keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Kurkistus keskustelupalstojen maailmaan

WinCapitasta on tarjolla monenlaista tietoa internetin ihmeellisessä maailmassa. Tietoa löytyy niin puolesta kuin vastaan. Tietolähteiden luotettavuutta on pakko jollain tavalla pohdiskella sillä kaikkien kertomukset eivät voi räikeiden ristiriitaisuuksien vuoksi olla totta.

Muutamat keskustelupalstat ovat täynnä mustamaalausviestejä ja korviini kantautuu jatkuvasti kaikenlaisia, mitä ihmeellisempiä huhuja ja teorioita. Jotkut aktiivit jaksavat päivästä toiseen mustamaalata kaikkea, mikä liittyy WinCapitaan. Keskustelupalstojen höyrypäiden ajatusmaailma on myötähäpeää ja samalla myös sääliä herättävä.

Tosiasioiden hahmottaminen ja sisäistäminen vaikuttavat joillekin täysin ylivoimaisilta haasteilta. Jatkuvasti on esitettynä samojen tahojen kertomana, mitä epäloogisempia teorioita.

Viha-rakkaus-suhteessa elävät AdaFlink ja Cluso628 ovat Suomi24-palstan legendoja. Molemmat heistä ovat joutuneet syömään sanansa jo useamman kerran, mutta silti sama hurmoksellinen lietsominen jatkuu ja jatkuu. En vieläkään ole ymmärtänyt mm. tämän taisteluparin motiiveja ruoskia WinCapitaa ja sen jäsenistöä.

Cluso antoi kiistattomat näyttönsä osaamisestaan aiemmin PasiRadion haastattelussa ja AdaFlink elää puolestaan omassa satumaailmassaan. AdaFlinkin ajatusketjut ovat täysin epäloogisia. Sanonnan mukaan tyhjät tynnyrit kolisevat eniten. AdaFlink puhuu paljon.

AdaFlinkin maailma on myös täysin mustavalkoinen. Hänen ennakkoasenteensa ei anna edes mahdollisuutta minkäänlaiselle järkevälle pohdiskelulle. AdaFlink on syyllistynyt silmittömään mustamaalaamiseen ja useassa kohdassa on tullut ilmi, että hänen taustatietonsa ovat todella heikot. Kysynkin sinulta AdaFlink, mikä on WinCapita?

Mikäli joku haluaa tuoda esille totuuden WinCapitasta, on hän AdaFlinkin silmissä automaattisesti huono ihminen ja väärässä kaikessa mitä ikinä tekeekin.

Mikäli elää satumaailmassa, levittää valheellisia huhuja ja leikkii asiantuntijaa aiheesta, josta ei tiedä tarpeeksi, on automaattisesti hyvä ihminen ja huipputyyppi. Tärkeintä on, että henkilö on kaikessa tekemisessään WinCapita -vastainen. AdaFlinkista saa silloin uuden ystävän.

Columbosta AdaFlink ei käsittääkseni pidä kovinkaan paljon. Miksi ihmeessä?

Olen luullut, että AdaFlinkin nimimerkin takaa löytyy aikuinen ihminen, mutten enää voi olla siitäkään varma. Järkevät aikuiset ajattelevat ensin ja suoltavat ajatuksiaan vasta sitten muiden ihmisten tietoon. AdaFlink toimii juuri päinvastoin.

AdaFlink leikkii WinCapita -spesialistia, vaikka aukottomasti on tullut kaikkien tietoon, ettei "Huhumylly" tiedä WinCapitan todellisuudesta yhtikäs mitään. Hänen näkemyksensä WinCapitan todellisuudesta on pahasti vääristynyt. AdaFlinkin usko sanomaansa elää yhä, mutta mitenköhän kauan?

