maanantai 16. marraskuuta 2009

Hannu Kailajärven äidin kirje 16.11.2009

Tässä lehdistölle tiedoksi otteita kanteluistani viranomaisille, jotka koskeva poikani Hannu Kailajärven kohtelua Oulun vankiloissa koskien koko vuotta 2009, jonka hän on ollut tutkintavankeudessa talousrikos WinCapitasta. Tutkintavankeusaika on ilmeisesti jo Euroopan ennätys. Kanteluita on mennyt Eduskunnan Oikeusasiamiehelle, Oikeusministerille, Vankeinhoidosta vastaaville, terveysviranomaisille ja muille päättäjille.

OULUN POLIISIVANKILASSA HANNU KAILAJÄRVELLE ON ANNETTU OUTO PILLERI, JOKA AIHEUTTI KORKEAN KUUMEEN, KORKEAN VERENPAINEEN JA HALLUSINAATIOITA. MIKSI VERIKOKEEN TULOKSIA EI OLE ANNETTU HÄNELLE? YLI 10 KUUKAUTTA ON KULUNUT VERIKOKEEN OTTAMISESTA. Pojalleni Hannu Kailajärvelle annettiin outo pilleri helmikuun alussa 2009 Oulun poliisivankilassa. Tämä pilleri aiheutti korkean kuumeen, korkean verenpaineen ja hallusinaatioita. Poikani vietiin verikokeseen Oulun Keskussairaalaan, mutta vieläkään hän ei ole saanut verikokeensa tuloksia. Ne on viimeksi nähty KRP:n tutkijan Juha Valkosen käsissä. Minä ja Hannu Kailajärven asianajaja, Petter Kavonius, olemme tehneet tutkintapyynnön asiasta poliisille, mutta vieläkään hän ei ole saanut verikokeen tuloksia ja 10 kuukautta on jo kulunut verikokeen otosta!

OULUN LÄÄNINVANKILAN OLOSUHTEET: SELLIN SAASTAISUUS JA KYLMYYS
Helmikuun alussa oudon pillerin annon ja verikokeen oton jälkeen poikani siirrettiin Oulun lääninvankilaan täysin eristykseen. En tiedä sellin tarkkaa nimeä, mutta selli oli vankilan kellarissa oleva koppi. Sen seinät ja lattia olivat saastaisia, ihmisten eritteistä. Selli oli kylmä, koska katonrajassa oleva ikkuna oli rikki ja oli talvella umpijäässä. Poikani paleli sellissä koko talven ja informoi minua koko ajan eristystilanteestaan helmikuun alusta n.kesäkuun puoleenväliin 2009. Kellarikoppisellin patjasta oli tullut kaikenlaista likaa ja roskaa ulos. Vaikutti siltä, että patjoja ei ole pudisteltu moneen kymmeneen vuoteen. Jo pölypunkkienkin vuoksi patjat pitäisi tuulettaa ja pitää mielellään pakkasessa, missä pölypunkit kuolevat. Lisäksi patja oli ollut homeessa. Ikkuna oli 3,5 m korkeudessa ja koppi oli tämän vuoksi pimeä. Päivänvalosta ei ollut tietoakaan.

POJALLENI EI SUORITETTU MINKÄÄNLAISTA LÄÄKÄRINTARKASTUSTA ENNEN KELLARIKOPPIIN LAITTOA EIKÄ KOKO YLI 5 KUUKAUDEN KOPISSAOLOAIKANA
Kun poikani tuotiin helmikuussa kellarikoppiin oudon pillerin annon jälkeen, hänelle ei suoritettu edes lääkärintarkastusta ennen koppiin laittoa, vaikka hänellä oli korkea kuume ja korkea verenpaine. Myöskään koko yli 5-kuukautisen olonsa aikana kellarikopissa hän ei ollut lääkärin seurannassa. Olemme saaneet erilaisia tutkimuksia eristyksiin laitosta, jossa jo muutaman viikon eristyksessä olo voi aiheuttaa mm. skitsofreniaa ynnä muita vakavia mielen sairauksia, joista ei välttämättä normalisoidu koskaan. Pojallani on todettu parasympaattisen hermoston toimintahäiriö eli hän voi äkkiarvaamatta saada paniikki- ja hikoilukohtauksia, joita hän saikin kellarikoppisellissä ollessaan.

POIKANI LAUSUNTO KRP:N KOHTELUSTA JA VANKILANJOHTAJA KYNGÄKSEN VASTINE
Kaleva ja Aamulehti olivat verkkosanomat www.sanomat24.fi:n lisäksi julkaisseet osia poikani lausunnosta koskien KRP:n toimia, jossa kerrottiin myös jonkun verran kellarivankikopin olosuhteista, jossa poikani siis oli helmikuusta kesäkuuhun 2009. Tästä Oulun vankilan johtaja, Margit Kyngäs, oli tehnyt vastineensa Kaleva-lehdelle seuraavana päivänä. Margit Kyngäs on artikkelissa kaunistellut vankilan oloja melkoisesti. Uskon poikaani enemmän kuin ilmeisen saamatonta ja tosiasioita kaunistelevaa vankilanjohtajaa, koska kuulin melkein puolen vuoden ajan pojaltani olosuhteista puhelimitse useamman kerran viikossa ja se oli todellista! Miten hän paleli kellarisellissä ja miten saastainen selli oli. Hänellä oli betoninen kerrossänky, jossa ei edes pystynyt istumaan alapetillä, koska yläpeti oli niin matalalla. Homeessa olevista patjoista hän myös puhui ja hänellä oli jonkinlaisia hengitysvaikeuksia. Pitää myös tutkia, onko hän altistunut homeelle, josta niin paljon varoitetaan nykyään. Olivat antaneet hänelle vain ämpärin ja luutun, että hänen pitäisi alkaa saastaista selliä siivoamaan, seiniä ym. Eikö tällainen suursiivous kuulu vankilan tehtäväksi? Lisäksi poikani kertoo, että ainakaan hänen selliään ei ole tarkastettu päivittäin tai tehty mitään sellin lämpötilamittauksia niin kuin vankilanjohtaja Kyngäs selvittää Kalevan haastattelussa. Ainoa kerta kun poikani selli tarkistettiin, oli se kerta, kun ohjelmisto CD anastettiin hänen sellistään.

