sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

800 sijoittajaa ja EOK eivät pelkää

WinCapitan jäsenet kokoontuivat Laukaalla 25.7.2009. Jäsentilaisuudessa asiantuntijoina olivat WinCapitassa pitkään mukana olleita sijoittajia sekä varatuomari Ilkka Pitkänen ja EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen. Kaikki asiantuntijat esiintyivät tilaisuudessa edukseen.

Media uutisoi Laukaan tilaisuudesta laajalla rintamalla. Aktiivisia tiedonvälittäjiä olivat niin YLE:n kuin STT:n uutistoimistoa käyttävät mediat. Launtaina 25.7.2009 julkaistujen tiedotteiden yleinen linja oli mielestäni varsin neutraali. Pyramidipuheet oli monessa lehtikirjoituksessa unohdettu kokonaan ja vanhaa mantraa oli otettu tiedotteisiin varsin minimaalisesti. Onko media ottanut nyt kypsemmän ja ammattimaisemman tiedotuslinjan WinCapitaa koskevissa uutisoinneissa vai oliko tämän viikonlopun tiedotteet vain poikkeus?

Tänään 26.7.2009 Sanomat24 uutisoi Laukaan tilaisuudesta rehellisesti mitään kiertelemättä. Lähitulevaisuudessa selvinnee löytyykö muilta medioilta riittävästi rohkeutta kohdata tosiasiat. Onko media Suomessa virkavallan talutushihnassa vai onko media vapaa julkaisemaan kiistattomia faktatietoja? WinCapitaan liittyvät tiedotteet ylittävät varmasti aina uutiskynnyksen. Kyse on vain ja ainoastaan siitä halutaanko WinCapita-aiheiset jutut julkaista myös valtamedioissa.

Viikonlopun anti oli mielestäni todella avartava ja mielenkiintoinen. Saamieni tietojen mukaan Laukaalla käytetttiin lukuisia laadukkaita puheenvuoroja. Puheenvuoroissa kävi selvästi ilmi ettei WinCapitan jäsenten toiminta ole ollut rikollista. Varatuomari Pitkänen on viisas mies. Pitkänen oli perehtynyt WinCapitan vaiheisiin todella ansiokkaasti ja omassa esityksessään hän toi useita asioita esille mitkä veivät täysin pohjan pois jäseniin kohdistuvilta syytöksiltä.

Viranomaiset eivät ole valmiita kohtaamaan tosiasioita. Nordean ja Moneybookersin rooli jäsenten ja WinCapitan rahaliikenteessä on ollut kiistaton. Miksi KRP ei voi myöntää etteivät jäsenet ole siirtäneet rahojaan Hannu Kailajärven tilille vaan Moneybookersin rahaliikenne on hoitunut World Wide Investment Companyn tilin kautta. Miksi KRP valehtelee tässäkin asiassa? Moneybookersissa on kiistattomat todisteet tästäkin asiasta. Moneybookers on kansainvälisesti todella arvostettu pankki.
Asiakkaita Moneybookersilla on 8,5 miljoonaa. Lisätietoja: www.moneybookers.com

Hannu Kailajärven mielivaltainen eristäminen on yhä voimassa ja jostain merkillisestä syystä KRP ei uskalla päästää Kailajärveä ääneen. Sanoisiko Kailajärvi julkisesti jotain sellaista mikä veisi pohjan Laihon ja KRP:n perättömiltä syytöksiltä? Missä muussa tapauksessa on harrastettu vastaavanlaista virkavallan toimesta tapahtuvaa eristämistä? Kuka pelkää Hannua?

Tutkimustensa aikana virkavalta on jäädyttänyt jäsenten omaisuutta vaikka mitään rikokseen viittaavaa ei ole pystytty näyttämään toteen. Jäädytykset ovat olleet lainvastaisia todisteiden puuttumisen ja jäädytysten pitkän ajallisen keston vuoksi. Millä oikeudella virkavalta rikkoo lakia? Onko joku antanut erillisiä vapauksia vai ovatko eräät viranomaiset ottaneet lain omiin käsiinsä?

On fakta etteivät kaikki WinCapitaan sijoittaneet ole vielä saaneet tuottoja sijoitetulle pääomalleen. He eivät ehtineet saamaat tuottoja joiden sijoitus ei ehtinyt olemaan 6kk:n sijoitusjaksoa. Tuloutukset loppuivat kun joku sulki WinCapitan jäsensivut. Kuka sulki sivut? Kailajärvi ja WinCapita itse se ei kuitenkaan ollut.

Kovin korkeatasoista ajattelua ei tarvitse käyttää niin saisi helposti selville missä sijoittajien rahat "mahdollisesti" tällä hetkellä ovat.

Onko kukaan selvittänyt minne rahat siirtyivät Moneybookersin WWIC-tililtä? Paljonko sitä rahaa on? Kaikesta rahaliikenteestä jää aina jälki. On hyvä myös muistaa, että vaikka varastat siitäkin jää jälki. Kuuluuko tämä tieto pankkisalaisuuden piiriin ja onko niin ettei KRP:n valtuudet ulotu Englantiin asti edes kansainvälisenyhteistyön avulla?

Olen 400% varma etteivät WinCapitan jäsenet ja EOK enää peräänny. KRP:n mukanaolo tutkimuksissa ei ole enää pelote. Laiho ei pysty enää WinCapitan jäseniä lannistamaan. Mitä pidempään KRP keinotekoisesti pitkittää tutkimuksia sitä suurempi on jälkipyykki niillä virkamiehillä, jotka ovat syyllistyneet valehteluun. Edellisen laman aikana kansalaisia laitettiin pankkien edessä polvilleen. Nykysuomessa samanlainen kyykytys ei enää onnistu. Ihmiset ovat paremmin tietoisia omista oikeuksistaan ja virkamiestä ei enää pelätä.

Oli ilo huomata, että WinCapitan jäsenistössä on suuri joukko fiksuja ja ajattelevia ihmisiä. 800 valveutunutta kansalaista näytti rohkeutensa ja päättäväisyytensä kokoontumalla Laukaalla. Voin väittää, että jatkossa jäseniä on turha yrittää ahdistaa nurkkaan. Jäsenet ovat päättäneet puolustaa omia oikeuksiaan ja joukkovoiman avulla pitää huolta siitä etteivät yksittäiset viranomaiset voi jatkaa epärehellistä ja mielivaltaista toimintaansa. Totuutta ei voi enää paeta.

kuva: Sanomat24-tiedotteesta. www.sanomat24.fi

13 kommenttia:

 1. Morjens Columbo arvelinkin että lähdet mukaan Peurungalle! Kiitoksia raportista paikan päältä! Mietin vaan että ei kai tuo EOK vaan liikaa rahasta jäseniltä kun muutenkin on rahat vähissä? Meinaan vaan tuota 1000 x 65 euron jäsenmaksua ja sen lisäksi vielä "tilavuokraa" 15.000 euroa. Sitten vielä noita pienempiä kuluja niin 100.000 potti tuo WinCapita heille ja siihen tietysti myydään päälle nuo varsinaiset lakimiespalvelut yms. Ihan vaan capitalaisten etua ajattelen.

  VastaaPoista
 2. "Tuloutukset loppuivat kun joku sulki WinCapitan jäsensivut. Kuka sulki sivut? Kailajärvi ja WinCapita itse se ei kuitenkaan ollut."

  olisko niin yksinkertane juttu että tuossa WIF säätiön johdossa meni vaan komentoketjut sekasin että pitikö se laskun maksaja olla Hannu, Ripe, Ana vai Columbo, vai olisko pitänyt vyölaukusta kaivaa pari seteliä oliko se 40 euroa tuo serverilasku. Sattuuhan sitä vahinkoja ja kyllä poliisitutkinta on ihan ylimitoitettua tuon vuoksi! mutta sulkuunhan ne sivut oli sitten laitettava, kuka sitä nyt ilmakseks sivuja ylläpitelee

  VastaaPoista
 3. * Moneybookers on kansainvälisesti todella arvostettu pankki.