AdaFlinkin edustamassa maailmassa hyvien ja pahojen jako on kärjistetysti seuraava:

Pahikset:
Juntunen, Pitkänen, Kavonius, Kailajärvi, Hentunen, Columbo, Uoti, Leivo, EOK, 12.000 WinCapitan jäsentä ja heistä erityisesti sponsoreina toimineet. Pahoja ovat myös kaikki, jotka rohkenevat kyseenalaistaa mustamaalaajien epäloogiset sepostukset.

Hyviksiä:
Vuorikoski, Eronen, Laiho, Soronen, Roth, Kyngäs, Nars, Kantanen, Puttonen, Heikelä, Rautava, Vuorivirta-Heikkinen, Lumiala, KRP. Hyviä ovat myös kaikki keskustelupalstojen tylyttyjät.

Mikä on joidenkin yksittäisten ihmisten motiivi tuottaa keskustelupalstoille nimimerkin takaa satoja tai jopa tuhansia WinCapitan vastaisia viestejä?

Keskustelupalstat ovat nykyaikaa ja on hyvä, että ihmiset pääset kertomaan tuntemuksiaan. On syytä kuitenkin muistaa, että kirjoittajat ovat vastuussa sanomisistaan. Mustamaalaaminen ja perättömien huhujen levittäminen ei ole hyväksyttävää edes nimimerkin takaa. Selviääkö mustamaalausta parin vuoden ajan harjoittaneet tästä kaikesta pelkästään sakoilla?

Olen monesti muistuttanut, että totuutta ei voi paeta. Totuuden paljastuminen saattaa toki pelottaa, mutta siihen kannattaa myös henkisesti varautua.

Tuusulan oikeudenkäynti oli wincapitalaisten ensimmäinen erävoitto. Kailajärven vapautuminen oli wincapitalaisten toinen erävoitto. Milloin tulee jäsenten seuraava erävoitto?

18 kommenttia:

 1. Liikemiehet ei lue suomi24-sivuja. Seuraava voitto odottaa kivenheiton päässä!

  VastaaPoista
 2. Voi vain ihmetellä, kuinka suoleen on keräytynyt niin paljon sairasta porukkaa haukkumaan capitalaisia.

  Yksi hullunkurisimmista jutuista on, kuinka suolikkaat pitävät oikeutenaan olla sairaan kiinnostuneita Wincapitan tapauksesta. Heidän mukaansa siihen on oikeutus tutkimuksissa käytettyjen verorahojen takia. Ja capitalaiset olisivat syypäitä siihen, että tutkimus kestää, kun jokainen ei mene asemalle kertomaan tietojaan. Siis että yli 10.000 jäsentä menisi asemalle kertomaan samat asiat, jotka ensimmäiset kuulustellut ovat jo kertoneet! Mikä kuningasajatus tämä onkaan, aivan samaa luokkaa kuin erään valtion virkamiehen, joka kertoi kaikkien jäsenten tulevista kuulusteluista.

  Oikeasti suolikkaat ovat itse ottaneet oikeuden omiin käsiinsä, kuten lynkkausporukalla on tapana. Tällä lynkkausporukalla kohteen syyllisyydellä ei ole väliä, kunhan se on capitalainen. Heillä lienee suurin esikuva eräässä valtion virkamiehessä, joka tuomitsi kaikki capitalaiset rikollisiksi.

  Tietenkin suolikkaissa on myös niitä trollaajia, joille koko jutulla ei ole mitään väliä, kunhan saavat ajankuluksi koettaa olla vitsikkäitä. Samaa sairasta porukka sekin.

  Toivoisin capitalaisten ymmärtävän, että suolipalstalle kirjoittaminen vain ruokkii näitä sairaita ja siksi lopettaisivat sinne kirjoittelun. Kokonaan, lopullisesti.

  VastaaPoista
 3. ei siellä niitä ole montaa eri kirjoittajaa. Muutamat hörhöt keskustelee itsensä kanssa eri nimimerkkien takaa. tämä on faktaa.

