sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Toimittaja Roth tarttui syöttiin

kuva: Aamulehti
kuvassa: Seppo Roth

Columbo laittaa huomenna konttorin kiinni ja lähtee vaimon kanssa joulunviettoon.

Ennen huomista otan kuitenkin tarkasteluun 16.12.2009 Aamulehdessä olleen kirjoituksen. Seppo Rothin kirjoitus oli nimeltään "Ovela syötti juristilta". Rothin juttu oli kokonaisuudessaan myötähäpeää herättävä ja asiasisällöltään luvattoman heikko.

Kysynkin, että minkälaisessa kuplassa toimittaja Seppo Roth edelleen elää? Olen ennen case WinCapitaa luullut, että toimittajat edes hetken pohtisivat asioita ennen kuin suoltavat eriskummalliset ajatuksensa paperille.

Tarkastellaan seuraavaksi, mitä Seppo Roth siis sanoikaan.

Rothin mukaan Kavonius antoi jännittävän lausunnon. Mikähän Kavoniuksen jutussa Seppoa oikein jännitti? Mielestäni Kavoniuksen juttu on informatiivinen, muttei mitenkään erityisen jännittävä.

Roth väittää, että "Tuollaista ennustavaa ohjelmistoa ei ole olemassa. Eikä voi olla, toimivilla valuuttamarkkinoilla."

Kyseinen väite on täysin ristiriidassa sen kanssa, mitä KRP ja oikeuslaitos tietävät. Oliko Seppo Roth kärpäsenä katossa, suljetuin ovin käydyssä oikeudenkäynnissä vai mistä kummasta toimittaja Roth saa tietonsa? Tietolähde on kuitenkin ollut huono. Tarkemmin sanottuna surkea.

Onneksi rautalankaa on yhä jäljellä.

Tässä lainaus perjantaina julkaistusta tiedotteesta: "KRP on pyytänyt tiedottamaan minua, että heillä ei olisi hallussaan WinCapitan valuuttakauppaohjelmistoa. - En voi luonnollisestikaan antaa tällaista lausumaa tai tiedotetta, koska en voi tietää mitä KRP:llä on hallussaan", toteaa Kailajärvi.

Roth ei usko valuuttakauppaohjelmistoon, mutta KRP uskoo. Mielenkiintoista.

Onko Seppo Roth vakavissaan sitä mieltä, ettei valuuttaparien kurssimuutoksia voi mitenkään ennustaa? Ennustavia ohjelmistoja on kuitenkin jo nyt olemassa. Onko tämä Sepolle kokonaan uusi tieto? Muuttuuko valuuttakurssit mukamas täysin sattumanvaraisesti?

Seppo toteaa myös seuraavaa "Kavoniuksen lausunto on terävän asianajajan syötti. Sillä saadaan keskustelua ohjattua pääasiasta sivuun. "Ohjelmiston kehitystyöllä" ei tosiasiallisesti ole mitään tekemistä vapauttamisen kanssa."

Onko mahdotonta hyväksyä se tosiasia, että Kavonius puhuu totta ja suuri yleisö on ollut väärässä koko case WinCapitan ajan?

Pakosti tulee sellainen tunne, että toimittaja Roth yritti olla huomattavasti nokkelampi ja osaavampi, kuin sitten todellisuudessa olikaan. Mikähän mahtaa olla Rothin todellinen tietotaito valuuttakaupan saralla? Kuinka hyvin Roth tuntee myöskään WinCapitaa? Perustuuko Sepon valuuttakaupan asiantuntemus lähinnä blogissakin esillä olleiden "asiantuntijoiden" valheisiin. Valheet eivät muutu todeksi siinä hetkessä, kun niistä kirjoitetaan lehteen. Case WinCapitan myötä epäpäteviä toimittajia tulee esille päivittäin.

Googlesta selviää moni asia. Kun etsii huolella niin paljastuu sellainenkin asia, että "asiantuntijat" ovat monesti eksyneet syvälle metsään. Maailma muuttuu ja kehitys kehittyy.

Automaatteja ( robotteja ) on olemassa: Automated Trading Championship 2008
http://championship.mql4.com/2008/

Aamulehden juttu kokonaisuudessaan:
http://www.aamulehti.fi/teema/paivannopeat/ovela-syotti-juristilta/164657

20 kommenttia:

 1. Automaatteja ( robotteja ) on olemassa: Automated Trading Championship 2008

  Miksi siis vanhan keksiminen maksaa 100 miljoonaa tuotekehitystä ja Lontoon pörssissä halutaan maksaa moisesta 500 miljoonaa?

  VastaaPoista
 2. Kyseisessä "oikeudenkäynnissä" päätettiin yksinomaan Hannu Kailajärven osalta esitutkinnan pakkokeinoista. Se ei ollut mikään rikosoikeudenkäynti, eikä siellä otettu kantaa Wincapitan tai Hannu Kailajärven rikosepäilyihin.

