sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Warkauden Lehti ei halua loukata


Julkaisin viime viikolla kirjeen, jonka lähetin aiemmin Warkauden Lehteen. En saanut toimituksesta vastausta, mutta sain tietooni, että Warkauden Lehti oli lähestynyt kirjeitse muutamia muita henkilöitä.

Warkauden Lehti ilmoitti, että WinCapitaa koskevan pääkirjoituksen takana oli toimittaja Antti Aho. Päätoimittajana Mai Koivula on kuitenkin vastuussa Warkauden Lehdessä julkaistuista teksteistä, joten lähettämäni palaute meni lopulta oikeaan osoitteeseen.

Toimittaja Antti Aho lähetti seuraavan kirjeen:

( Kirje on julkaistu vastaanottajan luvalla )

Tervehdys!

Kiitokset palautteesta! Wincapita ja sen ympärillä käytävä keskustelu
näkyy herättävän monenlaisia mielipiteitä. Tietoa on monesti mukana
liian vähän. Warkauden Lehti on osaltaan osallistunut tähän
keskusteluun, ehkäpä vajavaisinkin tiedoin, mutta vaikea on myöskään
arvioida, mikä tarjotusta tiedosta on paikkansapitävää faktaa.

Lehden kanta pääkirjoituksissa on noudatellut suomalaisen
sanomalehdistön yleistä linjaa tässä asiassa. Pääkirjoitus on aina
mielipide, ei uutinen. Uutisoinnissaan asiasta lehti on ollut
puolueeton, ja esimerkiksi tekemämme ja julkaisemamme rantasalmelaisen
Pertti Kuvajan avoin haastattelu tarjoaa keskusteluun toisenlaista
näkökulmaa. Samoin tekeillä oleva Risto Hentusen haastattelu.

Warkauden Lehden tarkoitus ei ole tässä eikä missään muussakaan
yhteydessä ollut loukata ketään eikä pahoittaa kenenkään mieltä.

Parhain terveisin, Antti Aho


Warkauden Lehti ei ottanut kantaa siihen, kun muutamat henkilöt vaativat oikaisua virheellisestä ja mustamaalaavasta kirjoituksesta. Toivottavasti Warkauden Lehti muiden lehtien joukossa syventyy huolellisemmin juttujensa tausta-aineistoon. On turha tulevaisuudessa selitellä, etteikö tietoa olisi ollut saatavilla. On selvää, että laiskuus aiheuttaa tietämättömyyttä.

Toivon todella, että toimittajat harjoittaisivat ammattimaista journalismia WinCapitan tapauksessa. Tällä hetkellä toimittajia vaivaa sopuli-ilmiö. On mahdotonta uskoa, että kaikki journalistit olisivat päätyneet taustatutkimuksissaan identtisiin päätelmiin.

Missä on toimittajien moraali, rohkeus ja ammattiylpeys?

39 kommenttia:

 1. No tulihan se sieltä, mielipidepä hyvinkin.
  En voi millään käsittää miksi joku haluaisi lukea jonkun tuntemattoman mielipiteen. Varsinkaan, kun on jo etukäteen tiedossa ettei mielipiteen kirjoittaja ole alan ammattilainen, tai siis ylipäätään minkään alan. Itse en tilaa ikinä lehteä jonka tekijät eivät ole oikeita asiantuntijoita tai lehdessä on mainoksia. saan 6 lehden irtonumeroa vuodessa. Mainos rahoitteiset lehdet kuuluvat kastiin ilmaisjakelu ja ovat puolueellisia. esim. testit voittaa aina ykkös mainostaja.

  VastaaPoista
 2. Onko siis näin,että toimittajan tulessa "töihin" jatetään aivot narikkaan...Ei mee läpi enää nämä selitykset...Sairasta!

  VastaaPoista
 3. "Warkauden Lehti ei ottanut kantaa siihen, kun muutamat henkilöt vaativat oikaisua virheellisestä ja mustamaalaavasta kirjoituksesta."
  No, olikos näillä muutamalla henkilöllä esittää verifioitua faktaa oikaisuvaatimuksiensa tueksi?