  VastaaPoista
 4. Juuri niin, muutama sairas keskustelee välillä itsensä ja välillä muiden hörhöjen kanssa. Osa kirjoittajista on ilmiselvästi poliiseja. Osalle maksetaan jostakin. Maksaako KRP vai joku ylempi taho, pankkimaailma tms? Se jää nähtäväksi.

  VastaaPoista
 5. Vaikka noille esim. suolipalstalle ei kirveelläkään astu, olisi kuitenkin hyvä että ne joista kirjoitetaan kävisivät silloin tällöin tarkastamassa itseään koskevat tekstit ja ottaisivat ne talteen mahdollisia kunnianloukkaussyytöksiä vastaan. Viestin poistoa voi myös pyytää ylläpitäjältä ja laittaa esim. kommentti ottakaa ip talteen tulevaa rikosilmoitusta varten.

  Olisi hyvä myös käydä läpi mikä on tunnusmerkistö mikä täyttää kunnianloukkauksen kriteerit. Ainakin nimellä tai sukunimellä mainitseminen on tärkein. Joskus ei tarvitse nimeäkään mainita vaan jos herjausviestistä voidaan tunnistaa tietty henkilö. Mitä muuta voisi olla?

  VastaaPoista
 6. Colombo, tyhjät tynnyrit kolisevat eniten! Mieti sitä.

  VastaaPoista
 7. AdaFlinkin vastaus Columbolle Suomi-palstalta:

  Columbo väittää että tietoni clubista on heikko. Hän kysyi minulta, jotta mikä on WinCapita. Vastaan nyt sitten tässä. GiiCub, WinClub ja WinCapita ovat kusetuksia. Selkeitä ponzeja, petoksia, rahanpesua, veropetoksia, huijaamista, valehtelua ja rahankeräysrikoksia.

  Ja mitaan ette voi...

  VastaaPoista
 8. Kuten olen monesti sanonut niin sinä AdaFlink hoet vain tuota yhtä ja samaa ilman minkäänlaisia näyttöjä väitteidesi tueksi.

  Julistat ja meuhkaat rikollisesta toiminnasta, mutta missä näytöt? Sinulla on ollut jo vuosia aikaa esittää jotain todellista, mutta mitään ei näy. Pelkkä Iltalehti kun ei kelpaa todisteeksi.

  Olet todella suuresti asenteellinen ja ihmettelen, mistä saat kaiken tuon tarmon levittääksesi perättömiä huhuja.

  Kertoisitko mikä tekee WinCapitan toiminnasta rikollista?

  Voisitko vielä tarkentaa käyttämääsi sanaa "selkeitä"? Minkälainen toiminta on selkeästi rikollista? Mitä ominaisuuksia siihen liittyy?

  Mukavaa alkanutta päivää sinullekin.

  VastaaPoista
 9. Niin, eipä tässä kukaan taida tutkia nimimerkkiä AdaFlinkiä, sen sijaan Columbon sidosryhmiä kuulustellaan useista merkittävistä talousrikoksista ja rikoksesta epäilyihin on kohdistettu merkittävä määrä pakko- ja suojaamistoimia.

  Eniten ihmettelen kuitenkin miten rehti, rehellinen ja reipas Columbo piilottelee nimimerkin takana puolustellessa täydellisen rehellistä liiketoimintaa?

  VastaaPoista
 10. Antakaa noiden AdaFlinkkien ja Clusojen olla omissa oloissaan. Se on nähty, kun heihin ei kukaan kiinnitä mitään huomiota niin he laittavat toisella nimimerkillä omiin juttuihinsa vastinetta. Minusta heitä on turha edes päästää tälle palstalle höpöttämään. Jos heiltä löytyy jotain konkrettista tietoa niin sitten on teitysti eri asia mutta tuo höpötys kannattaa jättää pois tai tämäkin palsta on kohta toinen suomi24.
  Itse en edes käy suomi24:lla. Mutta nuo kunianloukkausjutut kannattaa kyllä jonku kerätä talteen mahdollisia tulevia caseja varten. Tutkitaan sitten kumpi siitä vastaa kirjoittaja vai julkaisija.

