tiistai 23. kesäkuuta 2009

Näin tiedotettiin tai jätettiin tiedottamatta

Ohessa joidenkin medioiden laatimia varsin niukkasanaisia tiedotteita syömälakon loppumisesta.

Kaikki valtamediat eivät kuitenkaan kokeneet tarpeelliseksi tiedottaa Hannu Kailajärven syömälakosta, vaikka samat mediat ovat muuten olleet todella kärkkäinä kirjoittamassa "isosta ja pahasta" WinCapitasta. Ihmetyttää miksi tiedotuslinja on näin räikeän valikoiva. Tällainen valikoiva tiedottaminen on kyllä suorastaan amatöörimäistä touhua.

Iltalehti:
Wincapitan pääepäilty lopetti nälkälakkonsa

Tiistaina julkaistun tiedotteen mukaan WinCapita-pyramidihuijauksen pääepäilty Hannu Kailajärvi on lopettanut ennen juhannusta alkaneen nälkälakkonsa, kertoo verkkolehti sanomat24.fi.

Tiedotteen mukaan Kailajärven tiedotusmahdollisuuksista on neuvoteltu kompromissi.

Kailajärvi ryhtyi syömälakkoon, koska hänelle ei mielestään annettu mahdollisuutta oikaista virheellisiä tietoja, joita tiedotusvälineissä on julkaistu. Kailajärvi on rikostutkinnan takia eristettynä.

Kailajärveä epäillään törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta. WinCapitaan tehtyjen sijoitusten kokonaismäärä on noin 100 miljoonaa euroa ja rikosilmoituksia on tehty satoja.

Kailajärvi määrättiin pidätettäväksi toukokuussa 2008, ja lopulta hänet pidätettiin Ruotsista joulukuussa.


Uusi Suomi:
WinCapita-epäillyn nälkälakko kesti 5 päivää

WinCapitan pääepäilty Hannu Kailajärvi on lopettanut nälkälakkonsa. Kailajärvi ryhtyi nälkälakkoon viime viikon torstaina, viisi päivää sitten, koska hänelle ei ole annettu mahdollisuutta oikaista mediassa esitettyihin tietoihin.

Nyt Kailajärven puolustajaksi itseään tituleeraava oikeustieteen tohtori, dosentti Petter Kavonius kertoo Sanomat24-verkkolehden sivuilla julkaistussa tiedotteessa, että tiedotusmahdollisuuksista on ”neuvoteltu kompromissi”, jonka perusteella Kailajärvi voi lopettaa syömälakkonsa.

Kavonius toteaa, että hänen omissa tutkimuksissaan on selvinnyt, että WinCapitalla on ollut käytössä ”todellinen tuote, jota apuna käyttäen on tehty voitollista valuuttakauppaa”.


Aamulehti:
WinCapitan Kailajärvi lopetti syömälakkonsa

WinCapita-pyramidihuijauksen pääepäilty, tamperelainen Hannu Kailajärvi tiedotti lopettaneensa viime viikolla aloittamansa syömälakon. Tiedote on julkaistu miehen oikeusavustajan Petter Kavoniuksen välityksellä.

Syömälakolla Kailajärvi halusi protestoida sitä, ettei hänellä ole ollut mahdollista oikaista julkisuudessa hänestä kerrottuja tietoja.

Sanomat24.fi-sivustolla julkaistussa tiedotteessa kerrotaan, että Kailajärvi on nyt saanut neuvoteltua kompromissin tiedotusasiaan.


Kaleva:
WinCapitan pääepäilty lopetti nälkälakkonsa

Sijoitusklubi WinCapitaan liittyvien rikosepäilyjen pääepäilty Hannu Kailajärvi on lopettanut vajaan viikon mittaisen syömälakkonsa. Oulun vankilassa käräjäoikeuskäsittelyä odottava Kailajärvi aloitti syömälakon ennen juhannusta, ja sen loppumisesta tiedotettiin tänään tiistaina.

Kailajärvi halusi syömälakolla protestoida käräjäoikeuden häneen kohdistamaa yhteydenpidon rajoittamista. Julkisuuteen tänään toimitetussa tiedotteessa sanotaan, että Kailajärven tiedotusmahdollisuuksista on saatu neuvoteltua kompromissi. Mies ei edelleenkään halua kommentoida WinCapitaan liittyviä asioita mitenkään.

Kailajärven puolustajaksi itseään tituleeraava oikeustieteen tohtori, dosentti Petter Kavonius haluaa kuitenkin selvittää lyhyesti omien tutkimustensa tuloksia. Kavonius väittää saaneensa ilman poliisin tai Kailajärven luovuttamia tietoja selville, että WinCapitalla on ollut käytössään todellinen tuote, jota apuna käyttäen on tehty voitollista valuuttakauppaa.

"Yksityiskohtien kommentoiminen on vaikeaa ellei mahdotonta tältäkin osin kommentoimatta poliisin tutkintasalaisuuksia, jollaisten varjeleminen on tavanomainen syy pitää ihmisiä eristyksessä. Puolustajalla on velvollisuus kunnioittaa käräjäoikeuden päättämää päämiehensä eristystä. Puolustuksen työ on myös selkeästi kesken, oikeastaan vasta aluillaan", Kavoniuksen tiedotteessa sanotaan.

Kavoniuksen väite on ristiriidassa keskusrikospoliisin (KRP) antamien tietojen kanssa. KRP on kertonut Hannu Kailajärven myöntäneen esitutkinnassa, ettei minkäänlaista tuottoisaa valuuttakauppaa ole käyty lainkaan.

WinCapitasta tehtiin viime viikon maanantaina päättyneeseen määräaikaan mennessä yli 2 000 rikosilmoitusta. Korvausvaatimukset ovat yli 30 miljoonaa euroa. Juttuvyyhteä tutkitaan muun muassa törkeän petoksen ja rahankeräysrikoksen nimikkeillä. Kailajärven syömälakon päättymisestä uutisoi tiistaina ensimmäisenä verkkolehti sanomat24.fi.

1 kommentti:

  1. Kyllä tässä jokin aika sitten uutisoitiin laajasti kun eräs turkistarhaaja oli syömälakossa puolustusvoimia vastaan.

    VastaaPoista