perjantai 20. toukokuuta 2011

WikiPress: WinCapitaan liittyvät laittomuudet Vantaan käräjäoikeudessa ovat järkyttäneet suomalaisia.


Monimediajulkaisu WikiPress on seurannut tarkasti WinCapitan vaiheita viime vuosien aikana. Kyseinen media on yksi niitä harvoja, joka rohkenee nostaa esille oikeuslaitoksen toiminnassa vallitsevia epäkohtia.

Oheinen kirjoitus on julkaistu osoitteessa: www.wikipress.eu 19.5.2011.

Olen saanut paljon yhteydenottoja kahdesta asiasta. WinCapitaan liittyvät laittomuudet Vantaan käräjäoikeudessa ovat järkyttäneet suomalaisia. Ihmisten keskuuteen on levinnyt epäusko siitä avoimesta röyhkeydestä, jolla Vantaan käräjäoikeus pitää Ilkka Pitkästä pois oikeudenkäynnistä. Maassa on maan tapa, mutta Pitkänen on toimillaan osoittanut ettei kumarra muuta kuin Suomen lakia. Se on ärsyttänyt syyttäjäviraston ja näköjään oikeuslaitoksen täysin yksipuolisiin ja lakiin perustumattomiin päätöksiin. Kun Vantaan käräjäoikeus eväsi Pitkäseltä mahdollisuuden olla osa puolustusta, anoi Hannu Kailajärvi hänelle mahdollisuutta toimia teknisenä avustajanaan. Lupa myönnettiin mutta Pitkäseltä kiellettiin samalla mahdollisuus kysyä mitään syyttäjän todistajilta tai lausua asiassa mitään. Tämä päätös ei perustu mihinkään lainkohtaan, joten Hannu Kailajärvi on jättänyt Vantaan käräjäoikeudelle kirjallisen selvityspyynnön siitä, mihin lainkohtaan Vantaan käräjäoikeus päätöksensä nojaa. Koska päätös on tehty, on noiden kohtien siis jo oltava tiedossa. Olen lähettänyt tätä oikeudenkäynnin kohtaa koskevan materiaalin jo englanniksi käännettynä usean maan lehdille. Olin itse Euronewsin haastateltavana viime kuussa ja he olivat melko järkyttyneitä kun nyt kerroin tästä asiasta. Tosin he eivät tunne Suomen lakia.

On mielenkiintoista nähdä millaista meteliä case WinCapita saakaan vielä aikaan kansainvälisessä mediassa tulevina vuosina. Suomalainen media on osoittanut yleisesti olevansa kovin hampaaton. Omaa tutkivaa journalismia ei muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ole tehty lainkaan. Huhujen kerääminen Suomi24-palstalta, kun ei mielestäni täytä kaikkia tutkivan journalismin kriteerejä.

Tulee muistaa, että ihmisoikeuksien polkeminen on vakava asia myös Suomen rajojen sisäpuolella. Kuka niistä rohkenee kirjoittaa?

4 kommenttia:

 1. Oletteko ajatelleet sellaista seikkaa minkä vuoksi krp, syyttäjä ja oikeuslaitos on
  syyllistynyt mitä ihmeellisempiin asioihin Capita casessa. En niitä nyt ala erittelemään, kun niitä on niin paljon.
  Mutta jos asia on heidän mielestää varma ja selvä mitä viestivät, niin silloinhan ei pitäisi olla mitään estettä sille,
  että jäsenten ja pääepäillyn kaikki mahdollinen tieto tulee esitutkinnassa ja oikeudessa esille, niin kuin
  oikeusvaltioperiaatteeseen kuuluu. Nythän näin ei ole tapahtunut. Miksi?

  VastaaPoista
 2. Siksi pitää estää oikeuden tapahtuminen ,kun tulisi esille virkamiesten tekemät virheet ja laittomuudet ja kansa saisi tietää kuinka hyväveli loosit toimii ..

  VastaaPoista
 3. Miten ihmeessä YHTEISKUNNALLA ei ole varaa puolustuksen hoitoon asianmukaisesti ja kuten lakikin edellyttää WC-jutussa.
  Ainakin kahta Wincapitalaisia on seurattu ilmeisesti KRP:n määräyksestä useita kuukausia.
  Kun he ovat esim. käyneet vierailulla naapurikaupungissa tai esim. marjankeruussa, niin "persekärpäset" ovat seuranneet perässä jopa kahdella autolla.
  Tätä "PERSEKÄRPÄSMÄISTÄ" seuraamista on tapahtunut useiden kuukausien aikana, joten RAHAA ON TÖRSÄTTY JA KOVASTI.
  Laki ei pakota viranomaisia seuraamaan kuukausikausia ketään henkilöä, jota epäillään rikoksesta, mutta lain mukaan jokaisen pitää saada asianmukainen puolustus oikeudenkäynnissä.
  Mainittakoon vielä, että kumpaakaan vastaan ei ole edes nostettu syytettä, koska mitään rikosta ei ole löytynyt heitä vastaan. Toisen henkilön rahat on tosin viranomaiset rosvonneet ilman mitään perustetta tai näyttöä rikoksesta.
  Hän ei edes ole päässyt oikeuteen, eikä tälle rosvoukselle ole edes minkäänlaista oikeuden päätöstä.
  Ainoa "rikos" on, että he sijoittivat rahaa Wincapitaan. Onko KRP:n vallanneet vainoharhaiset idiootit, vai mikä mättää??????
  On tämä Suomi todella köyhä valtio, koska lain mukaista oikeudenkäyntiä ei edes ole vara järjestää.

  KREIKKAAN JA PORTUGALIIN KYLLÄ LÖYTYY MILJARDEJA EUROJA.
  Veronmaksajien piikkiin menee tuokin pankkien töppäily.

  TERVEISIÄ SUOMI NIMISESTÄ RIKOLLISVALTIOSTA. ONKO SUOMEN VALTARAKENTEET VALLOITTANUT RIKOLLISRYHMÄ?????

  VastaaPoista
 4. Tämä juttu näyttää ulos päin siltä, että toteutetaan suunnitelmaa ryöstää valtiolle wincapitan ja sen kautta sijoituksia tehneiden rahat (joista osan tutkijat saavat jakaa keskenään verottomana). Silloin päämäärä ei ole totuuden selvittäminen, vaan etukäteen päätetyn asian läpi runnominen. On paljon ollut puhetta ns "omista kokoonpanoista" oikeudenkäynneissä. Tarkoittaa sitä, että syyttäjä, tutkijat ja tuomari toimivat yhteistyössä syytettyä vastaan, jolloin voidaan julistaa haluttu, etukäteen päätetty tuomio. Jos näin on, on tässä tapauksessa tullut syyttäjäpuolelle yllätyksenä se, että laajat piirit seuraavat, mitä tässä tapahtuu, ja väärinkäytökset tulevat julki. On sitten toinen asia, onko kansalaisilla mitään todellisia keinoja käytettäväksi virkamiesten mielivaltaa vastaan.

  VastaaPoista