  VastaaPoista
 11. Adasta voisi sanoa juuri tuon "tyhjät tynnyrit kolisevat eniten".

  Ada tosiaan suoltaa vain tuota mantraansa, mutta mitään perusteluja asialle ei ole. Ei pärjäisi hän oikeudenkäynneissä syyttäjänä kovinkaan kunniakkaasti.

  Itseäni ainakin hävettäisi pitää hirveätä meteliä asiasta, josta ei itse asiassa tiedä yhtään mitään tai ei pysty edes perustelemaan kommenttejaan. Lapsellista lapsellisempaa on hänen herjauksensa. Kuuluu hiekkalaatikko tai lastentarha-osastolle.

  VastaaPoista
 12. Kovaan seuraan on päästy näköjään..=)
  Nyt pitää olla ihan ylpeä itsestään!!!!!!!

  Karavaani se vaan kulkee,vaikka nuo rakit räksyttää.
  Clusolle löi pisteen tuo esiintyminen Pasiradiossa....(tuli kohta menneen vuoden parhaat naurut).
  ada a.k.a suomisen raelin jutut voi jättää ihan omaan ojaansa,sillä tuo WANNABEE asenne on niin näkyvä.
  Suoli24 palsta kuvastaa mitä ilmeisemmin aika hyvin tuota krp:n tutkinnan tasoa ja pohjaa.
  Noh....aikansa kutakin.
  Katsellaan sitten paremmalla ajalla vuonna 2010 niitä ip:tä....=)


  T: No just se LEIVO!!!!!!!!!!!!!!

  Ja ette yhtään mitään voi.....

  VastaaPoista
 13. Anonyymi kirjoitti...
  Niin, eipä tässä kukaan taida tutkia nimimerkkiä AdaFlinkiä, sen sijaan Columbon sidosryhmiä kuulustellaan useista merkittävistä talousrikoksista ja rikoksesta epäilyihin on kohdistettu merkittävä määrä pakko- ja suojaamistoimia.

  Eniten ihmettelen kuitenkin miten rehti, rehellinen ja reipas Columbo piilottelee nimimerkin takana puolustellessa täydellisen rehellistä liiketoimintaa?
  -- No mitä sinä tekisit jos tietäisit Columbon nimen? Eiköhän ole aika realistista että hänen yksityiselämäänsä voisi kohdistua paljon paineita ja uhkailuja. Tämä on siis jo turvallisuus kysymys.

  Enpä näe sinunkaan mainitsevan nimeäsi vaikka kritisoit Columboa että hän toimii anonyyminä ja esität kantasi tähän asiaan kuitenkaan toimimatta itse edes esimerkkinä.

  Mielestäni keskustelun tasoon ei vaikuta se seikka että ihmiset keskustelevat anonyymeinä, vaan pikemminkin voisin lyödä vetoa että jokainen nimi joka täälläkin mainittaisiin esim. kommenteissa ei jäisi vain tänne. Näitä tietoja levitettäisiin eteenpäin joten en näe mitään estettä siihen että keskustelemme anonyymeinä.

  Mitä merkitystä sillä viimekädessä on. Ehkä sinun pitäisi lukea mitä Columbo kirjoittaa sen sijaan että pohdiskelet kuka hän voisi olla. Sinulla on myös mahdollisuus olla käymättä koko Columbon blogissa mikäli hänen anonymiteettinsä sinua niin häiritsee.

  Mielestäni Columbo ei ole mikään vihanlietsoja ja hän on ollut asiallinen kirjoituksissaan ja perustellut kantansa sekä näkemyksensä myös muille.

