maanantai 1. helmikuuta 2010

osa 2/3 KRP vastailee itselleen

KRP:n kysymys:
Jäsenet ovat tiedustelleet poliisilta, miten tulee toimia kun suosittelijat (sponsorit) soittavat ja vaativat perumaan tehtyjä rikosilmoituksia. Sponsorit ovat antaneet perumiselle määräaikoja ja perustelleet vaatimustaan sillä, että peruminen tulee tehdä, jotta pääsee osalliseksi Hannu Kailajärven mahdollisesti tulevaisuudessa valuuttakaupalla tai jollain siihen liittyvällä ohjelmistolla aikaansaamista tuotoista.

Columbon vastaus:
On mielenkiintoista, että KRP ottaa kantaa WinCapitan sisäisiin asioihin. Selvästi tällaisella sponsoreita "syyllistävällä" lausunnolla pyritään rakentamaan jännitteitä jäsenistön keskuuteen. On todella koomista, että KRP syyttää sponsoreita määräaikojen antamisesta. On todistettu fakta, että KRP on itse syyllistynyt määräaikojen antamiseen rikosilmoitusasiassa. KRP on muutenkin lietsonut levottomuutta jäsenistön keskuuteen ja ruinannut rikosilmoituksia kyseenalaisin keinoin. Viime keväänä keskusrikospoliisi julkaisi seuraavan tiedotteen:

http://www.poliisi.fi/poliisi/bulletin.nsf/vwSearchView/800E7CAA70E757C6C22575B6003A9BB4

Tämä KRP:n ja syyttäjän yhteistyössä asettama "määräaika" ei perustunut mihinkään lakiin. Tällaisella kuvitteellisella päivämäärällä yritettiin saada aikaan rikosilmoitusaalto. Jäsenistö ei kuitenkaan ottanut KRP:n uutisoimaa määräaikaa kovinkaan vakavasti. WinCapitan jäsenet eivät ole typeryksiä, vaikka poliisi tuntuu unohtavan tämä asian jatkuvasti.

Jäsenistö oli jälleen kerran oikeassa. Mikään ei muuttunut "määräajan" umpeutumisen jälkeen.

KRP:n vastaus:
Rangaistus- ja korvausvaatimuksen tekeminen tai peruuttaminen on jokaisen omaan harkintaan perustuva asia. Poliisi korostaa, että käräjäoikeus on viimeksi joulukuussa todennut, että esitutkinnassa ilmikäyneen perusteella on todennäköisiä syitä epäillä Kailajärveä mm. törkeästä petoksesta.

Rangaistus- ja korvausvaatimuksen perunutta henkilöä ei tulla kutsumaan oikeudenkäyntiin ja vahingonkorvauksen ajaminen jää siten henkilön omalle vastuulle.

Syyttäjät tulevat myöhemmin kertomaan ja ohjeistamaan vaatimuksia esittäneille asianomistajille, kuinka vaatimuksien kanssa toimitaan.


Columbon vastaus:
KRP luo edelleen vaikutelmaa, että KRP tulisi hankkimaan rahoja takaisin tappiolla oleville jäsenille. Näinkö asia todella on? Millä tavalla rikosilmoituksen tehneet jäsenet ovat saaneet helpotusta omaan tilanteeseensa? Olen myös kuullut, että jotkut rikosilmoituksen tehneet jäsenet ovat saaneet rikollisen leiman otsaansa asioidessaan poliisin kanssa. Näkemykseni mukaan KRP jatkaa rikosilmoitusten ruinaamista vain pitkittääkseen tutkintaa.

Columbo korostaa, että keskusrikospoliisi ei myöskään kerro koko totuutta rikosilmoitusten määrästä. Tutkintapyynnöt ja muut yhteydenotot ovat kaikki uutisoitu rikosilmoituksina. Todellisia rikosilmoituksia ei ole lähelläkään kolmea tuhatta. Yhä useammat ihmiset osaavat hahmottaa asioiden todellisen tilanteen ja samalla WinCapitan jäsenet tiedostavat KRP:n epätoivon.

