keskiviikko 5. elokuuta 2009

Mitä on valuuttakauppa ja tunnemmeko historiaa?

Valuuttakauppa on ollut puheissa monissa kahvipöytäkeskusteluissa parin viime vuoden aikana mutta kuinka moni suomalainen tietää mitä valuuttakauppa oikeasti on? Onko valuuttakauppa sitä kun turistit vaihtavat käteistä valuuttaa matkustaessaan ulkomaille? Väitän, että valtaosalla kansasta on todella virheellinen käsitys siitä mitä valuuttakauppa on ja minkälaisessa bisneksessä WinCapita oli mukana.

Kuten monesti olen todennut niin valuuttakauppa on valtava bisnes. Ohessa olevat videot antavat hyvän läpileikkauksen valuuttakaupan historiasta.

"Historian ja menneisyyden tunteminen on hyvin tärkeää, koska vain niiden pohjalta voi ymmärtää nykyisyyttä."

Elokuun aikana tulen tarkastelemaan valuuttakauppaa useamman kirjoituksen laajuudella. Seuraavissa valuuttakauppaa koskevissa kirjoituksissa tulen sitten käsittelemään valuuttakaupan "asiantuntijoita" ja sitä mitä valuuttakauppa on nykysuomessa ja maailmalla.

KOP FX Trading, 1985


KOP Treasure, 1990 / 1.osa


KOP Treasure, 1990 / 2.osa


KOP Treasure, 1990 / 3.osa

10 kommenttia:

 1. Hienoa että Columbo lupaa käsitellä valuuttakauppaa tässä blogissa. Tosin aiempiin yksipuolisiin WinCapita myönteisiin kirjoituksiin viitaten epäilen, ymmärtääkö Columbo itsekään valuuttakaupasta juuri mitään. Ei kuitenkaan anneta ennakkoasenteen vaikuttaa liikaa, vaan jäädään mielenkiinnolla odottamaan tulevia tietopaketteja aiheesta!

  VastaaPoista
 2. Älä ole huolissasi. Eiköhän se Columbo ymmärrä.

  VastaaPoista
 3. Columbon referenssit WinCapita ponzorina vaan ei ole kovin vakuuttavat valuuttakaupasta kirjoittamiseen, mutta antaa pojan yrittää!

  VastaaPoista
 4. olipas kannustavaa kommentointia..taisi tulla ihan asiantuntijoiden suusta..

  VastaaPoista
 5. "Historian ja menneisyyden tunteminen on hyvin tärkeää, koska vain niiden pohjalta voi ymmärtää nykyisyyttä."

  Juu ja historiaan tutustumisen voisi aloittaa Charles Ponzista. Sen jälkeen vaikka Googlettaa Greg Kennedyyn ja WGI:n, alkaa asiat selkiämään. Forex scam on myös hyvä hakusana, ainakin englannin kielellä löytyy tietoa.

  WinCapitan kaava oli tuttu ja toimivaksi havaittu, ei tarvinnut pyörää keksiä uudestaan!

  VastaaPoista
 6. Pojat on poikia ja miehet miehiä. Tylyttäjät on poikia mutta joskus jopa neitejä..

  VastaaPoista
 7. Ahdistaa tämä WinCapitan tutkimusten kesto monia ja myös jäsenten lähipiiriä. Asiat alkavat helpottua kun myöntää itselleen miten kävi. Jos joku ei vielä ole totuutta nähnyt, ehdotan etsimisen aloittamista vaikka Puttosen tai Uotin kommenteista. Molemmilla ymmärrystä ja kokemusta valuuttamarkkinoista ja kansainvälisestä toiminnasta. Ihan eri sarjan kavereita kuin Columbot ja Joulupukit ym.

  VastaaPoista
 8. Ihmettelen vaan sitä että miten nuo kapitaan sijoitaneet onnistu näinkin pitkään pitään rahaa jemmassa?? onhan näitä ketju kirjeitä ollu niin pitkään ku muistan eli ainakin 50 luvulta asti

  VastaaPoista
 9. Kumpa Hannu olis tajunnut patentoida kehittämänsä algoritmin, jolla saadaan kerättyä hölmöiltä rahat pois!

  VastaaPoista
 10. Valuuttakauppa voi olla pelkästään voitollista,
  näin kävi eräälle yritykselle joskus 80-90 lukujen vaihteessa. Pankin(=KOP) valvovat silmät alkoivat kiinnittää huomiota pienehköön yritykseen jonka valuuttakaupat olivat aina voitollisia. Eihän se voinut olla mahdollista?
  Selvisi että pankin valuuttadealeri oli mukana perustetussa yrityksessä joka teki kauppaa KOP:n kanssa, siis tämä kaveri teki kauppaa itsensä kanssa. Ei tarvittu muuta kun että valuuttakurssit liikkuivat hän teki aina voittoa, dealing slipit kirjoitettiin ja kaupat tehtiin aina otollisella hetkellä ja otolliseen kurssiin.
  Pankin päästyä asiasta jyvälle toimintaa seurattiin jonkin aikaa ja sitten iskettiin. Poliisit hakivat dealerin näyttävästi dealingsalista, pidätys oikein käsirautojen kanssa varmaankin varoitukseksi muille.
  KOP ei paljon asiasta ulos kertonut melkoisen harvat tästä tiesivät, mutta totta kaikki!

  VastaaPoista