  Minä luen ja seuraan aktiivisesti Columbon blogia, enkä kuitenkaan kaipaa tietoa hänen nimestään sillä uskon että siitä olisi hänelle vain enemmän haittaa kun kaiken maailman Adat ja Clusot alkaisivat lähestyä häntä henkilökohtaisesti uhkaillen ehkä jopa hengenlähdöstä. Tämä Wincapita on arka aihe ja kun sinunkin kommentissasi tulee ilmi että hän "piilottelee nimimerkin takaa". En oikein jaksa uskoa että tiedät "liiketoiminnan luonteesta juurikaan mitään" Onko sinulle esitetty raskauttavia Wincapitaa koskevia tietoja esim. dokumenttien muodossa, vai oletko perustanut käsityksesi median uutisoinnin ja KRP:n tiedotteiden pohjalta? Ja kaikki vaikuttaa mielestäsi normaalilta toiminnalta? Miten on ylipäätään mahdollista että Wincapitasta ei ole tietääkseni yhtään positiivista uutista valtamediassa julkaistu koskaan, vaikkakaan mitään konkreettisia todisteita syyllisyydestä ei ole koskaan esitetty? Aikamoinen mysteeri, vai mitä.

  Jos haluat ottaa yhteyttä Columboon voit tehdä sen sähköpostitse aivan kuten muutkin. Voit vaikka kertoa nimesi, olen varma että Columbo ei sinun tietojasi vuoda eteenpäin.

  terveisin

  anonyymi

  VastaaPoista
 14. Aika mielenkiintoista on myös se ettei sitä tosiasiaa,että Hannu Kailajärvi yritti hyvässä hengessä keskustella asiallisesti tapaus Wincapitasta jo mycke ennen tätä härdelliä,niin median kuin poliisin kanssa ole otettu missään huomioon????
  Vaan alkoi tyylipuhdas ajojahti.

  Nyt vaan arvotaan pikaiseen ketkä siihen laivaan tulee jäämään,joka jo raapii kiveä pahasti.
  Ministereiden poskipäitäkin välillä punoittaa jo kivasti.!!

  Taitaa se kalikka tulla napsahtamaan johonkin toisaalle kuin Wincapitaan kaikissa muodoissaan.

  VastaaPoista
 15. "Anonyymi kirjoitti...
  Niin, eipä tässä kukaan taida tutkia nimimerkkiä AdaFlinkiä, sen sijaan Columbon sidosryhmiä kuulustellaan useista merkittävistä talousrikoksista ja rikoksesta epäilyihin on kohdistettu merkittävä määrä pakko- ja suojaamistoimia.

  Eniten ihmettelen kuitenkin miten 31. joulukuuta 2009 10.10"rehti, rehellinen ja reipas Columbo piilottelee nimimerkin takana puolustellessa täydellisen rehellistä liiketoimintaa?


  Tuo on erittäin huvittavaa kun lainattu anonyymi puhuu Columbon sidosryhmistä, tietääkö hän edes mitä sidosryhmät tarkoittavat. Myöskin kilpailijat ja vastustajat kuuluvat sidosryhmiin. Tietenkin rikosepäilyt pitäisi uloittaa myös näihin vastustajiin vähintään kunnianloukkauksien takia mutta tuskinpa viranomaiset huomioivat niitä.

  Media omalla uutisoinnillaan ja viranomaiset tiedoittamisellaan ovat luoneet tilanteen jossa heidän mielipiteitään vastaan hyökänneitä tahoja on uhkailtu ja myös suoranaisesti hyökätty joko sanan voimalla ja myös fyysisesti. Tuosta liiketoiminnasta voisi sanoa tietääkö "lainaamaani anonyymi" yhdenkään ulkomaisen offshoreyhtiön liikesalaisuuksista mitään, jollei hän tiedä niin, voisi lopettaa tuon jauhamisen siitä, että "rehti, rehellinen ja reipas Columbo piilottelee nimimerkin takana puolustellessa täydellisen rehellistä liiketoimintaa", kun offshoreyhtiöiden liiketoimintasalaisuuksia ei kerrota välttämättä edes yhtiöiden omistajille.

