keskiviikko 11. syyskuuta 2013

WinCapita ei kiinnosta englantilaisia

Viranomaisten tökeröt operaatiot WinCapitan ympärillä hämmästyttää ja kummastuttaa, sitä enemmän, mitä enemmän asiaa jaksaa penkoa.


Yksi mielenkiintoinen tarkastelun aihe on epäyhtälö, johon tulisi jotenkin mahduttaa KRP, Englanti ja Moneybookers.

Selvennän tässä kirjoituksessa sitä virheellisiä käsitystä, jonka mukaan Suomen KRP olisi jossain vaiheessa toiminut mallikkaasti yhteistyössä Englannin viranomaisten kanssa, saaden aikaan jotakin positiivista ja merkittävää.

WinCapitan laajaan n. 50000 sivua käsittävään esitutkinta-aineistoon ei sisälly ainuttakaan dokumenttia KRP:n Englannissa suorittamista tutkimuksista eikä myöskään mitään tietoja Englannin viranomaisten suorittamista WinCapita-tutkimuksista.

Näin monen vuoden jälkeen on jo faktaksi todettu, että mikään viranomaistaho ei ole koko aikana suorittanut Englannissa minkäänlaista virallista WinCapitaan liittyvää tutkintaa, vaikka kaikki rahaliikenne WinCapitaan sisälle ja WinCapitasta ulos on tapahtunut Englannissa.

Todistajan roolissa kuultu KRP:n tutkinnanjohtaja Seppo Rautava on myös kahteen otteeseen käräjäoikeudessa valan nojalla kertonut, että KRP ei ole suorittanut Englannissa ainuttakaan kuulustelua case WinCapitan osalta.

Kaiken sekamelskan keskellä KRP samalla vähättelee omaa rooliaan WinCapitan Moneybookers-tilin sulkemisessa.

Myötähäpeää herättää mm. se asia, että KRP on hätäpäissään jopa väittänyt, että tieto WinCapitan Moneybookers-tilin sulkemisesta olisi kantautunut Englannista suullisesti Oulun KRP:lle (!?).

Omiin korviini KRP:n epäloogiset selittelyt kuulostavat säälittäviltä hätävalheilta.

Olen saanut jo vuosia sitten saanut kuulla WinCapitaan sijoittaneilta, että Moneybookers pyysi sijoitusklubin jäsenistöä olemaan yhteydessä Oulun KRP:hen, välittömästi WinCapitan Moneybookers-tilin jäädyttämisen jälkeen.

Moneybookers ja Englannissa jäädytysasiaa hoitaneen Crown Prosecution Servicen syyttäjä John Elliot kyllä tietävät, että mikään aloite WinCapitan suhteen ei ole saanut alkuaan Englannista. Sijoitusklubin päätilin jäädytyksen hakeminen ja muutkin toimet on suoritettu pelkästään Suomen aloitteesta.

KRP on ollut härkkimässä ja masinoimassa WinCapitan MB-tilin jäädyttämistä ilman, että koko asiaa olisi paremmin tutkittu niin Suomessa kuin maailmallakaan. Komisario Korkiatupa on myöhemmin todistajan roolissa ollessaan vahvistanut, että KRP:llä ei ollut WinCapitan toiminnasta juuri mitään tietoa maaliskuussa 2008. KRP:n Rautavan mukaan MB-tilitiedot saatiin Suomeen vasta touko-kesäkuun vaihteessa 2008.

Jokainen tietää, että yksikään organisaatio ei voi jatkaa toimintaa, jos välttämättömät pankkiyhteydet yllättäin katkaistaan. Pankkitilin odottamaton jäädyttäminen koitui myös WinCapitan kohtaloksi. On syytä muistaa, että rahaa WinCapitan kassaan jäi jäädytyshetkellä n.5 miljoonaa euroa.

On tullut jälkikäteen selväksi, että WinCapitalle ei annettu edes teoreettista mahdollisuutta puolustaa itseään suomalaisten viranomaisten suorittamaa, sijoitusklubin Moneybookers-tilin sulkemista vastaan!!?

KRP vaikenee asiasta ja suuren yleisön mielenkiinto on johdonmukaisesti ohjattu pois tästä kipeästä, koko tapahtumaketjun laukaisseesta asiasta.

Kiistaton tosiasia on myös se, että WinCapita toimi moitteettomasti ja ihmiset sai rahansa, aina Moneybookers-tilin jäädyttämiseen asti.

Kertauksena vielä todettakoon, että englantilaiselta syyttäjältä saatujen tietojen mukaan, suomalaiset viranomaiset hakivat WinCapitan Moneybookers-tilin jäädyttämistä eikä kukaan muu. Marssijärjestys meni niin, että ensin kaadettiin WinCapita ja vasta sitten alettiin "selvittämään", mikä WinCapita oikeasti oli.

WinCapita on näiden vuosien aikana onnistettu varsin taidokkaasti puristamaan ennalta päätettyyn rikolliseen muottiin, hylkäämällä todistusaineistoa ja kieltämällä lukuisat tosiasiat. Verovaroilla rahoitettu ja valtamedioiden hiljaisesti hyväksymä viranomaisoperaatio, ei kuitenkaan kaikilta osin ole mennyt alkuperäisen käsikirjoituksen mukaisesti.

Nykyisten tietojen valossa KRP tuhosi WinCapitan. Miten? helposti, mutta siitä myöhemmin lisää.

3 kommenttia:

 1. Nyt ei tarvitse ,kun löytää mustekalan pää...lonkerot ovat näkyvissä!

  VastaaPoista
 2. Kyllä etevä,vanha ja viisas etsivä on taas kerran tehnyt hienoa työtä. Pitkä, pimeä ja vuosikausia salattu "tie" sylttytehtaalle on kohta valaistu, mielenkiintoista nähdä kenen virkamiehen profiili tulee ensimmäisenä varjoista valoon. Kohta palaa jonkun lahkeet, vastuu vuorokaudet lähenee... enpä haluaisi olla niissä housuissa.

  VastaaPoista
 3. Tästä blogikirjoituksesta käy hyvin ilmi se miksi viranomaistoimet ovat olleet sitä mitä ne ovat olleet tapaus Wincapitan osalta.KRP:n,median suosiollisella avustuksella aikaan saama syyttömien ihmisten silmitön ajojahti on saanut alkunsa KRP:n hirvittävästä virheestä.Tämän virheen peittelyn seurauksena on monen ihmisen elämä tuhottu.

  Mediaa ei kiinnosta tosiasiat,tai kyllähän ne kiinnostaa mutta kun niitä ei saa kirjoitella.

  Kyseinen yhteistoiminta viranomaisten ja median välillä tuntuu olevan hyvin järjestäytynyttä.Ja jos sitä järjestäytymistä käytetään kansalaisia vastaan omia virheiden peittely tarkoituksissa,niin silloin kyseessä on hyvin sairasyhtälö.Media on pyllistänyt pahemman kerran perseensä kansalaisia vastaan.Tällä menolla rakkaasta Suomestamme on tulossa todellinen rosvovaltio.Vai joko se sitä on?

  VastaaPoista