maanantai 18. lokakuuta 2010

WinCapitaa käsiteltiin radiossa


Varatuomari Ilkka Pitkänen oli Järviradion haastateltavana 18.10.2010. Pitkänen kummastelee haastattelussa mm. esitutkintamateriaalin salaamista ja lakimiesten jääväysyrityksiä. Ihmetystä herättää myös tutkinnan pitkä kesto.

Asiaa tarkasteltaessa on monelle väistämättä muodostunut mielikuva, että syyttäjä on heikoilla jäillä. Mikäli olisi todellisia näyttöjä syytteiden tueksi niin ei tällaista vuosia kestävää salailua ja väistelyä olisi tarvetta pitää yllä.

KRP on vetäytynyt kuoreen ja lähes kokonaan lopettanut oman tiedotustoimintansa, vaikka tutkinnan alkuvaiheessa KRP tiedotti WinCapitasta hyvinkin aktiivisesti. Miksi KRP on hiljaa?

Samaisessa haastattelussa oli haastaltavana myös WinCapita-sijoittaja Pauli Tamppari. Hän kertoo WinCapitan toimineen moitteettomasti 4,5 vuotta ja aina siihen asti, kun edelleen tuntematon taho sulki sijoitusklubin rahaliikenteen 8.3.2008.

Englantilainen Moneybookers-nettipankki ei vieläkään ole luovuttanut tietoa rahaliikenteen sulkijasta. On täysin selvää, että Moneybookers on tietoinen siitä, mikä taho on antanut käskyn sulkea WinCapitan pankkitilin ja samalla on oltava tiedossa, mikä sulkemiseen on ollut syynä.

On naurettava väite, että WinCapita olisi itse sulkenut rahaliinteensä, jättäen tililleen 4,8 miljoonaa. Tällaista väitettä ei usko sinisilmäinen lapsikaan. Moneybookers ei jostain syystä halua paljastaa rahaliikenteen sulkijaa. Nettipankin mukaan kyseinen tili on suljettu varotoimenpiteitä varten, mutta edelleenkään ei kerrota kenen käskystä, eikä myöskään anneta tietoa siitä, mitä ovat nämä varotoimenpiteet.

1,5kk tilin sulkemisen jälkeen KRP on todistetusti ollut yhteydessä Englantiin, mutta 1,5kk jakso rahaliikenteen sulkeutumisen jälkeen on edelleen täysi mysteeri. Voisiko KRP vihdoin ja viimein vaivautua tämän asian selvittämään?

Viranomaiset ovat vainonneet tuhansia ihmisiä jatkuvilla kuulusteluilla, mutta mitään näyttöä rikollisesta toiminnasta ei ole kukaan pystynyt esittämään edes näin kolmen vuoden jälkeen.

Olen vahvasti sitä mieltä, että KRP ja syyttäjät ovat tehneet yhteistyötä koko tutkintajakson ajan. Kauankohan syyttäjän pitää "mukamas" vielä tutkia esitutkintamateriaalia ennen kuin mahdollinen syyteharkinta saadaan käytyä loppuun? Veikkauksia otetaan vastaan.

Syyttäjiä ja tutkinnanjohtajia on vaihdettua jo lukuisia kertoja. Miksi tällaista nimitysrulettia on edes tarvinnut pyörittää? Normaalia toimintaa tämä ei ainakaan ole.

Haastattelu on kuultavissa kokonaan oheisen linkin kautta:

http://www.jarviradio.net/index.php?option=com_content&view=article&id=187:audiowinc&catid=37:aanileikkeet&Itemid=70

11 kommenttia:

 1. Erittäin hieno homma että saadaan vähän puolueetonta näkökantaa asiaan!Näkee miten tässä maassa ihmisiä kohdellaan.

  VastaaPoista
 2. Mitähän mahtaa kuulua niille ihmisille joille KRP lupasi rikosilmoituksen tekemällä rahat takaisin.Onko rahoja kuulunut? No,ei taida olla kuulunut.
  Käyttikö KRP näitä viattomia ihmisiä hyväkseen tai paremminkin sanottuna, kenen hyväksi näitä ihmisiä käytettiin?

  Rahaliikenteen katkaisusta KRP ei tiedä mitään ennen 17.4.2008.
  Outo juttu kuitenkin se,kun asiaa tiedusteli Moneybookersista maaliskuussa 2008 niin sieltä pyysivät ottamaan yhteyttä Oulun KRP:hen.
  Mistä Moneybookers arvasi pyytää lähestymään kysymyksillä juuri Oulun KRP:tä ,joka ei vielä asiasta kertomansa mukaan tiennyt mitään?

  Olisiko Moneybookersilla töissä joku selvännäkijä/ennustaja vaiko "muistetaanko" Oulun KRP:ssä väärin?
  Tähän kysymykseen vastauksen saa jokainen miettiä omalla tahollaan.

  VastaaPoista
 3. On se kumma kun totuuden mukaiset asiat pitää etsiä ja kuunnella kaikista muista pienemmistä median lähteistä ja välineistä mutta ei Suomen valtion yleisistä tiedoituskanavista. Eletään melkoisen korruptioidussa valtiossa jossa suurimmat rikolliset löytyy valtaa pitävien herrojen joukosta. Suuren kuopan ovat itselleen kaivaneet ne jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa! Hävetä saa koko virkavalta eduskuntaa, pääministeriä ja presidenttiä myöten! Puhdistus tarvitaan kieroutuneen ja petosta harjoittavan eliitin riveissä....

