tiistai 1. joulukuuta 2009

WinCapitaa YLE:n Radio 1:ssä

Kuva: Kari Pekonen - Iltalehden arkisto
Tuomas Enbusken radio-ohjelmassa käsitellään torstaina mm.WinCapitaa. WinCapitaa tullaan todennäköisesti käsittelemään varsin kyseenalaisessa valossa, sillä samassa ohjelmassa tarkastelussa on ainakin Madoffin rakentama todellinen pyramidihuijaus. Enbusken ohjelma on kuultavissa YLE:n Radio 1:ssä torstaina 3.12. klo 9.05 - 10.00.

"Keskustelemassa ovat kauppatieteiden tohtori ja kirjailija Kari Nars, Pyramidihuijaus -kirjan kirjoittaja Pauliina Susi ja oikeustieteen tohtori Petter Kavonius, joka on Oulun käräjäoikeuden määräämä puolustaja WinCapitan asian pääepäillylle, Hannu Kailajärvelle."

Kari Nars eli ainakin syksyllä siinä uskossa, että WinCapita oli pyramidihuijaus. Hän kirjoitti näin jopa kirjaansa. Mitkä mahtoivat olla Narsin tietolähteet kirjoitusprosessissa? Luottiko Kari Nars sokeasti Sallaan ja Jouniin?

Eräässä kirjoituksessani kritisoin voimakkaasti Narsin kirjaa, sillä yksikään oikeuslaitos ei ole tuominnut WinCapitaa pyramidihuijaukseksi. En voi ymmärtää millä oikeutuksella kirjailija Nars oli asettanut itsensä tuomarin asemaan?

Jokaisen sivistyneen kansalaisen tulisi muistaa, ettei ketään saa tuomita ennen kuin puolueeton oikeuslaitos on todennut syyllisyyden. Meidän on syytä muistaa sekin, että WinCapitan tapauksessa puuttuvat edelleen syytteet. Jo yli kaksi vuotta on hutkittu.

Enbusken blogi: http://blogit.yleradio1.yle.fi/tuomasenbuske

11 kommenttia:

 1. Anonyymi kirjoitti...

  Ottamatta kantaa tapaukseen WinCapita, huijausta tai rehellistä toimintaa, yksi ja sama, mutta tapaukseen liittyvät, "tutkinnalliset asiat" menevät yli kaikkien oikeuskäsitysten. Eniten minua ihmetyttää, miksi ei Suomesta löydy ketään vaikutusvaltaista henkilöä, joka USKALTAISI vaatia asian puolueetonta ja oikeudenmukaista käsittelyä. Tiedän varmasti, että nämä asiat, jotka täällä Columbon blokissa tulevat esille on lähetetty useimmille ministereille ja vaikuttajille SATOJEN eri henkilöiden toimesta. MIKSI kukaan heistä ei julkisuudessa edes valita häiriköinnistä tai ilmaise jotenkin saaneensa viesti tai yleensäkään tiedostavansa ongelmia?? ONKO MEILLÄ ARKADIANMÄELLÄ JOUKKO PASKAHOUSUJA, vai onko heillä oma lehmä ojassa??
  Niin pitkälle kuin tiedän, yksikään uskonnollisten järjestöjen edustaja ei ole osallistunut WinCapitaan, mutta ei siltäkään taholta ole tullut mitään kannanottoja tapauksen tutkintaan liittyvistä ihmisoikeusloukkauksista! Heillä ei luulisi olevan omat intressit syynä vaikenemiseen, VAI ONKO?
  Ainoaksi oman mielipiteen ilmaisumahdollisuudeksi nään ihmisten joukkoeroamista kirkosta, syynä heidän välinpitämättömyys seurakuntalaisistaan ja toivottavasti jokainen muistaisi pommittaa valitsemiaan kansanedustajiaan sähköpostiviesteillä jatkuvasti ja tietenkin tulevaisuudessa muistaa ketä seuraavaksi äänestää. PÄÄTTÄJÄT ON SAATAVA VAIHTOON.

  VastaaPoista
 2. Wincapita oli vain työnimi projektille ja päättyi kun kotisivut suljettiin

  VastaaPoista
 3. Hei Columbo! Laitoin tänään MB:lle viestiä, enkkuni välttävää, mut asian sisältö siitä ilmenee.

  Hi Moneybookers admin!