HANNU KAILAJÄRVEN MATKASELLISSÄ (KELLARIKOPPI) PITOAIKA MELKEIN PUOLI VUOTTA!
Apulaisoikeusasiamies Petri Jääskeläinen on 25.3.2009 ratkaisussaan eoak 1145/2007 pitänyt jo 12 päivän sijoitusta matkaselliin erittäin pitkänä? Matkasellit on tarkoitettu vankien lyhytaikaiseen sijoittamiseen ennen heidän siirtämistä vankilan varsinaisille osastoille ja apulaisoikeusasiamies pitää sijoittelussa olevien vankien matkasellissä asuttamista myös yleisemmin ongelmallisena.

25.3.2009
Ote/Dnro 1145/4/07
Ratkaisija: Apulaisoikeusasiamies Petri Jääskeläinen
Esittelijä: Oikeusasiamiehensihteeri Matti Vartia

SIJOITTELUSSA OLEVIEN VANKIEN OLOSUHTEET JA TOIMINNOT
”Matkaselliosastot on tarkoitettu vankien lyhytaikaiseen sijoittamiseen ennen heidän siirtämistä vankilan varsinaisille osastoille. Erikoissuunnittelijan mukaan tällä hetkellä vangit eivät joudu lähtökohtaisesti olemaan matkasellissä kuin lyhyen ajan. Matkasellit vastaavat myös pitkälti tavallisia vankilan uudistettuja sellejä ja niissä on enintään kaksi vankia kerrallaan. Selvityksen mukaan olitte sijoitettuna matkaselliin 23.3.–3.4.2007 välisen ajan ennen siirtämistänne sijoitteluosastolle. Aikaa on pidettävä erittäin pitkänä, vaikka olosuhteet eroaisivatkin siitä, mitä matkasellien olosuhteet yleensä ovat. Pidän sijoittelussa olevien vankien matkasellissä asuttamista myös yleisemmin ongelmallisena.”

Oulun vankilan johtaja Margit Kyngäs on Kaleva-lehden haastattelussa 12.11.2009 todennut seuraavaa:

Lainaus Kaleva-lehdestä: http://www.kaleva.fi/uutiset/Oulu/Kailajarvi-ei-asunut-eristyssellissa/823983

"Kailajärvi sanoo, että hän joutui viettämään eristyssellissä, "rundissa", jopa puoli vuotta". Kyngäs kiistää tämän. "Hän ei ole asunut eristyssellissä päivääkään. Kailajärven sijoituspaikka oli aluksi niin sanotussa matkasellissä, johon vankilaan tulevat vangit sijoitetaan siihen asti kunnes heidät voidaan sijoittaa osastoille", Kyngäs sanoo.

Kyngäs ei suostu paljastamaan sitä kuinka kauan Kailajärveä pidettiin yksinäissellissä."

Poikaani pidettiin n. helmikuun 6. päivästä n. 15.6. saakka 2009, siis melkein puoli vuotta, Kyngäksen mainitsemassa matkasellissä. Miten tämä voi olla mahdollista, jos apulaisoikeusmies on ratkaisussaan kertonut jo 12 päivän sijoituksen matkasellissä olevan erittäin pitkä. Matkasellit on tarkoitettu vain vankien lyhytaikaiseen sijoittamiseen. Joutuuko näin ollen Oulun vankilassa keskimäärin odottamaan puoli vuotta matkasellissä osastolle pääsyä? Onko poikani tapauksessa lakia rikottu oikein kunnolla?

Aiotaanko eduskunnassa esim. puuttua uudella lainsäädännöllä siihen epäkohtaan, että matkasellejä tosiasiassa käytetään pitkäaikaisesti vangin eristämiseen? Eduskunnan oikeusasiamiehen ratkaisu 25.3.09 ei näytä tuoneen tähän asiaan ainakaan parannusta, koska Hannua pidettiin vielä poliisivankilan eristämisen jälkeenkin matkasellissä kesään asti.

SELLIN TURVALLISUUSRISKIT, RIKKINÄINEN LAMPPU JA PEILI, PATJA HOMEESSA JA SITÄ EI OLLUT TUULETETTU MAHDOLLISESTI KYMMENIIN VUOSIIN
Lisäksi pyydän vankilatoiminnasta vastuussa olevia henkilöitä kiinnittämään huomiota Oulun vankilan Kalevan julkaisemaan kuvaan sellistä ja kuvassa näkyviin turvallisuusriskeihin? Lavuaari-kuvassa näkyvässä rikkinäisestä lampusta ja peilistä voi helposti lähteä henki joko tahattomasti tai tahallisesti (liite kuva rikkinäisestä lampusta ja peilistä sellissä). Näinkö Oulun vankilassa pidetään vankien turvallisuudesta huolta? http://www.kaleva.fi/plus/galleria_popup index.cfm?g=4269#

ONKO VARTIJA LASSE HAUTAKANGAS SOPIVA TYÖSKENTELEMÄÄN VARTIJAN TOIMESSA?

