keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Columbon kirje Mai Koivulalle

Mai Koivula kirjoitti perjantaina WinCapitaa käsittelevän tekstin Warkauden Lehden pääkirjoitukseen. Lähetin Mai Koivulalle oheisen kirjeen saadakseni lisätietoja hänen esittämistä väitteistä. Koivulan lehtikirjoitus löytyy skannattuna tämän blogikirjoituksen alta.

Tervehdys Mai!

Olit kirjoittanut WinCapitaa käsittelevän tekstin Warkauden Lehden pääkirjoitukseen 6.3.2010.

Haluaisin saada lisäselvityksiä esittämistäsi väitteistä. Esität, että sijoitusklubi WinCapita tekee uutta tulemista. Mihin tämä väite perustuu?

Kerrot tekstissäsi, että WinCapitasta on tehty 2200 rikosilmoitusta. Mitä tietolähdettä olet käyttänyt tämän lukumäärän saamiseksi?

Esität, että suuri osa WinCapitaan sijoitetuista varoista on kadoksissa. Miten olet päätynyt tällaiseen päätelmään? KRP on ilmoittanut, että heillä on käytettävissään kattava Moneybookersista saatu aineisto. Aineistosta käy yksityiskohtaisesti ilmi, miten tuo esitetty 100 miljoonaa on liikkunut. KRP on toiminut vastoin oikeuden päätöstä, koska he eivät ole toimittaneet määrättyä Moneybookers -aineistoa puolustuksen lakimiehen käyttöön.

Rahaliikenteestä jää aina jälki, kuten jo aiemmin kerroin. KRP tietää eurolleen, miten rahat ovat liikkuneet. Esitit virheellisesti, että rahat olisivat jotenkin kadoksissa.

WinCapitassa oli KRP:n tietojen mukaan yli 10.000 sijoittajaa. Sinä kirjoitit pääkirjoitukseen, että sadat ihmiset tulivat huijatuksi. Kertoisitko, miten toimii pyramidimalli esittämilläsi luvuilla. 10.000 sijoittajaa, joista sadat tulivat huijatuksi. Tavallisesti pyramidihuijaukseen osallistuvista henkilöistä vain 5% hyötyy huijauksesta taloudellisesti. Miten näkemyksesi pyramidihuijauksesta toimii esittämäsi lukujen valossa? Väität, että satoja huijattiin, mutta 2200 teki rikosilmoituksen. Eikö tämä ole jokseenkin epäloogista?

Ennustat, että WinCapitan sponsorit tulevat saamaan tuomioita. Miksi haluat uskotella tällaista mielikuvaa lehden lukijoille? Tiesitkö, että case WinCapita ei ole edennyt vielä edes syyteharkintaan, vaikka poliisitutkinta on kestänyt jo yli kaksi vuotta. WinCapitasta ei siis ole nostettu edes syytteitä ja sinä olet jo jakamassa tuomioita. Miksi syyllistyt tällaiseen lainvastaiseen toimintaan. Lain mukaan jokaista tulee kohdella syyttömänä. Olethan tiedostanut syyllistyneesi täysin tarpeettomaan mustamaalaamiseen esiintymällä tuomarina? Miksi toimit näin ala-arvoisella tavalla?

Mitä tarkoitat ilmaisulla "vastaavanlaiset sijoitusringit"? Voisitko antaa eläviä esimerkkejä noista sijoitusringeistä? Yleistäminen on rumaa, varsinkin ilman kunnollista tietopohjaa.

Worldwide Investment Solutions House Wincapita Oy ilmoittaa lehdistötiedotteessaan toimivansa Suomen lakien mukaisesti ja noudattavansa finanssivalvonnan määräyksiä. Onko sinulla näyttöjä siitä, että uusi yhtiö toimisi jotenkin toisin?

Case WinCapitan aikana julkisuuteen on nostettu monia "asiantuntijoita". Kuka näistä asiantuntijoista on sellainen, jonka sijoitusneuvoihin sinä luotat ja jonka sijoitusneuvoja voisit suositella myös lehden muille lukijoille?

Ystävällisesti, Columbo


Warkauden Lehti 6.3.2010:


21 kommenttia:

 1. Vastausta en jäisi tässäkään tapauksessa odottelemaan:) onhan jo nähty että tyhmäkin kykenee kirjoittelemaan mitä kaikki muutkin sopulit,mutta jos esität tyhmälle liian vaikean kysymyksen on parempi olla hiljaa kun ei osaa muutakaan.Mistä näitä ns. toimittajia tulee??:)

  VastaaPoista
 2. Tussa Koivulan kirjoituksessa tulee täydellisesti esille näiden toimittajien ammattitaidottomuus.
  Maksetaanko näille vielä oikeesti palkkaakin..No,huh,huh!