Suuri määrä jäseniä on perunut tekemänsä rikosilmoituksen perustelluista syistä. On useita wincapitalaisia, jotka eivät edes tiedä ovatko he tehneet rikosilmoituksen vaiko eivät. Tämä ihmisten epätietoisuus johtuu pitkälti poliisien sekavasta toiminnasta kuulustelutilanteissa. Tulen myöhemmin julkaisemaan ohjeet, minkä avulla jokainen voi tarkistaa oman asemansa WinCapitan tapauksessa. Jokainen voi selvittää oman tilanteensa veloituksetta ja hyvin pienellä vaivalla.

Käsitykseni mukaan, WinCapita päättää itse jäsentensä jäsenyyden jatkumisesta. KRP:llä ei ole sanottavaa siihen, kuka jatkaa jäsenistössä ja kuka ei. Meidän kaikkien on syytä muistaa, että WinCapita on yksityinen sijoitusklubi ja WinCapita päättää sisäisistä asioistaan itse.

8 kommenttia:

 1. Henkilö X oli tehnyt rikosilmoituksen poliisin edesavustuksella. Olivat soittaneet parin kolmen kuukauden päästä, että mistä olet saanut rahat sijoituksiisi, pitää olla kuitit näyttää.
  Ei ollut kuitteja, kun oli säästänyt rahoja vuosia; korpit ei aja kuulemma sellaisten asiaa, jolla ei ole kuitteja näyttää.

  Kannattaa tehdä tutkintapyyntö tai rikosilmoitus siitä

  KUKA ANTOI KÄSKYN SULKEA SIVUSTOT?

  Se tahohan se on kaikkien alku.
  Olisko se moneybookers? KRP? vai joku muu taho?
  Kohdistakaa siis rikosilmoitus oikein!

  VastaaPoista
 2. Columbo kirjoittaa "Columbo korostaa, että keskusrikospoliisi ei myöskään kerro koko totuutta rikosilmoitusten määrästä. Tutkintapyynnöt ja muut yhteydenotot ovat kaikki uutisoitu rikosilmoituksina."

  Tutkintapyyntö tai rikosilmoitus ovat sama asia. Toiset vaan haluavat antaa sille jotenkin fiinimmän nimen.

  Viisainta onkin rikosilmoituksessa pyytää vain tutkimaan onko rikosta tehty eikä mitenkään väittää kenenkään syyllistyneen johonkin rikokseen.

  VastaaPoista
 3. Muutama postitiivinenkin asia seuraa tuosta kuittien tarkistamisesta. Saadaan vihdoin tietää paljonko on todistettavasti sisään mennyt. Se on eri asia kuin tehdä korvausvaateet sen mukaan paljonko oli tuotto-odotuksissa! Tai kun klubiin kuulumattomat ovat tehneet ilmoja "helpon" rahan kiilto silmissä.

  -tuleva mielipide pakolainen

  VastaaPoista
 4. Jäsenistön keskuudessa velloo epätietoisuus siitä mitä poliisi on merkinnyt rekisteriinsä eri tilanteissa .
  Esim .

  Tutkintapyyntö?

  Rikosilmoitus?

  Kuulustelu ?

  Korvausvaade?

  YM muut sekavat tilanteet

  Jos asia vaivaa niin voit maksutta hakea tiedon poliisin rekisteristä ja tehdä sitten johtopäätöksiä onko merkinnät linjassa omaan käsitykseen merkinnän laadusta .

  Kun käy täyttämässä kaavakkeen niin vastauksen saa noin viikossa , vastaus on kirjallinen ja se pitää noutaa samasta paikasta johon se on jätetty .

  Omien tietojen tarkastaminen poliisin henkilörekistereistä
  Henkilötietolain mukaan rekisterinpitäjän on laadittava rekisteriseloste, josta ilmenee mm. rekisterinpitäjä, henkilötietojen käsittelyn tarkoitus, kuvaus rekisteröityjen ryhmästä ja näihin liittyvistä tiedoista sekä tietoryhmistä.

  Jokaisella on oikeus eräitä poikkeuksia lukuun ottamatta saada tietää, mitä häntä koskevia tietoja henkilörekisteriin on talletettu tai ettei rekisterissä ole häntä koskevia tietoja. Jokaisella on myös oikeus vaatia, että asiavirheet oikaistaan ja oikeudettomasti tallennetut tiedot poistetaan.