Ovatko Oulun vankilan kaikki vartijat saaneet asianmukaisen koulutuksen ja
ovatko he muuten sopivia työskentelemään alalla? Perjantaina 13.11.2009 Hannu oli pyytänyt soittoa vanginvartijalta Lasse Hautakankaalta, koska hänen piti sanella minulle nopeasti vastine Kaleva-lehden juttuun, jossa vankilanjohtaja Margit Kyngäs oli arvostellut Hannun arvostelukykyä sellin oloista. Kaleva-lehden tiedetään yleisesti olevan hyvin viranomaismyönteinen lehti.

Hautakangas oli ottanut puhelinkortin esiin, muttei ollutkaan antanut Hannun soittaa. Ei ollut vastannut Hannun kysymyksiin puhelimen toimimattomuudesta ja sitten Hannu oli sanonut kovemmalla äänellä ”mikset vastaa kun kysytään”. Hautakangas oli sanonut, että "puhelut loppui tähän".

Hannu oli sanonut, että hän haluaa esimiehen paikalle, johon Hautakangas oli sanonut "nyt lähdet jätkä rundiin". Hautakangas kutsui 7 vartijaa paikalle, jotka raahasivat hänet kellarikoppiin, repivät häntä 7 miehen voimalla ja riisuttivat vielä alasti tunnin ajaksi.

Hannu on tehnyt poliisitutkinnan asiasta. Vartijat vetoavat, että Hannu on vastustanut raahausta kellariin. Hannu ei ole vastustanut viemistä, mutta 7 vartijaa ovat repineet häntä käsistä eteen ja taakse. Toinen käsi on ollut takana, jota ovat yrittäneet repiä sijoiltaan. Jotkut ovat tuuppineet vielä selkäpuolelta portaita alas. Hautamäki on yrittänyt lyödä Hannun päätä kaksi kertaa ovenkarmiin ja kaltereihin. Sen jälkeen 7 vartijaa ovat seisoneet kaltereiden toisella puolen ja vaatineet Hannua riisumaan vaatteensa pois. Hannulta on viety kaikki vaatteet pois ja joutunut olemaan tunnin ilman vaatteita kellarikopissa. Sellissä oli ilmeisesti videointi päällä. Tämä on pahinta nöyryytystä mitä voi olla. Oulun vankilan touhu vaikuttaa kertakaikkisen sairaalta – jopa perverssiseltä toiminnalta. Tällaista emme olisi uskoneet tapahtuvan sivistysvaltioksi itseään kutsuvassa Suomessa. Tämä on kuin suoraan kauhuelokuvasta.

Yksi vartija, joka oli kuljettamassa Hannua, on sellainen, että hänellä on ”mielipuolinen kiilto silmissä” ja tekee mitä vaan vangeille. Muutkin vangit ovat valittaneet, että tämä vartija on niin outo, että saa heidät hermostumaan. Vartija tai vartijaesimies Kumpumäki on poliisitutkintailmoitusta tehdessään todennut Hannulle, että ’tiedät varmaan tutkinnan lopputuloksen kun on virkamies kyseessä’. Minä, muut lähiomaiset sekä suuri joukko klubilaisia olemme tietoisia, että tilanne oli ns järjestetty tilanne vankilan puolelta –vankilan järjestämä ”kosto” Hannulle mediassa olleen hänen julkisen lausumansa vuoksi sekä vankila pystyi näin eliminoimaan myös Hannun toisen lehtivastineen kirjoituttamisen minulla puhelimitse. Hautakangas ei antanut hänen perjantaiaamuna soittaa, koska yritin saada Hannun vastinetta vielä viikonlopun lehteen.

Kyseinen vartija, Lasse Hautakangas, on ennenkin käyttäytynyt Hannua kohtaan törkeästi. Lyönyt monet kerrat esim. sellin oven Hannun nenän edestä kiinni tilanteissa, jossa on tuonut Hannulle maitoa, vaikka hänen ruokalistassaan on mehu, koska vatsa ei kestä maitoa - laktoosi-intoleranssi vaiva. Tämä on selvää kiusantekoa.

Kuinka oikeusministeri, vankeinhoidon laitoksen päättäjät ja muut päättävät instanssit suhtautuvat vankilan johtajaan ja vartijaan, joka ei välitä vangitun oikeudesta poiketa perusruokavaliosta terveydellisistä syistä?

Hannu on viety perjantai-iltapäivällä 13.11. 2. kerroksen suljetulle osastolle eristykseen. Lääkäri ja sairaanhoitaja ovat käyneet paikalla. Hannu on näyttänyt heille sellin kuntoa, jossa tyyny, patja ja seinät veressä. Hygieniataso on erittäin huono ja patja kova selkävaivoista kärsiville. Rangaistuksena häneltä on opinnot ja kurssit nyt evätty kokonaan!

KANTELU VANGINVARTIJASTA, JOTA KUTSUTAAN ”SERBIALAISEKSI” VANGINVARTIJAKSI OULUN VANKILASSA
Poikani Hannu Kailajärven ollessa matkaselliksi kutsutussa kellarikopissa melkein puoli vuotta helmikuusta n. kesäkuun puoleenväliin saakka 2009, on vartijana ollut myös iso, tumma vanginvartija, jota kutsutaan ”serbialaiseksi” vanginvartijaksi. Hänen puhetyylinsä on ollut sekavaa ja on nykyään ulkohommissa. Tämä vartija on sanonut pojalleni, että sellissä ei saa olla TV:tä. Vain hän voi antaa luvan TV:n olemassaoloon. TV:n kautta kuulemma voi välitellä viestejä muille. Sama vartija on myös ilmoittanut, että hän päättää siitä, saako Hannu Kailajärvi vankeutta lisää pari vuotta vai ei. Onko Oulun vankilan vartijoilla myös oikeus toimia tuomarin tehtävissä?

KRP:N ANTAMAN OHJELMISTO CD:N ANASTAMINEN MATKASELLISTÄ
Poikani oli saanut KRP:n tutkija Juha Valkoselta CD:n matkaselliin, jossa oli ohjelmistonpätkiä, jotka poikani oli tehnyt kehittämäänsä valuuttakauppajärjestelmään. Poikani oli piilottanut ne sähköpostiin, joka oli menossa vanhaksi ja pyysi sen tähden Juha Valkosta ottamaan ohjelmistopätkät talteen ja ne annettiin siis pojalleni tällä CD:llä vankilaan. Matkaselliin oli tehty tarkastus kun poikani oli ollut poissa sellistä ja CD oli anastettu sellistä. Pojalleni ei ollut tästä kerrottu mitään. Ilmeisesti tieto oli mennyt KRP:lle, koska Valkonen toi kolme viikkoa myöhemmin CD:n uudestaan jossa luki ”lupa 30.3.2009”. Poikani oli kysynyt ”miksi tuot CD:n uudestaan, olet antanut jo sen minulle”. Valkonen on sitten selittänyt, että ensimmäinen CD on hävinnyt poikani sellistä??

Kyse on arvokkaan liikesalaisuuden anastamisesta.

Nyt poikani pelkää, että jos hän saa tietokoneen vankilaan, joka hänelle on luvattu jo keväällä 2009 KRP:n tutkinnanjohtaja Seppo Rautavan toimesta, ja hän
alkaa jatkokehittämään kehittämäänsä valuuttakauppaohjelmaa, voivatko vankilan henkilökunta tai joku muu käydä koneella ottamassa ohjelmanpätkät koneelta tai muuten urkkimassa ohjelmistoa. Kyse on liikesalaisuudesta. Valuuttakauppaohjelmisto, jota poikani Hannu Kailajärvi kehittää, on mittaamattoman arvokas, koska se antaa ennusteet voitolliseen valuuttakaupankäyntiin EUR/USD-valuuttaparin välillä ja WinCapitan jäsenistöllä on todisteita, että he ovat tuplanneet pääomansa kahdessa viikossa ohjelmistoa apuna käyttäen. Nämä todisteet on toimitettu myös viranomaisille.

VANKILANJOHTAJA MARGIT KYNGÄS ON PIITTAAMATON VANKIEN TERVEYDENTILASTA
Pojalleni Hannulle tuli viiltävä päänsärky avo-osastolla elokuussa 2009. Hän kärsi päänsärystään puolitoista kuukautta ennen kuin vankilan johtaja Kyngäs teki asialle mitään. Vankilan oma lääkäri kun oli virolainen psykiatri, niin hän tarjosi vain särkylääkettä särkylääkkeen päälle hoidoksi. Soitin useamman kerran Kyngäkselle poikani hirveästä päänsärystä, josta poikani puhui päivittäin minulle. Hän ei enää pystynyt edes nukkumaan päänsäryn takia.

Soitin ja pyysin vankilanjohtaja Kyngäkseltä useamman kerran, että poikani pääsisi neurologille ja tutkimuksiin kuten muutkin vastaavassa tilassa olevat vangit olivat päässeet. Margit Kyngäs alkoi toimia vasta sen jälkeen kun Iltasanomien toimittaja soitti hänelle kiinnostuneena tekemään juttua asiasta, että miksi vankia (Hannu) ei päästetä asianmukaisen lääkärin tutkittavaksi. Pelkäsimme Hannun yllättävää päänsärkyä myös sen takia, koska hän oli saanut oudon pillerin helmikuussa 2009, josta siis ei ole tutkimustuloksia tullut vieläkään.

Pelkäämme muutenkin hänen päänsä suojelemisen puolesta, koska siellä on arvokasta tietoa tulevaisuuden ja oikeudenkäyntien kannalta, jotka tulevat vaikuttamaan tuhansien ihmisien kohtaloon.

MUUTA AIHEELLISTA TUTKITTAVAA OULUN VANKILAN JA VANKILANJOHTAJA MARGIT KYNGÄKSEN TOIMINNASTA:

1) Kuinka Oulun vankila ja vankilan johtaja Margit Kyngäs huolehtii vartijoiden ja muun henkilökunnan jaksamisesta?

2) Järjestääkö hän kertausta tai lisäkoulutusta henkilökunnalle?

3) Painottaako Kyngäs henkilökunnalle ihmisoikeuksien noudattamista ja muistavatko he esim. ettei tutkintavangin oikeuksia saa tutkintavankeuslain säännösten nojalla rajoittaa enempää kuin tutkintavankeuden tarkoitus, tutkintavankeudessa pitämisen varmuus ja vankilan järjestyksen säilyminen välttämättä vaativat?

4) Jos vangittu joutuu esim. henkilöntarkastuksen, henkilönkatsastuksen tai erityistarkastuksen kohteeksi, niin annetaanko siitä laaditusta pöytäkirjasta kopio vangitulle, jolloin hän edes jälkikäteen saisi tietoonsa perusteen suoritetulle toimenpiteelle?

5) Saako vankilanjohtaja Margit Kyngäs koskaan sellaisia ilmoituksia henkilökunnalta, jossa epäiltäisiin mahdollisesti jonkun toisen henkilökuntaan kuuluvan syyllistyneen väärinkäytöksiin? Vai tulevatko epäilyt mahdollisista väärinkäytöksistä esiin ainoastaan vangitun tekemän rutinalapun (asianesittämislomake) tai virallisten kantelujen kautta?

