lauantai 5. helmikuuta 2011

Vaalivilpit ovat osa suomalaista todellisuutta

Alkuvuodesta on tullut useammasta lähteestä tietoa, että vuoden 2007 vaaleissa on syyllistytty monenlaisiin vaalivilppeihin. Ennakkoääniä on kadonnut ja ehdokkaiden äänimäärät ovat muuttuneet Tietoenatorin ylläpitämän järjestelmän sisällä. Vielä ei ole tiedossa, mikä taho on manipuloinut todellisia vaalituloksia.

Suomessa on todistetusti monenlaista korruptiota ja vaalien yhteydessä tapahtuva vilppi on yksi härskeimmistä rikoksista omaa isänmaata kohtaan.

Olen sitä mieltä, että vuoden 2007 vaalit tarvitsevat perusteellista tutkintaa. Saatujen tietojen valossa, minä en luota nykyisen ääntenlaskentakoneiston rehellisyyteen. Ennenkin on huijattu törkeällä tavalla, joten miksei samanlaista vilppiä tehtäisi myös tämän kevään vaaleissa?

Epärehellinen ääntenlaskenta tuskin parantaa nousevien puolueiden asemaa ja siitä johtuen valta ei taaskaan jakaudu kansan tahtomalla tavalla.

Oheisella videolla Terttu Savola kertoo omia kokemuksiaan vilpillisestä ääntenlaskennasta.

Miten Savolan kokemukset ovat selitettävissä ilman räikeää vaalivilppiä?

Oxpaha ja MOT ovat molemmat kyseenalaistaneet vaalien rehellisyyden. Uskon, että nyt paljastuneet häpeälliset tapahtumat ovat vasta tämän ilmiön jäävuoren huippu.

2 kommenttia:

 1. Niin, kuka on vienyt meidän äänestäjien vallan?
  Nythän vallassa on täysin vieraat, ei äänestäjien valitsemat edustajat.

  Ei tämä maa kuulu "eliittimaiden" joukkoon.

  Täältä vielä nämä samat paskiaiset lähettää muihin maihin "vaalitarkkailijoita".

  Voi sanoa että,.....hävettää....

  VastaaPoista
 2. Kyllä täytyy sanoa, että Suomen vaalijärjestelmä sai jonkinlaisen kolauksen näiden julkisuuteen nostettujen epäkohtien takia. Itsekin olen hämmästynyt, mutta toisaalta täytyy pitää mielessä näiden inhimillisten virheiden mittakaava eikä turhaan paisutella asioita.

  Virheitä ei ole löytynyt sellaista määrää, että niillä olisi mitään vaikutusta vaalin lopputulokseen. Virheet ja epäkohdat pitää jatkossa laittaa kuntoon, mutta niin kauan kuin ihmiset noita vaalilippuja käsittelevät manuaalisesti, niin virheitä tulee takuuvarmasti esiintymään. Tietotekniikkakaan tuskin tähän asiaan korjausta tuo, sehän nähtiin jo kokeiluvaiheessa...

  VastaaPoista