  VastaaPoista
 3. Pääkirjoituksesta näkee, että kirjoittajan tietämys WinCapitasta ja WISH WinCapita Oy:stä
  on täysin nolla. Sekottaa vielä asiat kun kertoo,
  että samanniminen osakeyhtiö jatkaa sijoitusklubitoimintaa. Voiko enää täydellisemmin väärin kirjoittaa.
  Erittäin asenteellinen, syyllistävä, törkeä ja mustamaalaava kirjoitus.

  VastaaPoista
 4. Rouva on päätoimittaja ja toimitusjohtaja ja vaikka mitä, huh, huh.

  http://www.savonsanomat.fi/uutiset/talous/kauppakamari-palkitsi-mai-koivulan/329744

  VastaaPoista
 5. Päätoimittajat vaatii kirjoitettavan lehteen juttuja. Mai kirjoittaa juttuja. Tai tarinoita. Ei merkitystä. Se rikkoo pankin, ketä ensimmäisenä lähtee linjalle: TOTUUS. Sen kaltainen toimittaja tulee olemaan tähti, toimiessaan vastaan koko ammattikuntaansa. Hyväjoku, ketä olet rehellinen!

  VastaaPoista
 6. Haastanpa nyt todellisen Wincapita -asiantuntijan, Columbon, paskajauhannasta asiatiedon kirjoittamisen pariin. Haukut toinen toisen perään ihmisiä tietämättömiksi hölmöiksi, mutta varot visusti esittämään itse mitään (objektiivisia) faktoja. Ymmärrän toki, ettet halua tai uskalla puhua asiasta, vaan on paljon helpompaa jatkaa asian vierestä. Eikö?

  Mutta, jos nyt vaikka vaan joka kahdeskymmenes kirjotuksesi koskisi sitä mitä Wincapita on, eikä sitä, mitä sinun mielestä se ei ole. Tuloksena nämä maailman tyhmimmät, kirjoitus- ja ajattelukyvyttömät toimittajat saattaisivat viisastua, ja siirtyisivät joukoittain siteeraamaan sinua, suurta Wincapita -tuntijaa, juttujensa lähteeksi. Eikö olisi hieno juttu?

  UOV
  Et vaan taida uskaltaa!

  VastaaPoista
 7. Ei liity tähän mutta kommenttia Narssin aamu tv juttuun kansa kaipaa...

  Kari Narsista mainittua. Suomen Pankki kiristi pankkien valuuttakaupan valvontaa.Syynä oli Helsingin Osakepankin valuuttaseikkailut. HOP:n tappiot johtivat vuonna 1986 pankin johtajan Kari Narsin pikaisiin potkuihin. ( Tietolähde Mikko Niskasaaren kirja; Tapaus Johnny Liebkind). Kannattaa lukea.

  VastaaPoista
 8. Columbo tai joku muu ammatti ihminen, onko tällaisessa tapauksessa Varkauden alueen "sponsoreilla" oikus tehdä rikosilmoitus kirjoittajaa vastaan kunnianloukkauksesta joko heti tai siinä vaiheessa jos mitään syytteitä ei nostetakkaan? Heidäthän tuomitaan jo ko. alueen lehden toimesta.

  VastaaPoista
 9. Odotan milloinka krp näpäyttää kaiken mailman
  lausunnosantajia, kertomalla missä mennään.
  Koska sen pitäisi edustaa ehdotonta totuutta !
  (Siis pitäisi), vai onko se niin vaikeaa? Vai
  onko se tosi vaikeaa ? Tai no niin, jos syy onkin
  siinä että........

  VastaaPoista
 10. Tervehdys Unto-Olavi!

  En ymmärrä väitettäsi. Mielestäni blogia lukemalla käy varsin selvästi ilmi näkemykseni case WinCapitasta.

  Rautalankaa ei tässä maassa ole riittävästi.

  Oletko lukenut kaikki kirjoitukseni täältä blogista?

  Ystävällisesti, Columbo

  VastaaPoista
 11. Krp itse toteaa, että kaikki raha on moneybookersin kautta mennyt ja tullut ja "ylimääräinen" 4,8meur on takavarikoitu mb:n wc:n tililtä.
  Miksi sitten hakevat 200 miljoonaa usd dollaria Panamasta?
  Missäs se pyramidi oikein on? tietääkseni ainakin Egyptissä... Voi vain ihmetellä tätä median voimaa, miten se voi mustamaalata kaikkea.