Vankilan johtajan tehtäviin kuuluu erityisesti:

1. Johtaa ja kehittää rangaistuslaitoksen toimintaa ja huolehtia sen toimintaa koskevien säännösten ja määräysten noudattamisesta sekä rangaistuslaitoksen toiminnalle asetettujen tavoitteiden saavuttamisesta;

2. Johtaa toimintaa asetettujen tulostavoitteiden mukaisesti ja vastata siitä, että asiat käsitellään taloudellisesti ja toiminnallisesti mahdollisimman tarkoituksenmukaisella tavalla;

3. Huolehtia alaisensa henkilöstön kehittämisestä ja työkyvyn säilyttämisestä sekä työsuojelusta ja työympäristöstä;

4. Säännönmukaisesti tarkastaa laitoksen tiloja ja toimintaa sekä erityisesti valvoa vankien olosuhteita ja kohtelua;

5. Huolehtia siitä, että vankien oikeuksia ja velvollisuuksia noudatetaan;

6. Viipymättä ilmoittaa rikosseuraamusvirastolle merkittävistä tapahtumista
laitoksessa.

Johtajan tulee suorittaa rikosseuraamusviraston määräämät muille rangaistuslaitoksille kuuluvat tehtävät.

Vaadin, että nämä asiat tutkitaan perusteellisesti, koska tässä on loukattu poikani Hannu Kailajärven ihmisoikeuksia, harjoitettu häntä kohtaan kidutusta ja tehty mielivaltaista nöyryyttämistä. Kuka tämän ihmisoikeusloukkauksen ja kidutuksen takana oikeasti on (KRP vai joku korkeampi taho)? Mitä aiotte näille asioille tehdä? Hannu kun ei edes ole mikään väkivaltainen eikä väkivallan, murhan tms. takia vangittuna. Hän on rauhallinen ajattelija- ja analysoijatyyppi (äo 170).

Vankilan kohtelussa on vaarana se, että poikani, joka on pääepäilty jutussa, menettää puolustautumiseensa tarvittavan fyysisen ja henkisen terveytensä. Tämä asia koskee myös yli 10 000 klubin jäsenen kohtaloa.

"Ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus, 5. artikla, Kidutuksen kielto. Ketään ei saa kiduttaa eikä kohdella tai rangaista julmasti, epäinhimillisesti tai alentavasti. Ihmisoikeuksien julistus ja sitä seuranneet kansainväliset ihmisoikeussopimukset kieltävät johdonmukaisesti kidutuksen sekä epäinhimillisen, julman tai halventavan rangaistuksen ja kohtelun. Mitä on kidutus? Kidutus on tahallista fyysisen tai henkisen kivun aiheuttamista. Kidutuksen tarkoituksena on usein uhrin rankaiseminen tai pelottelu, tietojen tai tunnustuksen kiristäminen. Kidutusta pidetään yhtenä pahimmista ihmisoikeusloukkauksista. Kidutusta on kuitenkin käytetty useimmissa tunnetuissa kulttuureissa. Nykyisin se on yleistä maissa, joissa ihmisoikeustilanne on muutenkin heikko. 2000-luvulla kidutuksesta on huolestuttu myös terrorismin vastaisen sodan yhteydessä. Kidutuksen ja kovien kuulustelumenetelmien välinen ero on joskus häilyvä. Kidutuksena voidaan pitää myös sillä uhkaamista tai pakottamista katsomaan toisten kidutusta."

Mielenkiinnolla odotamme, kuinka te oikeusministerinä suhtaudutte Oulun vankiloiden, vankilan johtajan ja vartijoiden toimintaan ja mitä aiotte asioille tehdä. Tämä tieto kulkee nyt satojen ihmisten levittämänä yli rajojemme ja ei tee jo rappeutuneelle Suomi-kuvallemme kovinkaan hyvää. Kuten tiedätte Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimesta tulee joka viikko tuomioita Suomelle ihmisoikeus- ym. loukkauksista.

Haluaisin selvityksen myös seuraaviin asioihin:
1) Onko Hannu Kailajärven seitsemän vartijan voimin suoritetun pahoinpitelyn tutkinta aloitettu? Hannu on pyytänyt poliisitutkintaa asiasta jo perjantaina 13.11.2009

2) Onko edellisiä kidutuksia ja pahoinpitelyjä tutkittu? Asiahan kuuluu ministeriönne piiriin.

3) Milloin tutkintapöytäkirjat ovat nähtävinä netissä.

4) Kuinka syvällä itse olette asioissa mukana, kun sallitte pahoinpitelyjen ja kiduttamisten jatkuvan edelleen?

5) Ovatko tämänkertaisen pahoinpitelyn aloitteentekijä Lasse Hautakangas ja Pohjois-Suomen aluevankilanjohtaja Sauli Hautakangas jotenkin nepotistisessa suhteessa toisiinsa?

Haluan lopussa vielä kertoa Totuuden, mitä poikani ei ole saanut tuoda julki missään, että poikani Hannu Kailajärvi ei ole vienyt mitään miljoonia, miljoonaa, ei edes puoltakaan miljoonaa klubilta tai jäseniltä itselleen (tai lähiomaisilleen). Tämä on ajojahti ja mustamaalauskampanja em. tahoilta, jonka taustalla on vielä korkeampia tahoja. Hyvä jos on nostanut edes jotakin palkkaa itselleen siihen nähden, että hän on tehnyt erittäin vaativia ja monipuolisia töitä kuuden vuoden ajan päivät ja yöt klubilaisten eteen.

16.11.2009
Hannu Kailajärven äiti

45 kommenttia:

 1. Voiko Suomen vankiloissa todella tapahtua tällaista? Kiitos, Columbo, kun informoit tätä tietämätöntä kansaa. Suomut lähtevät silmiltä melkomoista vauhtia.

  VastaaPoista
 2. Tässä epäilijöille Faktaa.Surullista luettavaa
  "oikeus-ja sivistysvaltiomme tilasta.