  I´m a member of MB, and also a member of Wincapita. Last 2 years lives of members of Wincapita / MB has been full of fear and punishment by finnish Central Crime Police. (in finnish KRP)
  7.3-08 someone / some organisations shutted down Wincapita. We members of Wincapita are living as criminals, and a creator of Wincapita Hannu Kailajärvi is sitting in a jail , in Oulu Finland. Without reason!! Police has just "a reason to suspect", soon excatly 1 year without document of crime.!! We members have heard that KRP used dirty tricks to get information from MB. We think that is a huge crime from Finnish Police organisation and something gives the orders to KRP, from upper. ( Bank, ellits people, goverment?? A meaning is to destroy Wincapita and get WC/ member`s money to goverment. Many bank accounts has been cloced by KRP. Some members have done suicides, bankrot, divorces and psycical illness / diseaces. Goverment does nothing ( Finland is not democratic state, this is police-state), and police can dominate its power in unjustice way towarsd people. I´m guite sure, that I´m not only one who has sent a message to You.
  We members feel, that this is SOS from us. My english is not so good, but hopefully You have understand my text. I put a link to columboblog. There are the textes translated in english. In Finland Columbo has estimated strongly KRP and their way of working. Please, in the link, there are much much more info I havent`t written.

  http://columbomeetswincapita.blogspot.com/

  VastaaPoista
 4. Hei Columbo! Laitoin MB:lle tänään hieman viestiä. EOK ja MB rules!!!!!!!!!


  Hi Moneybookers admin!

  I´m a member of MB, and also a member of Wincapita. Last 2 years lives of members of Wincapita / MB has been full of fear and punishment by finnish Central Crime Police. (in finnish KRP)
  7.3-08 someone / some organisations shutted down Wincapita. We members of Wincapita are living as criminals, and a creator of Wincapita Hannu Kailajärvi is sitting in a jail , in Oulu Finland. Without reason!! Police has just "a reason to suspect", soon excatly 1 year without document of crime.!! We members have heard that KRP used dirty tricks to get information from MB. We think that is a huge crime from Finnish Police organisation and something gives the orders to KRP, from upper. ( Bank, ellits people, goverment?? A meaning is to destroy Wincapita and get WC/ member`s money to goverment. Many bank accounts has been cloced by KRP. Some members have done suicide, bankrot, divorces and psycical illness / diseaces. Goverment does nothing ( Finland is not democratic state, this is police-state), and police can dominate its power in unjustice way towarsd people. I´m guite sure, that I´m not only one who has sent a message to You.
  We members feel, that this is SOS from us. My english is not so good, but hopefully You have understand my text. I put a link to columboblog. There are the textes translated in english. In Finland Columbo has estimated strongly KRP and the way of working. Please, in the link, there are much much more info I havent`t written.

  http://columbomeetswincapita.blogspot.com/

  VastaaPoista
 5. Mitä yhteistä näet krp:n toimilla ja Stalinin
  suunnitelmalla Suomen ihmisille 70 v. sitten ?
  Ajatukset vapaat !
  Silloin ne ei toteutuneet kovan vastaanpanon
  ansiosta.

  VastaaPoista
 6. NordMarkets on Nord Global AB:n online-välitysyksikkö.
  Rekisteröintinumero: 556726-9138.

  Ruotsin finanssivalvontaviranomaisen (Finansinspektionen) rekisteröimä.


  Tarkastajat: Grant Thornton AB (Sweden)
  Säilyttäjäpankki: Nordea Bank (Sweden)
  Lakitoimisto: Mannheimer Swartling AB (Sweden)

  Tämä kyseinen yhtiö tarjoaa hallinnoitua valuuttatiliä ja houkuttimena näyttää treidaushistoriaa...Esim 101% 2008 toukokuussa ja 159% 2008 kesäkuussa. Tuotot ovat huomattavasti huikeampia kuukausituottoja, kuin mitä wincapitassa koskaan toteutui. Muuten konsepti on aikalailla sama itse ei tarvitse, kuin sijoittaa ja joku hoitaa sijoituksen.

  Tuotot muodostuvat hyödyntämällä valuuttakauppaa...

  Kyseinen yhtiö linkittyy nordeaan kuten huomaa, eli Nordea on säilyttäjäpankki.

  Alla Laihon lausunto 23.09.2007

  "Laihon mukaan tahansa taloustiedettä vähänkään tunteva ymmärtää, että Winclubin lupailemat huimat tuotot ovat mahdottomuus esimerkiksi valuuttakaupalla."

