lauantai 29. elokuuta 2009

Oikeusministeri Tuija Brax: "En ole väittänyt WinCapitan toimintaa rikolliseksi"

EOK:n liittohallituksen jäsenet Petter Kavonius ja Ilkka Pitkänen keskustelivat oikeusministeri Tuija Braxin kanssa Helsingissä 28.8.2009 niistä tulkinnoista, joita Braxin aiemmat WinCapitaan liittyvät lausunnot ovat herättäneet.

Brax antoi WinCapitaa mustamaalaavaksi ymmärretyn lausunnon STT:lle 12.8.2009.

Kaksi viikkoa sitten annettu lausunto antaa WinCapitan toiminnalle varsin "rikollisen" leiman koska Braxin lausunnosta käy ilmi, että case WinCapita aiheuttaa mittavat ja kalliit oikeudenkäynnit ensi vuonna. Tähän samaan mustamaalaamiseen ovat syyllistyneet monet muutkin henkilöt kuten blogini lukijat hyvin tietävät.

Ohessa iltapäivälehdissä olleet lausunnot:

ILTALEHTI: 12.8.2009
"Braxin mukaan edellisestä lamasta tiedetään, että nimenomaan talousrikollisuus tulee kasvamaan. Tuomioistuimia rasittaa ensi vuonna eritoten WinCapita -oikeudenkäynti, joka tulee oikeusministerin mukaan hyvin kalliiksi."

ILTA-SANOMAT: 12.8.2009
"Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) on huolissaan tuomioistuinten rahojen riittävyydestä. Tiistaina päättyneiden ministerikohtaisten budjettineuvotteluiden jälkeen Brax totesi, että tuomioistuimia rasittaa ensi vuonna eritoten WinCapita -oikeudenkäynti, joka tulee oikeusministerin mukaan hyvin kalliiksi."

Miten on mahdollista, että oikeusministeri "tietää" tällaisista oikeudenkäynneistä vaikka ensimmäistäkään syytettä ei ole nostettu WinCapitan jäseniä eikä edes pääepäiltyä vastaan? Käsitykseni mukaan ensin kuitenkin suoritetaan esitutkinta ja vasta syyteharkinnan jälkeen nostetaan syytteet.

Virallisten tietojen mukaan esitutkinta olisi yhä kesken. Poliisi tarkkaili WinCapitan toimintaa kuitenkin jo kaksi vuotta sitten. Ihmetyttää suuresti ettei kahden vuoden aikana saada selville WinCapitan todellista luonnetta. Tällä hetkellä kukaan ei vieläkään tiedä mistä rikoksesta WinCapitan jäseniä ja pääepäiltyä mahdollisesti tullaan syyttämään, vai syytetäänkö mistään?

Jäsenet toivovat asian saattamista pikaisesti oikeuteen, jotta tosiasiat paljastuvat julkisesti. Jostakin merkillisestä syystä tutkintaa suorittavalla KRP:llä ei ole kiire minnekään. KRP:n toiminta näyttää ulospäin siltä, että he pitkittävät esitutkinnan valmistumista ja pelaavat aikaa. Miksi KRP aikailee?

Ministeri Brax toivoikin aiemmassa lausunnossaan lisäresursseja varmistamaan, että syyttäjälaitoksella olisi case WinCapitan käsittelyyn riittävät resurssit epäiltyjen oikeusturvan kannalta. Oikeusministeri Brax näyttää siis kantavan huolta siitä, etteivät puutteelliset resurssit johtaisi oikeusmurhiin sen tähden, että syyteharkinnassa huomioidaan yksipuolisesti vain syytteen nostamista puoltavia näkökohtia.

Tuija Braxin antama tarkennus oli varsin tarpeellinen, jotta Braxin aiempi lausunto tuli oikein ymmärretyksi.

Vahvasti kuitenkin veikkaan, että valtamediat eivät julkaise Braxin uutta lausuntoa: "En ole väittänyt WinCapitan toimintaa rikolliseksi"

Valtamediat kun eivät ole julkaisseet WinCapitasta mitään myönteistä tai edes neutraalia. Suosittelen tutustumaan Alibin tuoreimpaan numeroon. Jokainen voisi pikkuhiljaa sisäistää sen tosiasian, että Suomessa tapahtuu outoja asioita.

kuva: Elisa.net


alkuperäinen tiedote: www.sanomat.fi

11 kommenttia:

 1. Niin, tuskin tuo oikeusministerin lausunto EOK:n sivuja pitemmälle lehdistössä pääsee. Sitä paitsi lehdistöllä on tapana esittää kaikki asiat "wincapita-vastaisesti", joten Braxin sanomisia on saatettu muokkailla. Luonnollisesti Braxin pitäisi asia itse oikaista.
  Toisaalta poliitikot ovat selittämisen mestareita. Silti hyvä lausunto Tuija Braxilta, kun vain pääsisi lööppeihin ja sitä kautta suuren yleisön tietoisuuteen. No, seuraavaksi lehdistö teilaisi Braxin rikollisten puolustajiksi.

