torstai 18. kesäkuuta 2009

Syömälakko on äärikeino

Hannu Kailajärvi ilmoitti tänään aloittavansa syömälakon koska hän ei saa oikaista hänestä esitettyjä virheellisiä väitteitä.

Kailajärvi ei erittele yksityiskohtaisesti ketkä näitä virheellisiä väitteitä on esittänyt. Yleisesti on jo pitkään ollut tiedossa, että Valtamediat ja KRP ovat käyttäneet värikynää omissa tiedotteissaan. Ensin on hutkittu ja sitten tutkittu. Mediat uutisoi WinCapitan pyramidipelinä lähes 1,5 vuotta sitten. Yli vuosi sitten myös virkamies Jouni Laiho ilmoitti WinCapitan olevan pyramidipeli. Oliko tämä Jouni Laihon oma päätelmä vai kertoiko hän valtiovallan virallisen näkemyksen? Kenen suulla hän puhui ja oliko tällä pyramidipeliksi julistamisella oikeuden päätös? Onko Laiho myös tuomari?

Koko tänä aikana ei kuitenkaan ole esitetty ainuttakaan todistetta, että WinCapita olisi ollut pyramidipeli. Hannu Kailajärvi on leimattu suuren luokan rikolliseksi mutta vieläkään ei ole esitetty Kailajärven syyllistyneen yhteenkään rikokseen. Kailajärveä vastaan ei ole edes nostettu ainuttakaan syytettä. Tällainen viranomaisten taholta tuleva mustamaalaaminen on täysin käsittämätöntä ja mielivaltaista touhua. Kantaako jokainen ihminen vastuun omista sanomisistaan? Mielestäni jokaisella on oikeus puolustaa kunniaansa ja jokaisen toisen ihmisen kunniaa loukanneen henkilön on vastattava myös oikeudellisista seurauksista.

Mielestäni on halveksuttavaa ettei Suomen kansalainen saa omaa ääntään kuuliville ilman syömälakkoa. Näinkö Suomi pitää huolta omista kansalaisistaan?

Kauhistelemme kyllä Aasian maiden ihmisoikeusrikkomuksia mutta Suomessa jos joku on syömälakossa niin monet säälittävät typerykset ovat jopa vahingoniloisia. Eräs aktiivinen nettikirjoittaja yritti jopa hakea syyllistä syömälakkoon niistä WinCapitan jäsenistä jotka eivät ole tehneet Hannua vastaan rikosilmoitusta. Ovatko jotkut ihmiset oikeasti näin pahasti häiriintyneitä, että todellisuuden taju on hämärtänyt täysin.

Hannu Kailajärvi ilmoitti aloittavansa syömälakon mediaa ja tiedotteita vastaan. Hän ei syyllistä jäseniä kuten jokainen fiksu ihminen hyvin asian ymmärtää. Hannun on myös väitetty sanoneen asioita mitä hän ei ole sanonut. Tuollainen tiedottaminen on todella ala-arvoista vaikka sillä pyrittäisiinkin jouduttamaan tutkintaa ja nopeuttamaan rikosilmoituksen tekoa. Jokaisen elämää ja mielipidettä tulee kunnioittaa. Ihmishenki ei ole vähempiarvoinen vaikka sukutausta ei oli yhteiskunnan suuresti ihailema. Jokainen ihminen on yhtä arvokas. Toteutuuko laki kaikille samanlaisena? Poliisilla on lupa valehdella tutkinnallisista syistä mutta onko lupa valehdella mikäli se aiheuttaa joillekin ihmisille tarpeetonta kärsimystä? Missä menee raja?

Käsittääkseni jokaisella meistä on oikeus sananvapauteen enkä voi ymmärtää, että rikoksesta epäilty menettää sananvapautensa kuten Kailajärven tapauksessa. Tässäkin blogissa on monesti peräänkuulutettu, että Hannu Kailajärven olisi päästettävä ääneen. Tämä lienee olevan myös kaikkien WinCapitaan sijoittaneiden toive. Totuudesta ei pitäisi olla haittaa kenellekään ja totuudenhan tässä pitäisi olla tärkeintä. Eikö? Miksi Hannun sananvapautta halutaan rajoittaa?

Tälläkin hetkellä kansalaisten keskuudessa elää paljon virheellisiä uskomuksia ja Kailajärven avoin kuuleminen varmasti toisi selvyyttä moneen asiaan. Toivotan Hannu Kailajärvelle jaksamista ja viranomaisille selkärankaa, jotta asioihin palaa jonkinlainen järki.

Nostetaan kissa pöydälle ja avataan se ilman salailua ja jatkuvaa selittelyä. Kunnioitetaan jokaisen ihmisen ihmisoikeuksia ikään, sukupuoleen, rotuun, uskontoon ja perhetaustaan katsomatta.

3 kommenttia:

 1. Luulisi, että tuhansissa sijoittajissa on joukkovoimaa, ettei Kailajärven tarvitse terveyttään vaarantaa. Nyt on yksi kaikkien puolesta, vaikka pitää olla kaikki yhden puolesta

  VastaaPoista
 2. Niinhän sitä luulisi.

  Valtamedia pelotteli epävarmat ja vähillä tiedoilla olevat sijoittajat pois jo yli vuosi sitten. Suomalaiset ovat nöyriä ja kuuliaisia. Auktoriteettejä kunnioitetaan vielä suuresti ja harvassa on ne jotka uskaltaa kyseenalaistaa valtamedioiden ja KRP:n tiedotteet. Uskaltaisitko sinä?

  Mustamaalausta on tapahtunut laajalla rintamalla ja kaikkien näiden tahojen puristuksessa sijoittajat on ahdistettu nurkkaan. Kuka sijoittajia enää uskoo?

  Sijoittajat yrittivät järjestäytyä ja siksi he järjestivät jäsentilaisuuksia kevättalvesta. Mitä tästä seurasi? Poliisi esti tilaisuuksien järjestämisen perustellen, että niillä häiritään esitutkintaa.

  Henkilöt jotka mahdollisesti leimautuivat tilaisuuden järjestäjiksi päätyivät poliisin suojiin muutamiksi viikoiksi. Toteutuiko tässä sanan- ja kokoontumisvapaus?

  Onko tämä oikeasti Suomi vai elämmäkö jossain sivistymättömässä takapajulassa? Kuka täällä määrää?

  VastaaPoista
 3. Nyt luulisi, että elämme jossain etelä-amerikkalaisessa takapajulassa, missä viranomaiset voivat tehdä mitä tahansa laitonta.
  Se taho, joka sulki wincapitan sivut, voisi jo avata ne ja päästää Kailajärven hommiin, jotta saisivat piensijoittajatkin rahansa ja tienestinsä takaisin.

  VastaaPoista