keskiviikko 3. marraskuuta 2010

YLE: WinCapitan syyteharkinta valmistuu perjantaina

kuvassa: syyttäjä Mika Appelsin

Syyttäjävirasto ilmoittaa saavansa ikuisuusprojektilta vaikuttavan syyteharkinnan valmiiksi tällä viikolla. YLE vuotaa tietoja tulevasta jo kahta päivää ennen tarkempien tietojen julkaisemista. On mielenkiintoista nähdä, minkälaisen mediasirkuksen syyttäjä Appelsin aikoo itsensä ympärille kehittää. Mikan tukijoukoista löytyy ainakin mediataidot hallitseva vaimo.

YLE julkaisi oheisen tiedotteen 3.11.2010

Valtakunnansyyttäjänvirasto saa perjantaina valmiiksi WinCapita-jutun syyteharkinnan. Nyt valmistuva osuus koskee jutun päähaaraa. Epäiltyjä on viisi, muun muassa on Hannu Kailajärvi. Poliisi epäilee WinCapitaa laajaksi pyramidihuijaukseksi.

Jutun tutkinnan teki aikanaan Keskusrikospoliisi. Se kuuli yli kaksi vuotta kestäneessä tutkinnassa yli 3 200 ihmistä.

Kaikkiaan kuultuina olevat kertoivat taloudellisten vahinkojen nousseen noin 41 miljoonaan euroon. Vahingonkorvauksia jutussa on vaadittu yli 32 miljoonaa euroa.

WinCapitaan liittyvien juttujen ensimmäinen oikeudenkäynti alkoi jo jouluna 2009.

YLE Uutiset


linkki YLE:n uutiseen: http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/11/wincapitan_syyteharkinta_valmistuu_perjantaina_2111365.html

19 kommenttia:

 1. Tässäpä 9 miljoonan euron arvoitus.Siis onpa rivien välistä luettavissa aikamoista tietoa:

  "Kaikkiaan kuultuina olevat kertoivat taloudellisten vahinkojen nousseen noin 41 miljoonaan euroon. Vahingonkorvauksia jutussa on vaadittu yli 32 miljoonaa euroa"

  Eli miksi sitten 9 miljuunaa jätetään vaatimatta jos vahingot ovat kerta 41 miljoonaa ? Tämä kuvastaa että jotain todella "hassua" on syyttäjällä luvassa perjantaina, kun pitää pohjustaa asiaa ihan näin salaa julkisesti.

  Pomppis


  Pomppis

  VastaaPoista
 2. Tutkinnassa on kuultu yli 3 200 ihmistä.
  Vahingonkorvauksia yli 32 miljoonaa, eli tasan
  10 000 kertainen määrä.
  Ompa ihmeellinen sattuma. Tilastomatemaattisesti ottaen voisin väittää virheelliseksi tiedoksi.
  Ihmeelliset sattumat sen kun jatkuvat.
  Jokaista kuultua kohti vaatimukset ovat 10 000 €/henkilö.
  LÄHESKÄÄN JOKAINEN KUULTU EI VARMASTI OLE TEHNYT RIKOSILMOITUSTA AINAKAAN TIETOISESTI.
  Oliko KRP:llä tapana kysellä, että paljonko olet tappiolla ja huijjata allekirjoittamaan kuulustelupöytäkirja, joka tulkittiin rikosilmoitukseksi. Tällaista olen kuullut usealta taholta. Tälläkään rottamaisella konstilla ei päästä lähellekkään 32 miljoonaa.
  Valtaosa jäsenistä sijoitti 3000 - 8000 €.
  Ainoastaan pieni osa sijoitti isompia summia.
  Onko tuo 32 miljoonaa keksitty vain siksi, että mahdollisimman paljon rahaa saataisiin jäädytettyä vuosikausiksi.
  Valtaosa kuulustelluista on pitempään mukana olleita sponsoreita, joilla ei varmasti ole ollut korvausvaatimuksia, koska ovat voitolla.
  Kotiutettuja voittoja uudelleensijoitettiin valtavia määriä muiden perheenjäsenten nimiin.
  Rikosilmoituksia tehtiin KRP:n mukaan yli 3000 kpl.
  Sitten ne rikosilmoituksen tekijät muuttuivatkin yllättäen "kuulluiksi", eli yli 3000 henkilöä oli kuultu. Rikosilmoitusten todellinen määrä on paljon pienempi, mutta sitä ei KRP kerro, koska korvausvaatimusten määrä paljastuisi moninkertaiseksi, kuin niiden pitäisi todellisuudessa olla (= muutama miljoona).
  VALHEITA VALHEIDEN PERÄÄN!!!

