lauantai 30. tammikuuta 2010

KRP vastailee omiin kysymyksiinsä

Perjantaina tapahtuneen Hentusen vapautumisen jälkeen, KRP intoutui tiedottamaan WinCapitasta tutulla ja koomisella tavalla KRP:n omalla "Kysy ja vastaa" -palstalla. Monesti kummastelen, miten ihmeessä poliisi tällä tavoin aliarvioi Suomen kansaa?

Tällaistako on se viranomaisten mainostama onnistunut uutisointi? Eihän kukaan järkevä voi vakavissaan tällaista väittää.

Minne unohtui KRP:n oma tiedote siitä, että "Mr. Sakari" vapautettiin ja samalla tarkennus, ettei ketään wincapitalaisia ole enää vangittuna? En minä ainakaan sellaista uutista löydä KRP:n sivuilta. Merkittävimmät asiat jäävät siis auttamatta tiedottamatta. Kailajärven vapautumisen yhteydessä toimittiin täysin samoin. Ollaan hiljaa ja toivotaan, ettei paljastuta.

Pitkällisen ruinaamisen ja odottamisen jälkeen toiveeni KRP:n tiedotteesta osittain kuitenkin toteutui. Keskusrikospoliisi esitti itselleen kolme kysymystä ja rakensi niihin samalla myös vastaukset.

En ollenkaan ymmärrä tällaista strategiaa, mutta vaikuttaa, että totuutta on ylivoimaista katsoa silmiin. Tällainen holtiton uutisointi ei sovi minkään virallisen instassin keskeiseksi tiedotuslinjaksi. Tätä blogia lukevat KRP:n jäsenet voisivat viedä pyyntöni tiedotusosastolle siitä, että tekisivät jatkossa selkeitä tiedotteita, eikä tällaisia keksittyjä kysymyksiä. Tiedän kyllä minkälaisia kysymyksiä KRP:lle on oikeasti esitetty, mutta eipä ole löytynyt ketään niihin kysymyksiin vastailemaan.

Väistämättä tulee mieleen, että yleisön huomio pyritään näin ohjaamaan epäolennaiseen. Utopistista ja epäloogista tarinaa edelleen sitkeästi kuitenkin kannatellaan kaikin mahdollisin keinoin. Berliinin muurikaan ei murtunut hetkessä, mutta muurin tuleva murtuminen oli ilmiselvää jo viikkoja ennen lopullista romahdusta. Samankaltaisia havaintoja olen tehnyt viranomaisten toiminnassa WinCapita -vyyhdin yhteydessä. Epäonnistumista on raskasta myöntää itselleen ja kansalaisille.

Valheet eivät kuitenkaan kestä ikuisuutta kasassa. Totuutta ei edelleenkään pääse pakoon, vaikka kuinka yrittäisi pelata aikaa.

Otan esille KRP:n tiedotteessa nostetut asiat kolmessa eri kirjoituksessa.

2 kommenttia:

 1. KRP:han voisi laittaa yhden setin lisää kysymyksiä ja vastauksia:
  Kysymys: Kuka sulki Capitan sivut?
  Vastaus: Ei tarvitse kertoa, moni jäsen tietää jo.

  Kysymys: Kuka katkaisi MoneyBookers rahaliikenteen?
  Vastaus: Ei tarvitse kertoa, moni jäsen tietää jo.

  VastaaPoista
 2. Kannattaa tutustua Alpo Rusin tapaukseen ja hengessään miettiä kuinka löytyy samoja asioita WinCapitassa. Hyvää kriittistä keskustelua löytyy:
  Pressiklubi
  Studiossa median ristiinnaulitsema Alpo Rusi. Matti Apunen ja Susanna Kuparinen pohtivat, pitäisikö median katua. Mediatuomioita jakaa Stiller.

  http://areena.yle.fi/video/717534

  Samoin tulee ensi keskiviikona klo 22.50 koko dogumentti. Katsokaa se ja miettikää mitä täällä on tapahtunut ja tapahtuu edelleen.

  VastaaPoista