perjantai 10. syyskuuta 2010

Vassinen lankesi huijaukseen

kuvassa: Riku "huijattu" Vassinen

M&M-nettilehden kolumnisti Riku Vassinen kirjoitti provosoivan kolumnin 7.9.2010, jossa hän kommentoi erilaisia huijauksia. Riku kirjoittaa hyvin tyypilliseen kolumnistin tyyliin kärkkäästi, korostaen samalla sitä, kuinka tyhmiä ja yksinkertaisia kaikki muut ihmiset ovat häneen verrattuna.

On surkuhupaisaa huomata, että Vassinen itse todistetusti tiedostaa WinCapitan rikostutkinnan olevan kesken, mutta silti väittää huijauksen paljastuneen. Minkä huijauksen? Oikeusvaltiossa on aiemmin ollut käytössä periaate, että ensin suoritetaan loppuun puolueeton esitutkinta. Tutkinnan päättymisen jälkeen päätetään mahdollisesta syyteharkinnasta. Mahdollisten syytteiden jälkeen käydään oikeutta ja mikäli oikeus katsoo toiminnan rikkoneen lakia niin vasta tämän jälkeen voi tehdä todellisia päätelmiä tarkasteltavan toiminnan laadusta ja luonteesta.

Syyttömyysolettama lienee täysin vieras termi valtaosalle tämän oikeusvaltion asukkaista. Miltä itsestäsi tuntuisi olla vuosia tuomittuna, ilman minkäänlaisia todisteita rikoksesta? Huutoäänestyksellä ei sivistysvaltiossa oikeutta jaeta, vaikka kansalle pitääkin tasaisin väliajoin tarjota sirkushuveja, ihmisuhreista piittaamatta. Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat on vanha totuus, mutta edelleen on myös epäselvää, kuka maksaa viulut?

Vassinen kirjoitti, että WinCapitan tapauksen paljastuminen huijaukseksi ei hillitse ihmisiä haluamaan laillisen ja rehellisen suomalaisen osakeyhtiön asiakkaaksi. Vassinen siis yksinkertaisesti unohti kirjoittaessaan, että missään virallisessa instanssissa ei ole todettu WinCapitan olleen huijaus. Voiko joku esittää minulle yhdenkin virallisen asiakirjan, jossa todetaan WinCapitan olleen huijaus? Tiedän hyvin, että kukaan ei voi kuvailemaani asiakirjaa esittää, sillä sellaista ei ole olemassa koko tällä pallolla.

Voi sinua Riku; Viihteellinen kirjoittaminen on helppoa ja huoletonta, mutta jokaisen itseään kunnioittavan aikuisen tulisi välttää tarpeetonta mustamaalaamista ja erityisesti valehtelemista. Kuka on huijannut Vassisen uskomaan, että WinCapita oli huijaus?

Vassisen kolumni löytyy osoitteesta:
http://www.marmai.fi/blogit/vassinen/article496973.ece?s=n

Syyttömyysolettama:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Syytt%C3%B6myysolettama

12 kommenttia:

 1. Onko kukaan pitänyt kirjaa näistä Vassisen kaltaisista kirjoituksista? Tulevaisuudessa ne voisi koostaa ja niistä saisi varsin viihteellisen novellikokoelman. Noin 10 000 kappaleen painoksen voisi ottaa?

  VastaaPoista
 2. Eipä Riku ole ainut toimittaja ketä huijattu.

  VastaaPoista
 3. Joo, minäkin ihmettelin tätä kohtaa jonka tämä Riku erittäin kyseenalaisesti kirjoittaa: "Ei edes huijauksen paljastuminen." Siis minkä huijauksen paljastuminen? Ja samaan heti perään, että rikostutkinta ei ole vielä päättynyt. Riku kuitenkin on "tietoinen" tuloksesta.
  Hyvin on onnistunut tämänkin kolumnistin kynän, käden ja sitä käskevän pään manipulointi asiaan sekä täysin yksipuoliseen asenteeseen.

  Sitten tuo uuden yhtiön mollaamineen sanoilla: "...kun oli jo uusi sijoitusklubi samalla nimellä villitsemässä samoja ihmisiä hurmioon". Tämähän on jo vähintään jonkinlaista herjaamista täysin syyttömästä ja puhtain paperein toimivasta yhtiöstä.