  "Missä on toimittajien moraali, rohkeus ja ammattiylpeys?"
  Millä kompetenssilla Columbo kritisoi toimittajien tekemisiä? Eikös nyt pitäisi ottaa linja "Columbo ei leiki samalla hiekkalaatikolla"?

  VastaaPoista
 4. Pääkirjoitus on lehden päätoimittajan kirjoittama artikkeli. Pääkirjoitus voi olla myös työryhmän laatima. Siinä otetaan yleensä kantaa johonkin ajankohtaiseen kysymykseen, ja se on useasti mielletty nimensä mukaisesti lehden ytimeksi. Pääkirjoitus on siis mielipidekirjoitus, joka kertoo lehden kannan ajankohtaiseen aiheeseen. Se sijaitsee lehden aloitussivulla. Sanomalehdessä voi myös olla kaksi pääkirjoitusta, joiden yhteydessä voidaan julkaista muitakin asiaan liittyviä kirjoituksia (esimerkiksi vierailevilta asiantuntijoilta). Aikakauslehdissä voidaan pääkirjoitusta käyttää lehden sisältöjen lyhyeen esittelyyn.
  Usein lehtikatsauksissa keskitytään suurimpien lehtien pääkirjoituksiin.

  näin kertoo wikipedia.

  Siis lehden mielipide - lehden ydin - Ei voi olla totta, että toimittajat Suomessa ovat tällä tasolla?

  VastaaPoista
 5. Warkauden Lehti oli jo julistamassa tuomioita, vaikka oikeuslaitos ei vielä edes tiedä nostetaanko syytteitä. Lukijalle tulee vääränlainen mielikuva case WinCapitan nykytilasta lukiessaan Warkauden Lehteä.

  Jokaisella on oikeus mielipiteeseen. Itsekin kannatan ehdotonta sananvapautta. On totta, että toimittajat eivät ole samalla hiekkalaatikolla kanssani, mutta he ovat tervetulleita tutustumaan tämän hiekkalaatikon sisältöön.

  Olen nostanut esille useita toimittajien tekemiä virheitä. WinCapitaa hyvin tuntevia toimittajia ei ole tässä maassa vielä kovinkaan montaa. Onko yksikään media korjannut yhtäkään WinCapitaan liittyvää virheellistä väittämää?

  VastaaPoista
 6. Joka ei näe lehtien venkulointia Wincapita-jutuissa, niin on täydellinen ymmärrystä vailla oleva idiootti.

  VastaaPoista
 7. Varsinkin Aamulehti sai turpaansa oikein kunnolla kailajärven vankilakirjeessä valheellisesta uutisoinnista, eikä aiheetta, mutta en ainakaan itse ole nähnyt heidän mitenkään oikaisseen vääriä väittämiään, kuten hyvän journalistiikan harjoittamisessa on itsestäänselvyys yleensä?

  Katsotaanpa kuinka valehtelijoiden käy,kun Hannu pääsee vapauteen? Jokainen kivi käännetään sano Hannu!

  VastaaPoista
 8. Mielestäni Maa nimeltä Suomi, alkaa olla jo tilanteessa, josta todella huono tulla esiin
  nolaamatta ns. ekoaan. Täällä kaikki lehdistö,media, krp,oikeuslaitokset, tuomarit
  ja syyttäjät taitaa olla kaikki ostettuja hemmoja
  varsinaisia pellejä. Eikö todella ole niille väliä mitä laki sanoo? Melkein jokainen taho
  äskeisistä polkee säädöksiä sumeilematta.
  Miten näin pieni Maa voi olla pullollaan
  korruptiota ja Maailmalle puhutaan kuinka oikeus-valtiota ollaan,taitavat ainakin itse
  juttunsa uskoo. Mikä tätä kansaa riivaa etteivät saa silmiänsä auki,kaikki uskoo mitä jotkut lehdet tuuttaa ja mitä poliisit ns tiedottaa, vaikka saavat puhua aivan täyttä potaskaa silmät kirkkaina. (eikä joudu juurikaan vastuuseen teoistaan). Onko porukalle
  syötetty jotakin mömmöä etteivät enää osaa itse
  ymmärtää muuta kun valmiiksi tehdyn asian. Pienet harmaat aivosolut surraa tyhjää ku ei osaa niitä pistää toimimaan. Kyllä mielenkiinnolla odotan kunhan tämä capitan juttu
  alkaa oikeesti selvitä, mitä mikäkin taho silloin selittää. On vaan kerennyt jo tulla tänä 2-vuoden aikana aikamoinen menoerä Valtiolle, siis meille veronmaksajille, ja kaikki tietyn tahon pelleilystä johtuen.