  Omat tiedot voi tarkastaa maksutta kerran vuodessa. Tarkastuspyyntö on esitettävä henkilökohtaisesti kihlakunnan poliisilaitokselle, joka lähettää sen tarvittaessa tietosuojavaltuutetulle tai muille viranomaisille. Pyynnön esittäjän on todistettava henkilöllisyytensä. Niissä tapauksessa, joissa ei ole tarkastusoikeutta, tietosuojavaltuutettu voi varmistaa tietojen lainmukaisuuden.

  Lomakkeen voi tulostaa osoitteesta Tarkastusoikeuden käyttäminen - Poliisin valtakunnalliset rekisterit

  http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/ExternalFiles/lomake_patja/$file/lomake_patja.pdf

  VastaaPoista
 5. Kesken olevasta rikostutkinnasta ei lain mukaan tipu tietoa.

  Mikä muuten Wincapita on. Yhdistys, yritys, jne?

  VastaaPoista
 6. POLIISI ON YSTÄVÄ vai onko sittenkään
  KRP ainakin vastailee itselleen...

  Studiossa median ristiinnaulitsema Alpo Rusi. Miestä vasta epäiltiin vakoilusta, tutkinta oli salainen ja kesken, mutta media - Yle ensimmäisenä - julkaisi Rusin nimen. Myöhemmin selvisi, että epäilyt olivat turhia ja Rusi syytön. Aamulehden Matti Apunen ja Voiman Susanna Kuparinen pohtivat, pitäisikö median katua. Kulkevatko toimittajat Supon talutusnuorassa? Mediatuomioita jakaa Stiller.

  Alpo Rusi ja Hannu Kailajärvi (Paljon on yhtäläisyyksiä)

  Aamulehden päätoimittaja Matti Apunen arvioi poliisin ja median suhdetta seuraavasti (ohjelma löytyy vieläkin Ylen nettisivulta).

  "Tää on tota tietysti niinku aika jyrkkä esimerkki siitä meikäläisestä kulttuurista, siitä isommasta ilmiöstä, josta minä olen vähän huolissani pikkusen samalla tavalla kuin Alpo Rusi, et kyl meillä tää tiedotusvälineiden ja poliisin, tiettyjen viranomaisten ja median symbioosi, se on erittäin vahva. Se on tällainen molempia hyödyttävä suhde. Media saa niitä uutisia, joita se kaipaa, ja sit poliisi ja muut viranomaiset saa näitä omia poliittisia päämääriään paremmin esille. Suomihan on sikäli kummallinen maa, että täällä uskotaan poliisiin ihan järjettömästi. Siis 80-90 prosenttia suomalaisista uskoon niin kun suunnilleen millä ehdoilla tahansa poliisiin. Eihän semmosta oo Pohjois-Koreassakaan. Ja sit kuvitellaan, että poliisi on jotenkin epäpoliittinen. Et sillä ei olis jotain omia intressejä. Ja tää on se asia, joka nyt pitäis saada niin kuin selväksi. Kyllä on. Poliisi on. Ja esimerkiksi KRP on hvvinkin taitava omien asioidensa ajamisessa."

  VastaaPoista
 7. http://talousdemokratia.blogspot.com/

  VastaaPoista
 8. Kopioitu krp:n sivulta:

  --- Sijoitusklubi WinCapitan (entinen WinClub) toimintaa koskevassa esitutkinnassa saatujen tietojen mukaan klubissa on yli 10 000 sijoittajaa. Noin 3 000 henkilöä on tehnyt klubin toiminnasta rikosilmoituksen. Vakuustakavarikossa, hukkaamiskiellossa tai väliaikaistoimenpitein takavarikoituna on runsaat 18 milj. euroa.

  Tuossa alkuperäinen versio 30.tammikuu 2010 ja alla uusi 04. helmikuu 2010.

  --- Sijoitusklubi WinCapitan (entinen WinClub) toimintaa koskevassa esitutkinnassa saatujen tietojen mukaan klubissa on yli 10 000 sijoittajaa. Tutkinnan aikana on kuulusteltu noin 3 000 henkilöä. Vakuustakavarikossa, hukkaamiskiellossa tai väliaikaistoimenpitein takavarikoituna on runsaat 18 milj. euroa.

  Mihin katosivat rikosilmoitukset?

  VastaaPoista