keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Kailajärvi lopetti syömälakon

Eilen julkaistun tiedotteen mukaan Hannu Kailajärvi lopetti syömälakon. Asiasta tiedotti ensimmäisenä Sanomat24.fi. Alkuperäinen tiedote löytyy osoitteesta www.eok.fi

Mielestäni on äärimmäisen hyvä asia, että Kailajärvi ja viranomaiset löysivät lopultakin jonkinlaisen sopuratkaisun tiedotusasiaan. On kuitenkin harmillista, että Kailajärvi joutui turvautumaan syömälakkoon ennen kuin hänen mielipiteensä tiedotusasiassa otettiin vakavasti.

Hyvin selväksi on tullut, että WinCapitan tutkimukset ovat julistettu salaiseksi. Kaiketi tällä saavutetaan jonkinlaista lisäarvoa tutkintoihin. Mikäli WinCapitassa pitkään mukana olleilta sijoittajilta haluttaisiin oikeasti kuulla asioita niin tiedotusstrategia olisi pitänyt laatia täysin toisin. Harvaa kiinnostaa virkavallalle kertoa yhtään mitään kun ensin on tullut puukkoa joka puolelta laajalla rintamalla. Yhtään oikaisua ei myöskään ole tullut WinCapitaa koskevasta virheellisestä tiedottamisesta. Vanhat huhut on jätetty elämään ja jokainen tietää miten tarinat paisuvat ajan kanssa.

Eri viranomaiset antavat irrallisia lausuntoja milloin kenenkin suulla. Lausunnot eivät myöskään aina ole linjassa toistensa kanssa. Ensin puhuttiin kuukausia varmasta pyramidistä mutta nykyään puhutaan epäilystä. Mitä se enää auttaa? Kuulemani mukaan KRP:n tutkijat myös välttelevät keskusteluja niiden sijoittajien kanssa jotka haluaisivat asioita selvittää. Ihmisillä on oikeasti hyvää tahtoa selvittää asioiden todellinen laita. 8000 jäsentä ei 100% varmasti ole kokonaisuudessaan epärehellisiä joukkoa. WinCapitaan on sijoittanut poliiseja, pankinjohtajia, lääkäreitä, yrittäjiä, opettajia, upseereja ja jos vaikka ketä. "Tuulipuku" nostetaan hyvin usein esille kun puhutaan WinCapitaan sijoittaneista. Tyhjätaskut eivät ole voineet rahojaan WinCapitaan sijoittaa ja sen tajuaa myös jokainen mikäli asiaa hetken miettii. Tyhjätaskut hakkaavat rahojaan markettien peliautomaatteihin. Peliautomaateista ei oikeasti voita vaikka joku yrittää väittää muuta. Olen valmis lyömään vetoa asiasta. Vastapuoli saa määrittää vedon suuruuden. Rikonkohan minä tässä nyt samalla lakia kun tällaista haastetta tarjoan? Saavatko yksityishenkilöt lyödä rahavetoja keskenään vai pitääkö valtiolle maksaa jotain välistä? Minä en tiedä.

Uutisoinnoit huumerahoista ja maksamattomista veroista ovat harhaanjohtavia. Niissä puhutaan oikeasti yksittäisten ihmisten tekemisistä ja samalla näitä käytetään lyömäaseena kaikkia sijoittajia vastaan. Eivät kaikki helsinkiläiset ole tappajia tai kaikki poliisit juoppoja. Helsingissä asuu kyllä taposta tuomittuja ja myös joillakin poliiseilla on alkoholiongelma mutta uutisoinnista käy ilmi, että kyseessä ovat yksittäistapaukset. WinCapitan tapauksessa ei toimita näin vaan kaikki pahat asiat yleistetään koskemaan koko jäsenistöä.

Jokainen meistä on nähnyt miten helppoa on muokata yleistä mielipidettä kunhan sen tekee riittävän laajalla rintamalla. Miksi näin on pitänyt toimia? Olisi luullut, että tärkeintä olisi ollut selvittää totuus eikä rakentaa tällaista vastakkainasettelua. Onko tämä nykyinen tilanne jonkun tahon etu?

WinCapitaan sijoittaneet leimattiin kaikkialla tyhmiksi ja ahneiksi. Väitteiden tueksi hankittiin myös lausuntoja ihmisiltä joilla ei välttämättä ole kykyä eikä tietämystä arvoida WinCapitan todellista luonnetta. Mitä on valuuttakauppa? Missä sitä käydään? Käyvätkö suomalaiset rahoituslaitokset vivutettua valuuttakauppaa? Mikä on vipu? Paljonko on valuuttakaupan päivävaihto? Millaista tuottoa valuuttakaupalla voidaan tehdä? Tarjotaanko sellaista sijoitustuotetta pankkien kassalta?

Näiden selvitysten jälkeen on sitten helpompi lähteä analysoimaan WinCapitaa mutta, jos perustiedot ovat puutteelliset ei selvittelystä tule yhtään mitään. Tämä todellisuus on nähny niin monta kertaa WinCapita tapauksessa. Ihmiset eivät aina edes tiedä minkälaisessa maailmassa elämme. Maailmassa on paljon asioita mitä yksittäinen ihminen ei ymmärrä ja kenenkään on täysin turha leikkiä kaikkien alojen asiantuntijaa. Kaikesta ei vaan voi tietää kaikkea eikä useinkaan edes riittävästi. Erikoistuminen on nykyaikaa ja toisen reviirille on toisinaan turha mennä huutelemaan ja jakamaan "tietoa" asioista mistä ei oikeasti tiedä yhtikäs mitään. Siinä tekee vaan itsestään pellen ja näitä pellejä meillä on Suomessa useita.

En täysin ymmärrä miten voi yhtä aikaa olla salainen tutkinta ja samaan aikaan annetaan monenlaista lausuntoa. Viittasin jo aiemmin Jouni Laihon ylimielisiin julistuksiin. Tiedotuslinja on ollut hyvin epäselvä koko tutkintajakson ajan.

Tällä hetkellä kukaan ei oikein tiedä missä mennään. Edelleenkin on olemassa kaksi toisistaan täysin poikkeavaa näkemystä ja epäselvä tiedotus viranomaisten taholta ei tilannetta ainakaan selkeytä. Olisi aika nähdä kokonaisuus ja muistaa, että on olemassa muitakin kuin oma jääräpäinen mielipide.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti