maanantai 29. kesäkuuta 2009

MTV3 piti sanansa ja poliisi antoi tiedotteen

Tänään aiemmin MTV3 uutisoi, että poliisi kommentoi asioita myöhemmin iltapäivästä. Niin todella kävi. Hyvää kannattaa odottaa mutta tällä kertaa odotusta ei palkittu. Tässä ohessa tänään klo 14:25 MTV3:n verkkosivuilla julkaistu uutisointi. Jokainen voi itse päättää antaako tämä juttu ja KRP:n lausunto lisäarvoa case WinCapitaan. Mitä tässä tiedotteessa oikeasti sanotaan? Mielestäni koko juttu on todella heppoinen sisällöltään. Siitä kunnoitus MTV3:lle, että he lupasivat poliisin tiedotteen iltapäivästä ja he myös pitivät lupauksensa. Sellainen huhu liikkui myös voimakkaana, että poliisi ei tänään anna lausuntoa WinCapitasta. MTV3 piti sanansa ja teki sen mitä lupasi.

On myös syytä muistaa, että WinCapitan tapauksessa vangittuna on tällä hetkellä vain Hannu Kailajärvi. Vangittuna ollut toinen "pääepäilty" päästettiin pois poliisin järjestämästä majoituksesta jo kuukausia sitten. Vahvasti näyttää kuitenkin siltä, että Kailajärvi on ainut todellinen pääepäilty ja muut ovat sitten jotain muuta. Lausunnot ovat tässä asiassa todella sekavia ja epämääräisiä.

KRP:n mukaan Thaimaahan on lähetetty oikeusapua. Mitäköhän tämä mahtaa olla? Monesti aihemmin on puhuttu oikeusapupyynnöistä. Mitä mahtaa olla tuo tänään kerrottu Thaimaahan lähetetty oikeusapu?

Kolmas WinCapita-epäilty löytyi Thaimaasta

Julkaistu 29.06.2009 09:46 (päivitetty 14:25)

Kolmas WinCapita-huijauksen pääepäilty piileskelee Thaimaassa. Iltalehden haastattelussa varkautelainen mies kertoo, ettei hän aio antautua tai palata Suomeen.

Keskusrikospoliisi on tiennyt jo pitkän aikaa, missä epäilty pakoilee.

- Thaimaahan on lähetetty oikeusapua, mutta siellä on toimivaltainen vain paikallinen poliisi. Häntä ei voida toimittaa Suomeen ennen kuin hänet on saatu siellä kiinni, ellei hän itse vapaaehtoisesti tule, kertoo KRP:n rikosylikomisario Ari Soronen.

Käräjäoikeus vangitsi kolmannen WinCapitan pääepäillyn poissa olevana reilu vuosi sitten. Samalla miehestä tehtiin kansainvälinen etsintäkuulutus.

Iltalehdessä mies kertoo piileskelleensä eri puolilla Kaakkois-Aasiaa puolentoista viime vuoden ajan.

Poliisi on saanut kiinni kaksi muuta pääepäiltyä. Varkautelaista miestä epäillään muun muassa törkeästä veropetoksesta, törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta.

(MTV3 - STT)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti