sunnuntai 21. kesäkuuta 2009

Paluu todellisuuteen

Juhannuksen riennot alkavat olla hiljalleen takanapäin. Oma juhannukseni meni vaimon kanssa leppoisasti mökillä mutta nettimaailmaa tuli silti seurattua. Jotkut onnekkaat suuntaavat auringon perään ulkomaille mutta monelle meistä koittaa paluu karuun todellisuuteen täällä pilvisessä Suomessa.

Case WinCapita on ollut monella mielessä myös juhannuksen aikaan. Olen saanut sähköpostitse useita yhteydenottoja huolestuneilta sijoittajilta. On selvästi nähtävissä, että sijoittajat alkavat aktivoitumaan tahoillansa ja monenlaista ajatusta on liikkeellä siitä kuinka sijoittajien tulisi tällä hetkellä toimia.

Yksi vaihtoehto on olla hiljaa kotona ja odottaa. Toinen vaihtoehto on aktivoitua keskustelemaan oman kontaktipinnan kanssa. Suomi on väkiluvultaan pieni maa ja jokainen tuntee toisensa muutaman ihmisen välityksellä. Mikäli ei täysin tuntisikaan niin sanansa saa varmasti yksittäisen henkilön kuultavaksi kunhan vain tahtoa on riittävästi. Luonto keksii keinot. Kolmas esitetty vaihtoehto on huomattavasti edellistä radikaalimpi mutta henkilökohtaisesti en kannata niin rajuja toimenpiteitä. Todellisuutta on myös se, että nälkälakot ja muut toimenpiteet saavat ihmiset nousemaan barrikadeille "sivistymättömämmissä" valtioissa mutta ei meillä täällä Suomessa. Suomalaiset ovat kilttejä ja kuuliaisia. Fanaattisesti asiaansa puolustavat leimataan meillä hulluiksi ja yhteiskuntakelvottomiksi.

Mielestäni yhteiskunnan epäkohtiin tulee puuttua. Kannatan rauhanomaista etenemistä mutta kauhukuvissani näen mitä kaikkea pahaa tästä voikaan vielä syttyä. Jokaisen kärsivällisyys ja jaksaminen on kuitenkin rajallista. Riittävän kauan kun lyö niin yksilö murtuu mutta aina on joukossa niitä jotka eivät lyömisestä murru. Paine ja tuska purkautuu konkreettisena toimintana. Kailajärvi päätyi syömälakkoon. Mihin ratkaisuihin sijoittajat päätyvät? Sitä ei tiedä vielä kukaan mutta väitän, että 8000 sijoittajan joukkoon mahtuu kaikenlaista kulkijaa. On myös niitä kenellä ei ole enää mitään hävittävää. Toivonkin medialta ja KRP:ltä tervettä harkintaa, jotta rauha säilyy maassa ja pahemmilta vahingoilta vältytään.

En halua maalata kauhukuvia mutta halusin muistuttaa arjen todellisuudesta. Valitettavan usein ihmisen silmät sokeutuvat yhteiskunnan epäkohdille. Kärjistetysti se riittää, että oma palkka tulee ajallansa ja lomat pyörii sovitulla tavalla. Mielestäni olisi hyvä palauttaa mieliin sanonta "Kaveria ei jätetä".

Suomen Talvisodassa 1939-40 oli sanonta:"Kaveria ei jätetä". Se tarkoitti lyhyesti sitä, että haavoittuneita tai kaatuneita ei jätetä rintamalle vihollisten armoille, vaan aina pidettiin kaverista huolta. Kaikki puhalsivat yhteen hiileen suurta vihollista vastaan. ( lainaus )

Puhalletaanko nyky-Suomessa yhteen hiileen? Miksi Suomi on täynnä kateellisia niljakkeita jotka odottavat vain pääsevänsä ilkkumaan toisen epäonnelle? Miksi rehellisiä ja rohkeita kansalaisia halutaan mustamaalata? Tuleeko itselle hyvä mieli, jos puukottaa kaveria selkään?

Elämä on peliä ja tällä hetkellä Hannu Kailajärvi on laittanut panokseksi oman terveytensä ja jopa henkensä. Mikä on vastapuolen vastaus tähän? Palaako sivistysvaltioon kansalaisen perusoikeudet vai jatkuuko mielivaltainen vallankäyttö? Uskon ja toivon, että tulevan viikon aikana päättävät tahot uskaltavat ottaa vastuuta ja samalla palauttavat Kailajärvelle sananvapauden. Tämä olisi kuitenkin suomalaisten etu. Virkavallan uskottavuus tulisi palauttaa samoin kuin luottamus vallanpitäjiin. Vihjailevien tekstiviestien lähettely ja eduskunnalle valehtelu eivät ole hyväksyttää käytöstä poliittisille päättäjillemme. Ei eduskunta voi olla nykyisenlainen sirkus vai voiko?

Uskaltaako kukaan kansanedustaja puuttua case WinCapitaan? Onko ihmisillä riitävästi rohkeutta vai uidaanko pelkästään isojen vanavedessä?

Eräs sijoittaja halusi kirjeensä julkaistavan täällä blogissa. Julkaisen hänen tekstinsä tämän kirjoituksen keskusteluosiossa. Kirje on luettavissa alla olevasta linkistä.

Voimia ja valppautta alkavaan viikkoon!

5 kommenttia:

 1. Tässä sijoittajalta tullut kirje osa 1/3

  Hei kaikille lukijoille!

  On tullut seurattua tätäkin asiaa jo yli vuoden... ja luettua monet sinun viestit ja tarkat tiedotteet asian etenemisestä.
  "Meillä" on pieni sijoitus WC klubiin ja emme ole vielä saaneet sijoituksellemme vastiketta. Kaikki taitaa kuitenkin mennä oikeaan suuntaan ja jossain vaiheessa sekin sitten tulee tietoon, miten jokaisen sijoituksen on käynyt. KRP on ollut suuressa roolissa, miten saisi Hannun sijoitukset rikolliseksi ja tuomion päälle.... Eivät tule kyllä siinä onnistumaan!

  Kerron tässä vähän omin ajatuksin mielipiteeni ns. "pyramidihuijauksesta".

  Kun KRP tutkii WC tuottoja... perustuen pyramidihuijaukseen... tarkoittanee se sitä, että sijoitustuotot ovat siis tulleet siitä, että on "hankkinut lisää sijoittajia", joiden sijoitukset ovat olleet aikaisempien sijoittajien tuottoja.
  Ja sen perusteella kaikki sijoitukset tuomitaan rikolliseksi ja rahankeräykseen viittaavaksi toiminnaksi.
  Monet ovat saaneet kokea tämän omaksi kun käräjäoikeus on laittanut omaisuuden takavarikkoon....

  Jos lähdetään siitä asiasta, että WC toiminta olisi pyramidiä, niin pari ajatusta tähän alkuun.
  Mitä pyramidi on? Eikös se ole juuri sitä, että uudet sijoittajat tuovat uuden rahan jota sitten jaetaan aikaisemmille.
  WC tapauksessa kun sijoitus markkinoitiin verkoston kautta, niin tästä löytyy silloin jokaisen sijoittajan tiedot ja tilit!
  Kun sijoitus on mennyt perille sillä summalla kun sijoittaja on ne sinne laittanut, on tiliote siitä todennuksena, että siitä ei ole kukaan "vienyt välistä". Ja näillä tileillä on voinut sitten siirtää rahoja jäsenten kesken. Siis; ei pyramidia!

  Vielä ... ymmärtääkseni pyramidi ei koskaan toimi ns. "ylhäältä alaspäin". Siis ei yläpuolista apua sijoituksiin....

  Vertaan tätä pyramidia "perheeseen". Kun kaksi henkilöä menee naimisiin.... heille syntyy esim. 5 lasta. Kun nämä menee naimisiin ja heille syntyy 5 lasta jokaiselle... on tullut "ukki ja mummo".... Kun nämä sitten menee naimisiin ja syntyy uusi sukupolvi... ovat he jo iso-ukki- ja mummoja. Näinhän se tulee menemään ja perhe ja suku suurenee.
  On myös tosiasia, että ei kaikki "lapset" mene sitten naimisiin ja jäävä "vanhoiksi piioiksi ja yksin eläjäksi".
  Noh... näitähän on toki paljon, ja näin ollen heille ei "normaalioloissa" tulisi sitten myöskään lapsia!
  Jos pidetään tästä tosiasiasta kiinni.... että pyramidi ei toimi myöskään tässä perhemallissa "ylhäältä alaspäin"... niin sehän tarkoittaa sitä, että nämä yksineläjät eivät siis jatka sukua! Tämän tosiasian myöntää jokainen.

  VastaaPoista
 2. osa 2/3

  Eli ne kaikki lapset jotka ovat minun lapseni perheessä syntyneitä, on tosiasiassa heidän itsensä tekemiä ja alulle panemia....
  Jos tähän tulisi "yläpuolista vuotoa".... eikös siitä saisi jo "vankilatuomion"? SILLOIN OLISI KYSEESSÄ JO TODELLA SUURI RIKOS!

  Kun tämän "perhepyramidin" ajatuksen sisältää ja ymmärtää, (huom. aikajana...tässä ja nyt muodossa) ja tätä vertaa WC toimintaan, niin ei ole mitenkään mahdollista, että WC toiminta on pyramidipeliä. Kun tuottoa tulee myös sille henkilölle, joilla ei ole yhtään organisaatiota (lue - syntynyt lapsia) niin mistä silloin tulee hänen tuotto? ON siis tultava jostain ja se on silloin valuuttakauppojen tuotoista.
  Tämähän on tullut jo julki ja tietoon EOK lausunnoissakin.... Miten siis KRP voi vielä olla tutkimuksissa tällä tasolla kuin se on yli vuoden ollut... pyydetään vain uusia rikosilmoituksia... ja ei kuunnella sijoittajien ääntä. Olen tavannut monia sijoittajia, joilla ei ole organisaatiota... ja ovat saaneet tuottoja! Eikö tämä jo yksinään pitäisi kelvata todisteeksi....

  Vertaa edelleen tätä WC toimintaa siihen "järkyttävän suureen" pyramidihuijaukseen siellä Amerikassa, jossa se alullepanija on sen jo tunnustanut huijaukseksi.... Sinne meni Nordean rahoja monia miljoonia.. ja keneltä kaikilta niitä menikään....
  Eikös siellä ollut noin 50 miljoonaa dollaria... ja kaikki hävisivät. Ja tästä ei taida tulla kenellekään mitään "rikollista meriittiä"... eikä syytettä. Julkisuudessa ei ole kerrottu yhtään mitään.
  Nämä sijoittajat eivät voineet tietää, että sinne sijoitettu raha oli mennyt "suureen pyramidihuijaukseen".... koska sinne sijoittivat kaikki "samaan kassaan".
  Näkivät vain omat sijoitukset ja tuotot... eivät sitä, mistä se tulee...

  Aina kun sinne tuli uusia sijoituksia... voitiin maksaa aikaisemmin sijoittaneille... jne... jne... Kenellekään ei tullut mieleen mitään "huijauksesta"! Kun sitten kupla puhkesi.. ei rajattomasti voinut silläkään sijoituksella rikastua....
  Pyramidi hajoaa aina jossain vaiheessa, kun se ei perustu muuhun kuin uusien sijoittajien hakemiseen.
  Tämä amerikan malli oli siis erilainen pyramidipeli... kun siinä ei voinut tehdä organisaatiota...
  Kun WC sijoittajat laittoivat rahaa.. niin se raha meni aina perille asti.
  Eikös se ole niin, että jos sijoitus olisi vaikka 10000 euroa, niin tästähän menisi sponsorille omat prosentit (esim, 10) ja sitten heille olisi vähemmän sijoituksessa rahaa! Perille meni vain 9000 euroa..... Jossain vaiheessa heidän sijoitus oli huvennut kaikki muitten maksuihin....
  Näin ei ole käynyt WC rahojen.... Joten ei näyttöä huijauksesta!!!

  VastaaPoista
 3. osa 3/3

  Tämän yksinkertaisen ajatuksen kanssa mietiskelyn lopputulos on "aukoton"... KRP tutkii capitan asiaa aivan turhaan ja lopputulos on sen mukainen. Näyttöä löytynee riittävästi siitä, että kun ei ole ollut organisaatiota, ja kuitenkin on tullut tuottoa... miten tämä on mahdollista???

  Kyllä EOK hoitaa tämän asian kuntoon ja Hannukin päässee vapaaksi jossain vaiheessa...

  KUKA LÄHTEE SYÖMÄLAKKOON, JOS EI USKO OMAAN TODELLISUUTEEN JA OIKEAAN TOTUUTEEN?, LÄHTISITKÖ SINÄ VÄÄRÄN ASIAN PUOLESTA NÄIN VOIMAKKAASEEN PUOLUSTUKSEEN??? MINÄ EN LÄHTISI!

  Mutta.... mitä sitten tapahtuu????
  Sittenkö vasta alkaa oikeudellinen rumba, kun WC sijoittajat hakee omia "kunnian loukkauksia jne" .....
  Minkähänlaiset käräjät siitä nousee? Sitten taitaa jo löytyä rikosnimikkeetkin?

  Nämä hajanaiset ajatukset tuli mieleen kun mietin tätä WC asiaa.

  Toivon WC asian mahdollisimman nopeaa päätöstä ja Hannulle "voimia"... Mitenkä nämä tiedot saataisiin myös Hannulle luettavaksi?

  Kiitos Blogin ylläpitäjälle tästä tärkeästä keskustelukanavasta!

  "totuus ei häviä syömälläkään"

  Nim. "korppu antaa väärää tietoa"

  VastaaPoista
 4. Terve Jokin kuka lie tiedustelisin ,vaan onko tämä wc , sioitus toiminta Ruottissa laitonta ?. rterv. WC sijoittaja

  VastaaPoista
 5. Sitäpä minäkin sijoittajana ihmettelen, että mistäpä minun huomattavan suuret tuotot tulivat, kun alapuolellani ei ollut kuin kaksi ihmistä, jotka olivat sijoittaneet pienimmän mahdollisimman summan jolla pääsi mukaan. Omat tuottoni olivat pitkällä ajalla n 50 kertaa heidän sijoituksensa yhteensä. Joten tuottoni eivät voineet tulla allani olevilta sijoittajilta, vaan luulempa, että tulivat niiltä tahoilta, jonne olin pitkän aikaa rahojani omin käsin sijoitellut (wincapitaa apuna käyttäen).

  VastaaPoista