maanantai 29. kesäkuuta 2009

Iltalehti löysi Risto Hentusen

Tänään Iltalehti uutisoi lööpissään löytäneensä WinCapita-etsityn Thaimaasta. Toimittaja oli tavannut Risto Hentusen Pattayalla. Hentusen kommentit ovat jokseenkin tuttua Hentusen tyyliä ja niille, jotka ovat seuranneet Risto Hentusen blogia osoitteessa www.ristohentunen.com , Iltalehden juttu ei juurikaan tarjoa lisävalaistusta. Hentunen sanoo, että Hannu Kailajärvi on yksin WinCapitan takana. Tämä samainen tieto on ollut kaikilla valveutuneilla WinCapitaan sijoittaneilla jo sijoituspäätöstä tehdessä. Ei ole olemassa mitään pahamaineista ydinjoukkoa.

Media on KRP:n avustuksella keksinyt organisaatiomallin missä on jonkinlainen ydinjoukko mutta tämä malli on pahasti virheellinen. Hannu Kailajärvi on Mr. WinCapita ja kaikki muut ovat sijoittajia. Muutamat paljon WinCapitaa markkinoineet ovat tietämättömien mielissä leimautuneet päätekijöiksi. Ahkeruudesta sakotetaan, mitä tulee tähän virheelliseen käsitykseen.

Hentusen blogin ja tämänpäiväisen lehtijutun perusteella tulee vaikutelma, että Hentunen viihtyy Thaimaassa varsin hyvin. Thaimaassa on lämmintä, iloisia ihmisiä sekä edullinen hintataso.

Iltalehden saamien tietojen mukaan Risto Hentunen on kansainvälisesti etsintäkuulutettu. Mistä tämä tieto on peräisin? Kysymys siksi, että Interpolin sivuilta ei Hentusen nimeä löydy. Koko WinCapita -casen aikana siellä on ollut ainoastaan Kailajärven nimi. Ketään muuta ei löydy Interpolin pitämästä nettirekisteristä. Miksi Hentusen nimeä ei siellä ole jos kerran etsintäkuulutus on todellinen?

Hentunen kiistää syyllistyneensä mihinkään rikolliseen. Hentunen ei myöskään usko, että Kailajärvi olisi sanonut, ettei valuuttakauppaa ole ollenkaan käyty. Tätä samaista asiaa ei usko kukaan muukaan WinCapitan asioista perillä oleva. Vaikuttaa vahvasti siltä, että KRP väitti Kailajärven sanoneen jotain mikä ei ollutkaan Kailajärven sanomaa.

Kailajärvi on lähettänyt muutamille medioille oikaisukirjeen koska valtamediat ovat kertoneet hänestä valheita. Kirje on toimitettu jo viime viikolla mutta yksikään media ei ole viiden sivun kirjettä julkaissut kokonaisuudessaan. Muutamat poiminnat, joita on kirjeestä tihkunut lehtien palstoille, ovat olleet sanomaltaan epäolennaisia. Miksi tuhlataan lehtien palstatilaa siihen, että kerrotaan Hannun olleen joulupukkina ala-asteen näytelmässä. Herätys toimittajat!

Avoimuus on todella vieras käsite mitä tulee WinCapitan uutisointiin ja tutkintaan. KRP on epäonnistunut rajusti omassa tiedotuslinjassaan. Tiedotustoiminta on ollut linjatonta ja amatöörimäistä. Tämän päivän Iltalehdessä KRP toteaa, että suhtautuvat asiaan vakavuudella. Syytä onkin suhtautua asioihin ja työhönsä vakavuudella. Case WinCapita on vakava asia ja virkavallan pitäisi olla todella tarkkana lausunnoissaan. Muutamat veronmaksajien varoista palkkansa saavat virkamiehet ovat päästelleet suustaan ihan mitä sattuu. Kantavatko nämä julistajat oikeudellisen vastuun virheellisistä lausunnoistaan?