  VastaaPoista
 16. AdaFlink on mainio. Nyt se on jo kaatamassa EOK:ta. LOL

  Suomi-palstalla on huikeita juttuja Adalta.

  Tässä yks:

  PS. Ei kannattais liikaa kuvata sellasia kynsiä, jotka oli siinä videolla Mrs Columbo. Sellaset kynnet, jotka pimputteli sitä pianoa ei oo oikein edustuskelpoiset. Olis pimputtelija vetäny vaikka vaaleempaa kynsilakkaa pureskelluihin kynsiin. Tollaset pureskellut ja verenpunaisella kynsilakalla maalatut kynnet antaa halvan vaikutelman.

  Ja mitaan ette voi...

  VastaaPoista
 17. Ada saa tietoa jostain lähteestä, mutta tämän jälkeen muuttaa sen omassa päässään "shokkeeraavammaksi". Hän tietää vähän, mutta muuttaa siitä pienestä tiedosta vaikka tieto kirjan omassa ajatusmaailmassa. Hakeeko hän jopa julkisuutta kommenteillaan. Ada on case wincapitan oma salarakas.
  terv. juhi86

  VastaaPoista
 18. Kaksikielisyys maksaa Suomelle 1-2 miljardia euroa vuodessa.

  Lokakuun lopussa 1915 lähti suomalainen lähetystö Tukholmaan: senaattori Otto Stenroth, Samuli Sario, A. H. Saastamoinen ja Axel Lille. Aaro Pakaslahti kertoo tästä teoksessaan Suomen politiikka maailmansodassa. Ruotsin valtakunnanmarsalkka kreivi Douglas vaati Suomelta Pohjois-Suomea (Kemijoki rajaksi) ja tarjosi korvaukseksi "niin suuren osan Venäjän Karjalaa kuin se haluaisi".

  Suomalaisten lähetystö ei kuitenkaan halunnut luovuttaa Pohjois-Suomea, mitä Ruotsi yritti anastaa vielä 1918.

  lyyxem.freehostia.com/teljo.htm


  Presidentti Relander kaatui ruotsalaismielisyyteensä kuusi vuotta sitten [1931]. Olin mukana siinä kokouksessa, jossa maalaisliitto päätti olla asettamatta presidentti Relanderia uudelleen presidenttiehdokkaaksi. Ja se tapahtui juuri hänen ruotsalaisystävällisen politiikkansa takia.

  Presidentti Svinhufvud ei kaatunut yksin ruotsalaisystävälliseen politiikkaansa, mutta se kuitenkin hyvin oleellisesti edisti hänen kukistumistaan.

  - Veikko Heiskanen, kansanedustaja (ml), professori

  lyyxem.freehostia.com/1930.htm


  Veikko Heiskanen oli geofyysikko ja geodeetti. Maalaisliiton kansanedustaja 1933-1936. 1935 sai eduskunnassa lain sukunimien suomalaistamisesta (Lex Heiskanen), jolla 250 000 suomalaista muutti vierasperäisen sukunimensä suomalaiseksi. Ohion yliopistossa 1950-61 Veikko Heiskanen johti tiedemiesryhmää, jonka salaisena tehtävänä oli laskea mannertenvälisten ydinohjusten tarkkoja lentoratoja ja osumatarkkuutta.


  http://lyyxem.freehostia.com/lehti-2-1937.htm

  http://www.thoughts.com/aabee/oikeaa-tietoa-suomesta

  Vähävaraisten torpparien ja muonamiehien ponnistuksilla syntyi Luukkaan eli Luukin kansakoulu vuonna 1906. Jouluna 1907 C.G. Avellan teetti koulurakennuksen ympärille piikkilanka-aidan sekä karkotti kevätlukukauden alussa kouluun pyrkivät lapset pois.

  http://suomenmaa.bravehost.com/

  VastaaPoista