tiistai 15. helmikuuta 2011

YLE: WinCapita-jutun pääkäsittely alkaa oikeudessa


Ystävänpäivän jälkeinen tiistai tulee olemaan mielenkiintoinen WinCapitan jäsenistön näkökulmasta. Pääjutun oikeuskäsittely alkaa monen vuoden odottamisen jälkeen. WinCapitan jäsenistö seuraa mielenkiinnolla istuntojen etenemistä ja mediakäräjillä on mukana myös suuri joukko median edustajia.

On edelleen epäselvää, mitä oikeastaan on tapahtunut ja mitä väitetään tapahtuneen. Ennakkotietojen mukaan näkemyseroja tulee olemaan monenlaisia. Vaikuttaa vahvasti siltä, että myös valtiolla on dollarin kuvat kirkkaana silmissä ja monet wincapitalaiset ovat perustellusti huolissaan siitä, että onko suomen valtio omalla ryöstöretkellä.

Tämän hetken tietojen mukaan syyttäjä on taistelemassa valtiolle ainakin n. viiden miljoonan euromäärää, joka on ollut jo vuosia jäädytettynä WinCapitan tilillä Englannissa. Kenen rahaa nämä miljoonat ovat niin juridisesti, kuin moraalisesti?

YLE julkaisi oheisen tiedotteen tänään aamuyöstä:

Sijoitusklubi WinCapitaan liittyvän rikosjutun pääkäsittely alkaa tänään tiistaina Vantaan käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii klubin perustajalle Hannu Kailajärvelle vähintään viiden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta.

Kailajärven apuriksi epäillylle naiselle vaaditaan myös vankeutta samoista rikoksista tai toissijaisesti avunannosta niihin.

Nyt oikeudessa puitavaan WinCapita-kokonaisuuden päähaaraan liittyi kolme muutakin epäiltyä, mutta heidän osaltaan syyttäjä teki syyttämättäjättämispäätöksen.

WinCapitaa epäillään Suomen kaikkien aikojen suurimmaksi sijoitushuijaukseksi. Sijoituskerhoon liittyi yli 10 000 ihmistä, ja poliisin arvion mukaan WinCapitaan sijoitettiin kaikkiaan 100 miljoonaa euroa.

Syyttäjän mukaan GiiClub, WinClub ja WinCapita -nimillä toimineen klubin toiminnasta ja luonteesta annettiin sen jäsenille väärää tietoa, minkä seurauksena tuhannet ihmiset sijoittivat klubiin rahaa erehdyksen vallassa. Klubin suorittama rahankeräys on syyttäjän mukaan järjestetty pyramidipelin muodossa tai ketjukirjeeseen verrattavalla tavalla.

Kailajärveltä syyttäjä vaatii ainakin kuusi miljoonaa euroa ja naiselta 160 000 euroa rikoshyötynä valtiolle. Epäillyt kiistävät syyllistyneensä rikoksiin.

Edessä on vuosia kestävä WinCapita-oikeudenkäyntien sarja. Koko laajuudessaan WinCapita-tutkinnassa on eri puolilla maata kuulusteltu rikoksesta epäiltynä noin 600 ihmistä.

Vyyhdin päähaaran oikeuskäsittelyn arvioidaan kestävän ainakin ensi syksyyn. Tuomiota on lupa odottaa aikaisintaan vuodenvaihteessa.

Jutun asianomistajien korvausvaateet käsitellään erillisessä oikeudenkäynnissä, joka pidettäneen vasta, kun päähaaran käräjät on käyty. Korvausvaatimuksia on esittänyt yli 2 200 henkilöä. Korvausvaatimusten yhteismäärä on 37 miljoonaa euroa.

YLE Uutiset

14 kommenttia:

 1. Pitääkö paikansa mitä uutisoidaan?
  "Puolustuksen mukaan valuuttakauppaa oli tarkoitus tehdä myöhemmin, kunhan kauppajärjestelmä olisi ehditty kehittää valmiiksi". Jos puolustu on tälläista sanonut olaan me capitalaiset valitettavasti tosi heikoilla, eli rahaa ei todellakaan ole missään tilillä. Onko joku eri mieltä?

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen kysymys tuo kenelle ne viisi miljoonaa euroa kuuluvat. Juridisesti ne tietysti kuuluvat sille taholle, jolle oikeus ne määrää. Entäpä moraalisesti? Kuuluvatko rahat tasan kaikille jäsenille vai niille jotka olivat seuraavana kotiutusvuorossa vai tappiolle jääneille vai rikosilmoituksen tehneille vai kenties valtiolle? Tässä olisi gallupin paikka.

  VastaaPoista
 3. Valuuttakauppaan kehiteltiin AUTOMAATTISTA SIGNAALIJÄRJESTELMÄÄ, joka piti ottaa käyttöön keväällä 2008, mutta viranomaiset ehti ennen, eli pysäyttivät/tuhosivat toiminnan.

  Rahaliikenne suljettiin ilman minkään oikeuslaitoksen päätöstä.
  Tätä asiaa selvitellään Englannissa.
  Se taho, joka sulki rahaliikenteen, aiheutti jäsenille valtavat menetykset ja tuhosi innovatiivisen systeemin, joka olisi tuottanut valtavasti verotuloja Suomeen.
  Nyt toiminta on siirretty ulkomaille suojaan Suomen viranomaisrikollisilta.

  Signaaleja tuotettiin manuaalisesti (Hannu tuotti), joka oli erittäin työlästä ja aikaa vievää, mutta useat henkilöt käyttivät signaalisysteemiä, ja saivat suuria tuottoja.
  Eräs treidausfirma antaa tarvittaessa valaehtoisen todistuksen kelle tahansa siitä, että signaalisysteemi toimi ja sen avulla pystyi tekemään valtavia tuottoja.

  TUOTE OLI OLEMASSA JA SITÄ KÄYTETTIIN.
  Tähän kaatuu syyttäjän pyristelyt, ja tällä perusteella veronmaksajat joutuvat taas maksumiehiksi.

  EIT:ssä on EOK:n raportin mukaan menossa satoja oikeusprosesseja Suomen valtiota vastaan, joka on liian paljon, eli paljon enemmän, kuin muissa pohjoismaissa yhteensä.
  Kohta niiden määrä on moninkertainen.
  Luulisi hävettävän oikeusministeriä, oikeuslaitosta ja etenkin kansanedustajia, kun eivät ole ryhtyneet minkäänlaisiin toimenpiteisiin asian suhteen.

  Media muuttaa taitavasti totuutta, joten älkää uskoko heidän söhellyksiään.
  Kyselkää mieluummin paikalla olijoilta, niin saatte erilaisen käsityksen asioista.

  VastaaPoista
 4. Voisiko joku paikalla ollut tehdä selkoa tapahtumista meidän capitalaisten näkökulmasta? Lyhyt kuvaus päivän teatteriesityksestä ja sen pääkohdista varmaankin riittäisi....

  VastaaPoista
 5. Uusi automaattinen signaalisysteemi oli kehitteillä, eikä sitä tietenkään käytetty vielä treidaukseen.

  Osto- ja myyntisignaali tuotettiin manuaalisesti, joka oli erittäin työläs ja aikaa vievä.

  HK ei treidannut, joka on kaikkien ainakin asiaan perehtyneiden jäsenten tiedossa. Eikä Hannun pitänytkään treidata, vaan hän tuotti osto- ja myyntisignaalit (muistaakseni WishForex:n kautta).

  WINCAPITA EI KÄYNYT VALUUTTAKAUPPAA, EIKÄ SEN PITÄNYTKÄÄN KÄYDÄ.
  Wincapita oli kirjanpitoalusta.

  SIGNAALISYSTEEMI OLI OLEMASSA JA SITÄ KÄYTETTIIN TODISTETTAVASTI JA ERITTÄIN TUOTTAVASTI.
  Koska kyseessä on valtion "rosvoretki", niin käytyä valuuttakauppaa, ja treidausfirmoja ei varmasti tuoda esille oikeudenkäynnissä.

  Tässä pieni osa Panaman lehden jutusta.
  Kyseessä KRP:n virka-apupyyntö.
  ------------------------
  A través de Worldwide Investment Company Corp, se vieron afectadas más de 10 mil personas, quienes perdieron más de 200 millones de dólares.
  Massiel Arosemena
  ---------------------------
  KRP:n mukaanhan WC:n yhteydessä ei ollut erillisiä treidausfirmoja, vaan rahaa pyöriteltiin jäseneltä toiselle.
  MIKSI KRP SITTEN "HYÖKKÄSI" YRITYKSEN
  "Worldwide Investment Company Corp" NISKAAN?
  Miksi KRP puhuu Panaman jutussa 200 miljoonasta dollarista, joka on senhetkisen kurssin mukaan
  n. 150 miljoonaa euroa. KUKA VALEHTELEE???
  KRP veti vesiperän, koska kyseessä on Offshore-yritys, josta KRP ei saanut mitään tietoja.

  Mikäli rikos on tapahtunut, niin se on tapahtunut joko Englannissa tai Panamassa.
  Tästä syystä kaikki "lumeoikeuden" tuomiot kaatuvat EIT:ssä.
  Suomessa on siirrelty vain rahaa tililtä toiselle, joka ei ole rikos, ja pankin kuuluu tarkistaa rahojen alkuperä, mikäli siirtosumma on epäilyttävän suuri.

  ONKO TÄMÄ JUTTU KRP:N RAKENTAMA "PSKA".

  Mikäli KRP ei löydä murhaajaa, niin heidän logiikkansa mukaan murhaajaa ei ole olemassa,
  vaan uhri on kuollut tapaturmaisesti puukkoon.
  Mikäli KRP ei löydä todisteita valuuttakaupasta, niin valuuttakauppaa ei ole käyty.
  TÄSSÄ KRP:N LOGIIKKAA.PITÄISIKÖ PORUKKA PISTÄÄ VAIHTOON??

  Olisi verorahoille parempaakin käyttöä.

  VastaaPoista
 6. KUKA OIKEASTI VARASTI WINCAPITAAN SIJOITTANEIDEN RAHAT? Tiedotusvälineet jatkuvasti syöttävät kansalle käsitystä, että Kailajärvi olisi sulkenut sivut ja häipynyt rahojen kanssa. Nythän kaikki asianosaiset tietävät, että Hannu ei sulkenut sivuja. Sivujen sulkemisella Hannulta estettiin toiminta. Siinä syy wincapitaan sijoittaneiden menetyksiin. Sivujen auki ollessa ei ilmeisesti kukaan ollut menettänyt senttiäkään. Siis se p.....e, joka wincapitalaisten rahat vei, voisi palauttaa ne, ja vähän äkkiä!! H.

  VastaaPoista
 7. Muistakaapa tämä: tutkijat saavat jakaa keskenään verottomana 35% löydetystä "rikollisesta rahasta". Ja valtio haluaa loput. Näyttää siltä, että on käynnissä valtava rahan kaappausyritys. Uskon ja luulen, että tuomiokin on jo "paperilla" valmiiksi kirjoitettuna odottamassa, että luetaan, kun sen aika tulee. Tuomarin ei luultavasti tarvitse edes seurata, mitä oikeussalissa tapahtuu. Voi rauhassa nukkua, kunhan jaksaa lumeeksi pitää silmäluomia auki (jos tuomari kuuluu ns "omaan kokoonpanoon"). Kyse on vain siitä, annetaanko oikeusvaltiossa tällaisen ryöstön tapahtua. Onko oikeasti olemassa keinoja estää tämä suunnitelma? Oikeuslaitoksen toiminta Suomessa on suojattu niin, että vääryyksiin on lähes mahdoton puuttua. H.

  VastaaPoista
 8. Olen lukenut mielenkiinnolla aiheesta käytyä keskustelua nämä vuodet. Itseäni pyydettiin sijoittajaksi Wincapitaan. Minulle kerrottiin eur-usd valuuttaparilla käytävästä valuuttakaupasta sekä esiteltiin voittoprosentteja. Esiteltiin suuret määrät sähköpostikeskusteluja joissa "Hannu" kertoi signaalijärjestelmästä sekä toteutuneista valuuttakauppavoitoista. "Hannu" myös kertoi viesteissä mihin voitollista valuuttakaupaa käyvän signaalijärjestelmän toiminta perustuu ja miten hän sitä käyttää. Lukemattomista nettikeskusteluista luin miten sijoittajat vakuuttelivat saaneensa voittoja valuuttakaupasta ja kertoivat itse käyttäneensä järjestelmää menestyksekkäästi voitollisissa valuuttakaupoissa. No, en uskaltanut lähteä mukaan koska ajattelin ettei minulle kerrottu info pitänyt paikkaansa. Nyt kun seuraan keskustelua aiheesta niin puhutaan ettei mitään järjestelmää ole ollut eikä ole väitettykään. Ei "hannu" ole sellaista väittänyt, "Hannu" on puhunut fuuturissa ja saivarellaan sanamuodoilla. Mikä on muuttunut? Missä vaiheessa juoksua alettiin puhumaan tulevasta järjestelmästä? Eikö kukaan värvääjistä tiennytkään mistä puhui? Miksi joku nyt sitten tietäisi? Monta ihmiselämää on pilattu ja monella on maksamista vuosiksi. Eivät he tule mistään miljardeja tahkoavasta robotista rahojaan takaisin saamaan. Syyttäjän, median, poliisin ja tuomioistuimen toiminnassa voi olla puutteita kuten kenen ihmisen inhimillisessä tahansa toiminnassa, pitäisi kuitenkin muistaa että totuutta siellä selvitellään. Tuntemani rahaa sijoittaneet ovat tämän ymmärtäneet kun ovat lukeneet "Hannun" oikeudessa ja esitutkinnassa kertomat asiat, ja ovat alkaneet korjaamaan asioita omalta kohdaltaan. Menneet töihin ja alkaneet maksamaan pankkilainojaan, vielä sitä elämää on edessäpäinkin. Näiden ihmisten ahdinkoa ei ainakaan auta tuommoinen saivartelu ja yhteyskuntakoneiston toiminnan estäminen vaan väärin perustein uudelleen jaettujen rahojen takaisin perintä ja palauttaminen niille keiltä se on väärin tiedoin viety.

  VastaaPoista
 9. Altistettiinko Kailajärvi tappouhkauksille, kun hänestä syötettiin julkisuuteen väärää tietoa mediaa hyväksikäyttäen. Moni suursijoittajakin uskoi median jutut todeksi, ja saattoi kosto tulla mieleen. Asianosaiset onneksi tänäpäivänä jo tietävät, ettei se ollutkaan Hannu, joka sulki sivut. Olisi jo aika antaa tuo tieto julkisuuteen. H.

  VastaaPoista
 10. Eiköhän se signaalijärjestelmä ollut itsessään ihan automaattinen, kaupankäynti oli tarkoitus saattaa automaattiseksi.

  VastaaPoista
 11. Poliisi ja joku tuntematon taho yrittää saada wincapitan rahat ITSELLEEN. Eivät he ole ikinä aikoneet niitä palauttaa "huijatuksi tulleille" sijoittajille. Eivät he totuutta etsi. Vaan he etsivät keinoja saada varat itselleen. H.