Missä olet Jouni Laiho? Ryöpytit WinCapitaan sijoittaneita todella rajusti jo vuosi sitten. Miksi esiinnyit isosti ja julistit WinCapitan pyramidiksi vaikka todisteet yhä puuttuvat? Madoffin pyramidissa et ole leimannut sijoittajia rikollisiksi. Suomalaiset pankit sijoittivat rahaa kyseiseen pyramidiin mutta miksi et ole julistamassa suomalaisia pankkeja rikollisiksi? Miksi?

Toimiiko Suomessa edelleen Koiviston konklaavi jonka perusperiaate oli se, että riita-asioissa pankit ovat aina oikeassa ja yksittäiset kansalaiset ovat aina väärässä?

"Presidentti Mauno Koivisto järjesti presidentin linnassa 6.5.1992 tilaisuuden, jota kutsutaan Koiviston konklaaviksi.

Siellä olisi "määrätty" tuomioistuinlaitos antamaan päätöksiä ja tuomioita, joilla on suojattu pankkien ja valtion etu, pienyritysten, yrittäjien ja kansalaisten kustannuksella." ( lainaus )

Mielestäni ketään ei saa mielivaltaisesti uhrata. Edellisessä lamassa uhrattiin valtava joukko yrittäjiä. Useita perheitä hajotettiin tuon päätöksen perusteella ja ihmiset ajettiin hirvittäviin vaikeuksiin. Valtaapitävien silmin katsottuna aina pitää turvata valtion etu, mutta silti jokaisella täytyisi olla samat oikeudet. Lain pitäisi olla kaikille sama.

Valtaapitävien tulisi toimia rehellisesti, mutta epärehellisyys on nostanut päätään mm. vaalirahoitusskandaalin myötä. Kyse on puhtaasti korruptiosta, mutta kaikin keinoin sitä yritetään vähätellä. Korruptio on rikos eikä rikollisia pitäisi olla johtamassa rakasta kotimaatamme. Hävetkää!

Saa nähdä, ketkä ovat tämän nykyisen laman suurimmat uhrit? Jonkinlaisia viitteitä on toki siitäkin jo olemassa. Onko varallisuus jakautunut Suomessa terveellä tavalla?

Madoffista päästiin jo tällä aikataululla jakamaan tuomioita, mutta miksi ihmeessä WinCapitasta ei ole nostettu ainuttakaan syytettä 1,5 vuoden tutkinnan aikana?

Monen lähteen mukaan poliisi tarkkaili WinCapitaa jo syksyllä 2007, mutta jälkikäteen väitetään, että tutkimukset alkoivat vasta WinCapitan sivuston suljettua. Miten ihmeessä KRP:llä oli kuitenkin WinCapitan sivuilta hakkeroitu jäsenlista jo syksyllä 2007? Miten tämä on mahdollista? Kuka hakkeroitui WinCapitan sivuille ja halusi toimittaa jäsenlistan KRP:n käyttöön? Yleisesti hakkerit eivät toimi näin hyvässä yhteistyössä KRP:n kanssa. Oliko hakkerointi jonkun tahon suorittama tilaustyö siinä missä WinCapitan sivuston kaataminen?

Mikä taho sulki WinCapitan sivuston? Sivusto ei sulkeutunut Hannu Kailajärven toimesta.

MTV3:n mukaan poliisi lupaa kertoa case Hentusesta vielä tänään. Sitä mielenkiinnolla odotellessa, mukavaa päivänjatkoa.

10 kommenttia:

 1. Arvoisa Columbo!

  Mikä tämän sinun blogisi pointti oikein on? Vihjailet, syyttelet ja arvostelet viranomaisia,
  mutta silti sinulla ei ole yhtäkään faktaa väitteidesi tueksi?!

  Kysymys kuuluukin; kuinka monta sinä huijasit mukaan?

  VastaaPoista
 2. Arvoisa "Columbo"!

  Olet häpeäksi alkuperäiselle Columbolle. Olet lähinnä satusetä. Satusetiäkin toki tarvitaan, mutta toivottavasti kukaan ei laske toivoaan sinun fiktiivisten ajatustesi varaan. Kysy vaikka Hannulta!

  VastaaPoista
 3. Tervehdys!

  Samat kysymykset on minulle esitetty täällä jo aiemmin. Kertaus on toki opintojen äiti. Profiilissanikin kerrotaan, että en ole WinCapitan sponsori.

  Motiivejani tämän blogin perustamiselle voi jokainen mielessään pohdiskella. WinCapitaan liittyy paljon uskomuksia mutta myös todellisia faktoja. Asioista on ihan tervettä keskustella puolueettomalla maaperällä. Sopiiko blogini olemassaolo sinulle vai tuottaako blogi sinulle mielipahaa?

  VastaaPoista
 4. Arvoisa Columbo! Edelleen hämmästyttää, ettei sinulla ole rohkeutta kertoa motiivejasi, vaikka nimettömänä verkossa viisasteltkin.
  Sinun kirjoituksesi ovatkin lähinnä noita mainitsemiasi uskomuksia, huhuja ja vihjailevia väitteitä asioita, jota aitoon wincapita-tyyliin väität tietäväsi, mutta et kuitenkaan kykene kertomaan - etkä varsinkaan perustelemaan.

  Jos keskustella haluat, niin varaudu siihen, että tyylisi ja esittämäsi asiat myös herättävät sitä keskustelua ja myös kysymyksiä.
  Ikävää jos ne eivät ole sinulle mieluisia.

  Minkälaista keskustelua sinä kaipaisit? Haluatko, että muut kirjoittavat omia ajatuksiaan, vai haluatko vain myötäileviä kommentteja.

  Minun mielestäni Wincapita on ollut rikollista toimintaa ja sen määrä ja laatu selviävät sitten aikanaan laissa säädetyssä järjestyksessä.

  Tässä tapauksessa rikollisia eivät ole asiaa tutkivat viranomaiset eikä näistä asioista ja tutkimuksista kirjoittava media.

  Jos Wincapitalla olisi jotakin sellaista faktaa, joka osoittaisi asian olevan toisin, se olisi aikoja sitten voinut julkaista tämän kaltaisen blogin ja esittää asiansa.

  Se ei sitä tehnyt koskaan ja päätekijäksi epäilty Hannu Kailajärvi oli teillä tietymättömillä maaliskuun alusta joulukuun puoliväliin 2008.

  Mitä sen pitäisi mielestäsi kertoa tekijöistä ja heidän toiminnoistaan.
  Oliko se viranomaisten syytä?

  VastaaPoista
 5. Kiitos palautteesta. En tiedä miksi olet niin suunnattoman huolestunut motiiveistani. En myöskään tiedä sinun motiivejasi olla aktiivinen tässä WinCapitan tapauksessa. Jostain kumman syystä tämä asia meitä molempia kuitenkin kiinnostaa kuten myös suurta joukkoa suomalaisia. Valtamediatkin kovasti tätä pui. Mielestäni ajankohtaiset uutiset ovat aina keskustelun arvoisia.

  Voit vapaasti tuomita näkemykseni uskomuksiksi mutta se on sinun näkemys asioista. Meillä on isoja näkemyseroja olettaakseni. Erilaiset ihmiset ajattelevat eri tavalla ja molemmilla meistä on siihen täysi oikeus.

  Virallinen tiedotuslinja ei perustele mitään. Asiat vaan ilmoitetaan ja toisinaan jopa täysin virheellisinä.

  Minä keskustelen asioista mielelläni ja olen jo varautunut kaikkeen. Mikäli hetken mietit niin oletan, että osaat itsekin vastata joihinkin esittämiisi kysymyksiin. Mitä on keskustelu? Kaipaan sivistynyttä keskustelua mutta toki täällä blogissa sana on vapaa.

  Sinun mielestä WinCapita oli rikollista toimintaa. Valtaosa ihmisistä ajattelee kanssasi täysin samalla tavalla. Voiko olla niin, että kyllä sieltä joku rikos löytyy kun 5 vuotta tutkii? Meneltiinkö mielestäsi siinä oikein, että WinCapita julistettiin pyramidipeliksi ilman tutkintaa?

  Väitän edelleen, että valtamedia on puolueellinen. Kolikon toinen puoli on ollut hämärän peitossa koko ajan. Miksi? En puhu WinCapitan suulla vaan puhun omalla suullani.

  Mikäli syyttäjällä olisi aukottomat todisteet WinCapitan/Kailajärven rikollisuudesta niin kyllä voisi olettaa, että tässä ajassa olisi syytteet ehtinyt nostamaan. Eikö?

  En ymmärrä mihin kaikkeen viittaat viimeisillä kysymyksilläsi mutta mielestäni WinCapitan tiedotus on ollut todella puutteellista jäsenten suuntaan. Nyt kun Kailajärvi on kiinni niin en ymmärrä miksi virkavallan pitää erikseen hänet vaientaa? Saat laatia tiedotteen mutta et saa puhua WinCapitasta. Kiinnostaako ihmisiä oikeasti Kailajärven lapsuus. EI kiinnosta. Toivon, että Kailajärvi pääsisi pikimmiten oikeuteen kertomaan miten asiat oikeasti ovat.

  VastaaPoista
 6. Arvoisa herra Columbo!!

  Pienenä vinkkinä voisin tutkimuksiin heittää että tarkista rautakirjan suuromistajan sukunimi ja sitten vertaa murobbs palstan ylläpitäjän sukunimeen.......
  BBs palstan ylläpitäjä sai käskyn muutaman kumppanin kera tunkeutua Capitaan ja aiheuttaa juuri kaikki se mitä nyt on tapahtunut...(siis epäillään)......=)
  Espoosta saivat serveri tiedot vuoden 2007 loppuun saakka...Tuon jälkeen se siirrettiin toisaalle.

  VastaaPoista
 7. onko selitystä

  Ristoa syytetään lehden mukaan rahankeräyksestä,ja petoksesta ja veropetoksesta.
  mistäs tulee tuo veropetos.onko rikollisten tapana maksaa saaliistaan veroa. ja Risto ei tehnyt niin. eli rikollisesta rahasta haluavat veroa , niinkö tuo tulisi ymmärtää.
  vai onkohan se raha sittenkään rikollista

  VastaaPoista
 8. Olisiko aika siirtyä eteenpäin juupas / eipäs tasolta?
  Myönnän aiheen kiinnostavuuden, mutta olennainen puuttuu...
  Jos olen ymmärtänyt oikein, väitetään Kailajärven keksineen ja kehittäneen hyvin toimivan ns.signaalijärjestelmän valuuttatreidaukseen.
  Yksinkertainen kysymys: onko tämä totta vai tarua eli kusetusta?
  Jos se on totta, jokainen tajuaa mitä se tarkoittaa...
  Jos ei, jokainen tajuaa senkin mitä se tarkoittaa...
  Tämä ei voi olla tämän vaikeampaa...

  VastaaPoista
 9. Sain käsiini Kailajärven alkuperäisen kirjoituksen. En voinut uskoa todeksi, että mm. HS:n jutussa oli suoria sitaatteja, joita ei löytynyt lainkaan alkuperäistekstistä.

  Joko alkuperäisteksti ei ole alkuperäinen tai sitten mm. HS on laittanut törkeitä valheita omaan juttuunsa. Tämähän on ihan natsisaksaa...

  VastaaPoista
 10. Hentusesta on todennäköisesti ns. schengen-alueen kansainvälinen etsintäkuulutus, ne eivät näy interpolin listoilla.

  VastaaPoista