  VastaaPoista
 3. Laittakaa tietoa eteenpäin ja kaikille tahoille maailmassa.

  Tämä on tällähetkellä jokaisen TOTUUDESSA pysyvän ihmisen velvollisuus.

  TOTUUS EI PALA TULESSAKAAN.

  ps.
  Muistakaapa jokainen lukija Hannua 21.11. syntymäpäivänä...

  VastaaPoista
 4. Oulu ja näyttää pian koko suomi olevan guantanamoon verrattavissa jos isot päättäjät ovat hiljaa eivätkä reagoi asiaan.Alkaa pikkuhiljaa tuntumaan että Wincapita on siis todellinen uhka talousmahdeille!!

  VastaaPoista
 5. Nimimerkki Luumäki kommentoi aiemmin joidenkin klubilaisten ongelmista ja sitä myöten ryöstäytyneestä huhumyllystä. Liittyneekö tämäkin siihen?

  VastaaPoista
 6. Hannulle ja Hannun äidille voimaa ja jaksamista.

  Suomessa huonot olot ja kidutus ei kiinnosta ketään. Käykää korjaamassa ja halutessanne lähettämässä alla olevan linkin teksti eteenpäin sellaisille tahoille, joita luulette sen kiinnostavan.

  http://keskustelu.suomi24.fi/node/8626054

  VastaaPoista
 7. No huh, huh

  Mikäli uutiskynnys ei medialla ylity niin ihmetellä pitää.

  Eikö median pitäisi olla kansanpuolella näissä asioissa eikä toisinpäin kansaa vastaan..

  Eikö kaikki ole oikeutettu oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin vai lyödäänkö tuomiot jossain saunassa, toivottavasti ei kultarannan saunassa.

  VastaaPoista
 8. Hannun äo 170? Aika hyvä kun miettii että Albert Einsteinilla sen arvioitiin olevan 160-165... =)

  VastaaPoista
 9. TUNTUU ETTÄ TÄSSÄ MAASSA MENEE KOHTA HALLITUS JA KANSANEDUSTAJAT VAIHTOON JA SE ON VARMA!

  VastaaPoista
 10. PERUSTETAAN OMA PUOLUE!

  T O T U U S P U O L U E


  Kaikki totuuden puolesta!
  Totuus ei pala tulessakaan!
  Vaadimme vain totuutta !
  jne...

  VastaaPoista
 11. Tuttua tekstiä. Samaa me edellisen laman ryöstetyt ollaan koettu jo 15 vuottaa...

  Mutta jokohan kansakin pikkuhiljaa heräisi ruususen unestaan...

  Tuskin....

  VastaaPoista
 12. Huippublogailua Columbo, jatka samaan malliin.
  Tuo iloa meille monelle

  VastaaPoista
 13. kiitos columbo, hienoa työtä teet todellakin.
  terveisin: tuttavasi tuttu

  VastaaPoista
 14. Eikös muuten Mensan jäseneksi pääse kun ylittää
  140 ÄO ja jos Kailajärvellä on 170, niin hän pitäisi olla Suomen varjelluinta pääomaisuutta?

  No niinhän ainakin "säilöntä" tuntuu tiukanpuoleiselta.;)

  Mutta vakavasti puhuttaessa,niin on kyllä hullua, jos neroa pidetään Suomessa vankilassa esitutkinnassa kohta vuoden, eikä oikein tiedetä muuta syytä, kuin että on syytä epäillä?
  Vaikkei nyt lypsävää lehmää tappaisikaan, niin on tyhmää myöskin estää sen lypsäminen.

  VastaaPoista
 15. Luulisi oikeusministerin(joka on suuri vitsi)kommetoivan pikkuhiljaa tätä asiaa;ei taida vaan raukalla rohkeus riittää,kun hyvävelijrjästelmä voi suuttua.
  Muistan taannoin eduskunnnkyselytunnilla,kun tuli juttua Suomen ihmisoikeuksista,niin änkyttämällä yritti jotain sopertaa;julkinen valehtelu ei oo helppo laji....

  VastaaPoista
 16. Hmm..eikös tämä Cluso puhunut myös jostain CD:stä minkä hän oli sitten lähettänyt korpeille!!

  VastaaPoista
 17. Nämä ministeriämmäthän ovat vain joidenkin suurempien voimien pelinappuloita. Eihän heistä ole mihinkään. Muut ohjailevat taustalla.

  VastaaPoista
 18. Kuten sanottua...nautittavaa tekstiä X-)

  VastaaPoista
 19. Anonyymi kirjoitti:

  Unohtakaa pikkujoulut, ja menkää joukko-
  mielenosoityuseen eduskuntatalon eteen ja
  ja vaatikaa oikeudellisilta päätäjiltä
  julkista kommentia. Se media tapahtuma
  näkyisi ympäri euroopan.

  VastaaPoista
 20. Hyvä Columbo, minulla on todisteet siitä, että valehtelet. Tämän tunnustaa jo kovimmatkin capita "fanit".
  En nyt tässä pysty niitä sinulle näyttämään, mutta ne ovat erittäin vakuuttavat todisteet.
  Joten olisi parempi lopettaa tästä aiheesta kirjoittelu!

  VastaaPoista
 21. Ei tuo 170 ole mikään ainutlaatuinen lukema. Oma lukema on yli sen ja Suomessa on tuhansia, joilla on vielä korkeampi - tosin harva on sen testannut testeillä

  VastaaPoista
 22. Olisin kyllä toivonut että Hannu olisi pitänyt äitinsä sivussa tästä rikostutkinnasta. Ei ole vanhalle ihmiselle hyvä sekaantua juttuun, tuskin hän on kuitenkaan ollut Hannun toimista perillä, mahtoiko tietää edes noista aiemmista ongelmista, tuskin

  VastaaPoista
 23. Ottaisin mielelläni todisteet vastaan siitä, että "valehtelen". Blogini on ollut elossa yli 5kk ja vieläkään niitä todisteita ei ole minulle toimitettu. Missä ne oikein viipyvät?