  VastaaPoista
 12. Unohtakaa mitä piti tulevaisuudessa tehdä. Eihän meitä kukaan pysty sitä ennustamaan ja eihän tässä siitä ole kyse.
  Valuuta robotin kehittäminen historiatietoon nojaten on suhteellisen helpoa. Saada se toimimaan livenä on taas toinen juttu.
  Tästä Hannu antaa hyvän esimerkin videollaan
  (http://www.italehti.fi/nettitv/?30367865) jossa hän esittelee scalpperiaan. 2001-2007 euro nousi dollariin nähden takuu varmasti ja euron ostaminen kanatti melkein poikkeuksetta. Helppo sanoa näin jälkikäteen. Ei ole vaikeaa tätä tietoa hyväksikäyttäen tehdä robottia joka pääasiassa ostaa ja näin tuottaa voittoa. Olen näitä yksinkertaisia robotteja ohjelmoinut lukuisia ja se ei ole mitenkään erityisen vaikeaa.
  Ongelmat alkoivat vuonna 2007 lopulla kun euron "romahdus" alkoi ja kurssimuutosten ennustamine tuli vaikeaksi. Tämä näkyy videollakin ja Hannu ei selvitä tähän ratkaisua. Ainoa tesi mihin voi luottaa on demotillä tai oikealla rahalla tehty live tesi. Muuten voi robotin muokata historia tietoa mukailevaksi.
  Jos joku on sitä mieltä, ettei capitan pitänyt tehdä valuuttakauppaa, ei hän tiedä mistä puhuu!
  X-lisenssiin sijoitetuilla rahoillahan piti nimenomaan tehdä valuuttakauppa tiettyjen sääntöjen puitteissa. Kauppoja voi jopa seurata livenä sivustoilla. Viikoittain julkaistiin voitot pipseinä ja sen perusteella suhtessa sijoitukseen, tuotot ilmeistyivät tilille. Vertrailin tätä kaupankäyntiä muiden tedereiden sivustoille enkä siinä huomannut ratkaisevaa viivettä. En siis ymmärrä miksei näitä kauppoja olisi toteutettu. En myöskään ymmärrä miksei (jos ne on toteutettu) tätä voida tuoda julki ja todistaa. Jos näitä ei toteutettu on meitä huijattu, koska jaetut tuotot eivät ole tullet sieltä mistä jäsenien on annettu ymmärtää ja x-lisence poolissa ei ole ilmoitettua pääomaa.
  Valitettavasti jäsenistönkin saama tieto oikeudenkäynnistä tulee vain valtamedian kautta. Missä puolustusrintama? Missä sanomat 24?
  Valitettavasti usko alkaa horjua jollei faktoja esitetä kun siihen on tilaisuus.

  VastaaPoista
 13. Eiköhän odotella mikä päätös tulee oikeudesta ja tyydytään siihen. Ei ole kovinkaan vaikeaa Hannun todistaa homman toimivuus

  A) Saada jäsenille takaisin omaisuus

  B) Tunnustaa että ei ole olemassa mitään jäsenien varallisuutta ja todeta että "sinne meni". Itseäni vain ihmetyttää että turhaan uusia systeemejä on sitten rakenneltu jos ei kerta mitään toimivaa ole.  Onhan näitäkin jotka laittoivat SpareCom:in huijaukseen €200.000 ja eivät ole tähän päivään mennessä saaneet valtiolta lanttiakaan vaikka Puhakka & Co istuvat linnassa. Tätäkin vaihtoehtoa tulisi jäsenien kuitenkin miettiä, aika hiljaista on ollut tulopuolella viimeisen 3 vuoden ajan jäsenistölle. No, odotetaan oikeuden päätös ja sitten voidaan olla vasta varmoja. Totuuden pitää tulla julki oli lopputulos mikä tahansa.  / Pomppis

  VastaaPoista
 14. ote HK:n tiedotteesta:
  Olen antanut lehdistötiedotteen syksyllä 2007, jossa kerron, että jäsenistön varoilla ei käyty valuuttakauppaa. Olen todistettavasti informoinut, uutisoinut ja tiedottanut jäsenistöä jatkuvasti, että WinCapita ei käy jäsentensä varoilla valuuttakauppaa. (Kun joku muu taho käy jonkun muun varoilla)
  WinCapitalla oli todellinen tuote, FxTraderSignals –järjestelmä, jota myös käytettiin. WinCapita myi tuotteitaan
  A S I A K K A I L L E E N sekä jäsenilleen ja maksoi palkkiojärjestelmän mukaisesti tuotteen käyttöoikeuksien omistajille palkkioita ja tuottoja.
  WinCapita sai tuote- ja palvelumyynnistä ja muista toimintaan liittyvistä maksuista ja suorituksista normaalin liiketoiminnan mukaisesti tuloja ja tuottoja.


  MIKSI TÄTÄ EI JULKAISTA?

  VastaaPoista