  VastaaPoista
 9. Miksi ei Columbo ole raportoinut Korporaation uudesta radiolähetyksestä, jossa Wincapita -uhri kertoi uhkailuista?

  VastaaPoista
 10. En ole vielä saanut kyseistä haastattelua kuultavakseni. Olen toki kiinnostunut asiasta.

  VastaaPoista
 11. Yrittäjän normaalityö.
  -70 t viikossa ilman ylityökorvausta.
  -puhelinpäivystys 24/7 ilman erillistä korvausta.
  -paperityöt työajan ulkopuolella, koska ei niitä
  voi työaikana tehdä.
  - lomaa jos on vara maksaa tuuraajalle,yleensä ei.
  - eläke sama kuin maanviljelijöillä (alle 800€)kk
  - yleinen arvostus( alkaa vaalien alla ja loppuu
  siihen kun vaalit pidettiin.)
  Ehdotuksia:-maitotilallisille sama palkka kuin
  ahtaajille .

  VastaaPoista
 12. Hyvä Columbo, pidän tyylistäsi tarkastella asioita tasapuolisesti ja objektiivisesti. Korporaation kyselijältä kysyisin syytä, miksi KRP ei anna käräjäoikeuden määräyksestä ja laamannin vaatimuksesta huolimatta puolustukselle Moneybookersin tilitietoja? Asiat tärkeysjärjestykseen arvoisa mustamaalaaja ja hämmentäjä. Lienetkö suomenpankin palveluksessa vai mistä ammennat moisen innon paneutua asiaan joka ei sinulle kuulu.

  VastaaPoista
 13. Columbo on taas tehnyt upeaa työtä tutkaillessaan valheellisia lehtikirjoituksia WinCapitasta! Nämä pitää kaikki penkoa ja saattaa ko. lehdet vastuuseen.

  Hyvä Columbo!

  VastaaPoista
 14. Kyllä voi sanoa nyt jo, että juna on kääntynyt sosiaalisessa mediassa Pro WinCapita suuntaan, kun katsoo näitäkin kirjoituksia. Ei kukaan voi olla enään niin tyhmä, että ei ihmettelisi mikä vimma lehdistöllä, krp:lla ja oikeusministerilläkin on mollata suomalaista kansalaista - monta kertaa viikossa. Koko suomen virkamieskoneisto tulee vaihtaa, näkihän sen taas tästä tahallisesta autoverokiusaamis-jutusta jota on kestänyt +10 vuotta. Tämä ei voi olla enää vahinko.

  VastaaPoista
 15. tervehdys

  En tiedä varmuudela, pitääkö tämä asia paikkansa
  mutta jos pitää niin mielenkiintoinen asia. Onko
  ns. vanhaa capitaa tutkittu jo oikeesti 4,5 vuotta
  yleisön tietämättä. tässä linkkiä asiaan.

  http://www.finanssivalvonta.fi/en/Publications/news_releases/Pages/8_2010.aspx

  VastaaPoista
 16. Mihin vastuuseen tällainen lehti voitaisiin saattaa?

  VastaaPoista
 17. Harri Hirvi Finanssivalvonnasta on profiloitunut viime aikojen ahkerimmaksi vääristelijäksi ja herjaajaksi Wincapitan suhteen.
  Minkähän näköinen mies tämä Herra Harri Hirvi on, vai onko mies ollenkaan.