  Ruvetkaapas median edustajat viimein ajattelemaan aivoilla. Selkäytimellä ajattelemalla ei päästä hyviin päätelmiin.

  VastaaPoista
 3. Heh, mielenkiinnolla odotan venyykö ja paukkuuko tämän jälkeen miten?

  VastaaPoista
 4. Tervehdys,

  Oma mielipide on, että syyttäjäpuoli haluaa edelleen jatkaa tätä karusellia. Nyt ei ole varaa myöntää olleensa koko ajan hakoteillä, koska ollaan jo niin paljon valehdeltu julkisuuteen että paniikkinappia ollaan jo varmasti painettu syyttäjä sekä KRP:n toimesta sormi punaisena. Huominen ratkaisu on varmasti sen mukainen, itse varaudun mitä kummallisempiin ja mielikuvituksellimpiin selvityksiin syyttäjältä.

  Kukaan ei kuitenkaan edelleenkään puutu siihen keskeiseen asiaan, kuka oikein sammutti WinCapitan pankkitilit 7.3.2008 ? Paha siinä on maksella tuottoja jäsenille, jos joku muu kuin Hannu on vetänyt töpselin pois seinästä. Mutta kiinnostavaa tästä ainakin tulee jos vielä syyttäjä haluaa viedä olemattoman juttunsa oikeuteen jossa on PAKKO näyttää todisteet. Sitten ei auta enää viivästykset tai muutkaan tekosyyt mitä ollaan tähäna asti käytetty. Kortit vain pöytään KRP & syyttäjä !


  Pomppis

  VastaaPoista
 5. Minkäköhän takia toinen pääjutun syyttäjistä eli Nina Airisto on aikamoinen keltanokka. Hänet on nimetty S11-vaatimustason kihlakunnansyyttäjän virkaan vasta 1.5.2009. Mika Appelsin on sentään S12-tason kihlakunnansyyttäjäksi nimetty 1.1.2008, mainittu vielä erikseen talousrikokset erikoisalueeksi. Outo juttu että noin isoon juttuun toiseksi pääsyttäjäksi nimetty suhteellisen kokematon syyttäjä. Epäiltyjen oikeusturva voi olla vaarassa pahimmassa tapauksessa jos on kokematon syyttäjä ja syytteet nostetaan ja tulee oikeudenkäynti.

  VastaaPoista
 6. http://www.oikeuson.com/sivut/blogi
  Rikos ja rikos ja vielä kerran rikos??

  Voisko tämän WinCapitan asian kääntää syyttäjän puolelta näin:
  Jos HK ei katkaissut rahaliikennettä ja KRP tai joku muu taho sen teki, niin syytetään HK:ta koska hän ei voinut maksaa jäsenilleen tuottoja.
  Siis missä on RIKOS?
  Onko Suomessa oikeutta? ja mitä on OIKEUS??

  VastaaPoista
 7. Wincapitan tutkinta ja syyteharkinta on edennyt suomalaisen mittapuun mukaan (ja asian laajuus muistaen) ennätyksellisen nopeasti.

  Suomen tuomioistuimet ovat pullollaan -90 luvun talousrikosjuttuja, joten kolme vuotta on lyhyt aika näin suuren rikosepäillyn yhteydessä.

  VastaaPoista
 8. Anonyymille WinCapitan tutkinta ja syyteharkinta on edennyt suomalaisen mittappuun mukaan ennätyksellisen nopeasti.....

  Näinhän se poliisivaltiossa tuppaa menemään!

  VastaaPoista
 9. "Minkäköhän takia toinen pääjutun syyttäjistä eli Nina Airisto on aikamoinen keltanokka. Hänet on nimetty S11-vaatimustason kihlakunnansyyttäjän virkaan vasta 1.5.2009. Mika Appelsin on sentään S12-tason kihlakunnansyyttäjäksi nimetty 1.1.2008, mainittu vielä erikseen talousrikokset erikoisalueeksi".

  Juuri siksi, että kokeneet syyttäjät ovat luistaneet tehtävästä kuka mistäkin syystä.
  Eivät halua pilata mainettaan tässä lumetutkinnassa, jossa oikeat rikolliset löytyvät ihan muualta.

  Suomen kulissioikeudenkäynneille en anna suurtakaan painoarvoa.
  Asia ratkaistaan sitten EIT:ssä.
  Yritetään nyt vain saada mahdollisimman nopeasti asia oikeuteen ja sitä kautta EIT:n käsittelyyn.

  Toivottavasti KRP ja syyttäjät eivät taas saa lisäaikaa jonkun typerän perustelun avulla.

  Jäsenten vaatimus : TOTUUS ESIIN OLIPA SE MINKÄLAINEN TAHANSA.

  Jäsenet ovat myös vaatineet rehellistä ja avointa tutkintaa.
  KRP pisti tutkinnan salaiseksi. Miksi???
  Siksikö, että totuus halutaan pitää salassa.
  Nyt suomalaisten"totuus" on KRP:n keksimien juttujen mukainen, joka ei ole lähelläkään oikeaa totuutta, josta puolustuksella on myös faktat.
  Mikäli KRP:llä olisi todisteita väitteidensä tueksi, niin asia olisi ollut käräjillä aikoja sitten, eikä esim. MB tilitietoja tarvitsisi peitellä, vaan tuoda rehellisesti esiin.

  Valitettavasti innovatiivinen keksintö ajettiin Suomesta pois. Keksintö generoi sijoittajaporukalle valtavia tuottoja.
  Myös suuri osa sijoittajista muuttanee keksinnön mukanana ulkomaille maksaen veronsa muualle.

  WC koettiin uhkaksi, koska valta olisi siirtynyt nykyisiltä "rahamiehiltä" uusille, tuleville "rahamiehille".

  VastaaPoista
 10. Tässä vielä vanhan kertausta, mutta täyttä asiaa:
  --------------------------
  Kenties KRP salaa jotakin sellaista, että Wincapitalla oli valmistumassa automaattinen ja ennennäkemättömät voitot mahdollistava valuuttakauppajärjestelmä (tietokoneohjelma), ja että voiton jaon perusta (”vanhoille jäsenille”) olisi juuri lisenssiosuuksien arvonnousu tähän jo käytössä olleeseen valuuttakaupan singnaalijärjestelmään sekä kehitteillä olleeseen automaattiseen valuuttakauppajärjestelmään?

  Salaako KRP jotakin sellaista, että Wincapitan järjestelmällä on moni tehnyt suuria voittoja käymällä valuuttakauppaa sen avulla itse? Ja jos näin on, eikö Wincapitalla ollut olemassa vähintään 100 miljoonan euron arvoinen tuotepaketti valuuttakauppaohjelmia? Ja mitkä olisivat uuden kehitteillä olleen automaattisen valuuttakauppajärjestelmän arvoluvut tuotekehityksen päätyttyä menestyksellisesti? Miljardi euroa? Kymmenen miljardia euroa? Mihin siinä tapauksessa olisi tarvittu käytyä valuuttakauppaa? Eikö kaiken ydin ole tässä Wincapitan ohjelmisto-omaisuudessa?

  Peitteleekö KRP nostamalla kysymyksen käydystä valuuttakaupasta keskiöön sitä jotakin sellaista, että se on itse tuhonnut tai ollut osallisena tuhoamassa Wincapitalta/sen jäseniltä arvokasta omaisuutta, jonka rinnalla 100 miljoona euroa on jopa pieni raha?
  --------------------------
  HYVIN MENEE MEILLÄ WC-LAISILLÄ, MUTTA MENKÖÖN.....

  VastaaPoista
 11. Yhteispelillä se sujuu!

  Timo Appelsin WinCapita syyttäjä. Ulla Appelsin
  Iltasanomien päätoimittaja ja Gustaf Hägglundin
  kirjan kirjoittaja joka aiemmin paljastui yhdeksi WinCapita sijoittajaksi. Timo syyttää ja Ulla uutisoi. Yheistyötä parhaimmillaan.

  VastaaPoista
 12. Jos siellä on ns. hyväveli tuomari. Juttu käydään läpi niin, ettei tuomarin tarvitse edes kuunnella. Lopulta hän antaa sen tuomion, jonka hän on saanut valmiiksi paperille kirjoitettuna. Luulen, että tuo tuomio on jo nyt paperilla. Tuomari sitten käyttää sitä, kun hänen aikansa tulee. Jos juttu "puidaan" salaisena, se on sitä samaa suurta huijausta.

  VastaaPoista
 13. Ei voi kuin ihmetellä suurinta osaa näistä kommenteista. Vihdoinkin on tapahtumassa se, mitä on koko ajan odotettu. Syyttäjä tekee joko syyttämättäjättämispäätöksen tai nostaa syytteen jolloin puolustus viimeinkin pääsee oikeuteen esittämään todisteensa.

  VastaaPoista
 14. Okei, ei siis edelleenkään mitään maata kaatavaa. Kevyet ovat eväät syyttäjällä:

  Kohta 1. Eka syyte ei perustu mihinkään tiliotteilta saatuihin rahansiirtoihin jäseniltä suoraan Hannulle tai naishenkilölle, on vain "annettu väärää tietoa" suurella määrälle jäseniä. Voinko minä nyt sitten mennä Nordeaan vastaan tekemään syytteen kun he ovat myös antaneet väärää tietoa suurella määrälle sijoitusasiakkaita ? Olisin enemmän huolestunut jos olisi lukenut " Hannu Kailajärvi sekä naishenkilä siirtivät jäsenien varoja omille tileilleen". Mutta näin ei ole käynyt.

  1. Syyte törkeästä petoksesta perustuu siihen, että GiiClub, WinClub ja WinCapita -nimillä toimineen klubin toiminnasta ja sen tulojen muodostumisesta olisi annettu väärää tietoa suurelle määrälle jäseniä ja siten saatu heidät sijoittamaan klubiin rahaa.


  Kohta 2. Niin, kuinka nyt sitten rahaa voidaan ylipäätään kerätä rahaa sijoittajilta muutenkaan kuin ns. pyramidi mallilla.On aina muutama myyjä sekä useampi asiakas. Tällä perusteella suomen kaikki sijoitusyhtiöt jotka keräävät varoja, ovatko siis järjestäneet rahankeräyksen pyramidipelin muodossa.

  2. Syyte rahankeräysrikoksesta perustuu siihen, että klubin suorittama rahankeräys jäseniltä olisi järjestetty pyramidipelin muodossa.

  VastaaPoista
 15. Syytteitä nostetaan. Syyttäjä ei näköjään aja asianomistajien asiaa oikeudenkäynnissä, vaikka kautta rantain niin luvattiin KRP:n tiedoitteessa 14.05.2009 niille asianomistajille jotka tekee rikosilmoituksen 15.06.2009 mennessä.  WinCapita-pääjutussa syytteet törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta

  Åtal för grovt bedrägeri och penninginsamlingsbrott i WinCapita-huvudgrenen
  05.11.2010
  Sijoitusklubi WinCapitaa koskevan rikosasian ns. pääjutussa on jätetty 5.11.2010 haastehakemus Vantaan käräjäoikeuteen (syyttäjän asianro R 10/2769, käräjäoikeuden asianro R 10/2980). Syytteen saa kaksi henkilöä, joista toinen on Hannu Kailajärvi. Epäillyt teot ovat törkeä petos sekä rahankeräysrikos. Toisen vastaajan, naishenkilön, osalta syyttäjä esittää toissijaisesti syytettä avunannosta kyseisiin tekoihin.

  Syyte törkeästä petoksesta perustuu siihen, että GiiClub, WinClub ja WinCapita -nimillä toimineen klubin toiminnasta ja sen tulojen muodostumisesta olisi annettu väärää tietoa suurelle määrälle jäseniä ja siten saatu heidät sijoittamaan klubiin rahaa. Syyte rahankeräysrikoksesta perustuu siihen, että klubin suorittama rahankeräys jäseniltä olisi järjestetty pyramidipelin muodossa.

  Epäillyt ovat esitutkinnassa kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.

  Esitutkintapöytäkirjassa olleista viidestä henkilöstä kolmen osalta syyteharkintaratkaisu siirtyy myöhemmäksi.

  WinCapitan toimintaan osallisia kohtaan on vireillä useita rikosasioita eri puolilla Suomea. Esitutkinnassa on kuultu yli 3300 henkilöä, joista pääosa asianomistajan asemassa. Klubin jäsenet ovat esitutkinnassa ilmoittaneet vahingoikseen tähän mennessä yli 42 miljoonaa euroa.

  Esitutkinnassa korvausvaatimuksia on esittänyt yli 2200 henkilöä ja heidän esittämiensä korvausvaatimusten yhteismäärä on tällä hetkellä yli 37 miljoonaa euroa.

  Syyttäjä ei edusta asianomistajia oikeudenkäynnissä, koska se aiheuttaisi olennaista haittaa rikosasian käsittelylle johtuen asianomistajien suuresta määrästä sekä vaatimusten edellyttämän lisänäytön esittämisen tarpeesta.

  Käräjäoikeus tulee ilmoittamaan korvausvaatimuksia esittäneille toimintatavasta, jolla he voivat saada korvausvaatimuksensa oikeudenkäynnissä tutkittavaksi. Käräjäoikeudelta saadun ennakkotiedon mukaan mahdolliset korvausvaatimusoikeudenkäynnit tullaan käsittelemään erillään varsinaisen rikosasian oikeudenkäynnistä. Vantaan käräjäoikeus tiedottaa asian jatkokäsittelyn vaiheista tarkemmin julkisuuteen ja erikseen asianosaisille.

  Hannu Kailajärvi on käräjäoikeuden määräämässä matkustuskiellossa, ja käräjäoikeudelle on esitetty vaatimus asian käsittelyn julistamiseksi kiireelliseksi.

  Haastehakemus ja esitutkinta-aineisto tulevat julkiseksi aikaisintaan asian oltua esillä käräjäoikeuden istunnossa.  Kihlakunnansyyttäjä Mika Appelsin,
  Itä-Uudenmaan syyttäjänvirasto

  Kihlakunnansyyttäjä Nina Airisto,
  Länsi-Uudenmaan syyttäjänvirasto

  VastaaPoista
 16. Tarkoitit varmaan Mika Appelsin WinCapita syyttäjä :)Kohta sitten pitäisi olla lain mukaan puolustuksen vuoro ei hätiä mitiä,jos puolustus saa esittää asiansa. Mitä sitten seuraakaan jos ei anneta taaskaan puolustukselle mahdollisuutta puolustautua....en uskolla edes käydä arvailemaan....toivottavasti Wincapita juttu saa oikeudenmukaisen päätöksen.

  VastaaPoista
 17. Tienauskin oli tänään 20 minuuttia nurin....jotain tahoa kiinnosti käydä varmaan nuuskimassa mitä kaikkea sieltä löytyykään.Mitä pidemmälle aika kuluu sitä ihmeellisimpiä asioita alkaa käymään.

  VastaaPoista
 18. Suomalaiset yleensä luulevat, että verkostomarkkinointi on sama kuin pyramidi. Verkostomarkkinointi on netissä ympäri maailmaa yleisesti käytetty ja hyväksytty markkinointitapa (esim Tupperware, Oriflame), jota opetetaan yliopistoissa ja kaupallisissa laitoksissa. Verkostomarkkinoinnin menestys perustuu juuri siihen, että jokainen hankkii lisää jäseniä ja uusista jäsenistä saa taloudellista hyötyä. Verkosto on siis täynnä pieniä pyramideja. Ns pyramidipeli on ihan jotain muuta. Media uutisoinnissaan ja wincapitaa mustamaalatessaan käyttää hyväksi ihmisten yleistä tietämättömyyttä nykyisistä markkinointitavoista. H.

  VastaaPoista
 19. Onko tämä nyt niin, että tämän jutun pääkäsittelyssä Vantaalla luetaan vain syytteet viitaten viimeisen kappaleen sanomaan: "Haastehakemus ja esitutkinta-aineisto tulevat julkiseksi aikaisintaan asian oltua esillä käräjäoikeuden istunnossa." Eli onko ensin käsittely, jossa vain kerrotaan, mistä syytetään ja sitten joskus myöhemmin varsinaisessa istunnossa asioita puidaan, kun puolustuksellakin on mistä perustella puolustustaan? Milloin oikeusistuntoja on alettu käydä niin, että asianosaisilla ei ole ollut tietoja esitutkinta-aineiston tarkasta sisällöstä? Eihän se ole mikään tuomioistuinkäsittely alkuunkaan, jossa vastaajalla ei ole mahdollisuutta valmistautua.

  VastaaPoista