  Laihon ja kumppanien tulisi hyökätä Nordmarkets yhtiön kimppuun seuraavaksi ja tutkia koko Nordea kun säilyttävät kyseisen yhtiön rahoja ja ovat osallisena tuollaiseen toimintaan joka on täysin mahdotonta.

  http://fi.nordmarkets.com/index.php?option=com_content&task=view&id=29&Itemid=53

  Kyllä kansalaisten tulisi saada tietää tästäkin asiasta totuus ja ainoa joka sen voi kertoa on Hannu.
  Oikeudenkäynti tai todistustilaisuus tulisi järjestää suorassa TV lähetyksessä, että mies saisi mahdollisuuden puhdistaa maineen niillä välineillä millä se on tahrattu. Mikäli tälläistä ei uskalleta järjestää tai oikeudenkäyntiä pidetä avoimin ovin jokainen voi arvata miksi näin.

  Totuus halutaan salata.

  VastaaPoista
 7. Juu tuo NordMarkets on mielenkiintoinen kanssa. Erona WinCapitaan lienee ainakin se, että tuo on virallisesti rekisteröity niin että jokainen mukaan lähtijä voi sen dokumenteista tarkastaa. Oletan myös että NordMarketin tapauksessa valuuttakauppaa on oikeasti käyty, eli silloin se olisi vain isoriskinen sijoitus, ei petos ollenkaan.

  VastaaPoista
 8. Mielenkiintoinen tosiaan tuo normarkets.

  Kaikki suomen muka asiantuntijat ovat lytänneet tuollaiset tuottomahdollisuudet valuuttakaupassa ja kun tuossa aikaisemmin laitoin tuon kyselyn heille. He totesivat ettei nämä suomalaiset asiantuntijat tiedä mistä puhuvat.

  Wincapitassa ensisijainen asia, joka oli nostettu mediassa aiheeksi, oli nuo tuotot, jotka oli kaikkien tahojen mielestä mahdottomia.
  Tällä tuottoasialla ollaan juuri retosteltu median suulla ja haukuttu sijoittajat tyhmiksi kun uskovat tuollaisiin tuottoihin. Wincapitakaan ei luvannut tuottoja näytti toteutuneen historian, samoin kuin nordmarkets, sillä erotuksella että wincapitan historia ei ollut noin hyvä kuin nordmarketsin..

  VastaaPoista
 9. "Juu tuo NordMarkets on mielenkiintoinen kanssa. Erona WinCapitaan lienee ainakin se, että tuo on virallisesti rekisteröity niin että jokainen mukaan lähtijä voi sen dokumenteista tarkastaa."
  äläpä sitten jatkossa lähde mihinkään mukaan, joka ei ole rekisteröity.

  ja kannattaa muistaa, että tämä rekisteröity nordmarkets liittyy nordeaan, joka taasen "hukkasi" sijoittajien rahaa nadoffiin sekä merenneitoihin. eli kannattaako sitten lähteä mukaan edes rekisteröityjen firmojen touhuihin.

  "Oletan myös että NordMarketin tapauksessa valuuttakauppaa on oikeasti käyty, eli silloin se olisi vain isoriskinen sijoitus, ei petos ollenkaan."
  näin olettivat ja olettavat edelleen monet capitalaiset wincapitasta. nyt heistä pyritään tekemään rikollisia, joten älä oleta mitään, ettei sinusta aleta tekemään rikollista omien olettamisiesi takia.

  mutta asian ydin tähän nordmarketsiin liittyen on kuitenkin se, että eräiden "asiantuntijoiden" ymmärtämättömyys valuuttakaupasta oli luomassa käsitystä wincapitan luonteesta sekä capitalaisten tyhmyydestä. nyt nämä "asiantuntijat" ovat hiljaa koloissaan, häpeissäänkö?

  VastaaPoista
 10. Kysymyksiä...Wincapitaan liittyen.
  1. Kumpi on suurempi, se mitä on tapahtunut,vai
  sen uhka mitä saattaa tulevaisuudessa tapahtua ?
  2. Jos teoriassa ajateltaisiin toiminnan päättyvän tähän hutkintaa,kuka ja miten rahoista voidaan koskaan jakaa ja palauttaa
  kaikille oikeudenmukaisesti ? Eli siinä mielessä lausahdukset jonkun suusta (kaikki valtiolle)on ymmärrettävää. Jo tiedossa olevillekin laskeminen ei onnistu, saatikka ne
  joiden osuus ei ole tiedossa.Rivimieskin pystyy
  sanomaan heti, että hutkinta on vihellettävä
  poikki kuitenkin jossain vaiheessa. Se ei ikinä ehdi valmistumaan määräaikaan mennessä.
  Eikä Valtiolla ole rahoja tutkintaan riittävästi. Siis rehellisesti ja tasapuolisesti toimien.
  Viisaus alkaa tosiasioiden tunnustamisesta.


  on ymmärrettävä.

  VastaaPoista