  VastaaPoista
 3. Seppo Roth on kahvilla.

  VastaaPoista
 4. Mitäpä, jos vielä kertaat kuulemasi ja esität sitten kysymyksesi uudelleen.

  Mikä maksaa 100 miljoonaa?
  Mihin hankkeeseen Kavonius liitti summan 500 miljoonaa?

  Palaamisiin...

  VastaaPoista
 5. Onko sulla lupa käyttää Roothin kuvaa?

  VastaaPoista
 6. Sitaattioikeus on tekijänoikeuslaissa 22§:ssä määritelty oikeus, jonka mukaan julkaistusta teoksesta on "lupa hyvän tavan mukaisesti ottaa lainauksia tarkoituksen edellyttämässä laajuudessa".[1] Sitaattioikeutta käytettäessä alkuperäinen lähde on mainittava, muutoin osan lainaamista voidaan pitää tekijänoikeusrikkomuksena, vaikka sitaattioikeuden ehdot muutoin täyttyisivätkin.

  Sitaattioikeutta pohdittaessa on tärkeää, että siteeraajan teoksen ja siteerattavan teoksen välillä on asiallinen yhteys. Siteerattua tekstiä saa käyttää omien ajatustensa perustelemiseen, havainnollistamiseen tai siteerattujen ajatusten arvostelemiseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että toisen tekemää tekstiä tai kuvaa ei saa käyttää korvaamaan omaa tekstiä. Vääristelevän sitaatin, eli sellaisen joka antaa virheellisen tai puutteeellisen kuvan alkuperäisestä teoksesta, julkaiseminen on tekijänoikeusrikkomus, koska se ei täytä sitaattipykälän hyvän tavan mukaisuus -ehtoa.

  Sitaattioikeus ei ole sidottu teoslajiin, vaan periaatteessa tekstin lisäksi voidaan sitaattioikeudella käyttää myös valokuvia, musiikkia ja muunlaisia teoksia, niin kauan kuin alkuperäisen teoksen ja uuden teoksen välinen asiallinen yhteys täyttyy.

  VastaaPoista
 7. Onnea vaan lakimiesurallasi; enpä ole ammattikuvaajanakaan törmännyt aiemmin uutiskuvien sitaattioikeuteen, erityisesti kun artikkeli ei liity mitenkään ko kuvaan tai mihinkään, jota kuva edustaa.

  Toisaalta jossain piireissä tulkitaan lakia vähän enempi joustavasti...

  Olisit lisäksi voinut mainita, että lainasit suurimman osan em teksitsä Wikipediasta - vastoin ko julkaisun käyttöehtoja.

  Älä siis ylläty, kun Aamulehdestä kolahtaa lasku (luvattomasta) kuvankäytöstä.

  VastaaPoista
 8. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

  VastaaPoista
 9. Liekö ammattikuvaaja se sama, joka on ollut Sallan kanssa tekemässä MTV3:lle journalistipalkinnon arvoisia (???) WinCapita uutisointeja? Liekö ammattikuvaaja edelleen se sama, jonka Hannu hyllytti n. 10 vuotta sitten ja otti aikatauluissa pysyvän ja työnsä ammatitaitoisemmin tekevän ammattilaisen tilalle? Ihan vaan mielenkiinnosta kysyn, tietäen sylttytehtaan pyörittäjät ja heidän motiivinsa.

  VastaaPoista
 10. Kiva lukea näitä juttuja kun tuntuu siltä että "murot" alkaa hiljalleen hermostua.Taitaa tuo ammattikuvaajakin kärsiä pukamista kun tällaiseen asiaan puuttuu ??

  VastaaPoista
 11. Onko "ammattikuvaajan" sivutoimi harrastaa turhanpäiväistä provosointia? Mikäli olet sitä mitä väität niin luulisi sinunkin tietävän paremmin, mitä laki sanoo kuvien käytöstä.

  Onko Rothin teksti sittenkään uutinen vaiko jotain muuta? Mitäpä, jos Rothin kuva olisikin taideteos? Mitä laissa silloin sanotaan? Google auttaa...

  Eroaako Rothin kuva jotenkin muista käyttämistäni kuvista? Eikö Sepon kuva liity mitenkään Sepon kirjoittamaan artikkeliin?

  Case WinCapitan myötä olen muuttunut sellaiseksi, etten enää ylläty mistään. Suosittelen samanlaista lähestymistapaa sinullekin.

  VastaaPoista
 12. Kuinka nuan rumasta naamasta kukaan kehtaa laskua lähettää, paremminkin me voitais kerätä rahaa kirurgi palveluihin. Uskon että aamulehtikin vielä tulee laskunsa maksamaan.

  VastaaPoista
 13. http://aamulehdenblogit.ning.com/profile/SeppoRoth

  VastaaPoista
 14. KRP on aika taitavasti ilmoittanut että heillä ei ole mitään valuuttakauppaohjelmistoa hallussaan. Ei he väitä että sellaista oli ollutkaan heillä.