  Mielelläni myös kuulisin, että missä asiassa valehtelen?. Valehtelenko siis ihan kaikessa?
  Voisiko olla kuitenkin niin, että et ole itse kovin tarkasti tutustunut WinCapitan todellisuuteen? Hiekkalaatikolla on helppo huudella kuten hyvin tiedämme.

  Miksi minun tulisi lopettaa WinCapitasta kirjoittaminen? Löytyykö edes tälle väitteelle jotain järkevää perustelua?

  Edellinen kirjoittaja ei ehkä ajatellut kommenttiaan aivan loppuun asti. Hannu saa siis pitää yhteyttä ainoastaan äitiinsä, joten miten ajattelit, että Hannu pitäisi äitinsä "sivussa"?

  Miten itse toimisit vastaavassa tilanteessa?

  VastaaPoista
 24. "Miten itse toimisit vastaavassa tilanteessa?"

  Olisin alusta alkaen ollut yhteistyössä poliisin kanssa enkä olisi ainakaan lähtenyt pakoon Ruosiin ja piileskellyt syrjäseudun pikkumökissä vaan auttanut poliisia selvittämään tilanteen. Viimeistään muutaman kuukauden jälkeen olisin päässyt odottelemaan tulevaa oikeudenkäyntiä vapaalta jalalta (vrt. tapaus Timo).

  Hande ei millään tavalla edesauta tilannettaan kieltäytymällä kaikesta yhteistyöstä vaan pikemminkin vaikeuttaa ja pitkittää asian selviämistä.

  PS. tuosta luottamuskyselystä näkee, että blogiasi lukijoista 87% on Wincapita-uskovaisia (kuten sinäkin) ja 11% meitä normaaleja kansalaisia...

  VastaaPoista
 25. Voisitko ihan näin alkuun kertoa, että ovatko Hannun ja Timon caset mielestäsi suoraan verrannollisia?

  Miten perustelet Hannun ylipitkän eristämisen?

  Tietojeni mukaan Hannu on pyytänyt eristämisen lieventämistä, jotta hän voisi hoitaa yhteydenpidon toisen henkilön välityksellä.

  Mielestäni KRP ei huomioi riittävästi äidin asemaa, eikä varsinkaan Hannun.

  VastaaPoista
 26. Luottamuskyselyyn palatakseni:

  552 henkilöä on kohtuullisen suuri ihmisjoukko. Tällainen väkimäärä blogini lukijoista ei siis luota KRP:n tiedottamiseen. Kaikki suomalaiset eivät suinkaan blogiani lue, joten KRP:n luotettavuuden kyseenalaistaa Suomessa varsin moni.

  Voisitko ystävällisesti kertoa minkälainen on WinCapitan organisaatiomalli sinun mielestäsi?

  KRP:n tiedotteissa on paljon epäloogisuuksia kuten blogini lukijat hyvin tietävät.

  VastaaPoista
 27. OULUUN VIETY LISÄÄ WINCAPITALAISIA, EIKÖ PÄÄTTÄJÄT HERÄÄ??

  VastaaPoista
 28. Hyvää tekstiä Columbo. KRP on median avulla aivopessyt Wincapitasta tietämättömät. Nämä "tietäjät" nyt julistavat totuuttansa innokkaana tietämättä asian todellisesta tilasta mitään. Koska KRP myöntää olevansa vastuussa sivujen sulkemisesta tutkinnallisista syistä?

  VastaaPoista
 29. Timoa ei mielestäni tarvitse puolustella. Olihan hän karkumatkalla pitkään. Ja Timohan sai hirveät tuotot klubista niinkuin vaimonsakin. Taitaa olla monen miljoonan tulot heillä yhteensä. Kuka muu sai klubista tuollaisia summia? Ei ainakaan Hannu.

  VastaaPoista
 30. Hyvä Columbo.
  OKEI!! Minulla on todisteet!!
  Vaihdetaan todisteita, sinä annat todisteet capitan laillisuudesta "joita en vieläkään ole nähnyt" ja minä luovutan sinulle omat todisteeni! OK?

  VastaaPoista
 31. Voisitko ystävällisesti kertoa minkälainen on WinCapitan organisaatiomalli sinun mielestäsi?

  Ei ainakaan mikään pyramidi tahi ponzi tahi Madoff tahi jotain rikollista.

  Jos henkilö Y laittoi rahaa sisään X verran ja toinen henkilö Z myös X verran, riippumatta oliko suositellut tai ei, sai henkilöt Y ja Z samanverran tuottoa sijoittamalleen X määrälle.

  ps. Hannu julkisuuteen mahdollisimman pian!

  VastaaPoista
 32. Hyvä Columbo.
  Voisit myös samalla luovuttaa ne todisteet KRP juonitteluista ja muut sellaiset.

  VastaaPoista
 33. Hannun äiti on sen verran kova kasvo, että taistelee poikansa edestä loppuun asti. Vaikka välillä kuulumiset vankilasta vievätkin järkytyksen partaille, melkein shokkiin. Kun niistä toipuu taistelu jatkuu entistä kovempana. Häntä ei pidättele mikään! Kukapa äiti ei lapsensa edestä taistelisi silloin kun lapselle tehdään hirveistä hirveintä vääryyttä ja kidutukseen verrattavaa toimintaa?