  VastaaPoista
 18. http://www.finanssivalvonta.fi/fi/Fiva/Pages/Default.aspx

  Finanssivalvonnan sivustolla sanotaan:

  "Valvottaviamme ovat siis mm. pankit, vakuutus- ja eläkeyhtiöt sekä muut vakuutusalalla toimivat, sijoituspalveluyritykset, rahastoyhtiöt ja pörssi. Valvottavat rahoittavat toimintamme 95-prosenttisesti, ja jäljelle jäävä viisi prosenttia rahoituksesta tulee Suomen Pankilta."

  Aika hurjaa tekstiä!! Ne joita Finanssivalvonnan pitäisi valvoa, rahoittavat Finanssivalvonnan toimintaa 95%:sti ITSE ja Suomen Pankkikin vielä 5%.

  Eikös tämä jo ala haiskahtamaan joltakin? Tarkoittaako se sitä, että mitä enemmän valvottava maksaa sen vähemmän hänen toimiaan Finanssivalvonta "ehtii" valvomaan?

  Sitten Finanssivalvonta ottaa näitä muita ulkopuolisia toimijoita hampaisiin - mahdollisesti Fivan toiminnan rahoittajien kilpailijoita tai sellaisia tahoja jotka eivät rahoita Fivan toimintaa... Aika yksinkertainen kaava tässä systeemissä on....ja kieltämättä tulee sana Korruptio vahvasti mieleen näissä kuvioissa...

  VastaaPoista
 19. Joo kyllä Hirvenkin pitäisi tajuta, että jos he haluavat arvostusta finassivalvonnan toiminnalle, niin tuskin heidän kannattaa liittyä adamaiseen hurlum-hei tiedoitukseen ja käyttää asiantuntijoinaan Cluso627 kaltaista nuorta eläkeläistä, jonka status on täydellisesti täyspelle.

  Finassivalvonnan tehtävä pitäisi pysyä ainoastaan asialinjalla perustuen faktoihin, eikä esim. mutuihin suolipalstalta tms.
  Arvostusta ei oteta, vaan se ansaitaan.

  VastaaPoista
 20. Minä olen tutkijoiden silmissä hyvä mies olen tänäänki saanut runsaasti kiitoksia ja tää on nyt kuulkaa,vaan muutamista viikoista kyse ja esitutkinta on valmis---Syyttäjälle!

  Rakkaudella Cluso 627

  VastaaPoista
 21. no mitä vastaa Columbo?Sulla kestää tavattoman paljon aikaa yksinkertaisiin asioihin...Eli sä kysyt neuvoja joltakin?

  -T Cluso627

  VastaaPoista
 22. Mikä mahtoikaan olla kysymyksesi?

  VastaaPoista
 23. Katsoin juuri "Mooseksen perintö" tv;stä.
  Jätektörin Kylmäluomalla on kaksoisolento siis.
  Siis pian tulee yllätyspamaus---kenelle ?

  VastaaPoista
 24. Kun vakuutusyhtiö myy uuden tuotteen, tulee "tarkastaja"
  yritykseenija tekee riskikartoituksen jne.Maksu nousee !
  Pankki vastaavasti kouluttaa, uittamalla ja pesemällä
  väkeään opistolla...eli valmistaa asiakkaan kohtaa-
  miseen kuten Jehovan Todistajat lauantai-aamulla.
  Opetetaan koska silmää saa räpäyttää.
  Kun nyt sitten WC auttaa jäseniä toteuttamaan jotain
  hyvää elämässään, se ei muka sovi...ymmärrän
  Sei sovi siis kenelle ?

  VastaaPoista
 25. Mitekähän finanssivalvonta hoiti tuon Nordean Merenneidon valvonnan?? Taisi unohtua valvoa koko juttu ja koitetaan siirtää huomiota nyt muualle! Onhan se niin selvää tavalliselle ihmisille, kun pankissa sanotaan ja luvataan, että sijoitus on pääoma turvattu, että sen voi silti kokonaan menettää pääomineen päivineen. Jonkunhan olisi pitänyt varmistaa, että ohjeissa ei ole mitään epäselvää ja mikähän se virasto on minkä se tarkastus olisi pitänyt tehdä??