  Ja sitten valitettava tosiasia: Moneybookers EI OLE pankki.

  What is Moneybookers?
  Moneybookers is a tool that allows you to safely send and receive money via email - instantly. You can send money from your credit/debit card, transfer money to and from your bank account. Use Moneybookers whenever you need to send money to someone (settle a debt with a friend, pay for online purchase/auctions...) or when someone needs to send money to you.

  VastaaPoista
 4. kokouksen sisältö oli varsin kattava..
  tuleva lehdistötilaisuus antaa lisää viitteitä, mihin suuntaan median kirjoitukset ovat menossa.. viikonlopun osalta monet kirjoitukset olivat jo aika positiivisia..

  VastaaPoista
 5. Moneybookersissa on kuitenkin jokaisella myös oma tili. Lafka toimii siis kuten pankki. Pankki mikä pankki.

  VastaaPoista
 6. Mitäköhän mahtoi maksaa Peurungan vuokra päiväksi? Tila oli massiivinen ja koko kylpylä oli suljettuna 11-18. Kuka tietää?

  VastaaPoista
 7. Aiemmin olen noita isoja tilaisuuksia järjestellyt, niin kyllä tuollaisen Peurungan tilan puoleksi päiväksi pitäisi kahdella tonnilla saada. Ilmeisesti järjestäjä ajatteli laskea budjetin varman päälle.

  VastaaPoista
 8. käykö niin että EOK ottaa tuosta tuotot ja puhujapalkkiot itselleen? Onhan he saaneet sen 65 tuhatta jo capitalaisilta liittymismakuina, ja muut kulukorvaukset siihen päälle. Olis kai siitä voinut tuon parintonnin tilavuokran kustantaa??? Olis ollu reilua jotain etua sentään jäsenille tarjota ja vastinetta

  VastaaPoista
 9. Kyllä sieltä vastinetta tuli ihan koko rahan edestä ja lisää on luvassa,kaiken kaikkiaan hyvä tilaisuus ja valaisi monia missä juna menee.

  VastaaPoista
 10. no meikäläisen mielestä olihan sielä porukkaa paikalla paljon mutta onhan tää eok.lle myös iso pisnes. ei käy kieltäminen. mietin ite kenen etua ajavat nimittäin hannun , ponsoritason vain kenen. ja tukevatko rahansa menettänyttä rikosilmoitukset tehnyttä ollenkaan vai ei

  VastaaPoista
 11. Tuohon kirjoituksen otsikkoon `800 sijoittajaa ei pelkää` niin mietin vaan että mitenkäs ne reilu 2000 sijoittajaa jotka kokivat joutuneensa rikoksen uhriksi? Miten heidät tulisi huomioida eli onko intressiristiriitaa kun osalla on vielä toisten rahaa palauttamatta? Toivon EOK yhdistyksen valvovan tasapuolisesti kaikkien etua ja varmistavan että tuomiot tulevat niille jotka toisilta veivät, uhreja puolustaen!!

  VastaaPoista
 12. EOK valvoo ettei viranomaiset kuseta kansalaisia. EOK on kyllä koko jäsenistön asialla. Toiset jäsenet on eläneet median varassa ja siksi menneet tekemään ilmoituksia.

  KRP ruinaa ja ruinaa mutta kelkka on jo kääntynyt. Jäsenet tietää ettei rikosta ole tapahtunut.

  VastaaPoista
 13. Oletko koskaan itse kokeillut moneybookersia? En laittaisi siihen lafkaan enää senttiäkään, erehdyin tunkemaan 200 euroa ja sain odotella rahojani 2 viikkoa toiseen palveluun, tämän lisäksi n. 4 viikkoa vastausta sähköpostiini.

  FAKTAT!?

  Alan kohta hermostua.

  VastaaPoista