perjantai 24. heinäkuuta 2009

Ketään ei saa tuomita ennen kuin hänet on todettu syylliseksi

Vaimon kanssa tehty viikon "lomareissu" oli oikein onnistunut ja ulkomaanmatka vahvisti näkemyksiäni muutamassa case WinCapitaa koskevassa asiassa. Näihin "lomalla" tehtyihin havaintoihin tulen keskittymään myöhemmissä kirjoituksissani.

On ollut ilo huomata ettei case WinCapita lepää vaikka valtaosa virkamiehistä viettääkin kesälomiaan näin heinäkuussa. Jäsenet ovat aktivoituneet totuuden metsästämisessä ja yhä isommalla joukolla on nyt tiedossa ettei KRP:n ja valtamedian tiedotuslinja ole onnistunut edes tyydyttävällä tasolla. Uutisoinnissa on syyllistytty valheisiin ja monenlaiseen mustamaalaamiseen.

Olen nostanut tämän samaisen asian usein esille täällä blogissa ja kyseiseen asiaan törmää aina uudestaan ja uudestaan keskusteltaessa WinCapitassa pitkään mukana olleiden sijoittajien kanssa. Mitä enemmän tiedotuslinjaa ja sen epäkohtia tarkastelee niin sitä räikeämmin käy ilmi, että koko uutisointi on täynnä lapsellisia epäloogisuuksia. Ovatko ihmiset oikeasti niin ajattelemattomia, että uskovat kaiken mitä lehti kirjoittaa? Eikö kukaan rohkene sanoa ääneen ettei keisarilla ole uusia vaatteita?

Tiedotuslinja alkaa olla blogin aiheena melko loppuun kaluttu mutta vieläkään ei ole mediassa mennyt läpi totuudenmukainen uutisointi. Olen itsekin informoinut median edustajia mutta julkaisukynnys on auttamatta liian korkea. Valtamedia ei julkaise "vaihtoehtoista" näkemystä WinCapitan tapauksesta eikä toimittajat uskalla kirjoittaa muuta kuin WinCapita-vastaisia kirjoituksia.

On mielenkiintoista nähdä tuovatko tulevien päivien tapahtumat muutosta median tiedotuslinjaan. Itärajan takana tapahtuvat epäkohdat kyllä uutisoidaan näyttävästi mutta suomalainen kateellinen luonne ei onnistu pitämään huolta omistaan. Suomessa edelleen pelätään auktoriteettejä ja uskotaan sokeasti siihen mitä isoveli sanoo. Missä ovat kaikki fiksut ja omilla aivoilla ajattelevat kansalaiset?

Toivon todella, että Keski-Suomen uutisissa mainituista tuhannesta ihmisestä valtaosa olisi niitä, jotka uskaltavat rohkeasti katsoa totuutta silmiin ja tarvittaessa todeta, että keisari on todellakin ilman vaatteita. Odotan mielenkiinnolla käsillä olevan viikonlopun antia ja samalla on kiinnostavaa nähdä miten media ottaa tulevat tapahtumat käsiteltäväkseen. Jatkuuko silmitön mustamaalaus vai tapahtuuko muutos?

Keski-Suomen uutiset 24.7.2009
Case WinCapitaa tutkiva varatuomari Ilkka Pitkänen:

4 kommenttia:

 1. Onko nyt sit kaikki hyvin ?
  turhaa spekulointia, ilman MITÄÄN tietoa asiasta.

  Ihmisoikeusrikokset joo tosi tärkeätä.

  Missä ovat PYYDETYT SIJOITETUT RAHAT !

  VastaaPoista
 2. Arvoisa Columbo! Blogisi on kertakaikkiaan hämmentävä. Et kerro mitään motiiveistasi tämän sivuston ylläpitämiseen, mutta silti suollat sivukaupalla täysin tyhjiä argumentteja, väiteitä ja itse keksimiäsi "totuuksia" asiasta, jossa tylyt faktat osoittavat tilanteen olevan täysin toisenlainen kuin väität.


  Aiemmin olet kertonut, ettet ole winclub/wincapita - nimisen huijausvirityksen jäsen tai sponsori, mutta silti puolustelet ja selität sen toimintaa ja julkaiset täysin mitään sanomattoman "haastattelun."
  Huomaatko tässä mitään epäloogisuutta tai ristiriitaa?

  Kaltaistesi rikollisen mielen omaavien ihmisten takia tämä WC rikostutkimus kestää vielä pitkään...

  PS: Missä muuten ne rahat ovat? Kuka niitä hallinnoi? Koska ja mistä ne voi nostaa?
  Kuka johtaa tätä WC:n aktiivista osastaoa? Sinäkö?

  VastaaPoista
 3. Eniten ihmettelen sitä vastakkainasettelua, ettei Kailajärvi saa itse vapaasti omin sanoin ja argumentein tulla tutkinnallisiin syihin vedoten julkisuuteen kertomaan Capitan toiminnasta ja samaan aikaan tiedotusvälineet sisäministeriön ja poliisin suulla luovat kansalaisiin vain negatiivista mielikuvaa toiminnasta. Miten sellainen kommentointi voisi vahingoittaa asian tutkintaa etenkin kun se on jo kestänyt ainakin puoli vuotta? Voisi olettaa, että viranomaisilla on jo olemassa riittävä dokumentaatio syytteiden nostamiseksi toiminnan laillisuudesta. Sen ymmärrän jos asianomistajien kuuleminen kestää, mutta eikö lopulta kyse ole ensisijaisesti Capitan toiminnan tuomitsemisesta lainvastaisena ja mikäli näin on, sen seurauksena mahdollinen korvausmenettely asianomaisille? Itse en ole koskaan ollut tässä mukana, koska silloin kuin se oli mahdollista periaatteessa, kavahdin vähimmäissijoituksen määrää enkä lähtenyt.

  VastaaPoista
 4. Jälleen sinulle suuri kiitos asiallisesta mietiskelystäsi.Voisi media ottaa mallia puoluettomasta tekstistäsi.Kaikkea hyvää sinne,eiköhän se totuus sieltä saada tulemaan.

  VastaaPoista