  VastaaPoista
 34. Syvimmät myötätuntoni Hannua ja hänen äitiään kohtaan. koitan edistää ja pyydän että muutkin koittaisitte edistää sitä että tämä hannun äidin kirje saataisiin isompaan julkisuuteen, kuten iltapäivälehtiin ja hesariin.
  'BeltBag'

  VastaaPoista
 35. Kyllä kirje on Iltapäivälehtiin ja Hesariinkin mennyt, mutta eipä vain näy missään. Suomessa media on vallan päättäjien sylikoira. Ulkomailla lehdet kyllä osaisivat ottaa tästä skandaalista kaiken irti, myyntiluvut nousisivat kertaheitolla. Ei muuta kuin tekemään juttua ulkomaiselle medialle asiasta.

  VastaaPoista
 36. Suuret sanomalehdet ovat velikulta-järjestöissä mukana. Eivät ne julkaise uutisia tai juttuja silloin, kun kansalaisten perusoikeuksia loukataan. On monia toimittajia turhautuneena asiasta. Tietävät, mutta eivät saa asioita julki. On niin totalitaristinen tämä valtio, että pystyy ns suurelta yleisöltä salaamaan suuretkin skandaalit, kun on kyseessä kansalaisen perusoikeuksien loukkaaminen. "yksi anonyymi"

  VastaaPoista
 37. Lehdet ja TV ovat mukana hyväveli-järjestelmissä. Yksittäisiä toimittajia on turhautuneena, kun oikaeaa tietoa ei saa läpi.Erityisesti tavallisen klansalaisen kohtaamat oikeusloukkaukset jäävät pimentoon. Ei edes yleisönosastokirjoituksia julkaista , jos koskevat "tavallisen tallaajan" perusoikeuksien loukkaamisia. "yksi aninyymi"

  VastaaPoista
 38. Suomi on korruptoitunut maa. Sija 6 on propagandaa, antaa liian hyvän kuvan. Ja ihmiset täällä on aivopesty luottamaan viranomaisiin. Ne, jotka eivät joudu viranomaisten kynsiin, luulevat ja uskovat ihmisten syyllisyyteen. Uskon kyllä äidin kestomusta enemmän kuin vankilanjohtajan. Olen itse kokenut oikeusmurhan lääkäreiden hyvä-veli.-systeemin takia.

  VastaaPoista
 39. Miksei Suomessa voi olla riippumatonta lehdistöä? Siis sellaista, joka ei olisi valtiontukien armoilla ja sen takia pitää kirjoittaa valtio-poliisimyönteisesti asioista.

  Luulisi, että tuollainen riippumaton totuudenpuhujalehti menisi kuin kuumille kiville. Se voisi olla joku iltapäivälehden tapainen. Varmasti pian syrjäyttäisi jomman kumman iltapäivälehdistä.

  Onhan tätä maata alettava jotenkin sivistää ja herättää sieltä pilven reunalta ja kauniistajarohkeista reaalisuomeen.

  VastaaPoista
 40. täälläkin on selvää viestien karsimista havaittavissa. aiemmin lähettämääni viestiä ei ole edes päästetty tuohon kommetti jonoon, koska viestissä oli ilmeisesti "väärää" asennetta. no tätä blogia ei voi ottaa tosissaan koska kommetteija sensuroidaan ja valikoidaan vain ne mitä ovat mieleisiä ja eniten sympaattisia tätä kailajärven kohtaloa kohtaan. perus ihmisoikeuksia ei missään nimessä saa riistää se on totta, mutta vankilassa niistä kyllä voidaan tinkiä.

  VastaaPoista
 41. Ei täällä sentään samaan malliin karsita kuin sanomalehti Kalevassa. Siellä kun on ollut uutisia Wincapitasta, Hannun kohtelusta tai EOK:sta. Jos jotain positiivista olet yrittänyt kirjoittaa ikinä ei ole läpäissyt sensuuria. Kaikki negatiiviset viestit sen sijaan ovat läpäisseet sensuurin. Selvää peliä. Mutta Kalevahan on tunnetusti viranomaismyönteinen lehti ja niin on moni muukin lehti. Se johtuu siitä, että valtio maksaa tukia näille lehdille ja eivät voi oikein muuta totuutta kirjoittaa kuin mitä tulee viranomaisilta. Se on harmi se! Ihan niinkuin ylläoleva kirjoittaja kirjoitti, että Suomesta puuttuu kokonaan riippumaton lehdistö.

  VastaaPoista
 42. Tutkintavankeuden aikana ei ole minkäänlaista syytä kiusata vangittua. Kun ei ole edes syytettä nostettu ja syyttömyys on yhtä todennäköinen kuin syyllisyys. Vankilassa toimivat vartijat ja muut virkamiehet eivät voi olla rankaisijoita. Vangin kohtelun tulee olla neutraalia. Ja jos se muuta on, silloin ollaan laittomuuden tiellä. "Yksi anonyymi"

  VastaaPoista
 43. kirjoittajalle .....jostakin olen kuullut ja sellaisen käsityksen olen saanut että lasse hautakangas ja kyseinen pohjois suomen vanklan johtaja oliko se sauli niin olisi isä poika suhde ja olisi vielä ollut aikoinaan ollut "läänillä" johtajana parempaa palkkaa kai nostaa ku on pohjois suomen vankiloiden johtajana.JA KRISTILLISEN KASVATUKSEN SAANUT.

  VastaaPoista
 44. sauli ja lasse on lestadiolaisia, hyvää mainosta tälle uskonlahkolle että heissä on kidutusta harrastavia henkilöitä joukossa, näinkö heidän uskontonsa opettaa tekemään?

  VastaaPoista
 45. Eikö tätä juttua kukaan vie Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen? Kuulostaa ihan uskomattomalta mitä Suomessa tapahtuu.

  VastaaPoista