  VastaaPoista
 26. Huomiokaa tää ei ole poliisin syy eikä oikeuslaitoksen syy eikä Finanssivalvonnan eikä kuluttaviranomaisen.Te siitä rahaa saaneet sponsorit olette todella kusessa ihan todella kusessa.Mä oon hommanut viranoaisten tiedokkeet
  eikö jo järki sano mitään?
  Onneksi pääsee täältä matkoille mä oon työni tehnyt ja vielpä perästä kuuluu


  Ystävällisin Terveisin Cluso627.

  VastaaPoista
 27. No toki se kylmäluoma on,muttako capitaalit huijaa kuten Finanssivalvonan lakimies Herra Hirvi kirjoittaa ja nyt kuluttajanvirastokin

  mulle on kiitoksia sadellut,muyya oon mie töitä tehnytkin no kohta etelän lämpöön Barbadokselle--

  -t Cluso627

  VastaaPoista
 28. Fivan sivulta:
  "Olisiko Fiva voinut estää Mermaid-nimellä myytyjen joukkovelkakirjalainojen myymisen Suomessa?
  Mistä tuotteen myyjä vastaa?

  Valvojalla ei ole toimivaltaa kieltää tuotteen markkinointia Suomessa kun siitä on laadittu arvopaperimarkkinalain mukainen esite, jossa annetaan olennaiset ja riittävät tiedot arvopaperista, liikkeeseenlaskijasta ja arvopapereihin liittyvistä riskeistä. Tuotteen myyjällä on vastuu varmistua siitä, että asiakas ymmärtää minkälaiseen tuotteeseen hän sijoittaa ja että asiakkaalla on käytettävissä sijoituspäätöstä tehdessään kaikki laissa säädetty informaatio, kuten viranomaisen hyväksymä esite ja lainaehdot."

  VastaaPoista
 29. Itse olen aivan kyllästynyt tähän jatkuvaan mustamaalaamiseen. Ihmettelen miksi Hannu antaa tuon jatkua, sillä hänen ei tarvitsisi muuta kuin julkistaa valuutta-alustan kaupankäyntihistorian tiedot, niin selviäisi että valuuttakauppaa todella on tehty.

  Kuuntelin tuon Korporaation podcastin tuosta "uhkaillusta" jäsenestä. Siinä puhelussa oli niin paljon ristiriitaisuuksia, että se kannattaa jättää omaan arvoonsa. Todennäköisesti täysin lavastettu puhelu ja jälleen yksi osoitus median mustamaalauskampanjasta.

  VastaaPoista
 30. Tervehdys Cluso628!

  Puhut paljon, mutta en taaskaan hahmota päättelyketjujasi. Kertoisitko, mikä on mainostamasi Harri Hirven rooli WinCapita -vyyhdissä?

  Millä perusteella ennustat, että WinCapitan sponsorit ovat vaikeuksissa?

  Oletko miten hyvissä väleissä Kylmäluoman kanssa? Luottaako Kylmäluoma sinun asiantuntemukseen?

  VastaaPoista
 31. En voi vastata mitä kylmäluoma vastapi minulle ja
  muta sen sanon rahaa ei ole missään kivijalkapankissa se oli,van kuten Mikko Kainiemi kertoi hänen tietokone ruudullaan..Ja pitää muistaa niitä rahoja ei silloin voinut nostaa heti.KRP on tosiaanki hyvin hyvin pitkällä..

  Tiedotin tänään kaikkia KRP poliiseja ja sain kiitoksia..Niitä on kyllä tullut aika paljon.

  Etkö Columbo voi myöntää mitenkään,että olet väärässä?

  -T Cluso627.

