keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Veri on vettä sakeampaa

Sisäministeri Anne Holmlund luottaa Paateron perheen isään ja poikaan.

Suomi on pieni maa ja väistämättä tulee eteen tilanteita, jolloin valtion viroissa työskentelevien keskinäiset sukulaisuussuhteet herättävät kummastusta. Monissa julkisen sektorin päätöksentekotilanteissa on niin, että sukulaisuussuhde on riittävä syy jääviyteen. Mielestäni jääviysasiassa on oltava todella huolellinen aina silloin kun käsitellään meidän yhteisiä asioita. Käytännössä jääviyskysymyksiä on kuitenkin mahdotonta valvoa. Kansan pitää vain tyytyä luottamaan, että virka- ja luottamushenkilöt toimivat oikeudenmukaisesti lakia kunnioittaen.

Yksi erikoisimmista sukulaissuhteiden kohtaamisista oli isän ja pojan eli Mikko ja Sami Paateron tapaus.

Paateron perheen poika Sami Paatero nimitettiin sisäasiainministeri Anne Holmlundin ainoaksi erityisavustajaksi 1.12.2007 lukien. Vuonna 2008 valtioneuvosto taas nimitti Samin isän Mikko Paateron sisäministeriön poliisiosaston päälliköksi eli poliisiylijohtajaksi.

Poliisiylijohtaja Mikko toimii sisäministerin alaisuudessa ja hänen poikansa Sami taas oli samaan aikaan sisäministerin erityisavustaja. En tarkalleen tiedä mitä erityisavustaja tekee, mutta ulkopuolelta katsottuna koko kuvio oli vähintään outo. Tottakai herää kysymys siitä, mikä on erityisavustajan mielipiteiden painoarvo sisäministerin päätöksenteossa. Mielestäni tällainen pohdiskelu on varsin oikeutettua ja jopa suotavaa.

Paateroiden tapauksessa liikuttiin vähintään jääviyden rajamailla. Julkisessa päätöksenteossa kun moni asia perustuu kuitenkin puhtaasti luottamukseen ja päätöksenteon pitää olla kaikella tapaa objektiivista. Päätöksentekotilanteissa tulisi aina tarkastella jääviysasioita ja samalla harjoittaa jatkuvaa "omavalvontaa", jotta päätöksenteon uskottavuus säilyy.

Tammikuussa 2009 Sami Paatero aloitti työnsä viestintäministeri Suvi Lindénin erityisavustajana. Elokuussa 2009 Sami Paatero aloitti Kokoomuksen eduskuntaryhmän pääsihteerinä.

kuva: ESS + KSML

Lisää Paateroiden tapauksesta oheisista linkeistä:
http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=738261
http://www.savonsanomat.fi/mielipide/artikkelit/is%C3%A4-johtaa-poika-neuvoo/152776

10 kommenttia:

 1. Anne Holmlundin tapauksessa ihmetyttää todella suuresti, että hän on kivunnut sisäministeriksi pelkällä yo-merkonomin koulutuksella ja työkokemuskin on sihteeritasoa isänsä ja miehensä perheyrityksissä muutaman vuoden ajalta. Muilla ministereillä sentään on yliopisto-/korkeakoulutausta ja joillain useampikin korkeakoulututkinto ja mahtava työkokemus.

  Miten tämä on mahdollista? Hän on sisäministeri eikä hänellä ole edes poliisi- tai oikeustieteellistä taustaa? Hänen virassaoloaikanaan on tapahtunut suuret koulusurmat, poliisijohtajien itsemurhia, poliisijohtajat ovat olleet osallisina erilaisiin outoihin kuvioihin. Mitään ei ole osattu ennakoida vaan annettu vain pahan tapahtua. Tulee pakostakin mieleen, onko Holmlund vain pelinappula, jota ohjaillaan jostakin päin?

  http://www2.eduskunta.fi/fakta/edustaja/630/cv.htm

  VastaaPoista
 2. Näitä asioita on mukava itsekseen pohdiskella, poliisitutkimusten valmistumista odotellessa

  VastaaPoista
 3. Julkinen vallankäyttö julkiseksi !

  http://eok.fi/eok/index.php?option=com_content&task=view&id=282&Itemid=50

  VastaaPoista
 4. Eipä tuo Anne Holmlundin koulutustausta nyt niin kummallinen asia ministerille ole, ja nousihan korkealle paikalle NokiaSiemensin johdossakin juuri muu kuin akateeminen. Nuo koulusurmat ym. on taidettu kyllä suunnitella jo edellisen ministerin valtakaudella, joten kyllä tässä taas hakemalla haetaan vikaa viranomaispuolelta, kun meinaavat ottaa vääryydellä kerätyt rahat poies

  VastaaPoista
 5. Oliko Holmlundin isä se, joka perusti nakurannan Yyteriin?

  VastaaPoista
 6. Kyllä kaikilla muilla ministereillä näyttää todellakin olevan akateeminen tausta. Millähän eväillä Holmlund on päässyt ministeriksi? Ja nythän on todisteita siitä miten Holmlund on hoitanut pestinsä mm. koulusurmat ja toisaalta miksei Winclubia/Wincapitaa tutkittu ajoissa kun rikosilmoituksia oli tullut jo syksyllä 2007? Olisi säästytty suurimmilta harmeilta ja säästetty todella suuri määrä valtionrahaa ja ihmistenkin rahoja!

  Myös Erkki Ahon blogissa on paljon tietoa Holmlundin toimista

  www.erkkiaho.com/blog/

  Hakusanaksi: Holmlund

  VastaaPoista
 7. On minusta vähän kummaa keskustelua vaatia ministerille akateemisuutta. Winkapitassa oli mukana kaikenlaista sakkia mutta suurelta osin kylla alemman koulutuksen omaavaa porukkaa (vaikkakin moni yrittämällä tienannut), voisivat kapitalaiset säästää verorahoja itsekin esim. tämä Columbo voisi yrittää edistää tutkimuksia ja lopettaa kaikenlaisen p*****jauhannan blogissaan!

  VastaaPoista
 8. Kiitos palautteesta. On ymmärrettävää ettei blogini kaikkia tahoja miellytä. Tavoitteeni ei myöskään ole ihmisiä miellyttää vaan kertoa totuus ilman vääristelyä ja harhaanjohtamista.

  Kerro vielä mikä blogissa kirjoittamani asia ei ole totta?

  Kerro myös se miten voin edistää tutkimusten etenemistä? Teen sen kyllä mielelläni.

  Toisinaan totuus tekee kipeää.

  VastaaPoista
 9. Totuus tekee joskus niin kipeää, että kaikki eivät sitä edes itselleen pysty myöntämään, vaan elävät vuosia valheessa...

  VastaaPoista
 10. Eipä Faktahomma vastannut, mikä oli Columbolla väärää!

  ps.Totuutta on vaikea hyväksyä,varsinkaan syyttäjä Appelsin.

  VastaaPoista