  VastaaPoista
 4. Miksi päättäjät eivät tee mitään?
  Miksi ex pääministeri on eri arvoisessa asemassa kuin n.12000 sijoittajaa?
  Miksi kansanedustajat vaikenee?
  Miksi Suomessa ei saa "tavallinen" tienata?
  Miksi pidetään tahallisesti yllä kateutta?
  Miksi media on hiljaa?
  Miksi krp vaikenee?
  Miksi viranomaisrikolliset hyökkäävät?
  M I K S I ?

  VastaaPoista
 5. Onko niin että Suomen krp:een mafia on jo saanut niin suuren vallan tässä onnelan oikeusvaltiossa ettei kukaan uskalla eikä pysty tekemään mitään asialle ja politiikot on kumileimasimia jotka sumuttaa kansaa "muka" tekemällä työtä maan ja kansan hyväksi !Mutta totuus on aivan toinen ja vain hyväveli järjestelmät huomioidaan päätöksissä ja kansa kärsii .Mutta kuinka kauan suostuu tähän !!!?

  VastaaPoista
 6. Edellisestä anonyymin mielipiteistä samaa mieltä,
  ja "Puhdistus" sanasta tuli heti mieleeni SOFI
  OKSANEN. Alappa tekemään työtä SUOMEN VALTION
  puhdistamiseksi tästä hirvittävästä korruptiosta
  ja salailuista.Lainaan EU-n komissaari OLLI REHNIN
  lauantain ykkösaamun Alpo Rusin tapauksessa.
  EI KORPPI KORPIN SILMÄÄ NOKI.
  Oli sekin kauhea " SIRKUS" ja millä perusteella.
  Eihän siinä asiassa ollut mitään perusteita
  toimia niin.

  VastaaPoista
 7. http://janikuusela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/49384-olkiluodossa-tapahtuu-kummia

  VastaaPoista
 8. Ei liene mitään epäselvyyttä siitä, että kenen toimesta MB sulki rahaliikenteen, ja kuka on syyllinen näihin katastrofaalisiin seurauksiin (itsemurhat, pysyvät työkyvyttömyydet, konkursseja, lynkkausmielialan WC-läisiä kohtaan jne), sekä valtavat tulojen menetykset. Valtio on menettänyt tämän "Koijjarijengin" toimenpiteiden seurauksena valtavat verotulot.
  Verojen maksu tulee siirtymään pysyvästi ulkomaille.
  Eikö suomeen sovi (saa perustaa) uutta Nokiaa???
  Miksi tämä valtavan innovatiivinen keksintö ajetaan ulkomaille KRP:n toimesta???
  Suomessa ei olisi lamasta tietoakaan, mikäli toiminnan olisi annettu jatkua.

  MB pyysi ottamaan yhteyttä Oulun KRP:hen, kun kyseltiin rahaliikenteen sulkemisen syitä.
  MIKSI????
  Onko KRP valheellisin väittämin (= törkeästi valehtelemalla) huijannut MB:n sulkemaan rahaliikenteen???
  Onko MB sulkenut rahaliikenteen liian heppaisin perustein, vai onko KRP:n taholta toimitettu väärennettyjä asiakirjoja MB:lle.
  Kielsikö MB nimensä maininnan WC-tutkinnassa???
  MIKSI MB VAIKENEE???
  Miksi KRP valehteli Thaimaan viranomaisille mm. Risto Hentusen aseman (ja esitettiinkö samalla paljon muita valheita ??)
  Miksi Panaman viranomaisille valehdeltiin ja kerrottiin 200 miljoonan USD:n huijjauksesta. Tästäkin on dokumentit puolustuksella, ja asia on varmistettu Panaman viranomaisilta.
  Suomessa ei ole puhuttu mitään 200 miljoonan dollarin summista.
  Miksi KRP on antanut jatkuvasti harhaanjohtavaa informaatiota, jota joku myös pitää valehteluna.
  Valheita valheiden perään on esitetty julkisesti.

  Kun ulkomaisille viranomaisille selviää totuus, niin se on katastrofi SUOMEN valtiolle.
  Suomen uskottavuus romahtaa pohjalukemiin.
  MIKSI PAATERO ON EDELLEEN HILJAA????

  VastaaPoista
 9. Hyvät ystävät! Levittäkää tätä Järviradion ohjelmaa sekä tätä Columbon blogissa oleva juttua ja yleensä Columbon blogia niin paljon, kun rohkeutta riittää, että saadaan nämä viranomaisrikolliset ja kenties muut asian takana hääräävät instanssit kiinni.

  Kiitokset Järviradiolle ja Columbolle!

  VastaaPoista
 10. Rahaliikenne sulkeutui maaliskuun alussa ja ei mennyt kauan kun MB:ltä kysyttiin syytä tähän niin tuli vastaus, että ottakaa yhteys Suomen KRP:hen.Jollain on tallessa vielä viestit ja päivämäärät.
  Eli kukahan olisi rahaliikenteen sulkemisen takana???

  VastaaPoista
 11. http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/article519830.ece

  USA sulki Wikileaksin rahahanat?

  Wikileaksin perustaja Julian Assange väittää, että Pentagon on käskenyt Wikileaksille lahjoituksia kerännyttä Moneybookers-yritystä sulkemaan Wikileaksin tilin. Assangen mukaan Moneybookers ilmoitti hänelle sähköpostitse viime keskiviikkona sulkevansa tilin, koska Yhdysvallat on asettanut Wikileaksin tarkkailulistalle, Australia puolestaan mustalle listalle.

  Olisikohan jotain yhteistä?

  VastaaPoista