  VastaaPoista
 32. Ai jäi vastaamatta en ole ollut missään tekemissä Kylmäluoman kanssa..Asioin isoilla tahoilla tätä en tarkoita,että hän olisi KRP:n joku lapsi.Minä se olen syypää minä järjestin Panama---Kylmäluoma
  jutun ja en tiedä mitä tietoa on mennyt.Enkä muuten ole etes kysynyt,mutta ei mitään positiivistä WinCapita jäsenten osalta..

  Ja tässä on ollut isompiakin juttuja Italian mafian pidätykset joka on mun kaverini Roberto Savioni ansioita hän on mun kaveri.

  Ystävällisin Terveisin Antti Suhonen

  VastaaPoista
 33. Ja mitä tulee poliiseihin minä jo hyvissä ajoin mailasin Espoon kokouksesta ihan kaikille tutkijoille jopa Mikko Paaterollekin..Ja jyrkästi sanoin,että kyseinen kokous on estettävä ja ettei tule lisäuhreja tämän WinCapita tiimoilta,mutta saahan niitä herätyskokouksia järjestää ja osallistumismaksut pyytää..Kusetus mikä kusetus,vaan eri muotissa.


  Ystävällisin terveisin Antti Suhonen

  VastaaPoista
 34. Eikös se ole niin, ettei Hannu eikä kukaan muukaan voi julkistaa mitään niin kauan, kuin esitutkinta on kesken. Sehän tässä ongelmana. Ja lumetutkinta jatkuu...Se on ainoa keino estää wincapitan toiminta. Yksi nimetön

  VastaaPoista
 35. Tervehdys Antti!

  Koet varmasti olevasi hyödyllinen KRP:n tutkimuksille. En siltikään ole huomannut ainuttakaan faktaa, jota olisit esittänyt.

  En myöskään ymmärrä, etkö oikeasti ole tiedostanut median ja KRP:n esittämiä ristiriitaisuuksia?

  Voisitko kertoa, mikä tarve KRP:llä on piilotella tosiasioita ja yrittää hankaloittaa puolustusta? Mikäli et osaa itse vastata niin voisitko ystävällisesti tiedustella tätä asiaa kontaktiltasi?

  VastaaPoista
 36. On Columbolta suurta viisautta julkaista Cluso627
  kirjoituksia, niin kaikki näkevät millä tolalla asiat ovat niin finanssivalvonnassa kuin KRP:n
  asiantutijapuolellakin ja tottakai Cluso627:ä kannattaa kiitellä ja yllyttää vain kertomaan lisää noita tutuksi tuleita faktoja ja tottakai kaikki luottavat cluusoon, jopa FBI ja CIA antavat
  cluusolle aaltoja.;)

  VastaaPoista
 37. Finanssivalvonnan toiminta kuulostaa uskomattomalle!

  Miksi Nordean Mermaid-jättihuijaus 140 miljoonaa!!!! jätettiin kokonaan tutkimatta??

  Onko syynä se, että Nordea rahoittaa Suomen Finanssivalvonnan toimintaa?

  Siksi Nordea voi rauhassa huijata sijoittajiltaan rahat pois. Aikamoinen summa 140 MILLIÄ!!!! Missään ei mitään hiiskuta....
  Kuka vastaa Nordeassa asiassa, Ohrankämmen vai?

  VastaaPoista
 38. Vai, että Antti löi Paaterollekkin nyrkkiä pöytään.
  KRP antaa Cluso627/Antti Suhosen rähjätä rauhassa, sillä hän on mielenterveyspotilas. Aina kun tästä on Antille etua, hän tuo asian esille, jopa mahtailen sillä. Silloin kun Cluso627/Antti Suhonen kirjoittelee, vastuu tekstin julkaisusta siirtyy blogistille taikka foorumin valvojalle.

  VastaaPoista
 39. - En voi vastata mitä kylmäluoma vastapi minulle...
  - Ai jäi vastaamatta en ole ollut missään tekemissä Kylmäluoman kanssa....

  Jos tämä Cluso ja Antti ovat sama henkilö niin viestit ovat kyllä aika ristiriitaisia ;)

  VastaaPoista