  Enkä oikein usko että käräjäoikeus olisi päätökseensä kirjannut että Kailajärvi vapautetaan viimeistelemään tuota tärkeää ohjelmistoa. Tuo ohjelman viimeistely ja vapauttaminen on varmaan jonkun muun toimesta kytketty yhteen.

  Ja erikoista että jos ohjelma ei vielä edes ole valmis niin miten sillä on voitu tehdä miljoonien voitot jo aajat sitten?

  VastaaPoista
 15. Tiedämme, että ohjelmiston kehittely oli loppusuoralla, kun Hannu pidätettiin. Hän ei olisi tarvinnut enää kuin muutaman viikon kehittelyn loppuunsaattamiseen, koska hän oli aikeissa itsekin ilmoittautua viranomaisille tammikuun lopussa. Hannu on nyt luovuttanut ohjelmistonsa oikeudet jäsenille. Tärkeää olisikin nyt neuvotella jäsenten ja Hannun kesken minkälaisen palkkion Hannu pyytää ohjelmiston viimeistelystä ja minkälainen rooli hänellä on jatkossa. Tätähän ei ole vielä mitenkään sitovasti sovittu ja jäsenten tulee nyt löytää yhtenäinen linja ja päättää miten Hannun kanssa neuvotellaan.

  VastaaPoista
 16. "Ja erikoista että jos ohjelma..."
  Aikaisemmin laivojakin ohjattiin manuaalisesti ruorista, ja satamaan löydettiin. Nyt sen työn tekee automatiikka, ja satamaan löydetään vielä tarkemmin.
  Olisikohan Hannu joutunut aikaisemmin valvomaan ohjelmaansa ja sen käyttöä paikan päällä, siis seisonut ruorissa
  Tulisikohan nyt käyttöön automaatti ilman Hannun kokoaikaista valvontaa? En tiedä, mutta näin se maailma muuttuu.

  VastaaPoista
 17. Kailajärvi tekee nytten uutta robottia joka on paljon paljon parempi ku vanha. :)

  VastaaPoista
 18. Seppo-rukka on laiska savolainen, joka jo Savon Sanomissa paljasti "kyntensä" kirjoittamalla hyvin ylimieliseen sävyyn asioista, joista ei ollut harmainta haisuakaan. Kysäiskää josko voisi Aamulehdessäkin tehdä jutun vaikkapa luontaishoidoista, katsotaan olisko siellä toimituspäällikkö vähän paremmin tehtäviensä tasalla. Kuvahan tunnetusti kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

  VastaaPoista
 19. WC itse väitti tiedotteessaan, ettei vastaavaa autopilottia ole: "WinCapitan tavoitteena on olla muutaman vuoden kuluessa valuuttakaupan informaatio- ja hallintateknologian toimialan johtava yritys maailmassa. Kehittämällämme valuuttakaupan signaalijärjestelmällä FxTrader Signals oli ensimmäisen julkaisuvuotensa jälkeen jo tuhansia käyttäjiä. Vastaavaa valuuttakaupan signaalijärjestelmää ja siihen liittyvää automatisoitua valuuttakauppajärjestelmää FxTrader Autopilot ei ole markkinoilla.
  Valuuttapörssi (The Foreign Exchange eli Forex) on markkinapaikka, jossa pankit ja investoijat käyvät kauppaa vaihtaen valuuttaa toiseen valuuttaan eli tehden kauppaa valuuttaparin välillä. Valuuttakauppaa on tehty 1900-luvun alkupuolelta alkaen. 1990-luvulla tapahtunut internetin ja kotitietokoneiden käytön räjähdysmäinen kasvu on mahdollistanut yksityisten sijoittajien sijoitukset valuuttakauppaan. Tämä kehitys on johtanut myös WinCapitan tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen ja tarjoamiseen alati laajenevalle käyttäjäkunnalle.
  ----------------------------------------------------------------------
  Tänään pe 18.1.2008 klo 17:00 julkaistaan uusi X-lisenssien panostusmaksimiprosentti, joka astuu voimaan sijoitusviikon 4/2008 alusta alkaen."

  -BELKIN-

  VastaaPoista
 20. Luultavasti Sepon teksti liittyi samaan mollamiseen, mitä muutamat muut lehdet harrastivat (mm. Kauppalehti, huom. Almamedia), kun Wincapitasta alkoi tulla erilaista uutista tai paremminkin tietoa. Esim. Tuusulan tapaus ja Krp:n ja syyttäjän täydellinen tappio.

  H.K:n vapauttamisesta en sen enempää mainitse, koska sitä on jo yritetty selittää vaikka millä sonnalla häntä vastaan.

  Seposta sen verran, että journalisti on aika ulalla ja on eräs median "päätietäjä" ko. asiassa.

  VastaaPoista