  VastaaPoista
 12. Onko hyvä Unto-Olavi tietoinen että oikeidenkäynti on salainen krp:n toimesta ja sen takia vaikka tietäisikin asiasta jotain niin siitä ei puhuta ennen kuin krp saa tutkinnan valmiiksi.. Jos sinua kiinnostaa enemmän case wincapitan tutkinta niin kysy suoraan krp:ltä.

  VastaaPoista
 13. Miksi omalla nimellä kirjoittavat ammattitoimittajat vastaisivat mitään kaapissa piileksivälle nimimerkille?

  VastaaPoista
 14. Niitäkin toimittajia on tullut vastaan, jotka ovat käyneet kirjeenvaihtoa kanssani.

  Miksi sinä Unto-Uolevi vastailet minulle, vaikka toimin nimimerkin takaa? Onko Unto-Uolevi sinun oikea nimesi?

  VastaaPoista
 15. Unto-Uolevi on kommunisti.

  Terveisin kapitalisti.

  VastaaPoista
 16. Toivon että julkaiset columbo tämän kommentin.

  Tule ihmeessä keskustelemaan muropaketti-palstalle. Ko. palstalta löytyy sisältörikasta keskustelua niin "vanhan" kuin "uudenkin" wincapitan tiimoilta. Tunnistettavalla, tähän blogiin liittyvällä nimkimerkillä takaisit kommenttiesti painoarvonkin sekä saisit takuulla laajan yleisön sanomallesi.

  http://murobbs.plaza.fi/yleista-keskustelua/650083-worldwide-investment-solutions-house-wincapita-oy-v2-0-a-3.html

  VastaaPoista
 17. Tervehdys!

  Tiedän Muropaketti-palstan olemassaolosta. Minkälaisia lukijamääriä kyseisellä palstalla on päivittäin?

  Keskustelun taso ei kovin paljoa eronnut Suomi24 -palstan tasosta ainakaan aiemmin. Kyseisen palstan nykytilasta en kuitenkaan tiedä.

  Palstojen lukijat ovat toki tervetulleita lukemaan Columbon blogia ja kommentoimaan täällä olevia kirjoituksia. Aikataulusyistä en voi osallistua kirjoitteluun eri palstoilla. Kiitos kuitenkin ehdotuksesta.

  VastaaPoista
 18. Jokaisella ryhmällä tai henkilöllä on intressi.
  Virkamiehen huoli ei suinkaan ole huoli sinun
  tai minun asiasta. Painava syy tai oma jääräpäisyys
  on todennäköisempi motiivi toimimaan.
  Ja helppohan sitä on täydellä palkalla, tai (hyvällä)
  muiden maksamalla eläkkeellä antaa lausuntoja !
  Ja takinrinnus pussilla renikoista.
  (On niistä lauluki)

  VastaaPoista
 19. Pankkimaailman maksetut kätyrit ovat olleet ja ovat jatkossakin aktiivisesti
  liikkeellä!

  No, onhan Suomi nyt korruption johtavia maita, josta otetaan jo oppia
  ulkomaita myöten.

  Poliittinen teatteri esitetään silmän lumeeksi kansalle jotta porukat
  pysyisivät edes jotenkin ruodussa.

  VastaaPoista
 20. terve vaan!
  Tässä näitä omituisia viisaita,ei taida mollaus
  ihan pian loppua capitaa kohtaan.

  WinCapita menee
  yli ymmärryksen

  Uutta tässä lamassa on se, että samat ihmiset suostuvat vapaaehtoisesti mitä epätoivoisimpiin sijoitushankkeisiin yhä uudelleen ja uudelleen.

  Muun muassa valuuttasijoitusketju WinCapita on taas uusin voimin pystyssä, vaikka edeltäjän taival johti suureen rikostutkintaan.

  –Yhdistyksemme matemaatikot näyttivät edellisen WinCapita-jupakan aikana, ettei se väitetty valuuttakauppaohjelmisto ollut juuri muuta kuin hyvin tehty flash-animaatio. Silti valtava määrä ihmisiä halunnee uskoa, että seuraavalla kerralla kaikki toimii lupausten mukaisesti, sanoo näennäistieteitä ruotivan Skepsis ry:n puheenjohtaja Pertti Laine.

  Älykorttialalla työskentelevä insinööri Laine sanoo, ettei hän esimerkiksi itse tajua, miten uuden WinCapitan kehumat automaattiset valuuttakauppajärjestelmät toimisivat.