  VastaaPoista
 2. kun media on "suuren rahan" omistuksessa, se kirjoittaa sille sopivia asioita. jos olet vaaraksi "suurelle rahalle", sinut mustamaalataan ja torpedoidaan keinolla millä hyvänsä. suomessa ei näytä olevan ainuttakaan (ainakaan vielä) mediaa, joka olisi todella tämän suuren rahan ulottumattomissa. näin ihmisiä aivopestään!eikä muuten ole ainut asia maailmassa tämä rahamaailma, se on ulottunut elämän joka alueelle. kannattais pitää korva tarkkana ketä uskoo...

  VastaaPoista
 3. Mitä outoja asioita tuoreimmasta Alibista käy ilmi?

  VastaaPoista
 4. http://www.aijaa.com/v.php?i=4777210.jpg
  http://www.aijaa.com/v.php?i=4777232.jpg

  VastaaPoista
 5. "Ihmetyttää suuresti ettei kahden vuoden aikana saada selville WinCapitan todellista luonnetta."

  Kyllä kai tuo on jo selvitetty? Vie vaan melkoisesti aikaa jotta saadaan pitävät todisteet kasaan verkostosta, jossa on yli 10.000 jäsentä ja jonka toiminta on tarkoituksella koitettu pitää ´maan alla´ alusta alkaen. Näinhän ne aiemmatkin vastaavat ovat toimineet. Lisäksi kun huomioidaan mm. thaimaaseen vaimoille siirretyt rahat, rahanpesut jne niin ei ole ihan helppo homma. Annetaan nyt poliisin tehdä työnsä rauhassa, kyllä se siitä!

  VastaaPoista
 6. Siellä mitään ole selvitetty,jo pelkästään EOK on saanut enemmän aikaan muutamassa kuukaudessa.Montakos faktaa olet saanut yhdestäkää rahanpesusta tai mistään rikoksesta?et ainoatakaan.

  VastaaPoista
 7. Kyllä olen sen verran lähellä yhtä sponsoria, että tiedän noista rötöksistä. Ei niistä tietysti virallisia/julkisia dokumentteja ole, kun ei olla vielä oikeuteen asti päästy, mutta sitten aikanaan varmaan esitetään todistusaineistona. Maltetaan vaan rauhassa odottaa. EOK on itsekseen julkaissut kaikenlaisia tiedotteita, mutta harmi vaan kun ne ovat jääneet lähinnä jäsenten omaksi hyviksi, eivät ole muuta julkisuutta saaneet joten arvo hyvin pieni

  VastaaPoista
 8. Tuo kommentti,että antaa korpin tehdä työsa on aivan älyttömyyden huippu!Korppi ei ole koskaan halunnutkaan totuutta julki,mutta nyt lienee asiat muuttuneet.Paine kasvaa ja siitä kiitos EOK:lle.
  Miettikääpä "Akku Partasen ja lisitsynin tapauksia";sama kaava toistuu.
  Odotan mielenkiinnolla sitä vaihetta,kun julkisuuteen tuodaan nimiä,jotka ovat nyt olleet tapauksen suhteen kuin kusisukassa.
  Vain aivopesty-tai tyhmä ihminen ei näe,mitä ympärillä tapahtuu.......

  VastaaPoista
 9. En epäile etteikö jotkut olisi jotain "rikollistakin" voineet tehdä.Jos alat tutkia vaikka nordean asiakkaita niin varmasti sieltä löytyy vaikka mitä epämääräistä,mutta se ei tee nordeasta rikollista.Kukaan ei ole muuta sanonutkaan eli jos väärin käytöksiä on he ovat tuomionsa ansainneet,siitä ollaan kaikki samaa mieltä,se ei tee kuitenkaan capitasta rikollista.

  VastaaPoista
 10. Samaa mieltä kyllä suurin osa capitalaisista on ihan kunnon väkeä, ahneus on suurin synti vähän karkasi mopo käsistä kun naapuri kehui "valuuttatuloillaan". Ylälinjassa on kyllä isompaakin syntiä porukalla ja varmaan tuomioita napsahtaa, johan siitä maanpakokin parin veijarin kohdalla antaan viitteitä, mutta hyvä että asia etenee!

  VastaaPoista
 11. Iltalehti ja Ilta-sanomat retostelevat kaikilla aiheilla ja käyttävät lausuntoja hyväkseen minkä ehtivät. Eihän tuosta nyt kannata itseensä ottaa. Siitä Wincapitan rikollisuudesta ei tosiaan puhuta tuossa mitään, mutta ehkä Brax tarkoitti oikeusprosessia, johon liitti mahdollisesti esitutkinnan. Uskoisin että tutkinta tulee kalliiksi.

  VastaaPoista