maanantai 7. syyskuuta 2009

KRP kiitti julkisesti tietomurron tehneitä

Internet on täynnä erilaisia keskustelupalstoja. Yksi mielenkiintoinen palsta on MuroBBS. Tuolta keskustelupalstalta löytyy kymmeniätuhansia viestejä sisältävä viestiketju aiheesta WinCapita. Viestiketju sai alkunsa kesällä 2007 kun muutamat keskustelijat vaihtoivat kommentteja WinCapitan toiminnasta. Eräät kirjoittajat kertoivat olevansa WinCapitan tyytyväisiä jäseniä. Vastapuoli kommentoi varsin tylyttävällä linjalla ja totesi ylimielisesti mm. ettei suuret tuotot valuuttakaupassa ole mahdollisia. Jokainen blogini lukija tietää, että valuuttakaupalla voi tehdä suuria tuottoja kunhan tekijältä löytyy osaamista.

Muropalstalla käyty keskustelu ei ole kovinkaan korkeatasoista ja selvästi huomaa etteivät keskustelijat olleet juurikaan perehtynyt koko aiheeseen. On hyvin tyypillistä, että jokaiselta ihmiseltä löytyy mielipide asiaan kuin asiaan vaikka tietämys aiheesta olisi lähellä nollaa. Tämä inhimillinen asia toteutui myös Muropalstalla.

Syyskuussa 2007 kirjoitetuissa viesteissä muutamat nimimerkit kerskuvat tunkeutuneensa WinCapitan palvelimelle. Tietomurron aikaan WinCapitan palvelimelle tehtiin huoltotöitä ja hetkellinen tietoturva-aukko teki tunkeutumisen mahdolliseksi.

Muutamat keskustelijat kertovat myös kopioineensa tiedostoja WinCapitan palvelimelta ja keskusteluissa arvellaan jonkun hakkerin tyhjentäneen palvelin kaikesta sisällöstä. Tämä tietomurto on osoitettu toteen myös WinCapitan suunnasta ja WinCapita kertoi seuraavana päivänä avoimesti edellisen yön tietomurrosta.

WinCapitan palvelimen varmuuskopioista tietokanta palautettiin edellisen päivän tilanteeseen. Syyskuun 2007 tietomurto ei siis aiheuttanut sen suurempaa vahinkoa WinCapitan toiminnalle eikä WinCapitan jäsenille.

Tietomurron yhteydessä palvelimelta varastettiin mm. jäsenluettelo, josta käy ilmi käyttäjätunnuksia ja jäsentilien saldoja. Varastetut käyttäjätunnukset eivät vielä kovin suuresti loukkaa sijoittajien yksityisyyttä mutta saatujen tietojen mukaan käyttäjätunnusten perään on kysellyt useampikin taho. Joillakin on ollut kova hinku saada selville henkilöllisyydet käyttäjätunnusten takaa. Myös KRP on saanut nämä tietomurron saaliit käsiinsä. Siinäkö syy kiitokseen?

On täysin käsittämätöntä miten KRP antoi julkisesti kiitosta Muropalstan käyttäjille sillä juuri samainen joukkohan suoritti edellä mainitsemani tietomurron. Mistä lähtien poliisi on alkanut kiittämään rikollisia tehdyistä rikoksista? Eikö poliisin pitäisi kunnioittaa olemassa olevia lakeja ja ymmärtää, etteivät tietomurrot ole laillisia?

Oheinen teksti on lainaus MuroBBS:n sivuilta. ( 22.1.2009 )

Muropaketin MuroBBS-keskustelualueella on keskusteltu 1,5 vuoden ajan ja yli 26 000 viestin verran WinClub- ja WinCapita-sijoitusklubina tunnetusta huijauksesta. Poliisi onkin tänään lähettämässään viestissä kiittänyt MuroBBS:ää suoran lainauksen mukaan erittäin ansiokkaasta ja mielenkiintoisesta keskustelupalstasta liittyen WinClubiin. Viestin mukaan keskusteluun on mahtunut monia asiantuntevia kirjoitteluja, joista on ollut ja on apua rikostutkijoille. Ylläpito haluaa jakaa kiitoksen tasapuolisesti kaikille WinCapita-viestiketjuun osallistuneille MuroBBS:n käyttäjille.

Tekstin on allekirjoittanut MuroBBS:n ylläpitäjä Sampsa Kurri

Onko niin, että poliisi sallii mitä tahansa kunhan toiminta vaan jotenkin kohdistuu WinCapitaa vastaan?

kuva: MuroBBS

MuroBBS:n tiedote kokonaisuudessaan:
http://plaza.fi/muropaketti/poliisilta-kiitos-murobbsn-wincapita-keskusteluista

Näin Iltalehti uutisoi KRP:n kiitokset MuroBBS-yhteisölle:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200901248971439_uu.shtml

3 kommenttia:

 1. Murot täytyy saada vastuuseen teoistaan! Tietomurto on erittäin vakava rikos. Tässäkin tapauksessa ihmisten käyttäjätunnukset, joita leviteltiin julkisesti, olivat monessa tapauksessa luokkaa etunimi-sukunimi ja ihmisten tilitiedot olivat julkisesti esillä ainakin internetin keskustelupalstoilla. Eikö Suomen poliisi ymmärrä miten vakavasta rikoksesta on kyse?

  VastaaPoista
 2. Missä vaiheessa kiitosta kiitettiin tietomurrosta? Siitä ei käsittääkseni mainittu sanaakaan, ellei teksin väriä ole muokattu.

  Eli failasit koko tämän kirjoituksen :D

  VastaaPoista
 3. Asiaa 2 vuotta seuranneena voin yhä selvemmin mieltää asioiden todellisen laidan.
  Mister Kailajärvi olisi jo aikapäiviä sitten päässyt oikeuteen syytettynä,mutta rehellisesti oikeita näyttöjä tai faktoja mistään rikoshuijauksesta ei tule luultavasti ikinä löytymään.
  Se,että tästä halutaan tehdä rikos keinoja kaihtamatta; on suuri vääryys "oikeusvaltiossa" nimeltään Suomi.
  En tiedä ketä ajojahdin takana on,mutta ajojahti väärään tuomioon on ilmiselvä. Sen ovat aikapäiviä sitten jo huomanneet sadat ja tuhannet ihmiset. Ne ,joita ei media vie joka tuulen suuntaan.

  VastaaPoista