  Kaikki tämä tälläinen kirjoittelu johtuu eri "asiantuntijoiden", hallitusneuvos Jouni Laihon, oikeusministeri Tuija Braxin, Krp:n ja median yms. manipuloinnista.
  Tuo lyhyt maininta Wincapitasta Vassisen blogissa on tasoltaan kuin taannoista Pyry Antolaa. Kasvoista päätellen samaa koltiaisikäluokkaa kuin Pyrykin.
  Voisiko kuitenkin sanoa, että valtamedia on jo käynyt hieman varovaisemmaksi?

  Mutta meitähän saa herjata ja haukkua ihan vapaasti poliisin siunaamana. Omalla kohdallani minua on törkeästi herjattu internetin keskustelupalstoilla tavalla josta selviää henkilöllisyyteni. Eräässä toisessa yhteydessä suoraan nimi ja osoitekin. Tämäkin siis kaikkien luettavissa netissä. Herjausta jatkui kuukausikaupalla. Kai se jatkuisi vieläkin, mutta tämä henkilö on bannattu ko. keskustelupalstoilta. Silti se kenties jatkuu muualla.
  Poliisi oli koko ajan kaikesta tietoinen, kun tein asiasta rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta heti ensimmäisen herjaamisen jälkeen. Toimitin aina lisää aineistoa, kun solvauksia tuli. Turhaan... Poliisi ei tehnyt yhtään mitään asian eteen ja antoi touhun jatkua. Meni noin yhdeksän kuukautta, niin tuli tutkimattajättämispäätös asiasta kihlakunnansyyttäjän vahvistamana. Kantelin rikostutkijasta ko. poliisilaitoksen päällikölle (tietäen sen turhaksi), niin tämä päällikkö totesi tietysti alaisensa toimineen moitteetta. En jätä asiaa tähän.
  Kysyin vuorostaan kolmikolta tutkija, poliisipäällikkö sekä kihlakunnansyyttäjä, että saanko minä nyt alkaa julkisesti herjaamaan teitä. En ole saanut vastausta. Käsitän niin, että minulla on siihen lupa halutessani ja jos tulkitsen lakia samoin kuin viranomaiset. :)

  Tuosta manipuloinnista vielä, niin eräs puolituttuni kysyi menneenä kesänä olenko Wincapitassa mukana. Vastasin myöntävästi. Heh, hän vastasi minulle, että ei halua olla kenenkään wincapitalaisen eikä minun kanssani missään tekemisissä.
  No, p*skaa on tullut sen verran niskaan, että ei tämän hepun lausunto juuri hetkauttanut. Se vain osoittaa vahvasti minulle sen, että kuinka hyvin tuo edellä mainittu sakki on onnistunut iskostamaan ihmisiin asenteen, että kaikki Wincapitan jäsenet ovat rikollisia. Onneksi sentään näin ei ole asenne ihan kaikilla ja minullakin on suuri joukko ystäviä.

  En ihmettele yhtään, jos joku ihminen ei ole jaksanut täta pitkää vainoa ja syyllistämistä vaan on päätynyt epätoivoiseen tekoon. Rauha heidän muistolleen.

  tth

  VastaaPoista
 4. KRPN;N TUTKIJAT PETTI MUT JA LÄHETIN KOKO PASKAN VALTAKUNNANSYYTTÄJÄN VIRASTOON.JA SOITIN PASI RADIOON.MOIDO MUN ON VAIHETTAVA MAATA OIKEASTI NYT.

  -t Cluso627

  VastaaPoista
 5. Tietäneekö Columbo edes itsekään millaisen "aarrearkun" hän on saanut aikaiseksi, kun kaikille selviää, että Vassisen tyylillä kun on menty, niin on rikottu sekä syyttömysolettamusta, kuin journalistista etikkaa vastaan ja kaiken huipuksi on oltu vielä suunnattomasti väärässä.

  Siinä sitä moni muukin lapsenkasvo saa aikanaan ryppyjä, mutta ei niin arvokkaita, kuin rypyillä yleensä ymmärretään vanhuuteen liittyen.

  VastaaPoista
 6. Do dii,mikäs kirveellä veistetty tyyppi tää Vassinen oikein kuvittelee olevansa.Joko kysymyksessä on täysi tööpe tai sitten on taas jonkun "oikean rikollisen" asialla...Tyhmä nyt ainankin ilmiselvästi on...

