olette miehiä, joita eivät märkäkorvat kyykytä.

  VastaaPoista