  – Minulle on jäänyt epäselväksi, miten se valuuttavaihteluiden mittaaminen ja niiden hyödyntäminen konkreettisesti tapahtuu. Tietysti jos kyse on uskonasiasta, matemaattiset tai luonnontieteelliset faktat kannattaakin jättää sivuun, hän sanoo.

  Sijoitusmarkkinoiden lieveilmiöissä mennäänkin jo pitkälle rajatiedon puolelle.

  – Onhan näissä sijoitusklubeissa aivan uskonlahkomaisia piirteitä, Fivan Harri Hirvi sanoo.

  Minä en voi jäädä
  pyramidin juurelle

  Edellisen WinCapitan jälkeen parikin ulkomaista netin sijoitusklubia on yrittänyt kerätä rahaa Suomesta. Ne ovat mainostaneet muutaman kymmenen euron lähtösijoituksille moninkertaisia tuottoja.

  Tiedossa ei ole, kuinka moni on näihin tarttunut. Varmasti ainakin joku, jokaisessa kokeilumaassa.

  Ihmisten on helppo luottaa kuvitteellisten rahantekoautomaattien mahdollisuuksiin, koska pankkienkin mainostamat vipurahastot ja muut instrumentit kuulostavat yhtä vaikeatajuisilta.

  – Asiallinen tieto ei pure uskon läpi. Jos naapuri kertoo rikastuneensa sijoitusklubilla ja väittää hankkineensa niillä rahoilla vaikka hienon auton, sitä mielikuvaa ei toisenlaisilla uutisilla hevillä murreta, Harri Hirvi sanoo.

  Nurinkurista tai ei, rikastumishaluisten mielestä jättiriskinenkin sijoitusklubi on kokeilemisen arvoinen, mikäli sen kauppaajat kertovat riskeistä avoimesti ja lähes suoraan myöntävät vedättävänsä osanottajia.

  Paitsi tietysti sinua, jos lähdet ajoissa mukaan.

  – Kaikki varmaan tietävät, että pyramideissa voittoja riittää vain sille ylimmälle kerrokselle, Pertti Laine sanoo.

  Kukaan ei vain usko joutuvansa alimpaan kastiin, maksajaksi.

  Osakeanti uudelle
  ihmekeksinnölle

  Ahneuslahkoihin hurahtaneita taviksia on turha mollata. Moni piensijoittaja on pannut rutosti rahaa pörssin ulkopuolisiin pikkufirmoihin, joista ei sitten ole kehittynytkään uutta Nokiaa tai Applea.

  Suomessa nähdään joka vuosi läpimurron partaalla olevien, "vain pientä riskirahaa tarvitsevien" autotallifirmojen osakeanteja. Eksoottisimpia luomuksia ovat olleet muun muassa kvanttigeneraattorit, ikiliikkujat ja erikoisakut.

  – Yksi taisi olla tyhjiömoottorilla, ilman voimalla liikkuva auto. Varmaan siihenkin joku laittoi rahojaan, Skepsiksen Laine arvelee.

  Eikä haittaa, vaikka annin järjestäjä olisi sekopäisen peikon näköinen viheltäjä, jolle ei normaalioloissa kadulla ikinä lainaisi kolikkoakaan.

  – Ehkä se hassahtaneen tiedemiehen olemus luo tällaisissa tapauksissa uskottavuutta, Laine pohtii.

  Osakeanteja tarjoavat yhtiöt korostavat usein lukuisia patenttihakemuksiaan, vaikka hakemus sinänsä ei kerro yhtään mitään keksinnön toimivuudesta.

  Useimmiten kyse on tarpeellisesta laitteesta, jonka olemassaolosta olisi hyötyä.

  VastaaPoista
 21. LAUKAA-KONNEVESI LEHTI

  "Sijoitusklubiksi nykyiiiin lähinnä ironisessa sivyssd tituleerattava
  Wincapita teki paluun parrasvaloihin Espoossa.
  Paikalla olleet mediat kuvailivat uuden vhtiiin
  tiedotustilaisuutta muun muassa oudoksi.Yhtiön
  hallituksen puheenjohtaja Kai Tanninen luki
  ääneen tiedotteen, jonka jälkeen johtoporsaat
  vastailivat vain niihin kysymyksiin, jotka oli
  ldhetetty ennalta sähköpostilla."

  Pyry menee henkilökohtaisuuksiin nimittelyillään. Eikö tähän ssaada mitään rotia?

  VastaaPoista