  VastaaPoista
 7. "Ei niin pahaa jotta ei jotain hyvääkin"

  Näiden Riku Vassisten ja muiden vastaavan kaltaisten toimittajien kirjoitukset ovat saaneet kansalaisten keskuudessa aikaan hyvää että myöskin pahaa.

  Ihmiset jotka katsovat ja pohtivat asioita laajaalaisesti ovat tajunneet median todellisen luonteen ja osaavat nyt ja tulevaisuudessa suhtautua varauksella siihen mitä heille syötetään tai paremminkin mitä yritetään syöttää.
  Tämä joukko on kokoajan kasvava ja hyvä näin.
  Tämä voinee johtaa siihen että tulevaisuudessa media voisi toimittaa sitä median ihkaoikeaa tehtävää mikä sille kuuluu,eikä toimia vain välineenä luoda ihmisille mielikuvia ja ennakko asenteita joilla ei ole totuuspohjaa.

  Tapaus Wincapitan tiimoilta on monen kansalaisen "silmät auenneet".
  Ja ne jotka ovat joutuneet kantamaan sen valtavan taakan mikä tästä kaikesta vääryydestä on aiheutunut,ei ole ollut turhaa,jos jaksaa ajatella asioita pitkälle eteenpäin koko yhteiskunnan kannalta.

  Voimia teille kaikille,lopussa kiitos seisoo.

  VastaaPoista
 8. Sijoittaja Taito Tuunanen kirjoitti hesarissa 80-luvulla omista onnistuneista tai epäonnistuneista sijoituksistaan seuraavasti: Torstaipäivän uutiset kääritään perjantaina kauppatorilla kalapaperiin. Eli seuraavalla viikolla niitä 'ei muisteta' tähän tyhjään arpaan suomen poliisi lepää juttunsa. Kahvilagallup Espalla tuottaisi varmasti seuraavanlaisia vastauksia: vanha juttu, eikö ole muuta kysyttävää? Hölmöjä huijattiin, seuraava kysymys jne.
  Capita ei unohdu, siksi tämä tulee olemaan merkittävä piikki tiettyjen virkamiesten lihassa. Tottakai henkilö, kenellä ei ole WC sijoituksia, tai ei muutenvaan ole kiinnostunut mitä maassa tapahtuu, niitten osalta varmasti homma onkin taputeltu. Jos poliisi ei ole varastanut näiltä hlöiltä mitään, miten ne edes osaisivat olla vihaisia asiasta? Kun taas käännetään case nurinperin, tilanne näyttää aivan toisenlaiselta. Kaikille blogin lukijoille hauskaa syksyä!

  VastaaPoista
 9. Valtakunnan syyttäjälle kannattaa suoraan laittaa rikosilmoitukset ja tutkintapyynnöt KRP:n tekosista, tutkinnanjohtajasta sekä nettiherjauksista. Poliisille on aivan turha jättää tutkintapyyntöjä/rikosilmoituksia. Eivät tee yhtään mitään! Ei korppi korppia noki!

  KRP:n julmia, ihmisoikeuksia polkevia toimia, kannattaa myös laittaa mahdollisimman paljon suoraan Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimeen tiedoksi. Mutta laittakaa suoraan niitä ulkomaisille toimijoille ja tuomareille. Suomen tuomari plokkaa muuten kaikki Suomen viranomaisille ikävät asiat pois kasasta ja valituksesi ei mene koskaan perille.

  VastaaPoista
 10. Joo, Suomessa ei laki ole läheskään sama kaikille. Se on varsin valikoiva. Tuon edellisen kirjoituksen kun luin, minuun iski etten sanoisi aikamoinen v***tus näitä rottia kohtaan. Anteeksi karkea kielenkäyttöni. Rotilta en tosin anteeksi pyytele.

  tth

  VastaaPoista
 11. New Orleansin kuvernööri kertoi tarinan elokuvassa The Yes Man Fix The world, joka sopii Wincapita tutkintaan: Totuus ja Valhe menivät yhdessä uimaan. Valhe juoksi vedestä rannalle, puki ylleen Totuuden vaatteet ja juoksi karkuun. Alaston totuus lähti tavoittelemaan Valhetta. Siitä alkaen alaston Totuus on yrittänyt tavoittaa Totuuden vaatteisiin pukeutunutta Valhetta.

  VastaaPoista
 12. You can run but you can't hide.

  VastaaPoista